Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Znaci definitino onda ova multipool varijanta pije vodu?

Registrovao sam se na taj switchercoin.com i sad gledam rade dogu i menjaju u LTC ali ni meni nije jasno kada, vremenski ili ako imas neku vrednost valute koju trenutno kopas.

To je prva stva a druga je kako povlacim taj LTC posle u svoj wallet na kompu? Oni to navodno rade automatski ali ja nigde ne vidim gde im uopste dajem info o walletu? Ne znam da li sam corav ili sta ali nevidim! :d

Na levoj strani u 'Dashboard' klikni na 'Litecoin Balance'. Tu imas opciju da podesis 'Payment address'.

Kopao sam na coinotronu i cini mi se da ukradu malo.
Od pre neki dan sam poceo na litecoinpool.org i veoma mi se svidja a i fee mislim da je 0%
A sad hocu da vidim kako radi taj switchercoin pa javljam rezulate.

Znaci definitino onda ova multipool varijanta pije vodu?

Registrovao sam se na taj switchercoin.com i sad gledam rade dogu i menjaju u LTC ali ni meni nije jasno kada, vremenski ili ako imas neku vrednost valute koju trenutno kopas.

To je prva stva a druga je kako povlacim taj LTC posle u svoj wallet na kompu? Oni to navodno rade automatski ali ja nigde ne vidim gde im uopste dajem info o walletu? Ne znam da li sam corav ili sta ali nevidim! :d

Sa leve strane, prvo idi na dogecoin balance i u polje Automatic change to Litecoin upiši 1. Tako ti se sve DOGE automatski pretvaraju u LTC koje dobiješ u LTC balance.

U Litecoin balance upiši adresu tvog Wallet-a, kao i na koliko skupljenih LTC-a hoćeš Payment - kao što sam već rekao nema manual payout, samo ATP.

Reward sistem je PPLNS, znači kopaš sat, dva, tri, ne pojavljuje se ništa i onda ti odjednom isplate tvoje share-ove, nije PPS sistem kad ti stalno kaplje po malo. Budi strpljiv, ne prekidaj worker-a svaki čas, meni workeri kopaju već 48h bez prekida i zaradićeš sasvim OK, više nego direktnim kopanjem LTC-a.

Takođe budi strpljiv sa transakcijama za ATP, kad kažu da su poslali LTC na tvoju adresu prođe nekoliko sati dok se stvarno i ne desi transakcija.

Treba da prođe neko vreme dok ne pohvataš sve i uhvatiš prosek, ali na kraju vidim da je sve OK i isplativo, samo bez nervoze.

Apropo switchercoina...
Ja u pocetku sam sacekao nekioliko hlijada doga i onda resio da prodam preko njih cisto probe radi, s tim sto sam gledao cene na coinwarz i izracunao koliko bi to trebalo da bude.
Posle prodaje ispalo je da sam dobio vise ali to je mozda i zbog toga jer su mi mozda neke doge uletele u medjuvremenu.Ja mislim da i ako kradu, da je to potpuno zanemarljivo jer se mnogo vise gubi na transakcijama u wallet pa iz walleta u na sajt pa jos exchange fees..Jebada je sto kad stavis na autamtsko zamenu ltc, a doge rastu mozda cak nesto i izgubis nego da si cekao, ali *** ko zna koliko ce ovo sa dogama da traje

Poslednja izmena:
Ltc rabbit relativno varira sa procentom, u zavisnosti koja je vrednost doge-a. Na rabbitu sam od kraja novembra i jako lepo je radio, stabilno, brzo, pps. Onda su ubacili altocine oko nove godine. Kad sve sumiras procenat nedeljni bonus procenat je oko 25%. Ne glrdam dnevne varijacije posto je nekada 45, nekada 15 a nekada 0. Generalno pul je dobar stabilan i ima dobre developere koji stalno unapredju sistem. Mada su i oni, izgleda trend, poceli nalo da kradu ili.mi se samo cini :)

Kopao sam na coinotronu i cini mi se da ukradu malo.
Od pre neki dan sam poceo na litecoinpool.org i veoma mi se svidja a i fee mislim da je 0%
A sad hocu da vidim kako radi taj switchercoin pa javljam rezulate.

litecoinpool.org je najstabilniji pool na kome sam kopao. Fee je 4%, a 0% je za povlačenje novčića.

Inače, i LiteGuardian je odličan, manji je fee nego na litecoinpool-u samo im malo sporije radi sajt.

Nestade struja sinoc u toku noci, i palim sad ltc wallet i dobijam poruku block chain database corrupted....? Kliknuo sam na neki fix koji je ponudio ali mi svi coini stoje kao unconfirmed.
Sad pise Reindexing blocka on disk i 122 weeks behind?

