Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Pa zamrala je pa mora ovde da promovise :p

Pocela je tako sto je neko par strana ranije ispisao esej u ovoj temi kako doge samo sto nije propao..tako da nisam poceo prvi.
Evo koga ne mrzi da cita napisacu moju foru koja eto 50 puta uspela
Cekas na crypsiju neku veliku zverku ..ima ih stalno ulete sa 50-100 BTC-a i stave buy order obicno 5-6 satosija vise od trenutne cene doge da pokupe sve ispod ..i cim vidis buy order ti stavis sale doge na tu njegovu visu cenu i prodas po toj ceni ..kad njegov order prodje ubrzo sledi pad cene za 7-8 satosija i to naglo jer nema buy ordera ispod tj vakum jer nije niko mogao da stigne da ih stavi i ti odmah stavis buy order po toj nesto nizoj ceni i vratis se u doge.

Eto zavrsio sam o dogeo ovde ..mozda nekom bude korisno ..a u temi u dogu sve ltc majneri koji samo majnuju doge i odmah prebacuju u ltc po bilo kojoj ceni.

Pa ja sam zaradio 10x vise na Maxcoin-u pa ne msilim da je to buducnost :)

Cilj shit coin-a jeste brza zarada, pump i dump ko je pametan a *****i nek cuvaju govance :p

Na maxu si kazes zaradio, i to 10 puta vise. Da pomenu bilo koji drugi pa da i shvatim ozbiljno, ali maxcoin koji prvih nekoliko sati nisi uopste mogao da kopas a onda si mogao ali samo solo i to sa farmom nv karti preko cuda minera, e to mi je malo tesko da svarim.

E sad, ako znas keisera licno pa si radio nesto specijalno, u to ne ulazim :))

Ja testiram switchercoin.com od juče, kopaš šta oni odrede (trenutno DOGE) i odmah ti konvertuju u LTC po kursu sa Cryptsy-a.

Juče sam zaradio dosta više nego da sam kopao LTC, a nisam morao da se smaram sa berzom i sl. Ne znam još koliko kradu, nije im neki pool što se tiče statistike i mogućnosti, al sam dobio dosta više, bez nekog angažovanja.

Za juče sam dobio bar 70% više nego da sam direktno kopao LTC, ali ne mogu tačno da odredim koliko pošto sam prvo kopao sa jednim, pa posle prebacio i drugog worker-a.

Zbog pada LTC diff-a danas ne očekujem toliku razliku, možda 40%.

da, ali oni ti uzimaju solidan procenat, sto ti sve to automatski zavrsavaju, kao rabbit sto uzima jednu cetvrtinu zarade...
vise se isplati direktno kopati najisplativije valute, pa ih sam menjati na menjacnici, vise se zaradi, no ako nekog mrzi ili nema vremena, nek pici ova automatska resenja...

da, ali oni ti uzimaju solidan procenat, sto ti sve to automatski zavrsavaju, kao rabbit sto uzima jednu cetvrtinu zarade...
vise se isplati direktno kopati najisplativije valute, pa ih sam menjati na menjacnici, vise se zaradi, no ako nekog mrzi ili nema vremena, nek pici ova automatska resenja...

Nemam ni živaca ni vremena da se zezam sa svakom mikro-transakcijom, one menjačnice čas rade, čas ne rade, treba da pratim doge. ltc, btc, šta je kad povoljno, šta nije ... sa mojih 2,5MH/s to mi previše zezanja za malu dobit.

I onako dobijam više nego kad bih direkotno kopao LTC, čim se iskopa neka količina ide u wallet, nema tu puno posla, otprilike dva puta dnevno proverim jel rade workeri, koja je temperatura kartica i to je sav posao.

Naravno ko ima desetine kartica, puno više zarađuje i njemu je razlika dovoljna da bi utrošio dodatni trud.

Ako su doge, shitcoin, ultracoin, cockcoin, sexcoin i ostali shit coini isplativiji 50, 100, 200% onda kopas njih i prodajes ih za LTC i ne ceses se po glavi ako skoci isti...

sve to stoji, ali je problem shto se pulovi raspadaju, kradu, i obichno bude barem 20% manje iskopanog od onog shto bi trebalo, i onda dolazimo do problema zvanog menjachnica....
pa na kraju ti ~100% izadje na 20-30% uz veci rizik....pa ko voli nek izvoli..

Na maxu si kazes zaradio, i to 10 puta vise. Da pomenu bilo koji drugi pa da i shvatim ozbiljno, ali maxcoin koji prvih nekoliko sati nisi uopste mogao da kopas a onda si mogao ali samo solo i to sa farmom nv karti preko cuda minera, e to mi je malo tesko da svarim.

E sad, ako znas keisera licno pa si radio nesto specijalno, u to ne ulazim :))

Pa zalim kad nisi u toku :)
Nisam samo ja zaradio vec i oni koji su NA vreme pokrenuli GUI miner... ne CGminer vec onaj OpenCL miner za koji je u prvih par sati cak isla donacija, diff je bio tacno 5000% manji pa ti sad racunaj koliko sam iskopao za 4h :p
A ne da kazem da sam prvih par tura prodao za 0.007 :)

Poslednja izmena:
E pa super sto si to podelio s nama na forumu, mi na temi o maxcoinu nismo imali pojma o tome a dezurali smo dve noci sa sve odlaganjem. :)

Ko se snasao sa maksom i prodao na vreme, za manje od jednog dana mogao je da uzme opasne pare. Recimo vise nego sto ce da iskopa za godinu dana sa istom opremom na ltc. Malo li je?

Ko se snasao sa maksom i prodao na vreme, za manje od jednog dana mogao je da uzme opasne pare. Recimo vise nego sto ce da iskopa za godinu dana sa istom opremom na ltc. Malo li je?

Ako si pratio thread za maxa, video si kako je to izledalo i sta se dogadjalo.
Neki su znali ali "regularnim" putem nisi mogao docji do informacija.
Novcic je prvo kasnio jedan dan, potom startuje ali bez pulova, bez waleta, bez minera, nakon nekih sat vremena nas nekolicina s topica uspevamo pokrenuti solo kopanje s cmd walletom uz sto peripetija, par sati niko nije nasao ni blok, tad pristizu informacije da se kopa naveliko cuda minerima velikom snagom, diff vec divlja i prosao voz.

Za sve to vreme neki su *** imali pravi info koji su sacuvali za sebe i to bi bilo to.

Sto se tice poredjenja LTCrabbita i direktnog LTC kopanja slazem se da je zarada veca na Rabitu ali oni uzimaju 25% od zarade na ta konvertovanja.To je daleko vise od bilo koje menjacnice. Jesam ga i licno koristio kao i Multipool i slicne ali nije tesko otvoriti sajt gde se prati trenutna vrednost valuta ili jednostavno videti sta oni kopaju,na Multipool pise sta se trenutno kopa pa samo krenete to direktno da kopate. U zadnjih par nedelja dominira DOGEcoin i tu mi ne trebaju ovi multipoolovi da mi uzimaju 25% kad znam i sam da kopam i zamenim na menjacnicu za LTC po mnogo povoljnijem kursu.
Njhova kratka promena na druge altcoine me ne zanima jer opet 90% vremena su kopali kucke.

Sto se tice Dogecoina mozda mnogima ne izgleda kao klasican pump and dump ali imam osecaj da ce biti istorijsko veliki novcic te vrste. Ostalo mi je jos 30.000 i to planiram danas da zamenim za LTC, ko misli suprotno eto mu prilike za zamenu. Taman da ustedimo na proviziji od menjacnice.

Kopam oko nedelju dana LTC na WeMineLtc pool-u i efikasnost mi je 97,24%.

Zanima me jel to dobro ili lose i ako je lose sta da uradim da bude bolje?

sta mislite o litecoinpool-u? gde kopate vi? da li je ovo ltc na ivici propasti ??? 12.61

Litecoinpool je odlican, sa visokim fee-om.
Ltc nije nikako na ivici propasti s obzirom da je kostao 2-3$. Sve ovo sad je samo pitanje procenta zarade.

Propast je da bude 1-2$,dakle manje od onoga sto je bio.

Ltc je na ivici propasti. Run 4 ur lives...
(Da, to sam ja, ltcvictim).

Poslednja izmena:
E pa ne mogu i Ltc da kupim, prvo cu Btc za 10$,
;)

Pa bolje da se malo zezamo, nego da panicimo

Poslednja izmena:
Ne tripujemo ih mi. Sami se tripuju :). Kada je ltc pao sa skoro 6 usd na kolko vec bese, izgubio sam te veceri malo vise od 5k usd ako se dobro secam. Prividno. Cuvajuci ltc. I? Nastavio sam da radim svoj daily job i usput kopam. I? Prva sledeca prodaja ltc je bila na 21usd. Jesam li izgubio 5k ili dobio vise cuvanjem? Ne znam sami neka se izracunaju. For the record, umalo nisam dobio srcku tog jutra. Bio sam sav sheban par dana. Kada sam prvi put isao na "redovno logorovanje" tamo negde '98 u bivsoj nam pokrajini, dobio sam proliv. I to sam bio dobrovoljac za logorovanje, pa sam o5 dobio proliv od straha. Posle par "logorovanja" nisam vise imao proliv, osecao sam se kao kod kuce. Tolko o tome. Kome je prvi crash, prvo "save ur selfs", misli da je kraj sveta. Ko zivi godinu ili duze u kripto svetu gleda i pita se sta ove budale rade po chatovima i koj moj se dernjaju? Znaci, da sumiram: ne tripujemo ih mi, ima mnogo postovs gde ljudi kazu smirite se, ne cimajte se. Isto tako kazu ne uzimaj kredit da kopas ili da trgujes jer ce ti se mozda obiti o glavu... Ali ne. Oni ce da prodaju kada padne na dno, uzimace kredite koje ne mogu da vrate kada pukne balon pa sve padne na par meseci... Jesam ih ja istripovao da to rade? Jok. Sami su. Evo sada pisem ozbiljno, a ocekujem da me isflamuju posto sam ozbiljan. Znaci bolje da teram segu, bar necu da se nerviram.

Poslednja izmena:
Pa zalim kad nisi u toku :)
Nisam samo ja zaradio vec i oni koji su NA vreme pokrenuli GUI miner... ne CGminer vec onaj OpenCL miner za koji je u prvih par sati cak isla donacija, diff je bio tacno 5000% manji pa ti sad racunaj koliko sam iskopao za 4h :p
A ne da kazem da sam prvih par tura prodao za 0.007 :)

Hvala ti sto si to podijelio sa nama bar nismo dzaba visili na forumu.

razumem strah nekih ljudi, koji stekaju valute, da to odjenom ne propadne, ne padne vrednost... jasan mi je taj strah, ipak ste to kopali mesecima, svaki dan, po ceo dan, sastavljali rigove, odrzavali sistem, ucili o tome itd...
ali sve su to manje vise sitnice, vi niste radili, graficke su... samo ste ih proveravali sa vremena na vreme... ovo sto ste dobili je, kako da to nazovemo, bonus, neverovatna sreca, cudo koje se retko desava u danasnjem surovom svetu, nesto sto ima veoma nestabilnu i neodredjenu buducnost... budite srecni sto ste uspeli nesto da zaradite ni iz cega, kao i sa tim sto ste ustekali, pa kolko god to vredelo, jer sigurno ce vredeti nesto, prodali ga za vise ili manje para... nemojte biti pohlepni, i zahvalite se... ne znam kome, na ovoj mogucnosti... a ne tu da placete kako ste prodali za manje, a mogli ste za vise, a prakticno vam palo sa neba...

Hvala ti sto si to podijelio sa nama bar nismo dzaba visili na forumu.

Nisam pratio temu, nisam znao ni da postoji, a nisam bio kuci, jedva stigao da pokrenem miner i odem da radim..

Bio je topic na bitcoin forumi, u pocetku donacija, ja nisam donirao vec skinuo miner kasnije kad je bio slobodan

Nije nam nista palo sa neba ,ja sam dao preko 50.000din za moj rig i ucio dobrih 1-2 meseca pre pocetka biznisa. Da ne pricamo o racunima za struju.

Mozda jeste fizicki lak posao i izgleda kao da su graficke sve odradile ali treba neko i da prati trziste,radi analize,konstantno bude u toku sa desavanjima, koristi prilike na berzama,rizikuje,bude strpljiv itd...

Pratio sam zadnjih 48h za switchercoin.com. Tamo kopam sa 2.25 MH/s zadnja dva dana.

Da sam sa time kopao na litecoinpool.org u zadnjih 48h dobio bih:

0.62073864 LTC na diff 3500
0.81237700 LTC na diff 2674

Na switchercoin.com sam za tih istih 48 zaradio 2,102 LTC-a.
(kopane DOGE, 1% je pool donation i 1% je conversion to LTC fee + ako nešto ukradu :) ).

(2,102-1,433)/1,433= 46% više nego da sam kopao na litecoinpool.org.

Dakle 46% više para sam dobio preko njih, za LTCrabbit koliko vidim je juče bio 18,5% a danas 13,3% trenutni altcoin bonus.

Ove procente uzeti sa rezervom, pošto je bilo velikog pada diff-a za LTC i verovatno će još malo pasti, tako da je možda sad razlika u isplativosti manja, ali opet nije zanemarljiva.

Prednost je da nema zezanja sa menjačnicama, višestrukim transferima sa jedne adrese na drugu i sl. Dobiješ LTC direktno u wallet. Idealno za lenštine poput mene :)

Mana switchercoin.com je što nema manual payout, samo automatic threshold payout i što od trenutka kad kao isplate dok se stvarno ne završi transakcija prođe po nekoliko sati.

Takođe, koriste PPLNS reward, tako da nije kao PPS da stalno dobijate neke pare, nego po par sati se ne menja stanje, pa onda nalete novčići.

Pool kao pool je OK, R/A mi je manji od 0,5%, nije padao i sl.

Poslednja izmena:
Jel zna neko koliko trenutno zauzima LTC wallet? U gigabajtima na HDD.

Ja sam kopajuci na middlecoin za 2 dana inkasirao 0.36 btc. I imam neki balans koji tek treba da legne, ali to ne racunam dok ne legne. To je nesto ispod 14 ltc, a kopanjem na https://www.litecoinpool.org/ dobio bih nesto ispod 9 ltc. Racunica je jasna...

A kakav je wemineltc?
Krecem danas sutra sa 1400kh/s da kopam pa mi treba koji pool je najisplativiji/stabilniji.

Pratio sam zadnjih 48h za switchercoin.com. Tamo kopam sa 2.25 MH/s zadnja dva dana.

Da sam sa time kopao na litecoinpool.org u zadnjih 48h dobio bih:

0.62073864 LTC na diff 3500
0.81237700 LTC na diff 2674

Na switchercoin.com sam za tih istih 48 zaradio 2,102 LTC-a.
(kopane DOGE, 1% je pool donation i 1% je conversion to LTC fee + ako nešto ukradu :) ).

(2,102-1,433)/1,433= 46% više nego da sam kopao na litecoinpool.org.

Dakle 46% više para sam dobio preko njih, za LTCrabbit koliko vidim je juče bio 18,5% a danas 13,3% trenutni altcoin bonus.

Ove procente uzeti sa rezervom, pošto je bilo velikog pada diff-a za LTC i verovatno će još malo pasti, tako da je možda sad razlika u isplativosti manja, ali opet nije zanemarljiva.

Prednost je da nema zezanja sa menjačnicama, višestrukim transferima sa jedne adrese na drugu i sl. Dobiješ LTC direktno u wallet. Idealno za lenštine poput mene :)

Mana switchercoin.com je što nema manual payout, samo automatic threshold payout i što od trenutka kad kao isplate dok se stvarno ne završi transakcija prođe po nekoliko sati.

Takođe, koriste PPLNS reward, tako da nije kao PPS da stalno dobijate neke pare, nego po par sati se ne menja stanje, pa onda nalete novčići.

Pool kao pool je OK, R/A mi je manji od 0,5%, nije padao i sl.

Ja sam juce pustio jedno 2 sata 600 kh/s da vidim kako radi. Za to vreme nisam nista video da je ista zaradio pa sam prekinuo. Posle negog vremena nabacio je 220 dogija.

Nisam ukapirao na koliko menjaju automatiski u LTC. Da li je potrebna odredjena kolicina dogija ili na odredjeno vreme radi auto konverziju ?

Nazad
Vrh Dno