Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Naravno, zbog nestasice isplativost je jos uvek veoma visoka. Ovo je vec vidjeni scenario, samo isplatovost nikada nije bila ovolika. Niti prodajem niti kupujem ovu masinu, ali ako prosto stavite sve na papir, ona uz neki skok ltc za par meseci moze da se desi da se otplati sa ltc koji je iskopala za mesec dana. Sto je veoma dobro. Jeste cena visoka, ali za 2-3 nedelje dok se normalizuje stanje, ode diff u pm... To je o5 moje misljenje, a ja razmisljam kao kinezi: kad ne znas sta ces ti uradi nesto, mozda se i isplati. Ako ne radis svakako se nece isplatiti :).

Nemojte kineze spominjati jedno par dana dok se trenutno stanje ne normalizuje :)

Kontam da ce biti i onih koji nece otvarati vrata kad im kurirska sluzba pozvoni ...

Pogledajte prilog 129951

Poslednja izmena:
Jel moze neko da pojasni trenutnu situaciju oko pada vrednosti.

Recimo da se sad desava panicni 'sell' za dolare, sta se desava sa tim sellerima? Da li im neko stvarno isplacuje USD ili su to neki nalozi negde zaglavljeni ... Dakle da li neko razume kakvi su tokovi virtuelne/prave valute kada nastane ovakva situacija.
Jel sad puno USD virtuelno stoji na virtuelnoj menjacnici? Pa ce posle da se predomisle i tako prespu iz supljeg u prazno ?

---
Ja kontam ako cena padne na neku smesnu da ce se nacekati sa svojim isplatama, a ako se povrati, da ce im platiti novi investeri ...

Poslednja izmena:
mislim da ce jos biti prilike za upad u LTC po relativno niskoj cijeni u poredjenju sa danasnjom. cini mi se da je trenutna cijena napuhana do ludila i plod je ISKLJUCIVO mesetarskih mahinacija. neko je vec primjetio, nije normalno da sa uvalom od cc 800 EUR pravis dnevno 50$ (& going up)
vjerujem da ekipa mesetara upravo izlazi preko LTC/BTC, i po meni izlaz ce trajati jos max dan-dva a onda idemo nazad, na cc 15$ ako ne i nize.
jedina stvar koja bi mogla promijeniti ovaj scenario jeste enormno povecanje diffa do kojeg, po meni, nece doci jos najmanje mjesec dana a to je dug period da bi se odrzala trenutna cijena LTC.

licno, presao sam iz LTCa u BTC po 0.045

vrijeme ce pokazati da li je to bila greska ili ne

dobro sam ja ovo skonto :D

Nego da li je neko vec primjetio da se snaga mreze povecava nesrazmjerno sa brojem workera? Npr. Na give me coins broj radnika se ne povecava u mjeri u kojoj se povecava snaga. Sumnjam na pojavu nesto 'opasnijih' asica.... Ispada da je u posljednjih par dana par desetina novih workera povecalo snagu poola za cc 40%

Asic,asic rekoh vam ja jos pre par dana :)

Da vam kazem nesto iz prve ruke. Znam barem trojicu koji su do pre 4 dana imali oko 80000 khs svaki. Danas imaju po 130000. A ako ja znam trojicu, koliko jos takvih ima? Kolege koje rade telefone su pre nedelju dana pustile svojih 70000 khs da kopa. Cak sam i ja ponovo uzeo karte, pa umesto dosadasnjih 2000 khs sa kojima sam kopao, sada imam 11000 khs. Tako da bez panike :)

Da ne pricamo o tome koliko je u zemlji prodato karti ovih dana, eno ga kolega kopa sa svim sto ima u firmi, cak i sa 7730...

Poslednja izmena od urednika:
@zmajns Ma pusti ljude da panice i prodaju, ti lepo uskladistis lep broj ltca i kad sve dodje na normalu za 15-ak dana lepo se unovcis :).

Ako jedna 7950 pravi recimo 620kH/s za 130000 potrebno je 210 takvih kartica. Takva skalamerija bi trosila oko 40KW struje.
Ako nije to, jel mozes da odas tajnu sta je?

