Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Zdravo svima,

sta mislite da malo podelimo iskustva o zaradi bruto/neto? Koje modele kartica koristimo? Napajanje? Iskustva? Sta kopamo? Kako naplacujemo?

Jedni drugima sigurno ne mozemo biti konkurencija kada pogledamo koliko ljudi ovo koristi. Iskreni odgovori mogu samo da nam pomognu da nesto zaradimo ili da to sto imamo ne bacimo bez veze...

KO ce prvi?

Samo Sloga

U čemu je rizik kada se kupuje sa novcima coinse?

Pa ako novcici propadnu gubis novac, a hardver ostaje :) Takodje novcice kupuju uglavnom oni koji bi da trguju na berzi a to nije za svakog.

Zdravo svima,

sta mislite da malo podelimo iskustva o zaradi bruto/neto? Koje modele kartica koristimo? Napajanje? Iskustva? Sta kopamo? Kako naplacujemo?

Jedni drugima sigurno ne mozemo biti konkurencija kada pogledamo koliko ljudi ovo koristi. Iskreni odgovori mogu samo da nam pomognu da nesto zaradimo ili da to sto imamo ne bacimo bez veze...

KO ce prvi?

Samo Sloga

Bas ce neko da ti kaze koliko zaradjuje mjesecno :D Iskustva imas na predhodnim stranama samo treba citati.

Cedi i citaj, sve pise u temama. Pisemo sve vec godinu dana i ne zelim da sledecih godinu dana prolazim vec prezvakano.

U čemu je rizik kada se kupuje sa novcima coinse?

Shoma ti je odgovorio vec.... Vrlo rizican posao koji se ne razlikuje puno od berze nekretnina ili neceg drugog.

Procitaj malo unazad 10-ak stranica, ima postova kako se radi dumping cijene i pumpanje....

Neku vecu kolicinu kesa ne bih ziv smio da ulozim direktno u berzu kupujuci coine.

Momci,

da li ima neke veze ako povezem nekoliko razlicitih kartica NPR. 7850+5770+6870 ? Da li je nice to have ili must have da su sve kartice iste?

Hvala

Nice to have. Ja doduse mogu samo da sviram, jer sam imao sve 7950. Kod saranja serija mozes da imas muku da izvuces max performansi iz karti jer drajver koji jednima odgovara drugima ne. Inace koristeci cgminer podesis im clockove, vcore, sve ponaosob po karti. Ali ja ti pricam teoriju, probao nisam, cak su mi sve karte bile istog proizvodjaca.

Ovdje svi kopaju? Zašto nitko ne ulaže eura/dolare u coinse? Jel isplativije kopati ili je razlog što večina nema novaca?

Pa trenutno je situacija takva da je isplativije kupiti HW. Ja sam tvrdio da je bolje kupiti coine za $$ ali me je vreme demantovalo. Sa ovim odnosom cena/diff daleko je isplativije kupiti hw

coinotron ne radi? masine kao kopaju ali su hladne

EDIT: proradio, bio neki zastoj

Poslednja izmena:
da li postoji opcija recimo kada se prodaju pare na bitstampu , tj ono na btc-e da se zameni LTC za BTC pa posle sa btc-e na bitstamp da li odatle nekako moze direktno na SKRILL ? ili samo moze na international bank account ? tj kako izvesti da pare od prodaje LTC se prebaci na SKRILL jelte da bi moglo sa MasterCarda SKRILL-a lakse da se podigne/potroshi ?
kontam verovatno nesto nije bas izvodljivo sto bi se svi mucili sa bankama onda ;( i cekanjima

Moze li neka pomoc oko ovog kalkulatora? Sta se gde upisuje da bih grubo izracunao sta moze biti sa 2x7850

unapred hvala na bilo kakvoj pomoci

Moze li neka pomoc oko ovog kalkulatora? Sta se gde upisuje da bih grubo izracunao sta moze biti sa 2x7850

unapred hvala na bilo kakvoj pomoci

Upiši 2x360 kh/s = 720 kh/s

Računaj 2% fee za pool i dobijaš po sadašnjem dif-u (1964,8) i ceni (42,75$):

LTC Per Day: 0.3626 ($15.50)
LTC Per Week: 2.5284 ($108.09)
LTC Per Month: 10.8388 ($463.36)
LTC Per Year: 131.8394 ($5,636.13)

https://www.liteguardian.com/secure/earningsCalc

Ne znam da li moraš da imaš nalog da bi koristio ovaj calc, ja tamo "kopam" pa tamo i računam.

Odbi tu nešto sitno za troškove i to je to.

Poslednja izmena:
Shoma ti je odgovorio vec.... Vrlo rizican posao koji se ne razlikuje puno od berze nekretnina ili neceg drugog.

Procitaj malo unazad 10-ak stranica, ima postova kako se radi dumping cijene i pumpanje....

Neku vecu kolicinu kesa ne bih ziv smio da ulozim direktno u berzu kupujuci coine.

A gle, dok sve raste ne može se biti na gubitku ako se ulaže novac, a ovo već godinama samo raste. Ja ulažem od viška novaca tako da ne riskiram da ostanem gladan ili nešto slično. Vi koji kupujete skupu opremu isto tako riskirate, ako coinsi krenu dolje a sve teže ih je rudariti to znaći da nećete moći otplatiti svoju opremu biti čete na gubitku. Sve je to rizik. Slažem se jedino da nema smisla dizati kredit i kupovati coinse, to se već zove riskiranje.

