Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Vrlo rizican posao koji se ne razlikuje puno od berze nekretnina ili neceg drugog.
.
jel ovde napisa ti Berza nekretnina? Ili ja ipak prelecem textove :p mada da je rizičan tu si u pravu, čim je rizičan i profit je veći

U ekonomiju sam veoma upućen. Zlatni standard je napušten, ali se zlato i dalje čuva kao rezerva, u svakoj državi + država garantuje za svoj novac i zakonom štiti.
Za Btc ko mi garantuje, koji zakon ga štiti.. primer Ugase menjacnicu npr 50Btc i gde je lova? I npr '' ugase '' (pod velikim navodnicima ako je to tek tako moguće) banku a naša drž garantuje uloge do 50000evra, jel ima razlike?
Dolar je jak jer (izmedju ostalog a ima jos par stvari) je svetska rezervna valuta zapravo, al to je druga prica
Nema osnove za poređenje fiata sa coinima još uvek dok se pošteno ne izreguliše i utvrde neka pravila

Poslednja izmena:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gulden Ne znam da li ovde pise, ali ovo je prvi internacionalni novcic i prvi scamcoin :). Samo je u pocetku imao pokrice u zlatu i srebru, posle toga je kovan na osnovu obraza Habsburga. A oni su tvrdili da imaju pokrice i verovalo im se. Naravno nisu ga imali... Sto ce reci golden standard je u startu scam bio i scam ostao.

@Tihi bandit

Ja nisam Uros Novakovic, pomesao si me-preleces postove :p. I ne, US vlada ne garantuje ni na jedan nacin da ce vratiti gubitak ukoliko dolar pukne, niti ga je moguce zameniti za zlato u tom slucaju. Nemas nikakvu zastitu. Evo lika koji je to dobro objasnio:

http://www.youtube.com/watch?v=n4a0Uv37png

usled napustanja zlatnog standarda, dolar gubi 2/3 vrednosti, zlato skace 25x za par godina. Zasto? Zato sto nema pokrice.

ti se bas uvatio tog zlatnog standarda.. Zlato raste jer se br 1 malo kopa tj redak je br2 novac stampa (i to ti je odnos cega ima manje vise vredi ) i + ponuda i traznja al prva dva su najbitnija.. Tako funckionise ekonomija to su pravila tj takav je sistem a svaki sistem ima mana (i zl stand je imao )
i po treći put pokrice je drzava, imas lep primer za menjacnicu i banku u proslom postu, kad ti budes ima neki takav primer za btc ona mozemo da poredimo coine i fiat

Poslednja izmena:
Sve to stoji ali ljudi gube vernost u stampanom novcu... to je pod 1.
2. uopste nisi u pravu za nekretnine, necu da ih komentarisem jer je to trziste puno cistih lazi i obmana... a retardi koji se njima bave lazu cak sami sebe...

3. tacno BTC je i dalje veoma rizicna valuta... bilo je par najavi ako se ostvare pozitivno ce uticat (velik lanac menjacnica u UK i Rusiji ce radit sa BTC re svega), mada naravno svaki dan moze da bude po koja negativna vest...

ti se bas uvatio tog zlatnog standarda.. Zlato raste jer se br 1 malo kopa tj redak je br2 novac stampa (i to ti je odnos cega ima manje vise vredi ) i + ponuda i traznja al prva dva su najbitnija.. Tako funckionise ekonomija to su pravila tj takav je sistem a svaki sistem ima mana (i zl stand je imao )
i po treći put pokrice je drzava, imas lep primer za menjacnicu i banku u proslom postu, kad ti budes ima neki takav primer za btc ona mozemo da poredimo coine i fiat

Izvini, ali smatram da se ne razumes sudeci po stvarima koje pises. Pominjes neko pokrice a pitas se zasto sam se uhvatio zlata (???) ; ne razumes da pokrice moze da bude samo u stvarima koje same po sebi imaju vrednost-zemlja, zlato....papir sam po sebi nema vrednost-samim tim ni pokrice u sebi, sem ako garant njegove vrednosti nije nesto sto samo po sebi ima vrednost (tipa ZLATO). Ako ti sad nije jasnije onda stvarno ne znam kako mogu to bolje da objasnim...

LJudi moze neka pomoc? Jednostavno ne znam da instaliram CG minner. Skinuo sam zip sa verzijom cgminer 3.8.4. I taj zip vidim ali sta sada ?

imam 1 grafiku 7850 ako je to vazno ;)

Samo do verzije 3.7.2 cg miner podržava grafičke kartice, noviji ti neće raditi.

Kombinovanje 7950 i 7970 u RIG-u ?

- Imam nedoumicu. Evo sta me brine...

Vec imam 7950 i cgminer je podesen sa --gpu-threads = 1

Koliko vidim na https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison dobri rezultati za 7970 su mahom postignuti sa podesavanjem gpu-threads = 2, mada ima i sa -g = 1

Pretpostavljam da broj gpu izvrsnih niti 2 je zato sto je 7970 dual chip, sa dva jezgra ... (?)

Probao sam da stavim 2 niti za 7950 i to ne ide ... desio se totalni crash...

Sad se pitam obrnuto ... ako stavim 1 za broj tredova u kombinaciji 7950 i 7970, hocu li oboriti performance 7970 kartice ? Jel ima neko konkretno iskustvo. npr za asus HD7970DC2T3GD5;

Jel moze gpu threads da se podesava pojedinacno?

Zahvaljujem

Dva cgminera i rešen problem. Disejbluješ u svakom po jednu karticu.

Izvini, ali smatram da se ne razumes sudeci po stvarima koje pises. Pominjes neko pokrice a pitas se zasto sam se uhvatio zlata (???) ; ne razumes da pokrice moze da bude samo u stvarima koje same po sebi imaju vrednost-zemlja, zlato....papir sam po sebi nema vrednost-samim tim ni pokrice u sebi, sem ako garant njegove vrednosti nije nesto sto samo po sebi ima vrednost (tipa ZLATO). Ako ti sad nije jasnije onda stvarno ne znam kako mogu to bolje da objasnim...

PA da objasnio si mi, papir nema vrednost.. jer nije od zlata ukratko.. I to ti je cela prica sve vreme..
a cinjenice koje govore suprotno te ne zanimaju, tipa npr ovako nesto da Dolar ima vrednost,Drzava ga cuva,stiti stampa i brani, koristi se kao sredstvo placanja jer Drzava stoji iza njega.. To sve kod mene stvara osecaj vrednosti (a cak mogu i zlato da kupim za njega, ko bi rekao ) a za tebe je samo zlato merilo vrednosti, a drzava NE!
E a sad posto ti smatras da su tvoje novcanice od papira bezvredane predaj mi ih slobodno i dokazi svoju teoriju, a ja cu rado taj isti papir dati nekome kome mislii suprotno, Ok?

Poslednja izmena:
LOL :D ti druze zivis u nekom svom svetu, nebitno sta ja kazem, ti tumacis kako ti hoces.
Nema cinjenica koje govore suprotno, nije da me ne zanimaju. Dolar ima vrednost, ali nema POKRICE. Drzava ga cuva, jer cuva SVOJU STABILNOST, ako on pukne neces za njega dobiti NISTA, a da ima dobio bi vrednost u zlatu/ekvivalentu zlata (posto vidim da si se fokusirao na rac zlato i masis ne jednu, vec dve sustine). To je tebi mozda nejasno i/ili svejedno jer imas 18 dolara i 23 centa (karikiram) ali onome ko ima sto dvadeset milijardi NIJE SVE JEDNO. A posto se oni unervoze, oslobadjaju se istog i uzimaju neke druge vrednosti sa POKRICEM. To izaziva PAD VREDNOSTI dolara zbog vece dostupnosti i manje sigurnosti. On onda pociva na PERCIPIRANOJ VREDNOSTI i odnosu ponude i potraznje.
Takodje, ja nisam rekao da ja mislim da dolar nema VREDNOST, pa trebam da ti dam svoje (nemam dolare :D)-opet tumacis svojevoljno, a ne kako je napisano. Rekao sam da mu vrednost nije obezbedjena vec percipirana, a to znaci-vidim da ga drugi cene 85 dinara, i zato necu da ga bacim, jer ima vrednost u glavama ljudi. Ali posto nije pokrivena, to moze lako da se promeni. Drugim recima, bio bih lud da zivotnu ustedjevinu drzim u dolaru
U sustini problem je sto ne razlikujes koncepte pokrica (pokrivene vrednosti) vs percipirane vrednosti (bilo cega, coina na primer) i koje su implikacije. Toliko od mene, sorry svima za blagi off.

Poslednja izmena:
Zlato takodje nema vrednost samo po sebi vec je vrednost percipirana. Jedino ima duzu istoriju ali to je danas nebitno.
Zlatni standard je tesko njesra, zato su ga i batalili. To oni sto idu u srednju ekonomsku znaju (ako su ucili i ukapirali).
Naravno da ako dolar pukne drzava ne garantuje nista, ali nema sanse da pukne posto se toliko koristi, iza stoji pola svetske privrede, cela US privreda, US poreski obveznici (ziveli u US ili negde napolju - nebitno), vojska, itd.