Btw, zvanicno 3 firme koliko sam ja izgooglao trenutno javno razvijaju ASIC. Moguce da su vec neki uleteli u mrezu.

Da vam kazem nesto iz prve ruke. Znam barem trojicu koji su do pre 4 dana imali oko 80000 khs svaki. Danas imaju po 130000. A ako ja znam trojicu, koliko jos takvih ima? Kolege koje rade telefone su pre nedelju dana pustile svojih 70000 khs da kopa. Cak sam i ja ponovo uzeo karte, pa umesto dosadasnjih 2000 khs sa kojima sam kopao, sada imam 11000 khs. Tako da bez panike :)

Moze da bude sta hoces. :)

7990 baca 1400 kh/s, 4 takve po rigu je 5,6Mh/s. Sklopis ~23 Riga i eto ti zeljene jacine. :)

Rasporedis to na 5 mesta i nemas brige. Pratis stanje na team view-eru opusteno i to je to.

A za ASIC mislim da je jos rano. Ova cena ce naravno ubrzati razvoj istog ali moralo bi to da se radi u manjem proizvodnom procesu. A jedno veliko pitanje je sta ce za memorijske cipove, tj kako sve to uskladiti da bude pristupacnije od grafickih?

Ako jedna 7950 pravi recimo 620kH/s za 130000 potrebno je 210 takvih kartica. Takva skalamerija bi trosila oko 40KW struje.
Ako nije to, jel mozes da odas tajnu sta je?

Btw, zvanicno 3 firme koliko sam ja izgooglao trenutno javno razvijaju ASIC. Moguce da su vec neki uleteli u mrezu.

Pa Djuro, u kini 210 komada 7950 ne kosta vise od 30k $. Znaci nemoj da gledas lokalno, mada i srbija ima ljude sa po 200+ karti. Gledaj globalno. Ja licno znam srbe koji mogu 30k$ da izvuku iz malog dzepa bez da osete. E sad zamisli koliko je kineza koji to mogu? Koliko rusa? Koliko indijaca? Cisto da znas, znam indijca (preko maila ofc) koji je kupio 20Xerupter blade po 6500$. Jer me je iskreno interesovalo odakle je kada je mogao tolku kintu da rokne. Indijac... Tamo je plata 50$. Znaci samo sagledaj globalno, i seti se da u zemljama gde je 1000$ malo bogatstvo jedan deo stanovnistva ima milione. A ako pomislis da te milionere ne interesuje ovako nesto, znaj da imaju decu. A decu interesuje. Setite se kako je sin seika Muhameda iz dubaia kupio Nihilum, najjaci WOW guild. Eto igrao momak, pa resio i da ih kupi...
Edit: ja imam firmu u objektu kome je dozvoljena snaga 76KW. A ima i instalaciju za to naravno, glavni osiguraci su 100A. Pa ti sad vidi... Ceo objekat je na 2 sprata, i samo u onom restoranu na vrhu mogu da smestim 500 karti bez da se guraju :). A restoran mogu da iznajmim za 100E mesecno.

Poslednja izmena:
opaaa, raste diff a cena pada , sta cemo sad, nece to momci bas tako, uletanje u poso, brza otplata i nakon toga laganica.... naravno da ce svi da reaguju , oni koji su kopali pre 5-6 meseci na niskom diffu po maltene neisplativoj ceni su napravili poso a za ostale ce biti sve ovo manje bajkovito za par nedelja kad diff pipne 4k....
uskoro ce ponovo biti kartica na prodaju po lepim cenama ....

Poslednja izmena:
opaaa, raste diff a cena pada , sta cemo sad, nece to momci bas tako, uletanje u poso, brza otplata i nakon toga laganica.... naravno da ce svi da reaguju , oni koji su kopali pre 5-6 meseci na niskom diffu po maltene neisplativoj ceni su napravili poso a za ostale ce biti sve ovo manje bajkovito za par nedelja kad diff pipne 4k....
uskoro ce ponovo biti kartica na prodaju po lepim cenama ....

pa nista , opet cemo kupovati kartice i tako u krug ;)

Ja sam licno usao malo u kopanje na niskim kH/s iz *******cije, da naucim i osetim malo kako to ide.
Kad god da sam ubadao u digitron, posmatrajuci bilo koji scenario, po meni licno uvek je isplativije bilo kupiti. Govorim sa aspekta malog/srednjeg rudara odn. onog koji kupuje opremu za kesh od plate i placa struju:)

Kada bi lite isao putem bita, mogao bi da zaradi onaj koji uplati dobitni pre-order za asic. U prici je vise firmi, ali koja je prava. Oni koji budu majnovali prvi mesec - dva su dobitnici, ostali pushiona. tipujem na 'knc', njega zamalo da sam uzeo u Septembru i dobro bi prosao da jesam.

Inace nisu mi stigle grafike iz wniwin, stigla mi je jedna po ceni dve, greskom. Nisam se iznenadio. Ne smem da napisem zasto ali ima veze sa vrednoscu prosecnog nacionalnog iq.

Licno mislim da koini ne mogu propasti bas zato sto svi oni koji govore da nisu valuta su u pravu. Da koin ima vrednost mogao bi da je izgubi - ali nema je i zato moze da bude kolko hoces. Oni sto kao prodaju, zaglave se na vratima menjacnice i vrate se nazad. A nove pare, prave, samo pristizu... Selerima mogu da plate samo novi investeri, a posto ih nema, vracaj se nazad i kupuj koine, kojima cena opet skace. itd

.. e da... ne znam za bitcoin ..ali litecoin ce da razvali sa cifrom koliko ce kostati...pa ce i tih 5 mizernih koina sto neko majnuje vredeti para...

Poslednja izmena:
.. e da... ne znam za bitcoin ..ali litecoin ce da razvali sa cifrom koliko ce kostati...pa ce i tih 5 mizernih koina sto neko majnuje vredeti para...

O5 da dodam (jace je od mene): iz tvojih usta u bozje usi, svaka ti je valjana... :). Ocu i ja na sejsele na letovanje, pravo u hotel mladje dinkica, da mu pomognem finansijski :).

1000 dolara je puno para za koin, poceli su polako i blogeri da pisu ono sto svako pomisli ... "daj hocu da kupim i ja koin al jel ima nesto jeftinije malo" - i tu izlece lite.
Kad majneri budu dali podrsku litecoinu, a ima ih sve vise i cena ojaca, bitcoinovci ce preliti malo da se osiguraju.... itd....
Kontam da za par meseci ako cela prica prezivi i stignu asic majneri, da ce tu litecoin da zablista...

Kinezi su fatalisti (jeste videli kako se svi slikaju sa 2 prsta a ne znaju zasto) ... zato se cena nabija i obara tako brzo ... Lose su protumacili poruku narodne banke oko koina, ali skontace ...

Poslednja izmena:
Dosta je njih uslo u ovo misleci da ce imati brzu zaradu. Neki mozda i hoce ali bice i onih koji ce se opeci. Vidim da je dosta uslo u mining ne racunajuci rizik koji uvijek postoji.

Dosta je njih uslo u ovo misleci da ce imati brzu zaradu. Neki mozda i hoce ali bice i onih koji ce se opeci. Vidim da je dosta uslo u mining ne racunajuci rizik koji uvijek postoji.

Ma evo ... ako neko sad ulazi... za 1.2Mh/s novu novcijatu masinu treba mu 1500 evra ... to je 2000 USD, po ceni evo bukvalno sad 27.5 dobije 72 koina... A znas kad bi nakrckao 72 koina ? Tesko .... Jedini scenraio je da kad cena i diff idu dole a ti kao majnujes i nadas se ... ali sad nije to vreme ....
na briznu sam racunao ..ako i nije bas sve najtacnije ali tu je negde racunica...

Poslednja izmena:
Nije nego za 2.4mh. Gde nadje aman masinu za 1500E sa 1.2mhs? 4 karte po 300E+200E PSU+100E CPU+MBB.

Kako za 1.2 Mh 1500 evra? Ako kupuje 2x 280x to je 560 evra, napajanje za to moze polovan tt toughpower od 600w za 70e, cpu, mem i ploca zajedno 120e, sve ukupno oko 750e, omasio si tacno za 100% :D a ako hoce bas bas sve novo, u najgorem slucaju neka doda jos 70ak e...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno