Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Jedan od vodecih developera unutar Litecoin zajednice, ali i sire, Warren Togami u kontekstu razgovara o eventualnom unapredjenju Litecoina u sirem smislu, je za X11 istakao:

"X11 is Far Worse

X11 suffers from the problems stemming from increased propagation latency and slow verification, and adds even worse susceptibility to ASIC advantage. It is a mere mishmash of 11 separate algorithms that are now GPU mineable (according to Darkcoin’s homepage). Anything GPU mineable can be implemented in custom hardware. To make matters worse, ASIC’s could even have a major speedup advantage over GPU’s. adam3mus said, “it does seem likely that eg if the unused space due to heat can be filled with the other hashes, then it can all be pipelined together and no slowdown. the only cost is replicating different hash functions which doesnt seem particularly hard”

So a switch to X11 only delays the inevitable. Switching the hash to X11 would only spite the current manufacturers while ultimately failing in the goal of preventing ASIC’s later. It gets even worse. If the cost of entry for a particular PoW is very high by design, that increases the chance of fewer competing manufacturers entering a market. This is the worst possible outcome for any Bitcoin-like network that relies upon large quantities of greedy miners to outdo each other to maintain network security."

LINK

Ljudi kako ne shvatate, svaki ciga hvali svoga konja. I developeri su cige i imaju svoje konje, zar ne? :D

Taj developer je cim je ono pokrenuto za promenu algoritma litecoin dobio expresno za dz par KNC Titan majnera na preorderu i naravno da ce da hvali ASICe na sva usta.

Hrd fork je smrt za koin star +2 godine... takodje ja licno nevidim nista lose da ga obezbedjuje sigurnija mreza u vidu asic-sa cak to vidim kao sigurniju buducnost i vecu vrednost, sad to sto ste vi mineri eto isplai iz igre bas me briga (iako i ja tu spadam)

Poslednja izmena od urednika:
Pa normalno da nema nicega loseg u tome, samo sto on to ne razume. Umesto da juri neki novi algoritam i pravi stek dok je vreme on jos kuka za LTC-om iako mu je prosao voz.

kao i vecina, a posle kad i za taj novi algoritam bude kasno posle ce i za njega da kukaju i pricaju isto

Onda ce neki novi da kukaju a ovi sto sada kukaju ce shvatiti kakav su pain in the ass bili svo vreme :D

Taj developer je cim je ono pokrenuto za promenu algoritma litecoin dobio expresno za dz par KNC Titan majnera na preorderu i naravno da ce da hvali ASICe na sva usta.

covjece, Warren Togami za vikend zaradi onoliko koliko kosta Titan. a tako je zaradjivao kada Litecoin nije bio ni zamisao u necijoj glavi. hocu, reci frajer je mangup iz mira ;)

Tacno tako, Warren Togami nije neko ko je usao u kripto valute kad su bile badava, LTC timu se "nedavno" prikljucio i nikad ga nije mogao kupiti za par centi... ono sto radi je sto veruje u to isto

Drzali bi se teme kada neki koje litecoin ne zanima nebi polivali benzinom.

Polako ide cena na gore, taman malo da smiri nervozu kod ljudi.

Za te stvari postoji ignore i budes miran :)
A valjda bi i moderatori trebali malo da opominju.

poslao sam LTC iz novcanika na BTC u momentu dok se ovaj jos sinkao. proslo je vec 45 minuta a nemam ni jedne komfirmacije...
kao da nesto nije ok? ima li neko ovakvo iskustvo?

edit:

sve ok, proslo

Poslednja izmena:
Pade diff na 5162.

Nije li se ovde govorilo kako su presmesni svi koji ocekuju da ce diff pasti i da moze ici samo gore ma koliko da je cenovni trend los? :trust:

Ide diff do 4000-4500 u narednim danima :) Ispod 4000 nece ici. Euforija oko bc i wc je smanjila diff.

Nije mi namera offtopic, ali čini mi se da se ovoj temi pisalo o jednoj ideji u kripovalutama, sajt ili nešto tako slično. Nije prezentovana ideja, iz bojazni, da će je neko ukrasti. Nije u pitanju serbcoin ili slično. Valjda. :D Sećam se da je sajber bio upoznat sa tim, možda još neko, pa me zanima dokle se stiglo sa tim?

Pretpostavljam da se radi na tome, sta znam, nisam posle toga pricao s momkom. Ideja je bila dobra i steta je da se propusti. To je bilo pre mesec i po dana.

Pa koliko su isplativiji wc i bc naprem ltc-a ? Znaci ono saltanje me vec smara ! Svako malo neki novi coin !

jel neko izvalio preraspodelu snage po poolovima? wemineltc je na 25 ghs a coinotron sad ima 60 ghs, skoro 40% mreže.

Ne znam sto su se svi nakacili na coinotron toliko. Jeste sjajan pool i radi bez prekida ali sta su nagrnuli odjednom.
Btw, nisam znao cifre ali znao sam da je opterecen pool opasno jer vidim po stale. Zadnjih par dana mi pegla stale preko 1% sto nije normalno. Nocas je 1.2%. To je 100% nepogresiva metoda.

Veliki igraci su se ukljucili na coinotron. Pre neki dan sam video pojedinca sa 18GH. Ukljucuje se i iskljucuje. Ocigledno se nesto testira
Prvih 5-6 rudara imaju duplo vise snage nego ostalih 3800 rudara

Nazad
Vrh Dno