Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Manipulatori i veliki igraci njihov cilj je i da nametnu neocekivano jer je jedino panika ta sto njih dovodi u velikom plusu

Opet se sustigli LTC=DRK :d
Tuzno ako je neko cuvao i vjerovao u LTC sad sigurno nije mu lako, mada se moze stanje popraviti jer se ovde nikad ne zna kad se misli da ne moze dalje ono jos pada, ali isto tako moze i da krene.
Dok BTC pada ja ocekujem jos veci pad LTC-a, a negdje tamo u septembru prognozirao sam 1$=1LTC blizu sam :d

ja sam skroz opusten...jedinu nervozu koju imam je ta sto mi se ne isplacuje sa kojna sa 20 posto fee zbog vikenda ovo para sto imam tamo kako bi dokupio jos ltc za sve pare

naravno da si opusten jer imas 100 ltc-a i ne trgujes. :D

srećom pa nemas 100 grafickih sa kojima ne znas sta ces, ili dolare na berzi koje polako krckas dok lovis "apsolutno dno", ili...1000 ili vise ltc-a.

1000 ltc-a ne bih vala pozeleo ni komsiji da čuva.

naravno bolje da prodaje maglu u obliku nestvarnih plocica koje ce da rade nesto

srećom pa nemas 100 grafickih sa kojima ne znas sta ces, ili dolare na berzi koje polako krckas dok lovis "apsolutno dno", ili...1000 ili vise ltc-a.

nemam 1000 al nemam bas ni 100 nego nesto izmedju...430 najtacnije ...al i dalje opusteno gledam na situaciju...vezano za graficke opremu i potrosenu struju -podigao novac koji ima vrednost 1/6 od ulozenog 240k in 40k out...al nisam pesimista bice bolje...nisam ni ispran mozak da slepo verujem... a ni fan ltc-a za sekund cu pretopiti njega u nesto drugo ako me osecaj povuce...sticicu ja ltc i zaraditi na njemu kao i na bc sto sam od 39.5k satosija spustio prosek na 12k izasao na nuli a potom ga od 6k ulovio na 9500 i 10400 i dobro zaradio...trgujem ...ne non stop na dnevnom nivou vec za neke od coina imam neka zacrtana dna pa kad to isto dno dotaknu ukljucujem se u igru....i onda cekam ponekad i dosta dugo da to istovarim sa zaradom koja nije 1,2,5 posto vec 10-20

Poslednja izmena:
Generalno za svako coin je pod br jedan najvazniji volumen trgovine jer on govori koliku podrsku ima isti a ne cena... u takve coin-e vredi uloziti kad su "jeftini", e sad to sto je trziste prezasiceno i sto BTC posredno svojim padom ubija pogotovo LTC to samo potvrdjuje da je isti vredan ako ne novcano onda jednog dana
Naravno prvo mora BTC da se izdigne a ceo crypto ekosistem da bi videli prirodan povecaj vrednosti, do tada zivimo na pilicarima i kitovima koji se igraju cenom

Za sada se vidi da neko jos gura LTC dole zajedno sa panikom... po meni pad kao sto sam rekao pre svega zavisi od BTC jer kad se poverenje povrati u BTC koji je izdrmano, tek onda mozemo ocekivat neka zestoka uloganja iz istog

Ja pre svega i dalje ocekujem potporu nekoj berzi ili otvranje neke nove pre svega na americkom trzistu jer realno odatle velik kapital se moze ocekivat ako se kockiste sklope

Poslednja izmena:
Pravo pitanje je da li ce biti novcica uopste :):):) Nemate pojma koliko bih voleo da Kinezi nekako uniste sve svoje 3 velike menjacnice sa svime sto je na njima...

A možda je zahvaljujući njima (redovni short margin calls) i opstao ovoliko dugo.
I evo +8% preko noći.

Poslednja izmena:

sta mislis, da li se vredi ratosiljati sada LTC-a kada je vec ovako nisko i sta kupiti? da li sortovati, pobeci iz valute u neku drugu ili jednostavno cuvati u cold walletu dok svaki dan pada sve vise i vise i nadati se cudu (skoku) za godinu, dve, pet, deset?

