Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

...aprilski DejaVu
dajte kartice da se obogatim... nema veze koje samo dajte...
diff jako gore, cena dole, racunanje koliko meseci umesto dana treba da se otplate kartice, pa prica koji pool uzima najmanji fee jer je 4% mnogo, koja setovanja da se sto vise napravi a sto manje struje potrosi (sto uze ove za zakljucanim naponom)... razni lobiji koji zadrzavaju cenu, crveni papirici iz elektrodistribucije, prodaja novcica, ono sto je ostalo prerano se prodaje kada krene gore...
Cisto vi novi da znate sta vas ceka da ne pravite iste greske.

Plus na tone ovakvih smajlija. :(

...aprilski DejaVu
dajte kartice da se obogatim... nema veze koje samo dajte...
diff jako gore, cena dole, racunanje koliko meseci umesto dana treba da se otplate kartice, pa prica koji pool uzima najmanji fee jer je 4% mnogo, koja setovanja da se sto vise napravi a sto manje struje potrosi (sto uze ove za zakljucanim naponom)... razni lobiji koji zadrzavaju cenu, crveni papirici iz elektrodistribucije, prodaja novcica, ono sto je ostalo prerano se prodaje kada krene gore...
Cisto vi novi da znate sta vas ceka da ne pravite iste greske.

bas tako, nasmeja me, ali je ovo surova istina

I prodaja coina budzasto radi placanja struje, jer imate 2k€ za masine ali ne i 5000din za racun. xD

Poslednja izmena:
A vi ste se svi nauceni rodili jel tako?
Ok, ljudi su krenuli za kintom i niko nista ne cita ali to ne znaci da su glupi. Samo lenji i neinformisani.
Bas zato sto su neinformisani nisu razmisljali ni o riziku. Sada jos kad skoci diff zaradjivace sicu coina i jos ako budu prodavali coine da pokrivaju racune... Ihaaa, eto jeftinih coina.
I ovo je deo plana koji sam pravio, pricao sam o tome ;)
Sad stize period posta, novopridosli cuvajte se.

Network Hash Rate 75,596,640 kH/s
Expected Time per Block 2 min 06 sec
Current Block 474,185
Current Difficulty 2,218.89256388
Next Difficulty Estimate 2,611.57218131

Sada pad cene i rast diff-a do iznemoglosti, prodaja kartica itd...A tek su ih kupili :)

Do velikog rasta diff nakon pada dolazi iz razloga sto svi koji su kopali druge valute prebacuju svoje masine na LTC.A zbog cega postavlja se pitanje? A odgovor je sledeci: jedino je LTC kolko tolko zadrzao neku razumnu cenu,dok ostale valute su postale jako malo vredne,na pr.one koje su vredele nesto su se prepovolile ako ne i vise jel su investitori brze bolje vukli pare napolje pa se to osetilo itekako,zbog male trzisne vrednosti tih coina. Dok kod LTC investitori koji su vukli pare nisu ga zatresli u toj meri jel je znatno veca trzina vrednos od ostalih manje vrednih valuta. Tako da je moje mislje to,a ne i tamo neki ASIC,mislim da je za njega jos uvek rano.Je l' do pre mesec dana pravljenje masine asic za LTC nije imalo svrhe zbog veoma niske cene i neisplatljivosti rudarenja,tako da niko ziv u to vreme nebi smeo ulagati par hiljada evra,dolara za kupovinu ASIC minera .A kamo li firma da ulozoi na milione evra za razvijanje takve masine. Tako da do ASica treba bar 6 meseci ako ne i vise.Prvo razvinjanje,zatim preorder,pa masovna proizvodnja pa tek onda isporuka.Takodje moje misljenje je da dok god postoji mogucnost pravljenje masine i prodaje za BTC,masina za LTC ce pricekati malo.A i ako izadje ne verujem da ce ici u ovoj meri kao kod BTC,je l' da su napravili masinu za BTC koja daje 3,5gh/s u startu i kosta nekih 400-500$ a ne odmah preorder za 40-60gh/s,na duze staze bi povecavali po malo i zaradili bi mnogo vise.Tako da ne verujem da ce napraviti istu gresku.Ko jos narucuje ASice,ajde sad zbog cene od 1000$ i narucuju ali kad stigne i njima i diff u tri lepe,a cena padne ili bude ista videcemo onda ko ce da porucuje.E od tog momenta LTC postace ugrozen za GPU rudare naravno ako bude imao dobru vrednos.
Izvinjavam se sto sam malo udavio romanom,ali morao sam da kazem moje misljenje.. :)

