karanovicz
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.09.2007
- Poena
- 410
Ima li matematičara medju vama da objasni ovo sa slike :bottle:Pogledajte prilog 129944 
Ovaj rig recimo http://www.kupujemprodajem.com/Dva-...0-za-mining-9189194-oglas.htm?filter_id=16029 je poskupeo 1000 eur za 1 dan, verovatno su se ljudi raspitivali..
Po mojoj proceni ako lite ne ode na 50 do kraja godine a zagazimo u januar sa dif preko 4000, ima da budu puni oglasi novih kartica sa sve snizenjemNaravno to se nece desiti
![]()
mislim da ce jos biti prilike za upad u LTC po relativno niskoj cijeni u poredjenju sa danasnjom. cini mi se da je trenutna cijena napuhana do ludila i plod je ISKLJUCIVO mesetarskih mahinacija. neko je vec primjetio, nije normalno da sa uvalom od cc 800 EUR pravis dnevno 50$ (& going up)
vjerujem da ekipa mesetara upravo izlazi preko LTC/BTC, i po meni izlaz ce trajati jos max dan-dva a onda idemo nazad, na cc 15$ ako ne i nize.
jedina stvar koja bi mogla promijeniti ovaj scenario jeste enormno povecanje diffa do kojeg, po meni, nece doci jos najmanje mjesec dana a to je dug period da bi se odrzala trenutna cijena LTC.
licno, presao sam iz LTCa u BTC po 0.045
vrijeme ce pokazati da li je to bila greska ili ne
Asic,asic rekoh vam ja jos pre par dana![]()
Da ne pricamo o tome koliko je u zemlji prodato karti ovih dana, eno ga kolega kopa sa svim sto ima u firmi, cak i sa 7730...
@zmajns Ma pusti ljude da panice i prodaju, ti lepo uskladistis lep broj ltca i kad sve dodje na normalu za 15-ak dana lepo se unovcis.
Da vam kazem nesto iz prve ruke. Znam barem trojicu koji su do pre 4 dana imali oko 80000 khs svaki. Danas imaju po 130000. A ako ja znam trojicu, koliko jos takvih ima? Kolege koje rade telefone su pre nedelju dana pustile svojih 70000 khs da kopa. Cak sam i ja ponovo uzeo karte, pa umesto dosadasnjih 2000 khs sa kojima sam kopao, sada imam 11000 khs. Tako da bez panike![]()
Ako jedna 7950 pravi recimo 620kH/s za 130000 potrebno je 210 takvih kartica. Takva skalamerija bi trosila oko 40KW struje.
Ako nije to, jel mozes da odas tajnu sta je?
Btw, zvanicno 3 firme koliko sam ja izgooglao trenutno javno razvijaju ASIC. Moguce da su vec neki uleteli u mrezu.
opaaa, raste diff a cena pada , sta cemo sad, nece to momci bas tako, uletanje u poso, brza otplata i nakon toga laganica.... naravno da ce svi da reaguju , oni koji su kopali pre 5-6 meseci na niskom diffu po maltene neisplativoj ceni su napravili poso a za ostale ce biti sve ovo manje bajkovito za par nedelja kad diff pipne 4k....
uskoro ce ponovo biti kartica na prodaju po lepim cenama ....
.. e da... ne znam za bitcoin ..ali litecoin ce da razvali sa cifrom koliko ce kostati...pa ce i tih 5 mizernih koina sto neko majnuje vredeti para...
Dosta je njih uslo u ovo misleci da ce imati brzu zaradu. Neki mozda i hoce ali bice i onih koji ce se opeci. Vidim da je dosta uslo u mining ne racunajuci rizik koji uvijek postoji.
Da koin ima vrednost mogao bi da je izgubi - ali nema je i zato moze da bude kolko hoces
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari