Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

hvala, pronasao sam.

Nisam mislio toliko da banalizujemo. Net sam odpisao odmah ali ajde reko da ga spomenem vidim ljudi koriste. :)

Zanima me Android koliko je pouzdan u odnosu na PC i obrnuto ?

Coine samo u u wallet na fles memoriju (vise njih). Eknriptujes wallet obavezno i stavis to lepo u zip pod sifrom.Sifra da bude duza od 10 karaktera,velika,mala slova,brojevi. Ja cak i promenim ekstenziju i naziv fajla,stavim naziv nekog poznatog trojanca recimo.
Instalaciju sa kompa ne brisem ali originalni wallet.dat obrisem i podmetnem lazni fajl sa istim imenom u kome kad se otvori pise: Suck my di*k.

Ali prvo skeniraj komp protiv virusa,keylogera, itd. Dok pravis backup iskljuci kompjuter fizicki sa interneta.Neki dobar firewall takodje moze da doprinese bezbednosti.

Poslednja izmena:
Jel moze ovde da se napravi stiki tema za ljude koji bi da cuvaju koine a ne znaju kako
USb fleske i enkripcije su mnogo tezi nacini i ne prakticni

Čemu sve te šifre od 50 karaktera, pa još posle zip sa 10 karaktera , a file se nalazi na fleski u sefu, ne razumem, osim ako sef nije zakačen na net?
Dovoljno je samo promeniti ime fajla, npr aaclient.dll ma šta god, pa čak i na kompu da stoji u tom formatu, nema načina da se dođe do originalog imena.
Što se tiče paranoje, dovoljno je što 90% ljudi barata sa Windows-om, koji je uredno skinut sa piratskog zaliva.
Kad se već igrate sa berzom i sa starima koje možete da izgubite, kupite originalni sistem, nije mnogo para, i zaboravite ba bilo kakav oblik piraterije,
jer lako može da bude skpulja piraterija nego da se celog života kupovali originale.
Ako vam je Win mnogo (Win 7 pro sam platio 2k din), skinite neki live linux sa zvaničnog sajta, kupite usb flash od 4gb i linux stavite na njega,
kad god želite da trgujete, bocnete usb u bilo koji komp podignete linux, završite posao, i nema brige.
Mnogo je opasno da se igrate sa milion šifara, jer ko zna šta može da se desi(ako ne sad, za godinu, sve , tri, 5...), pa da zaboravite šifru

Poslednja izmena:
Piratcki windows ima svoh MD5 koji uporedis sa MSDN verzijom i miran si 100000000%

Piratcki windows ima svoh MD5 koji uporedis sa MSDN verzijom i miran si 100000000%

http://www.md5crack.com/

md5 je davno probaljen.. iskreno se nadam da koriste neku drugu enkripciju...

Sto se tice sigurnosti ova USB varijanta sa LINUX-om je dobra, mozda ju primenim jednog dana kada zaista budem imao neke pare na ovome

Jel moze ovde da se napravi stiki tema za ljude koji bi da cuvaju koine a ne znaju kako
USb fleske i enkripcije su mnogo tezi nacini i ne prakticni

Čemu tema kada se to odradi u dva-tri klika mišem? :trust:

Uostalom, tema o zaštiti već postoji. ;)

Btw., MD5 se ne koristi za šifrovanje.

Poslednja izmena:
ako se varam postuju tri razlicita algoritma pa ste slobodni da proveravate do mile volje

wow
ovo se pretvori u patkometriju : )
Elem
Posto vidim da ljudi stavljaju sifre od 50 karaktera i bekapuju .dat i sve cuvaju u jednom novcaniku,a ono uputstvo nije dobro
mislio sam samo da se napravi stiki kako najlakse da cuvate novcice :)

Ja bih se plasio da mi sve stoji na 1 novcaniku,mislim na gomilu
vrlo lako se rasporedi na 20 adresa,a jos lakse cuva i importuje u novcanik po potrebi
private key je majka

pa ovo je offline vise nego .dat na fleski
to su adrese koje nikada nisu imale dodira sa netom :)

Ja bih se plasio da mi sve stoji na 1 novcaniku,mislim na gomilu
vrlo lako se rasporedi na 20 adresa,a jos lakse cuva i importuje u novcanik po potrebi
private key je majka

Majku mu, da li tako čuvaš i novac? U 20 banaka, na 25 računa, ...

Da li tako ostaviš 1000 din u poštansko sanduče, tako da im viri jedan kraj van, i nadaš se da ih niko neće uzeti?

Jedan novčanik je više nego dovoljan i siguran ako znaš šta da radiš. Samo se normalno ponašaj i nema problema. Ja svoj novčanok nisam šifrovao, nema potrebe jer mi se nalazi kompu koji je preko UTP kabla povezan sa netom. Doduše, na svih 5 računara što mi se nalaze u kući imam original Win mada to nema nikakve veze ali čisto da pomenem pošto se neki tripuju da se i preko aktivatora od pre par godina možeš zaraziti nečim što će da ti pokupi koine.

Najgora stvar koju bilo ko može da uradi je da koristi TW preko androida ili laptopa (WiFi) i da se kači na komp na kome mu je wallet. E tada se gube novčiči ko dlanom o dlan. ;)

E hebga
To ti je kao da imas 50k€ u jednoj sobi u sefu.Kad dodje prijatelj da ti pozajmi pare ti uvek ides u istu sobu i donosis mu pare.Sutra ce on da kaze nekome slucajno ili namerno,Sale sve pare drzi u spavacoj sobi
E sad,
Zamisli da drzis pare svuda po kuci,sve pare su ti na dohvat ruke i ne moras da otvaras uvek istu sobu i sef i ako ti lopovi banu ti im otvoris jedan sef,ostalih 20 ostaje zakljucano,niko ni ne zna da ih imas...
Nadam se da je sad malo jasnije,a mnogo je sigurnije

Nije shvaćena poenta,ako popijes key loger ili bilo šta maliciozno ,ili ti komšija bane sa pištoljem daješ pristup gomili,ode sve. Ako imaš cold w niko ne zna kolko imaš adresa,key loger ti ne može ništa,nema fajla koji miraš da cuvas,nema crknute fleske,nema greške u fajlu itd.
Ali ok ,svako misli da radi ispravno. Cold wallet nije fajl na flešu,a vidim da ga ovde tako krste ,pa sam samo mislio da to razjasnimo u neki stiki. Odo da knjavam :)

Nije stiki losa ideja nikako bez obzira na nacine cuvanja coina.

Makar da se drze slicne stvari na razlicitim mjestima.

Teme o kriptovalutama su glomazne i teske za pretragu ako treba brza i bitna info.

E hebga
To ti je kao da imas 50k€ u jednoj sobi u sefu.Kad dodje prijatelj da ti pozajmi pare ti uvek ides u istu sobu i donosis mu pare.Sutra ce on da kaze nekome slucajno ili namerno,Sale sve pare drzi u spavacoj sobi
E sad,
Zamisli da drzis pare svuda po kuci,sve pare su ti na dohvat ruke i ne moras da otvaras uvek istu sobu i sef i ako ti lopovi banu ti im otvoris jedan sef,ostalih 20 ostaje zakljucano,niko ni ne zna da ih imas...
Nadam se da je sad malo jasnije,a mnogo je sigurnije

Pa valjda novac držiš u banci a ne u slamarici ili sefu u kući.

Ako ti banu lopovi u stan (kao što si i ti već pomenuo), a ti se nalaziš u stanu, onda ti ni najbolji sef neće pomoći. Kad ti prislone pištolj u glavu (ili detetu ne daj Bože) ima novac i iz gaća da vadiš a kamoli iz sefa. Međutim, čak i da novac čuvaš u kući svakako je sigurnije da ga čuvaš u jednom sefu nego li: ispod dušeka, rupa u kadi, strujomer, ... itd.

Da imam 1M $ (ma šta 1M, 100k $ :D) u kriptovalutama verovatno bih podelio to na nekoliko walleta i drugačije bih se ponašao (postao bih svakako paranoičan :)) nego što se sada ponašam.

Mašiš i poentu sa keylogger-om. On može da posluži da ti ukradu novčiće sa berze, a nikako sa tvog wallet-a na HDD-u. U tom slučaju, moraju da ti ukradu i wallet.dat fajl i tak onda da iskoriste keylogger, što je gotovo nemoguće da urade ako se ne ponašaš onako kako sam napisao u predhodnim porukama.

For all: Glupo je praviti zalepljenu temu jer ne postoji univerzalno pravilo za čuvanje bilo čega. 10 ljudi ima da ti obrazlože 10 različitih metoda.

Poslednja izmena:
For all: Glupo je praviti zalepljenu temu jer ne postoji univerzalno pravilo za čuvanje bilo čega. 10 ljudi ima da ti obrazlože 10 različitih metoda.

Nema veze, neka su i 15 metoda, ali nek' stoji upisano na vrhu strane.

da li je normalno da switchercoin pokazuje 65KHs kada je zbir preko 3200KHs :(
Pogledajte prilog 135595

Od malopre su se vratili da kopaju LTC, tako da sam prebacio workere nazad na litecoinpool.org. Fin bio bonus ovih 4 dana kod njih, al za čist LTC ima boljih pool-ova.

Večeras bi ionako LTC diff trebalo da padne na ~2500.

Vrh Dno