Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Negde izmedju 4000-5000. Ali nije da sam bio u pravu ranije

Kao i uvek: "nemamo prototip, sad daj pare za ovu sliku!". Zasto li me podsecaju na ono: "daj sine neku paru bog ti podario i zdravlje i srecu...". Potpuno su isti, i ciganka koja prosi ispred idea i ovi zaradjuju mnogo vise od mene prodajuci maglu...
Edit: a da pitamo borisa prpica, on 100% zna nesto o tome, jer je i predsednik litecoin udruzenja?

Poslednja izmena:
Zna li iko zasto na allchains stoji da je trenutni diff za ltc 1965 a na coinotronu pise da kopamo po 2219 (do sada se nisu razlikovali)?!

http://www.coindesk.com/asic-miners-litecoin-soon/

Evo da se ne rasparavlja te vise,najava za izlazak ASIC LTC krecu sad da ga rade,preorder ce biti od ovog meseca a isporuke od sredinom 2014
Objavljeno 21.11.2013

Alpha Technology conducted analysis into each aspect of the Scrypt algorithm and, using FPGAs instead as a prototyping tool, now says it is targeting around 500 kilohashes per ASIC chip (each device will have several chips). The company will release more detailed final figures “in a few weeks”.

If that sounds low to all the bitcoin miners out there, it’s because litecoin (for now) requires far less hash rates to produce a return on investment.

The company announced it would begin taking pre-orders for affordable and efficient litecoin ASICs in December, for shipping in early/mid 2014.

wex polako nemoj da siris dezinformacije ovde! Svi znamo za to i ima ih jos takvih preorderasa koji nemaju nista a pricaju da ce biti. Svi mozemo to danas!!!

Da dopunim samo. Vest preuzeta sa oficijelnog sajta od 13. oktobra https://alpha-t.net/news/development-update-13102013/ i relativno je stara. Zato se i raspravljaju :) ne zato sto ne znaju to - nego sto znaju ... nadam se :)

Inace kad sam googlao prosle nedelje nasao sam jos dve firme koje su zvanicno objavile rad na asic, a i rekoh pa da ponovim..cuveni Knc je tajnovit i raducka po malo na tome ...

Dakle, alpha planira da poslaze nekoliko chipova na pci-e karticu, i oni (chipovi) navodno po njihovim tvrdnjama nisu toliko jaki pojedinacno (red velicine 7950) ali trose 10x manje snage ~ 20 W; Koliko ce ih poslagati na karticu i sta ce raditi ... videcemo ...

http://www.coindesk.com/asic-miners-litecoin-soon/

Evo da se ne rasparavlja te vise,najava za izlazak ASIC LTC krecu sad da ga rade,preorder ce biti od ovog meseca a isporuke od sredinom 2014
Objavljeno 21.11.2013

Zna li iko zasto na allchains stoji da je trenutni diff za ltc 1965 a na coinotronu pise da kopamo po 2219 (do sada se nisu razlikovali)?!

allchains u zadnje vreme brljavi, ja pratim ovde diff, tu je isti kao na coinotronu

Koliko "pametnih" trolova odjednom. Samo čekali neki pad, da bi lečili komplekse. Strašno. Ko se zadnji smeje... ;)

Koliko "pametnih" trolova odjednom. Samo čekali neki pad, da bi lečili komplekse. Strašno. Ko se zadnji smeje... ;)

Ne razumem, ko cime i kako troluje, kakvi kompleksi ... nisam shvatio. ne pravim se, al zaista ne kontam. Sta si time hteo da kazes?

Ja sam relativno nov pa ne znam jel ovako oduvek bilo na ovom forumu. Imam utisak da se ljudi stalno nesto prozivaju i nipodastavaju. Nekako mi sve zvuci licno. Ocekivao sam vise tehnickih gikova koji razmenjuju informacije i iskustva, al bez vredjanja.
Jel ce to stalno tako da bude il su ljudi sad malo nervozni zbog cene koina?

Ne vidim niti jednu razmenu informacija sa tvoje strane, samo trolovanje.