Po meni je ludost sada prodati ga. Ja sam do sada trebao više puda da se istresem ali sada ga nedam pa nek sve ode u majčinu, a neće. Mislim da ti to niko sada nebi preporučio pa čak ni ovi što ga najviše pljuju. Po meni je sada na dnu, može da ide samo gore.

nije tu nista cudno neko je pokusavao vestacki da ga jos gurne dole, ali izgleda ne uspeva mu

Po meni je ludost sada prodati ga. Ja sam do sada trebao više puda da se istresem ali sada ga nedam pa nek sve ode u majčinu, a neće. Mislim da ti to niko sada nebi preporučio pa čak ni ovi što ga najviše pljuju. Po meni je sada na dnu, može da ide samo gore.

fora je u tome sto niko ne moze pouzdano da tvrdi da li ce gore ili dole a trend je ka dole u zadnje vreme. i ja razmisljam slicno kao i ti, ne daje mi se u bescenje ali to su bagovi u glavi. realno ako sve govori da ce jos dole onda se treba istresti i zatvoriti short.
tesko ******, od mining price pretvorilo se u berzansku pricu a za to nisam potpisao kada sam ulazio na zurku :d da znam da se igram na berzi ziveo bih od toga i ne bih trgovao cryptom nego akcijama google-a, fb-a i slicno ali se u to razumem kao marica u krivi q tako da je sva sansa da bih pukao na keca :)
edit: ako mislis da moze samo gore da ide, sto onda svi ne kupuju LTC sakom i kapom nego ga dampuju ili cekaju da padne jos? moze ovo jos dole bez problema.

Poslednja izmena:
sve moze dole , moze i btc na 1$, ako tako nas drugar iz Kine odluci

fora je u tome sto niko ne moze pouzdano da tvrdi da li ce gore ili dole a trend je ka dole u zadnje vreme. i ja razmisljam slicno kao i ti, ne daje mi se u bescenje ali to su bagovi u glavi. realno ako sve govori da ce jos dole onda se treba istresti i zatvoriti short.
tesko ******, od mining price pretvorilo se u berzansku pricu a za to nisam potpisao kada sam ulazio na zurku :d da znam da se igram na berzi ziveo bih od toga i ne bih trgovao cryptom nego akcijama google-a, fb-a i slicno ali se u to razumem kao marica u krivi q tako da je sva sansa da bih pukao na keca :)
edit: ako mislis da moze samo gore da ide, sto onda svi ne kupuju LTC sakom i kapom nego ga dampuju ili cekaju da padne jos? moze ovo jos dole bez problema.

trend je tvoj frend.

ako godinu dana cena ide dole onda nema razloga da se nadamo da će sada odjednom da krene gore. pusti ti ove što jure dno i što se nadaju da sad kreće sa dna. oni su kupovali po 28 $, pa po 20 $...i mogu komotno tako sve do 0. :)

pozicija se napušta baš kada ovako odskoči od lokalnog dna.

meni iskreno litecoin vredi tu negde oko 10 centi. tad sam ja počeo da ga kopam čini mi se. jedino što može da mu napumpa cenu u skorije vreme jeste mogući bitcoin fork o kojem se priča, ali to je sve na dugačkom štampu.

Poslednja izmena:
znaci mislis izvrnuti novcanik i uzeti recimo BTC?

Problem je sto kad krene (ako krene) pump malo ko ce moci da kupi ltc i ostale alt coine po niskoj cijeni. Prosli skok je krenuo munjevitom brzinom. Prvo je bilo par talasa i onda kad je dotakao dno sell orderi su bili pojedeni u par sekundi. Malo ko je tad stigao da kupi ltc a ako se dobro sjecam vrtio se tu negdje oko 0.007 BTC.

znaci mislis izvrnuti novcanik i uzeti recimo BTC?

pa imaš dve opcije:

1. da sačekaš da još malo skoči, do recimo 2 $ i onda zameniš za $ (ja lično bih već sada krenuo da prodajem po malo)
2. ili da sačekaš mogući pump koji će nastati kada krene priča o bitcoin forku - sa napomenom da se tada izlažeš riziku da ltc do tada još dublje propadne

u svakom slučaju mislim da dolar pobeđuje u trenutnoj situaciji i dok se situacija ne razjasni treba biti u dolaru. ne znam koja je tvoja situacija, ali svakako da jedan % šteka treba držati u dolarima. btc-e ili bitstamp.