Jel ovo zbog struje ili mi je neko dosao do pc-a?

Po nekoj logici trebalo bi da je zbog struje, tj zbog nepravilnog gasenja kompa. Blokchain database je ocigledno drzao neki svoj deo u cashe memoriji, koji je nestao prilikom nestanka struje.
Uradi lepo reindex baze, i za svaki slucaj promeni sifru.

Nestade struja sinoc u toku noci, i palim sad ltc wallet i dobijam poruku block chain database corrupted....? Kliknuo sam na neki fix koji je ponudio ali mi svi coini stoje kao unconfirmed.
Sad pise Reindexing blocka on disk i 122 weeks behind?

Jel ovo zbog struje ili mi je neko dosao do pc-a?

U slicnoj situaciji pri nestanku struje mi je blockchain bio corrupted. Nije bio Litecoin wallet, ali sve je to slicno. Kada je zavrsio sinhronizaciju, sve je bilo na svom mestu, a na hard-disku jedan bad i jedan weak sector. Interesantno je da su ti losi sektori nestali posle 2 nedelje. Proveravao sam da se ne prosire (HD Sentinel), a onda ih odjednom nije bilo vise.

I ne drži uključen wallet non-stop. Nema potrebe za tim, ja savoj uključim jednom u par dana da se sinhronizuje (traje 4-5 min) i nakon toga ga gasim.

Ma i ne drzim, nego sam juce par puta palio za provjerim transakcije i valjda je ostao upaljen, ne sjecam se da sam ga ugasio.

Evo sinhronizuje se.

Sto se sifre tice, ima jedno 50 nasumicnih karaktera... Al dobro, najmanji je problem zamijeniti je i uraditi backup ponovo.

Gde je na kraju najpametnije imati wallet? Android,PC ili na netu?

Gdje je najpametnije da drzis platu? Kod sebe u novcaniku/dzepu ili da das neznancu na ulici na lijepe oci?

Nisam mislio toliko da banalizujemo. Net sam odpisao odmah ali ajde reko da ga spomenem vidim ljudi koriste. :)

Zanima me Android koliko je pouzdan u odnosu na PC i obrnuto ?

Isto koliko je pouzdano da izadjes na ulicu i mases sa 10000e u ruci i cekas da ti neko otme :D

,,dobar,, vam onaj coinswitcher za ltc :) vrhunski 1,1Mhash 24 sata donio mi je tacno 0,40 LTC!
Bas odlican pool.
da sam kopao sa casio digitronom nakopao bih vise

Nisam mislio toliko da banalizujemo. Net sam odpisao odmah ali ajde reko da ga spomenem vidim ljudi koriste. :)

Zanima me Android koliko je pouzdan u odnosu na PC i obrnuto ?

Nikako android. Ja sam vezao blockchain nalog za android, ali cim se priblizi uz 1btc saljem na stamp. To je kada skupljam btc za prodaju da platim troskove. Na androidu je par puta haknut blockchain tako da su ljudi ostajali bez novcica. Ltc cuvaj u offline walletu kod sebe. Drugacije rizikujes da ti neki online wallet pokrade ltc. Nije bitno koji os koristis, ja licno koristim win. Ali wallet.dat sa coinima mi je rarovan, sifrovan, i ne drzim u jednom walletu sve coine.

switchercoin je meni za nekih 21 sat nakopao ono sto bi 24h kopao litecoinpool sad nije mnogo ali opet videcu za pardana

,,dobar,, vam onaj coinswitcher za ltc :) vrhunski 1,1Mhash 24 sata donio mi je tacno 0,40 LTC!
Bas odlican pool.
da sam kopao sa casio digitronom nakopao bih vise

Nisu ti verovatno još isplaćeni svi share-ovi za tih 24h koje kopaš.

Evo primera mog grafika od kada sam prešao na switchercoin.com (kopam sa 2.25MH/s, dakle duplo više od tebe).

Pogledajte prilog 135542

U ponedeljak sam krenuo tek negde od podneva, pa je to samo pola dnevne sume:

Ponedeljak - 0,476 LTC
Utorak - 1,190 LTC
Sreda - 1,108 LTC
Danas do 15h - 0,598 i još nešto DOGE-a koje čekaju na konvertovanje i share-ova koji treba da se isplate.

Sada sam sabrao, za 75h imam isplaćenih 3,372 LTC-a, + nešto DOGE-a i neisplaćenih share-ova. To je 1.1 LTC na dan u proseku. Na litecoinpool.org bi sa 2.25MH/s zarađivao tačno 0,81 LTC na dan.

Poslednja izmena:
@mighty78

Kako si dosao do tog grafikona na switchercoin.com ?

Nazad
Vrh Dno