A npr. iza BTC-a stoji par trgovaca koji isti primaju, neki manji broj ljudi koji ga koristi za izvlacenje/prebacivanje para i rudari. I svi su tu zbog profita, da nema para u rudarenju, da ne mogu da izbegnu porez pri transferu ne bi im BTC pao na pamet

Poslednja izmena:
dolar nema pokriće. neka neko obavesti kineze da one milijarde što im Ameri duguju su zapravo pare bez pokrića. :d

evo još 1 dobrog pokrića.

F-16_Fighting_Falcon-Thomas_Ireland.jpg

kakvi se sve biseri ovde mogu pročitat...

Ignore je iz majka mara. Dosta manje gluposti sam procitao otkad su mi pojedini na ignore(a potvrdim svaki put kad se za*ebem i kliknem na Show this post)/

Otkazacu pretplate na nekoliko tema, bas ste heavy zadnjih par dana.
Vidimo se na prolece ili na 50e :p

Zlato takodje nema vrednost samo po sebi vec je vrednost percipirana. Jedino ima duzu istoriju ali to je danas nebitno.
Zlatni standard je tesko njesra, zato su ga i batalili. To oni sto idu u srednju ekonomsku znaju (ako su ucili i ukapirali).
Naravno da ako dolar pukne drzava ne garantuje nista, ali nema sanse da pukne posto se toliko koristi, iza stoji pola svetske privrede, cela US privreda, US poreski obveznici (ziveli u US ili negde napolju - nebitno), vojska, itd.

A npr. iza BTC-a stoji par trgovaca koji isti primaju, neki manji broj ljudi koji ga koristi za izvlacenje/prebacivanje para i rudari. I svi su tu zbog profita, da nema para u rudarenju, da ne mogu da izbegnu porez pri transferu ne bi im BTC pao na pamet

Alpsolutno se slazem!

Upravo je neko prodao ltc-a za vrednost 2.500.000 USD na BTC-e. Prodao istog momenta za 33.5usd/ltc.... Zasto bi to neko uradio u ovom momentu :D?

Poslednja izmena:
cudo da nije pala cena? nego skocila

Poslednja izmena:
eee kako da uradim ovaj Two-factor authentication koristeci samo racunar .konkretno kako da skeniram ovaj kod pa da dobijem ovaj
"Enter one-time password".sta trebam uraditi dajte mi detalje malo

Nije jos prodao nego je stavio sell order.

Sa prvom recenicom se u potpunosti slazem, sa ostatkom - tesko... Mozes li obrazloziti kako ti je struja bila tek 30-40% prihoda na cijeni od 1.5$ (naravno, pod uslovom da je placas)?

Pa sracunaj na diffu 800-900 kolika je zarada dnevno/mesecno a koliko kosta struja. Rig od 3kW trosi oko 100€ mesecno a zaradjuje oko 500-600$ pri tim uslovima i ceni.

eee kako da uradim ovaj Two-factor authentication koristeci samo racunar .konkretno kako da skeniram ovaj kod pa da dobijem ovaj
"Enter one-time password".sta trebam uraditi dajte mi detalje malo

Poenta je da to uradiš s telefonom, da ti budu potrebna dva uređeja da bi se logovao na svoj nalog. Ovako, ako sve ide s jednog (računara recimo) nema svrhe da se radi ista.

Moze li neko da mi pomogne, zasto se ovo desava i da li je normalno i da li i kako mogu da sprecim ako nije?

update za one koji love kartice....

U Win Win je jutros razgrabljena jedna kolicina r9 280x, to je otislo pravovremenim naruocima. Ostali ce morati da sacekaju novu kolicinu nedelju dana, kaze zena ...narucili su avionom (inace ide brodom) Dok one stignu - pomama ce prestati ...
Meni ce stici 2xr9 270 jer je oko nje bila manja frka mada u principu mislim da mi je to bolji deal ali videcu sutra rezultate ...

Nisam imao bas neko visoko misljenje o winwin, cak naprotiv, ali su se ovaj krug u odnosu na vecinu prodavnica pokazali daleko profesionalniji, u komunikaciji pre svega, pa imam potrebu da ih javno pohvalim (mislim na zene sa call centra).

U Gigatron-u ih uce da lazu, ili to rade spontano, bez potrebe i to lose... 300% sam ubedjen u to - godine iskustva kupackog.

Nazad
Vrh Dno