Poslednja izmena:
da, procitah na gavinovom blogu nekom da je poceo da gura ideju o 20 MB blokovima. i mislim da ta tranzicija nece bas ici glatko, tj. da ce se mnogi pobuniti.

i mislim da ce fork spustiti cenu, da.

da, procitah na gavinovom blogu nekom da je poceo da gura ideju o 20 MB blokovima. i mislim da ta tranzicija nece bas ici glatko, tj. da ce se mnogi pobuniti.

i mislim da ce fork spustiti cenu, da.

Mda testirao je blokove od 20 i 200MB koji ne zahtevaju nikakvu promenu koda kako on kaze sto vecina nas naravno ne zna... poenta vecih blokova je vise transakcija u istom sto svakako zelimo i ne vidim zasto bi to oborilo cenu. Trenutno je max block 1MB sto omogucava 7 transakcija po sekundi pa vi dalje racunajte sta nam dobro ili lose donose veci blokovi...

Postoji i jedan takav scenario po kome btc pada ispod 200$ , a ltc ide gore, videcemo koji scenario je kosooki izabrao

Ukoliko ltc/btc dodje do a ne proleti kroz 0.006, to je double bottom i signal za reversal ltc/btc. Jedino je pitanje da li ce brze rasti ltc/btc od pada btc-a u dolarima...

U svakom slucaju dobra prilika za popravljanje odnosa u korist ltc-a ,ali jos ne krece vrti se oko 650,neznam kolko se sad ceka na isplatu sa kojna ali meni i odgovara da ostane otprilike na ovom odnosu dok mi ne legne kinta da dokupim jos 50-100kom

Ukoliko ltc/btc dodje do a ne proleti kroz 0.006, to je double bottom i signal za reversal ltc/btc. Jedino je pitanje da li ce brze rasti ltc/btc od pada btc-a u dolarima...

ma kakav reversal. :D

ne zanosi se, ovo će biti ispod 1 $ uskoro. jedino što može ltc dići iz mrtvih su neprilike oko btc blockchain-a. tipa na 2 $. :D u taj pump ću i ja uleteti.

...

inače, ideja da se sada poveća veličina blokova je sumanuta. prvo zato što sadašnji limit od 1 MB nije problem, drugo što je poverenje ionako poljuljano, i treće što bi dovelo do dalje centralizacije. 20 MB blok, znači na 1 sat 120 MB. dnevno 2 GB. drugo što bi lako moglo da se desi da neko još lakše počne da spamuje blockchain mikro-transakcijama i to uspori sve do bola.

da ne govorim o problematičnim situacijama u kojima menjačnice prelaze na novi novčanik. tu bi moglo vrlo lako da se desi da neko prodaje pre-forkovane novčiće.

to je kao neophodno da bi moglo da se obradi ne znam koliko transakcija u sekundi, ali džaba kad ovo nije mejnstrim i kada nema toliko korisnika.

mislim da se igraju sa vatrom, zato što je mnogo keša i rada uloženo u blockchain, i može lako da se desi da mreža, tj. nodovi ne prihvate novi wallet.

Poslednja izmena:
Jedino sto je vecina mislila (ja prvi) da ce se asic scenario iz BTC-a preneti i na LTC...Odnosno da ce scrypt asic proizvodjaci naduvati cenu da bi prodali brdo masina.
Postoji mozda i bolji scenario, prodao si asic koji pravi 2.5 LTC dnevno za 600$ a napravio si ga za manje od 300$.
Shvatas da je prostora za pravljenje para na prodaji masina jako malo na LTC i odlucis ostaviti sve sebi.
Moras brzo oboriti cenu da konkurenciju izbacis sa mreze i obeshrabris da ulaze u razvoj i proizvodnju novih masina.
Komplet mreza ako isteras stare neisplative masine te kosta oko 3 miliona dolara. Mesecno da drzis trecinu pravis 570k koamda a kostalo te 2 miliona.
Po 1.5 dolar u proseku da dajes LTC velikima isplatio se sve za 3 meseca.
Pred polovljenje povuces rucnu, odmah je u ponudi manje novcica, krece pump, na 10$ standardno prodajes prasnjave masine da se iplate za 2 meseca sto je 1500$ po komadu.
Cistih 10 milki ti ostaje i plus bar 5 miliona u novcicima.

Koliko S5 S6 do S300 moras napraviti i prodati da bi uzeo te pare ?

Dakle ajde da cujemo vase konkretno misljenje
1.Ltc najniza tacka?
2.Posle najnize tacke sta onda?
3.Najvisa tacka u slucaju pumpa posle najnize tacke?
4.Long-term trend ltca?

Nazad
Vrh Dno