A neki i placaju pa se opet zestoko isplati sa ovim cenama ltc
Ja placam regularno struju, 3/4 sam u crvenoj tarifi.
U proslosti sam zgresio (oprosti mi oce :) ), onoga trenutka kada diff toliko skoci a cena padne da se minovanjem u crvenoj zoni ide u minus treba prekuniti minovanje i kupiti novcice za one pare koje bi bao na struju.
Zato se sada nisam ni pojacavao sa hardverom, mislim da ce biti mnogo profitabilnije kupiti novcice u jednom trenutku jer pri ovim skokovima diffa tim masinama nece biti lako da izminuju same sebe u novcicima.
Pogotovo ovi sto su platili kartice prosle nedelje a sklopice masine mozda sledeci vikend...

ala ce da bude:
(zvrrr zvrrr)
-hm neko zvoni, ko je?
--brza posta stigao vam je paket grafika
-au u majcinu sad se ne isplati bolje da odbijem
(tisina, razmisljanje)
-nisam tu
(tap tap kurir se vraca)

:p

Nadam se da će baš to da rade frkaroši!!

Pa kako se ne isplati. Ima li isplativijeg posla cak i da ltc ostane 20 usd narednih meseci. Diff treba da ode na 10000 da bi bili u istoj situaciji kao letos kada je na diff 1000 bio 2 usd. I na kraju posle 6 meseci ostane ti hw koji opet vredi neku kintu. Ok mozda je lakse i naizgled isplativije da se kupe novcici. Ali eto ja kada sam pocinjao marta bilo me je strah da kupim novcice. Ipak vise volim da imam hw kod sebe. Zlu ne trebalo. I eto kopao sam 6 meseci, prodao skoro sav hw, ja i kolega zadrzali po 1 kartu i po 1 psu. Koje bi inace platili po 50k dinara. I prodao 196 ltc na 21 usd. Ili 20 ne secam se. To je cirka nesto preko 300k dinara sa sve transferom od 6-10%. Hw sam prodao za preko 300k dinara, i imam za jos preko 100k da prodam. Masine kostale sa sve ramom, extenderima, industrijskim ventom oko 600k dinara. Struju smo uglavnom placali iz dzepa sve vreme. Zone nemam. Prodao 728 ltc za 500usd. Prodao recimo 7-8 btc na jedno 130usd prosecne cene. To je pokrilo na kraju svu struju za tih 6 meseci. Ostavio neki coin za crne dane... Cinjenica: vise bih zaradio da sam za 600k dinara po 47 usd kupio btc. Al ajde odvazi se na to. Opet da ponovim: da sam prorok igrao bih loto. Znaci sve se isplati, nesto vise nesto manje. Sigurnije je imati hw ako sve prsne cupas kintu. Bar ja tako razmisljam.

Poslednja izmena:
Kada se spominjao asic prosle godine u ovo vreme za btc,ja sam bio prvi koji je vikao,ma daj!Neiskusan ***.Sada znam.Postoje kompanije koje veruju i vide potencijal u virtuelnim valutama,cim se stabilizovao ltc i pokazao da je stvarno ozbiljna valuta kao i btc,oni su poceli da rade na istrazivanju i planitanju masina koje ce utopiti rudarima.Tako da ako preslikamo situaciju sa btc pocece da rade vrv oko maja/juna sledece godine.Koliko ce biti efikasni i da li ce doci do odlaganja videcemo,ali da dolaze dolaze.
Besplatan savet newcommerima:
Ako nemas mogucnosti da ulozis u 50-100 kartica u narednih mesec dana nemoj kupovati ni 4-10 kartica,bolje kupi za te pare ltc i cekaj godinu dana i kupi sebi auto/jahtu/stan

Ne vidim niti jednu razmenu informacija sa tvoje strane, samo trolovanje.

Ne razumem zasto to govoris, od pocetka se trudim da informaciju koju pronadjem podelim ovde.