Da vam kazem nesto iz prve ruke. Znam barem trojicu koji su do pre 4 dana imali oko 80000 khs svaki. Danas imaju po 130000. A ako ja znam trojicu, koliko jos takvih ima? Kolege koje rade telefone su pre nedelju dana pustile svojih 70000 khs da kopa. Cak sam i ja ponovo uzeo karte, pa umesto dosadasnjih 2000 khs sa kojima sam kopao, sada imam 11000 khs. Tako da bez panike :)

Pa da,ali taj je kopao LTC sa 80000 khs, a sa ostalih 50000 kh/s koristio za kopao drugih valuta,kojih ti nisi mogao da vidis.Kad je LtC postao vise isplatljiviji od ostalih niskih valuta a i trajniji za razliku od valuta koje sa padom cene mogu i da nestanu,on je spojio svih 130000 kh/s za kopanje LTC,odatle i tolika snaga za jedan dan.

Mislim da ces za par meseci skontati kako sada nisi imao pojma sta pricas. Nisam mogao previse da se skoncentrisem na "roman" ali gresis jako.
Asic, kakav god da je porucivace se u ogromnim kolicinama. Diff ce tek da izgubi kontrolu, ovo sada je jos igra za malu decu. Asic se odavno razvija i ovo ce samo da pogura cenu. Isplativost ce biti ocajna i dosta ljudi ce izlaziti iz price i bice tako do nekog skoka jednog dana. Ko je pametan, cuvace novcice bar do tada, ostali ce prodavati za sicu novcice i kukati. Na kraju ce stvarno ltc biti neisplativ za gpu i to je to. Kopace se nesto drugo a cekacemo neku astronomsku cenu ltc-a jednog dana.

I onda ce svako kinesko dete sa asicom gen1 da ubije svaki altcoin koji nije ltc ili xpm. Ako xpm dotle prezivi. Isto ono sto se desilo sa trc kada ga je silovao 1 ili 2 avalona ne secam se vise...

I onda ce svako kinesko dete sa asicom gen1 da ubije svaki altcoin koji nije ltc ili xpm. Ako xpm dotle prezivi. Isto ono sto se desilo sa trc kada ga je silovao 1 ili 2 avalona ne secam se vise...

E bas tako, zato ja kazem, jedan coin jedan algoritam jedna mreze!

XPM za sad nemoze sa GPU-em da se kopa... ali ovi scypt clonovi su smesni (hinf FTC..) :d

Ako jedna 7950 pravi recimo 620kH/s za 130000 potrebno je 210 takvih kartica. Takva skalamerija bi trosila oko 40KW struje.
Ako nije to, jel mozes da odas tajnu sta je?

Btw, zvanicno 3 firme koliko sam ja izgooglao trenutno javno razvijaju ASIC. Moguce da su vec neki uleteli u mrezu.

I gde je problem sto trosi 40kw struje?

Jos se zaboravlja da neki imaju skoro pa besplatnu struju, tamo se uglavnom montiraju ovakve farme.... zakipi se stala za sicu i teraj :)

Jos se zaboravlja da neki imaju skoro pa besplatnu struju, tamo se uglavnom montiraju ovakve farme.... zakipi se stala za sicu i teraj :)

A neki i placaju pa se opet zestoko isplati sa ovim cenama ltc

Pitanje efikasnosti asic za scrypt... ja sam i dalje veoma skeptican po pitanu brzine, FPGA = 79xx GPU jedino manje trosi ali ne dramaticno manje vec duplo manje sto i nije nesto

Asic pitanje koliko bi bio efikasniji u odnosu na fpga/gpu

4444

zeljko je napisao(la):
Mislis da je to neko zbog kopaca uradio (pump LTC) ili da bi nametnuo LTC i pripremio se da zaradi 10x :)

I da se zaradi ali i da se pokrene scrypt asic, kako razvoj i proizvodnja tako i prodaja. Zato sam bio 300% siguran sve vreme da ce cena rasti jos i jos i jos dok su ljudi prodavali na 6e, 14e i sl. ;)

diff 4600

2950 ko daje manje. Mada mislim da student sprema farmu koja trosi megawat pa zato gadja toliki diff :D

Nakopajte vi jos malo,pa cemo oko nove godine da izbacimo na strane sajtove kako je Narodna Banka Srbije prihvatila BTC i LTC i odose obe value 10x na gore :)

Vrh Dno