Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

djuro imao je jedan moj drug nju ali ju je brzo vratio...
lose hladjenje previse se greje cak i na default klokovima.
e sad dali je samo njemu takva zapala ili su i ostale takve morace jos neko da potvrdi!

To je referentni dizajn i radi bez greske, malo bucnija ali itekako zna da ohladi sebe.

sad je nestasica kartica .. ne znam dal da je uzmem .... dal ce posluziti za mining ... nisam pametan

reatrdi na youtube-e samo otpakuju kutije ..ne moz nista naci u radu skoro ...

Evo da podelim iskustvo oko potrosnje struje... nasao sam onaj watt meter pa sam testirao

intel i5 na z77a-g45 + 2x HD7950-DC2T-3GD5-V2

- na idle pri startovanju sistema oko 70-80 W
- kartice na 1100 / 1570 clock / 620 kH/s / napon 1075 mV .... sve ukupno 460 W

Moj zakljucak da HD7950-DC2T-3GD5-V2 na maksimumu trosi ispod 200 W svaka ali tu negde blizu.

U sustini mislim da su takvi i rezultati po specifikaciji, al' eto proverio sam pa mozda nekom znaci informacija.

To je sasvim ekonomski prihvatljivo. Iskreno, mislio sam da je dosa vise.

Toliko, meni su 4 komada oc na chieftecu 1200 bps vukle 750-760w u zidu. S time da sam im smanjio i voltaze. Tu je i napajanje dosta bitno, lose ili preslabo napajanje se pregreva i vuce vise struje. Zato sam se odlucio zs bps1200 a ne seasonic x850km. Dzaba taj ss vuce 960w u peaku kad bps1200 vuce 1050 lagano... A usput, kupio sam nedavno ss-660xp2 za kuci. Crklo posle 5 dana, evo tri nedelje cekam zamenu. Pisam se u seasonic.

Da li mi vredi da kopam LTC,imam dual x safirovu r9 270x daje mi oko 450hr? Sracunao sam da mesecno imam 6,4ltc-a,ali kontam da ce dok prodje mesec dana diff ko zna koliki biti.

Sreca tu igra veliku, ulogu, meni BPS 1200 radi odlicno, jedino je malo vrelije jer vidim ventilator gura na ~50% po mojoj proceni, tek kad je u sobi 45C ventilator ide na ~100% i tada je napajanje cak hladnije

Da li mi vredi da kopam LTC,imam dual x safirovu r9 270x daje mi oko 450hr? Sracunao sam da mesecno imam 6,4ltc-a,ali kontam da ce dok prodje mesec dana diff ko zna koliki biti.

To niko ne moze pouzdano da ti kaze, ali za mesec-verovatno. Barem stavljaj nocu kad je jeftinija struja ako nista drugo

Sad je trenutno racunica 'kad bi dif stajao' svaka se otplati za mesec. Al' dif ne stoji :)

Inace hvala za info 450 kh/s je odlican rezultat, bojao sam se da je oko 350. Ako je tako kako ti kazes, to je odlican value for the money.

LJudi moze neka pomoc? Jednostavno ne znam da instaliram CG minner. Skinuo sam zip sa verzijom cgminer 3.8.4. I taj zip vidim ali sta sada ?

imam 1 grafiku 7850 ako je to vazno ;)

Treba da napravis bat file a on se pravo taki sto u notes od windowsa napises podesavanja za svoju kartu
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
color 70
cgminer -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -u username -p password --scrypt --thread-concurrency 8192 -I 13 -g 2 -w 256
pa to sacuvas kao bat file npr cgminer.bat i taj bat file ubacis u cgminer folder i posle samo 2x klik na njega ;)

Poslednja izmena:
^a ako ni posle ovog jednostavnog uputstva ne budes znao, instaliraj GUIMiner 0.04 alpha, za jednu kartu radice odlicno

uh cimi mi se da sam blizu. Reci mi molim te da li bukvalno trebam da Copy-paste ovo sto si mi napisao? Jesu li to podesavanja za moju karticu? Hvala jos jednom

instaliraj guiminer scrypt, i samo klik - klik

umesto username i password unosis svoje podatke od workera tj. radnika, a umesto dela gde je coinotron unosis podatke od poola gde kopas to mozes da nadjes na poolu gde kopas koji su podaci

uh cimi mi se da sam blizu. Reci mi molim te da li bukvalno trebam da Copy-paste ovo sto si mi napisao? Jesu li to podesavanja za moju karticu? Hvala jos jednom
Na tebi je da biras koji ces program i koji bolje radi kod tvoje kartice . Tako je odradis copy paste u note pad i sacuvas kao cgminer.bat . To su podesavanja za jednu 7970 kartu .

Prvo, na berzi se trguje svim i svacim, ne samo HOV. Drugo, svako ko ima finansijsku snagu (tipa njegov kapital je npr 20-30% prometa berze) moze spekulativno da utice na cene, vec po interesu. A za drugi deo si samo delimicno u pravu, cene nekretnina u BG-u su uvek bile naduvane (ne od 2008.,cak beleze pad od 2009-2010), zbog onog sto si rekao - zakon ponude i potraznje. Skuplje nego u Berlinu ili Frankfurtu, a sta je Beograd za njih-rupa. Ni ovo coin trziste nije izuzetak, kao i papirni novac bez pokrica u plemenitim metalima (citaj-dolar). Vrednost zavisi od percipirane vrednosti, i ako neko ode na berzu s namerom da je srusi, moze to lako da uradi-recimo izazove vrtoglavi pad cene, ljudi se uspanice, krece prodaja brze-bolje, i ode cela vrednost.

Prvo na berzi se ne trguje svim i svacim, kucaj na wiki sta je berza bice ti jasno.. A to sto ti obicno trziste nekretninama nazivas berzom ( dal zbog agenata koji rade tu, pa si ih pomesao sa brokerima to je tvoja stvar ) ali ono to nije. Na berzi se kupujes/prodaje vlasnicka prava - udela u nekim firmama u vecini slucaja, to je berza HOV e sad berza ostalih energenata, psenica nafta pomorandza itd idt ima svoje posebnu pricu al slicna je.. Al Nekretnine, nemaju ama bas nikakve veze sa Berzom!
Br 2. Cene u nekretninama u BG-u su rasle zbog povecane potraznje za nekretninama, tipa dosli stranci u Dobanovce kupili njive za 300 K evra (koje su vredele god dana pre toga 3000 evra ali *** sad prolazi Auto put tamo) i oni gde ce naravno S V I po stan u BG.. + Crnogorci od prodaja kamenog zemljista na moru i i gastrabajteri... I npr zavrse ljudi fax koji su dosli tipa iz Boljevaca, iznajeme stan u BG u posle kupe itd..E zbog toga je cena u BG u bila uvek naduvana, a npr NS je poceo da dobija na ceni kvadrata tek od skora ( npr 10 god )a ima dosta novo grandje.. pa tek onda na 3 mestu po ceni je Indjija pa ostali.
A Inace malo se gradilo novih stanova - zgrada U BG-u tokom 90tih i poc 2000tih.. Tako da se tu nalazi problem i u ponudi. Pocelo je tek da se gradi malo vise od 2000tih, pa je 2008-2009 nastupila kriza itd itd a Ta kriza je inace nastupila i u nekretninama u americi pa se to preliva svuda po malo.. sve je povezano - globalizacija.. Ovo za Berlin da je jeftiniji od BG-a .. ne znam o cemu pricas.. jedino ako poredis neku periferiju Berlina ( tipa Batajnica u BG-u ) sa Knez Mihajlovom sto nema smisla.. Ja samo znam da neka supa u Becu koji jedam moj drug iznajmljuje placa je 500evra, i to je skoro na periferiji Beca koji je ogroman!