Evo npr.. to sto sam rekao za knc da nesto muckaju oko asic litecoin miner-a to je zato sto sam ovde procitao na njihovom sajtu sledece

https://www.kncminer.com/news/news-11
pasus 'Litecoin device'

Ovde se na primer pominje neki Flower Tech https://litecointalk.org/index.php/topic,7930.0.html ali sam prosli put nasao neke druge 2 kopmanije ...

Ne kontam zasto je to off topic i zasto je to trolovanje?

Ja ne favorizujem asice i nemam pojma dal su ove firme prave osim knc-a.

Na vikipediji kaze 'In Internet slang, a troll (/ˈtroʊl/, /ˈtrɒl/) is a person who sows discord on the Internet by starting arguments or upsetting people' by posting inflammatory,[2] extraneous, or off-topic messages in an online community.

Ljudi razumite i ako se asic za scrypt pokaze rentabilan, cena u 2014 ce biti ista kao i GPU za slicnu snagu, prve primerke korisnicima i finalan proizvod ne ocekujte pre kraja 2014...

Znam samo da se ne mora panicno zuriti ako postanu aktuelni, jer u bitcoin slucaju prvi primerci su kasnili najduze. Prakticno su se narudzbine iz januara jedne firme i te isporuke poklopile sa knc isporukama u oktobru ove godine ... To sto se ispostavilo da su profitabilni je pre svega zato sto je cena skocila na 1000 dolara. KNCov primerak od 200 GH/s vidim da cak i sad sam sebe otplacuje (oko 2000 eur mislim da je bio) sudeci po kalkulatoru, ali kazem .. zato sto je cena jaka.

Poslednja izmena:
tome se i nadamo, nego da ja kupim asic verovatno ce posle toga ta fabrika da bankrotira iz nepoznatih razloga pa da odlozim izlazak istih :p

Sva ta prica o ASIC-u je smesna trenutno, pa ne moze ni za SHA256 da se kupi normalno nego idu preorderi ili neka nerealna cena za gen1 ASIC koji se nece isplatiti da se BTC kopa beskonacno dugo...

Sva ta prica o ASIC-u je smesna trenutno, pa ne moze ni za SHA256 da se kupi normalno nego idu preorderi ili neka nerealna cena za gen1 ASIC koji se nece isplatiti da se BTC kopa beskonacno dugo...

Apsolutno tako. Jedina korist o tome sto se prica i reklamira po netu da neko planira da pravi asic-e za litecoin je psiholoske prirode pa moze pozitivno da se odrazi na LTC, nadam se. Sa takvom pricom deluje kao ozbiljnija valuta, pa se svi nadamo da ce i cena pratiti tu ozbiljnost. Dakle mislim pre svega na publicitet.

Poslednja izmena:
Sve što kažete bi vredelo kad cena ne bi išla preko današnjih 25$
Pre 4 meseca se isplatilo kopati i po ceni od 2 dolara iako diff nije bio 10x manji, al ni apetiti nisu bili ovako povampireni, tj da se očekuje otplata svega u roku od mesec dana...
Ko nema vere u budućnost litecoina bolje da ostane izvan ove priče.

Besplatan savet newcommerima:
Ako nemas mogucnosti da ulozis u 50-100 kartica u narednih mesec dana nemoj kupovati ni 4-10 kartica,bolje kupi za te pare ltc i cekaj godinu dana i kupi sebi auto/jahtu/stan

Cek cek cek... sta? Kakvih 50-100 kartica?

Ja planiram sad u toku nedelje da zgrabim jednu R9 270x i da ga pustim da radi pa kol'ko bude mogao. Ona gura oko 400-450MH/s meni je to dovoljno, nisam neki megaloman da hocu da cepam 50 coina dnevno, ne zelim da pravim takva ulaganja. Ako vidim da nema leba od litecoin preci cu na feather. On valjda isto koristi scrypt?

Poslednja izmena:
Toliko ti treba ako zelis ozbiljno da se bavis ovime, tako ces i zaraditi neku kintu.
Sa jednom i to 270x dzaba je mlatis.

Ne slazem se, mozda je decku 1000 din vece nego vama 1000e... Ima dosta ljudi koji bi probali rudarenje za koju hiljadu dinara mesecno vise...

Nazad
Vrh Dno