Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Zasto enkriptovati bilo sta ako se snima na flesic,njega cuvas (vise njih) na sigurnom i koristices ga samo kad dodajes jos ili kad resis da se istreses.To odradis uvek na friskoj masini i kraj.Cemu paranoja i rizik da se nesto po**** oko enkripcije,sifre isl.

Moze li pomoc, imam u rigu 3x7950 pokusavam da nadjem pravo podesavanje, medjutim poslednja 2 sata prva grafika kao da je stala sa radom, ne mogu da je pokrenem, dok druge 2 kopaju, restartovao sam masinu, menjao podesavanja ali ne pomaze. Evo kako izgleda:
I ako su podesavanja univerzalna za sve asus 7950 dcu2 karte, molio bih da mi neko javi kako da podesim, da se ne maltretiram previse :D.

grafika neispravna, nema dovoljno struje.... nije softwerski

Hmm, pa radila je pre 2 sata. napajanje je seasonic X 850w gold.... Jel moguce da sam toliki baksuz :D

Moze li pomoc, imam u rigu 3x7950 pokusavam da nadjem pravo podesavanje, medjutim poslednja 2 sata prva grafika kao da je stala sa radom, ne mogu da je pokrenem, dok druge 2 kopaju, restartovao sam masinu, menjao podesavanja ali ne pomaze. Evo kako izgleda:
I ako su podesavanja univerzalna za sve asus 7950 dcu2 karte, molio bih da mi neko javi kako da podesim, da se ne maltretiram previse :D.

Pitanje je, kopaš li uopšte scrypt, sudeći po slici?

Poslednja izmena:
Dobro je, povadio sam sve grafike napolje i potom ih vratio i sad sve 3 grafike kopaju litecoin. Sreca da ima srece :)
Ako neko zna neka mi kaze koja su idealna podesavanja za asus 7950 kartice.
Hvala

Poslednja izmena:
Potrebna mi pomoc pa ako je neko voljan da pomogne bio bi zahvalan.
Da li mi neko moze preporuciti neki pool za kopanje LTCa i ukratko objasniti ulogu poola u odnosu na mene kao i mene u odnosu na pool.

Da li npr. danas mogu kopati u jednom poolu a sutra u drugom? Da li napravljene coine nosim sa sobom ili sta? Gdje oni stoje?

Potrebna mi pomoc pa ako je neko voljan da pomogne bio bi zahvalan.
Da li mi neko moze preporuciti neki pool za kopanje LTCa i ukratko objasniti ulogu poola u odnosu na mene kao i mene u odnosu na pool.

Da li npr. danas mogu kopati u jednom poolu a sutra u drugom? Da li napravljene coine nosim sa sobom ili sta? Gdje oni stoje?

http://www.litepool.eu/ Ja ovaj koristim. Možeš da menjaš poolove kad hoćeš. Coini su ti na poolu sve dok ih ne prebaciš ili u wallet ili menjačnicu.

Da li je verodostojan hashrate u Liteguardian-u? Prikazuje manji hashrate za 10-15%. Recimo u linuxu imam prikaz da mi svaka 7950 daje po 600 khs, dok u liteguardianu ocitava zbir oko 1500-1600 mhs.
Izvinjavam se ako pisem nerazumljivo, nov sam pa se jos gubim sa izrazima :D.

Ne brini nista oko statistike na pool-u ona je tu najvise da znas kad koja masina stuca,izmeri na 24h prinos ltc-a i videces pravo stanje.Desavace ti se da ti ta statistika prijavljuje i preko 2000 sto je nemoguce

nakon par sati klikanja, izgleda da sam uspio poceti s kopanjem. Moze li mi to neko potvrditi na osnovu ove slike? :D

Pogledajte prilog 126989

takodjer, ako sam upravu, iz slike je vidljivo da kartica "baca" cc 280 Kh/s sto je jako malo s obzirom da kartica moze daleko bolje (asus 7950 CDII V2). istina, na kartici nisam nista dirao, dakle, out of box.
sta bi konkretno trebao uraditi da ovo ide malo bolje, ako uopste ide!? :D

tebi nesto zestoko nevalja.... baca ti HW greske, to nesme

evo sta sam uradio:

Instalirao posljednje drivere za graficku sa ATI stranice.
Napravio registraciju na http://wemineltc.com/
Kreirao workera
Intalirao cgminer-3.6.6-windows
Na WeMineLTC.com sam kreirao .bat file za workera
Pokrenuo cgminer i poceo kopati

jesam li nesto preskocio osim OCa kartice?
odakle da krenem traziti uzrok?

Napisi kako ti glasi ono iz bat fila-a i koliko ram-a imas...

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://stratum2.wemineltc.com:3334 -u sirotanovic.1 -p x -I 13

imam 4 gige u 4 slota po 1 gigu, kingston 800MHZ

Uzmi ti fino lepo GUIMiner-scrypt mnogo je lako za podesavanje videces pravu snagu te kartice

Hvala na savjetu, izgleda da ide bolje... 510 Kh/s bez OCa kartice...
istina, vec jednom su mi pali driveri od kartice ali evo nakon restarta ide fino...

Hvala jos jednom i tebi a i Zeljki.

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://stratum2.wemineltc.com:3334 -u sirotanovic.1 -p x -I 19 -w 256 --thread-concurrency 24000 --gpu-threads 1 --lookup-gap 2

ovako bi moralo da ti radi

1020/1250 manje vise vecina koristi ova podesavanja.

Hvala na info. Podesio sam na 1020/1250. Celu noc je radilo bez greske,sa ovakvim setup-om karte daju po 600Mhs.

U drugom rigu imam 2x7970 TF3, interesuje me da li na seasonic X 850w gold mogu da stavim jos jednu 7970. Tj da li ovo napajanje provereno moze da gura 3x7970?

Valja li sada malo krenuti kopati sa jednom grafikom? U pitanju je XFX 7950 za koju kazu da je los model za rudarenje. E sada, da li je to istina ili ne, nemam pojma. Malo je predugacka tema za ceprkanje po pretrazivacu, pa ako moze info bio bih zahvalan. :]

Ukljuci je uvece, iskljuci ujutru. Kopaj samo kad je jeftina tarifa i stekaj novcice.

Valja li sada malo krenuti kopati sa jednom grafikom? U pitanju je XFX 7950 za koju kazu da je los model za rudarenje. E sada, da li je to istina ili ne, nemam pojma. Malo je predugacka tema za ceprkanje po pretrazivacu, pa ako moze info bio bih zahvalan. :]

Imao sam je ja, nije se grejala davala je 580kh i crkla je posle 6 meseci.

Losi su joj ventilatori. Zato ti najtoplije i preporucujem da je upregnes. Nek crkne krsina i da dobijes nesto novo ;)
Do tada nek zaradi malo i ok je.

Hvala na info. Podesio sam na 1020/1250. Celu noc je radilo bez greske,sa ovakvim setup-om karte daju po 600Mhs.

U drugom rigu imam 2x7970 TF3, interesuje me da li na seasonic X 850w gold mogu da stavim jos jednu 7970. Tj da li ovo napajanje provereno moze da gura 3x7970?

Ako ti je nova x850 KM3 platforma moze opusteno i 4 da pogura sa tim klokom. Slobodno stavi 3x7950, jer napajanje moze bez problema da radi i sa 1000w opterecenja.

Ne znam da li je nova platforma, oznaka napajanja je SS-850km, Active PFC F3 (X-850). Vidim da si napisao "slobodno stavi 3x7950", ja sam mislio 3x7970 da stavim....
I ako neko zna, neka napise koja podesavanja da stavim za msi 7970tf3. Greju mi se porilicno (prelaze 80C), oko 10C vise u odnosu na Asus 7950 dcu2....

Poslednja izmena:
Kod mene XFX 850W tera po 3 7970 (Club 3D - referentni dizajn), jedino ne znam na tim tvojim da li moze voltaza dole

Vrh Dno