Ovo za coin, tu si lupio ali bas! Mesas Papirni novac sa coinom i da to nazoves pa i slicnim je totalna glupost.
Novac ima bar neko pokrice ( al danas ne ni 50% a nekad je bilo 100% pokrice do proslog veka ) u zlatu , i sto je najbitnije DRZAVE, tj Drzava ti je garant svom novcu (kod nas Drzava kor NBS), to ti pise na svakoj novcanici samo pogledaj dobro u nju videces potpis drzave i njene Cent Banke..
A ko ti garantuje za BTC ? Ok sto btc, ko ti garantuje za Sexy coin, posto je i to isto sto i BTC itd..
Ovo za percipiranu vrednost.. to ti je vec filozofska prica.. Sta je percipirana vrednost BTC -u ? ko odlucuje koliko ce da vredi.. Po meni, sada , cist dump and bump nista vise.. BTC se nikad nece probiti u svet kao valuta ( oce kao nacin da napravis pravu valutu putem berze i/ili kopanja ) Dok se ne stabilizuje, da ne bude dnevne oscilacije po 40% .. Pa i kod nas kad kurs treba da ode vise od npr 3 % dnevno (ima pravilo ne znam napamet ) Cent Banka intervenise kroz devizne rezerve inace ce se narusiti stabilnost dinaru i sad ima tu jos par redova price koja se zavrsava lose po inace nasu losu ekonomiju...
I nije bas lako srusiti BTC ako ne posedujes bar nekoliko procenata ( vise od 5% nadam se ) od svih btc-a iskopanih tad imas trzisnu moc.. Sta tebi znaci da rokenes 10k BTC-a korz berzu kad ce neki baja koji ima 100k+ to da ti pojede za dorucak ako hoce i da ne podrigne jer za njega to nije nista.. Ja odavno pricam u BTC-u postji kartel koji organizovano nastupa.. i tu i u LTC
Ostali *** of topick al sta cu :D

Kombinovanje 7950 i 7970 u RIG-u ?

- Imam nedoumicu. Evo sta me brine...

Vec imam 7950 i cgminer je podesen sa --gpu-threads = 1

Koliko vidim na https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison dobri rezultati za 7970 su mahom postignuti sa podesavanjem gpu-threads = 2, mada ima i sa -g = 1

Pretpostavljam da broj gpu izvrsnih niti 2 je zato sto je 7970 dual chip, sa dva jezgra ... (?)

Probao sam da stavim 2 niti za 7950 i to ne ide ... desio se totalni crash...

Sad se pitam obrnuto ... ako stavim 1 za broj tredova u kombinaciji 7950 i 7970, hocu li oboriti performance 7970 kartice ? Jel ima neko konkretno iskustvo. npr za asus HD7970DC2T3GD5;

Jel moze gpu threads da se podesava pojedinacno?

Zahvaljujem

Kombinovanje 7950 i 7970 u RIG-u ?

- Imam nedoumicu. Evo sta me brine...

Vec imam 7950 i cgminer je podesen sa --gpu-threads = 1

Koliko vidim na https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison dobri rezultati za 7970 su mahom postignuti sa podesavanjem gpu-threads = 2, mada ima i sa -g = 1

Pretpostavljam da broj gpu izvrsnih niti 2 je zato sto je 7970 dual chip, sa dva jezgra ... (?)

Probao sam da stavim 2 niti za 7950 i to ne ide ... desio se totalni crash...

Sad se pitam obrnuto ... ako stavim 1 za broj tredova u kombinaciji 7950 i 7970, hocu li oboriti performance 7970 kartice ? Jel ima neko konkretno iskustvo. npr za asus HD7970DC2T3GD5;

Jel moze gpu threads da se podesava pojedinacno?

Zahvaljujem

Uh, 7970 je isto singl čip (Tahiti) kao i 7950 razlika je u br. šadera... Radiće i sa g 1 i sa g 2 probaj obe kombinacije, mislim da će g 2 biti OK.

g2 mi ne radi na 7950... pa sam se pitao da li ce 7970 isto raditi i sa g1 i sa g2. nemam je da probam.

To niko ne moze pouzdano da ti kaze, ali za mesec-verovatno. Barem stavljaj nocu kad je jeftinija struja ako nista drugo

Struja je trenutno sa ovom cenom totalno nebitna stavka. A u dobrom plusu sam bio i na ceni 1.5$ od pre mesec dana. Da sam sve sto sam pravio tada prodavao odmah struja bi mi bila tek 30-40% od prihoda.

Struja je trenutno sa ovom cenom totalno nebitna stavka. A u dobrom plusu sam bio i na ceni 1.5$ od pre mesec dana. Da sam sve sto sam pravio tada prodavao odmah struja bi mi bila tek 30-40% od prihoda.

Sa prvom recenicom se u potpunosti slazem, sa ostatkom - tesko... Mozes li obrazloziti kako ti je struja bila tek 30-40% prihoda na cijeni od 1.5$ (naravno, pod uslovom da je placas)?

@tihi

gresis, garancija za BTC su kopaci i kolicina ljudi (tzv.kvantitet). Najbitnija stvar za opstanak valute su proizvodjaci tj.kopaci. Ovaj koncept BTC-a ne mozes da poredis sa konceptom novca, zlata i dr. jer je njegova osnova drugacija. Sto se tice uspesnosti, to je nepoznanica ali dok je god kopaca bice i kriptovaluta. Takodje ulazak BTC-a na trziste dobara je veoma bitno za njegovu cenu i naravno same direktne investicije. Eto toliko.

Prvo na berzi se ne trguje svim i svacim, kucaj na wiki sta je berza bice ti jasno.. A to sto ti obicno trziste nekretninama nazivas berzom ( dal zbog agenata koji rade tu, pa si ih pomesao sa brokerima to je tvoja stvar ) ali ono to nije. Na berzi se kupujes/prodaje vlasnicka prava - udela u nekim firmama u vecini slucaja, to je berza HOV e sad berza ostalih energenata, psenica nafta pomorandza itd idt ima svoje posebnu pricu al slicna je.. Al Nekretnine, nemaju ama bas nikakve veze sa Berzom!

Bravo majstore, potvrdio si ono sto sam rekao-da se na berzi trguje svim i svacim (psenica,nafta, zlato...). A ako pogledas malo bolje moj post koji si citirao, ja nisam ni rekao da se nekretnine prodaju na berzi.

edit: sad videh da si napisao da za razliku od coina, papirni novac ima pokrice :D bas si neupucen. Recimo dolar nema pokrice, napustili su zlatni standard sedamdesetih. Vrednost mu je kompatibilna sa coinom na neki nacin, odnosno da je nema, sem u precepciji ljudi i zakonu ponude/potraznje. Molim te citaj pazljivije ono sto sam napisao, nemoj da preleces preko teksta, pravis kardinalne greske

Poslednja izmena:
Sta mislite

2x r9 270(x) versus 1x r9 280x

Ovako ja razmisljam:

1. obe varijante trose skoro isto struje a struja trenutno nije faktor
2. imas dve kartice, pa je lakse posle za prodaju ili neko kombinovanje, 270(x) je isto novi model
3. 2x270 pravi 850 - 900 kh/s a 280x : 700 - 800 kh/s
4. cena dve je uporediva oko 35 000, 280x model je oko 32 000

cons

1. zauzima 2 slota na ploci
2. dodatni izvor buke i toplote

Ono sto ja kontam je da je 270x mozda malo izopstena iz price ali mi se uopste ne cini losa varijanta..

btw...mislim da su stigle u winwin neke zalihe bar sudeci po mailu da mi sutra nesto stize...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno