Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Rekord... 1h6m nije pao blok.

A preporuceni diff:eek:

IPAK JE BILA GRESKA.

Poslednja izmena:
pozdrav svima

kao novi kolac imam bezbroj pitanja, ipak, necu vas zamarati u toj mjeri. ono sto bi molio nekog od iskusnijih i susretljivijih kada je u pitanju kopanje LTCa, je da mi u par kratkih crta objasni par stvari.

da li se uopste isplati kopati ukoliko imam Asus HD 7970 i eventualno kupim jos jednu, uz napomenu da mi struja nije problem?
Drugo pitanje, da li je kopanje na GPU ono sto je buducnost ili postoje neki drugi nacini? Odnosno, ima li smisla kupiti i drugu 7970u ili postoji uredjaj tipa ASIC minera koji moze kopati i LTC te eventualno i neke druge valute u buducnosti a isplatniji je od GPUa.

volio bi da prije nego mi date savjete imate na umu da sve ovo radim vise iz neke znatizelje nego iz nastojanja da kao nesto zaradim. jasno, necu se buniti ukoliko to bude slucaj, ali primarno je prosirim svoje znanje u ovom segmetnu koji se tice kripto valuta.

Ukratko, namesti tu tvoju 7970 da kopa LTC i stekaj ih, pa kad skoci cena prodaj...

Asic minera za LTC jos nema, tako da ok je sada uzeti 2,3 karte radi zanimacije, ali vise od toga ne...

Od kada na Bitstampu mora da se verifikuje nalog skeniranjem pasosa i rexidencionog dokumenta? Ranije to nije moralo jel da?

Na coinotronu ce biti smanjena provizija od 1. do 4. novembra.

PPS=1%
RBPPS=0.5%

Diff je ok, stalno se drzi u par % gore dole. Malo je visi nego u zadnjih 2 meseca zbog losije cene ftc-a. Sve je u granicama normale. Napravite stek LTC-a jer ako skoci jos malo cena krenuce i diff da skace. Sve ce biti teze da se LTC napravi. Ja ne planiram moje da prodajem ove godine kako stvari stoje.

Upravo taj scenario predvidjam i nadam se!

Ja bih bio spreman jos godinu dana da cekam bez problema.
BTW, aj da pitam... Ko od vas koristi wallet za cuvanje ltc-a?
Zanima me koliko je to sigurno? Koliko vremna treba da se to posle vrati i procedura. Meni se vec malo nakupilo pa bih to da ustekam da ne prodjem kao prosli put kad su me pokrali a stvarno nikada nisam probao wallet.

Ja koristim zvanican LTC wallet, cim ga instaliram stavio sam sifru za njega i to je to... nakon sifre bekapujem ga ~100kb dat file njegov i to je to
Da se skine block chain od prvog puta treba sta ja znam oko sat/dva vremena, mislim da je block chain oko 1+ GB

posle kad reinstaliras sistem samo mu podvalis ili importujes wallet.dat i to je to, naravno bez sifre wallet.dat je neupotrebljiv

Poslednja izmena:
A kad vracas? Samo vratis taj .dat ili ima neka import opcija?

mislim da je isto, ja sam podvaljivao dat file

takodje dosta je jednom backapovat taj wallet.dat i to je to, sa njim uvek imas pristup adresi wallet-a i njenom stanju.... zato je vazno da odma encriptujes tako sto odma stavis sifru... jer i da ti tada neko ukrade wallet.dat nemoze nista sa njim ako nezna pass

Poslednja izmena:
Samo se iskopira sačuvani wallet.dat preko postojećeg.

Ja bih bio spreman jos godinu dana da cekam bez problema.
BTW, aj da pitam... Ko od vas koristi wallet za cuvanje ltc-a?
Zanima me koliko je to sigurno? Koliko vremna treba da se to posle vrati i procedura. Meni se vec malo nakupilo pa bih to da ustekam da ne prodjem kao prosli put kad su me pokrali a stvarno nikada nisam probao wallet.

To sam i ja hteo da pita., uze mi rec sa tastature... sta je najpametnije i najsigurnije. Ne cuva mi se vise na btc-e

Vec sam rekao officialni wallet (block chain nije toliko bas velik da smeta), da bi vas pokrali treba keyloger da vam ukradi sifru za otkljucavanje novcanika i wallet.dat... sto iskreno mora da vam je komp pun virusa da se desi

Inace sifru kucate jedino kad zelite nekom da saljete LTC (sa sifrom se novcanik otljuca na par senudi i posalje ltc i opet zakljuca sam), znaci tada je vazno da komp nije zarazen keylogerom i mallwerom za kradju novcanika, ako nikad ne otvarate novcanik niko nemoze nikad ni ukrasti pass sphare sifru za isti novcanik....

Znaci jedino i najvaznije je da na cistom kompu stavite novcanik i odma po instalaciji stavite sifru za isti pa tek onda uradite backup wallet-a dat-a, jer ako uradite pre stavljanja sifre wallet.dat nece imat sifru

Poslednja izmena:
U principu znam kako funkcionise ali aj da pitam posto nisam nikada probao. Odradio sam vec to sa enkripcijom.

Ja se sa ovim nisam susretao nikad...ako zapne trazicu dodatnu pomoc... poz

Koristite backspace pri kucanju lozinke, keylogger ne pamti otkucan backspace

instaliras nov win ubacis walet , enkrptujes i prebacis novcice, zatim to stavis na nekoliko flesha za svaki slucaj ako se nekom desi nesto i obrises sa kompa, mozes i da ih zipujes sa sifrom, tako sam ja radio, wallet.dat fajl ti se nalazi u skrivenom folderu ...\AppData\Roaming\Litecoin\ " kad hoces da ti se novcici pojave u walletu kopiras wallet.dat u ovaj skriveni folder i pokrenes litecoin novcanik, pazi samo da kad pokrenes novcanik i u koliko se u gornjem folderu ne nalazi wallet.dat stvorice se novi sa drugom adresom, najbolje ovo odradis sa 1LTC-om za svaki slucaj da vidis kako radi, ako izgubis sifru niko ti ne moze pomoci

naravno pre backupa i prebacivanja nivcica pustis da se novcanik sinhronizuje

Backup wallet.dat, stavis isti u rar, rar zakljucas nekim dugim passom sa wildcards itd... Obrises wallet.dat sa racunara, a ovaj rarovan sacuvas i negde online (google drive itd...). Cak i da neko dodje do rara nece moci da probije pass od gomile karaktera i wildcardova. Tako ja radim sa ltc koji cuvam. Kada zatreba nekada da se posalje taj ltc negde, odrarujes i vratis wallet.dat u klijenta i to je to. Bitno: wallet.dat za ovakvu operaciju ne sme da bude enkriptovan, ljudi su imali muke da ga posle povrate. Kako i zasto pojma nemam i ne interesjuje me, znam samo da ne oko enkriptovanih walleta bilo dosta kuknjave na prolece.

Poslednja izmena:
Preporučujem i da povećate recovery record za svaki skučaj, kad već rar-ujete.

Baš jutros sam razmišljao na ovu temu, da bi bilo pametno staviti većinu ltc-a u wallet a ne čuvati na btc-e. Sa ovim vašim savetima ću valjda uspeti da odradim kako treba ;).

Izgleda da je dosta uticao "Brat" sa kupljenih 5000 btc za 27$ pre cetiri godine :D

Nazad
Vrh Dno