Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Pa vec su u proizvodnji... dizajnirano vec sta ja tu imam da pogadjam, scrypt N je samo jedna varijacija istog
http://blissdevices.com/faq/

a sa deda mrazom kako stojimo? pošto vidim da generalno imaš naviku da veruješ u sve i svašta što se piše po internetu.

našao sam ove likove još prvi put kad si to pisao. u terms of use su imali prekopiranu stranu od neke druge firme sa sve imenom te druge firme, a kao primer scryptN coina su između ostalog imali i YAC. ne bih stvarno dalje komentarisao takve tehnološke gigante, nema smisla.

a sa deda mrazom kako stojimo? pošto vidim da generalno imaš naviku da veruješ u sve i svašta što se piše po internetu.

našao sam ove likove još prvi put kad si to pisao. u terms of use su imali prekopiranu stranu od neke druge firme sa sve imenom te druge firme, a kao primer scryptN coina su između ostalog imali i YAC. ne bih stvarno dalje komentarisao takve tehnološke gigante, nema smisla.

Maaa onda citaj bitcointalk forum, N zateva samo vise ram-a, redizajn postojecih scrypt asic-a da podrze vise ram-a uopste nije potreban, par tweak-a u biosu i jos koji modul memorije i eto scrypt - N asic!

Dosta je da procitas da su autori onog djubreta vertcoin-a izjavili ako se asic pojavi da ce hard-forkovat (*****i...) sve ti je odma jasno

Poslednja izmena:
Sto se tripujete da je ne znam koliko tesko napraviti asic, pogotovu za algoritme koji su tu vec duze vremena ili ove malo modifikovane? Ako je isplativost dobra itekako ce se napraviti asic. Nije da sam pristalica toga vec je to realnost, neko od toga pravi biznis.
X11 je sada najkomplikovaniji za tako nesto i to je buducnost za GPU rudare, za sada.

evo šta warren iz ltca kaže za taj tvoj x11

X11 suffers from the problems stemming from increased propagation latency and slow verification, and adds even worse susceptibility to ASIC advantage. It is a mere mishmash of 11 separate algorithms that are now GPU mineable (according to Darkcoin’s homepage). Anything GPU mineable can be implemented in custom hardware. To make matters worse, ASIC’s could even have a major speedup advantage over GPU’s. adam3mus said, “it does seem likely that eg if the unused space due to heat can be filled with the other hashes, then it can all be pipelined together and no slowdown. the only cost is replicating different hash functions which doesnt seem particularly hard”

Ako se razmišljate, n scrypt i vtc ima najbolje izglede. I bobi lee ja ne početku davao iste izjave za ltc da će forkovati i prilagodjavati ltc gpu čak je bilo i glasanje,sve to dok asic nije ni postojao već se samo spominjalo da je tako nešto moguće.

Sve u svemu, izbor ce se svesti na Sha3 i X11.

Za SHA3 nije tesko napraviti ASIC, ali proizvodnja istog nece poceti sve dok ne naraste mreza i ne pocnu izlaziti masnovno novcic sa istim algoritmom. To je dobro jer se mozemo fino nakopati do tada. 10k maxova staviti u novcanik, to sledece godine moze biti i 5-8$. Kada LTC pocne gaziti stotine...

X11 milina za hardver i struju, mreza mu sve vise i vise raste. Mozemo i njega kopati (Dark) i pretvarati u druge valute.

Poslednja izmena:
Kao sto sam vec rekao kupovina GPU za kopanja litecoina nema vise nikakvog smisla.

Ako se razmišljate, n scrypt i vtc ima najbolje izglede. I bobi lee ja ne početku davao iste izjave za ltc da će forkovati i prilagodjavati ltc gpu čak je bilo i glasanje,sve to dok asic nije ni postojao već se samo spominjalo da je tako nešto moguće.

ja sam istog misljenja. VTC je ono sto je slijedi, odnosno, ono sto ce se isticati u narednom periodu. mozda ce neki drugi coin na momente izgledati bolje, ali VTCu predvidjam svjetliju buducnost.

LTC

26.04.2013. diff 405, cena 3.8$
26.04.2014. diff 5250, cena 10.5$

Danas tuzno deluje ovih 10.5$...

BTC ne smem ni da pomenem.

Cifre govore sve, ovome zaista nije potreban nikakav komentar.

Stvarno skidam kapu ko je i dalje optimista u vezi svega ovoga, nemam sta drugo da kazem.

Ako ne mozes da otplatis masine zasto si usao u ovo? Jer hoces da zaradis a zarade ipak ima. Masine ne mogu da se otplate za 2-3 meseca u normalnim uslovima a ko je pametan sigurno ce zaraditi.

Ponovicu jos jednom zarade na kopanju Litecoina vec duze vreme nema ili je ona bedna. Posto te je mrzelo da racunas uradio sam to ja umesto tebe.

3 meseca rudarenja koje spominjes znaci da je neko rudario februar, mart i april. Za to vreme mogao je da iskopa litecoine sa jednom grafickom u vrednosti od oko 10 000 dinara sto zvuci kao ogromna zarada da nije jedan mali problem a to je cena hardvera. Za jedno napajenje i graficku trebalo je u februaru pod uslovom da ih nađes izdvojiti 10 000 dinara vise nego danas sto znaci da je nas vredni rudar posle 3 meseca zaradio oko 0 dinara :D

Poslednja izmena od urednika:
Pusti grafičke nego jel si ti kupio onaj ltc sad kad je opet ispod 11.3$?

Nisam. Kupio sam ga ranije jer sam mislio sam da ce jos da raste. :wall:

Cifre govore sve, ovome zaista nije potreban nikakav komentar.

Stvarno skidam kapu ko je i dalje optimista u vezi svega ovoga, nemam sta drugo da kazem.

ovde cifre NE govore sve, jer prosle godine cena ltc u ovo vreme nije bila na minimumu kao sada pa prema tome i nije za poredjenje

Ponovicu jos jednom zarade na kopanju Litecoina vec duze vreme nema ili je ona bedna. Posto te je mrzelo da racunas uradio sam to ja umesto tebe.

3 meseca rudarenja koje spominjes znaci da je neko rudario februar, mart i april. Za to vreme mogao je da iskopa litecoine sa jednom grafickom u vrednosti od oko 10 000 dinara sto zvuci kao ogromna zarada da nije jedan mali problem a to je cena hardvera. Za jedno napajenje i graficku trebalo je u februaru pod uslovom da ih nađes izdvojiti 10 000 dinara vise nego danas sto znaci da je nas vredni rudar posle 3 meseca zaradio oko 0 dinara :D
Dosadan si stvarno s tim. Stvarno neko mora da ti kaze. Razumem ja tu tvoju racunicu i sta zelis da kazes ali zar mislis da mi svi ovde ne znam u sta se upustamo?
I ta grafika koju kupi ce kopati nesto drugo posle LTC-a tako da... Opusti se i uzivaj.

Il' pokojnik il' pukovnik. Ovo je jedna od retkih sansi da se sa relativno malo ulozenih para promeni zivot. Dok sa 3-4 mhash mogu da iskopam i 1,2 ltc nedeljno - kopacu, s obzirom na to da necu prodavati 1 ltc ispod 100 evra.

U avgustu 10 mhs je pravilo 20$ dnevno, u decembru je to bilo 750$ Samo moraš da sačekaš pravi momenat :)

Il' pokojnik il' pukovnik. Ovo je jedna od retkih sansi da se sa relativno malo ulozenih para promeni zivot. Dok sa 3-4 mhash mogu da iskopam i 1,2 ltc nedeljno - kopacu, s obzirom na to da necu prodavati 1 ltc ispod 100 evra.

Bas tako. Odnosno prodajna cena je stvar licne percepcije. Jos malo pa smo na istorijskom minimumu, ako ne racunamo da Asici rade. Mislim da je najgore bilo u novembru, na dan ili par dana, ne secam se, cena bese 1.6$ a diff oko 1000. Ako ode diff na 6K, tu smo. Nadam se da nedugo nakon toga cena mora gore. Ja ne rudarim scrypt vec neko vreme, ali imam stek pa bi prijao rast cene :)

Update: ltc hashrate is 218,975 MH/s of 478,524 total MH/s (45.76%). Server time is April 26, 2014 06:45. Tracking 91 coins.

Poslednja izmena:
LTC

26.04.2013. diff 405, cena 3.8$
26.04.2014. diff 5250, cena 10.5$

Danas tuzno deluje ovih 10.5$...

BTC ne smem ni da pomenem.

Da, ali tada LTC nije bio u krizi, nego u usponu.

U Oktobru se spustao na $1.6-1.7, a tada je bila kriza, tako da taj period treba porediti sa danasnjim. Dakle $1.7 vs $10.5, uopste nije lose.

A ako gledamo maximalne skokove, U Maju je bio ~$5, a u Novembru $48. 10X veci skok. ;)

Znaci za godinu dana je duplo skocio tako da ako se rast nastavi tim temom mozda u maju naredne godine bude i preko 20 $.

Znaci za godinu dana je duplo skocio tako da ako se rast nastavi tim temom mozda u maju naredne godine bude i preko 20 $.

prijatelju u cemu je tvoj problem, sta ti pricas, pa sta smo svi mi ovde blesavi pa ne znamo da racunamo pa ces ti da nas naucis, pa svi smo ovde zbog zarade, a ti pametujes te ne valja ovo , te ne valja ono, te se ne isplati zapamti ISPLATI se i gotovo i nemoj biti dosadan da ti se ljudi smeju, svi su ili ce isplatiti ulozeno samo je pitanje vremena, a drugo je to sto bi ti sa jednom ili dve grafike da kupis kucu, avion jahtu ... e pa ne moze

Nazad
Vrh Dno