VRLO se razlikuje od klasicne ''berze" ( postoji berza nekretnina? od kad ? ) i zato se ne preporucuje da se bavis time jer je cista sreca, ovde je stvar o kontroli grupa ljudi drzi veliki broj novcica i dize ih i spusta koordinisano na stetu vecine, a u njihovu korist.. Porediti pravu berzu sa ovom berzom je kao kad bi Miskovic pricao o slobodnoj konkurenciji u Srbiji

To je tacno, ali sto mislis da je berza nekretnina bolja, eto u srbiji se vestacki odrzava i duva iako vredi bar 3x manje

VRLO se razlikuje od klasicne ''berze" ( postoji berza nekretnina? od kad ? ) i zato se ne preporucuje da se bavis time jer je cista sreca, ovde je stvar o kontroli grupa ljudi drzi veliki broj novcica i dize ih i spusta koordinisano na stetu vecine, a u njihovu korist.. Porediti pravu berzu sa ovom berzom je kao kad bi Miskovic pricao o slobodnoj konkurenciji u Srbiji

Nekretnine su mi pale na pamet prvo... ali kad smo njih, i takva berza moze da se kontrolise itekako slicno ovoj.

Mislio sam na klasicnu berzu, cijene akcija i sl.

To je tacno, ali sto mislis da je berza nekretnina bolja, eto u srbiji se vestacki odrzava i duva iako vredi bar 3x manje

Da al to nije berza posto se na berzi trguje HOV to je trziste kao i svako drugo bazirano na ponudi i traznji.. A inace, samo primer 2008 Cg proglasila nezavisnost, dosli Rusi pokupovali celo primorije po 3x+ mnooogo vecoj ceni nego sto vrede, i sta ti mislis gde su ti sto su prodali sve to dosli? naravno pokupovali pola BG-a, digavsi cenu zato sad polako pada i cena nekretnina u BG-u.. Al to je vec of topick, ne bitno za BTC :)

...predvidjeni sledeci diff pada ispod 5%.... ako cena ima neke veze sa difom ltc moze da padne, tj. da se lakse prodaje.

da sve je palo Btc sa preko 1180 cini mi se na manje od 980$ takodjer i LTC ja sam mislio da ce napumpati do petka pa posle pad ali wrong

Bolestan pad :D

Ma baja neki roknuo milijardu novcica.

Evo regenerise se, ~$850 je bilo dno, sad je na ~$940. Ne da se tek tako.

Što mislite jel moguće da ako kina zabrani BTC da sve pođe u LTC i tako LTC naraste 10 puta preko noći :D

Verovatno nece jer su se upravo ogradili od bitcoin-a

http://www.pbc.gov.cn/publish/gouto...153156832222251/20131205153156832222251_.html

Kolko sam povatao sa drugih sajtova, zvanicne finansijske institucije Kine, valjda njihova narodna banka, kaze da ko god koristi bitcoin, radi to na sopstvenu odgovorsnot i da oni nemaju nista s tim. Ovim zvanicnim saopstenjem njihove institucije stoje iza toga da bitcoin nije valuta...

Videcemo sta ce biti dalje ...

copy/paste sa nekog engleskog foruma

In order to protect the property rights and interests of the public, to protect the legal status of the Chinese yuan, to prevent money laundering risks, and to maintain financial stability, the People's Bank of China, Ministry of Information Industry, China Banking Regulatory Commission, China Securities Regulatory Commission, and China Insurance Regulatory Commission jointly issued a "Notice on guard against the risk of bitcoin".

The "Notice" clarifies the status of bitcoin. It states bitcoin is not issued by a monetary authorities and is not a mandatory legal tender, and therefore is not a real currency. By its nature, bitcoin should be a specific virtual commodity, and does not have the legal status of currency, cannot and should not be used as currency on the market. However, general public may trade bitcoin on the internet by taking their own risk.

The "Notice" requires, at this stage, financial institutions and payment institutions may not denominate product or service in bitcoin, may not trade bitcoin, may not act as a central counterparty in bitcoin trading, may not offer insurance product associated with bitcoin, may not provide direct or indirect bitcoin-related services to customers, including: registering, trading, settling, clearing services; accepting bitcoin or use bitcoin as a clearing tool; trading bitcoin with CNY or foreign currencies; storing, escrowing, and mortgaging of bitcoin; issuing bitcoin-related financial instructments; using bitcoin as a investment target for trusts and funds.

Da al to nije berza posto se na berzi trguje HOV to je trziste kao i svako drugo bazirano na ponudi i traznji.. A inace, samo primer 2008 Cg proglasila nezavisnost, dosli Rusi pokupovali celo primorije po 3x+ mnooogo vecoj ceni nego sto vrede, i sta ti mislis gde su ti sto su prodali sve to dosli? naravno pokupovali pola BG-a, digavsi cenu zato sad polako pada i cena nekretnina u BG-u.. Al to je vec of topick, ne bitno za BTC :)

Prvo, na berzi se trguje svim i svacim, ne samo HOV. Drugo, svako ko ima finansijsku snagu (tipa njegov kapital je npr 20-30% prometa berze) moze spekulativno da utice na cene, vec po interesu. A za drugi deo si samo delimicno u pravu, cene nekretnina u BG-u su uvek bile naduvane (ne od 2008.,cak beleze pad od 2009-2010), zbog onog sto si rekao - zakon ponude i potraznje. Skuplje nego u Berlinu ili Frankfurtu, a sta je Beograd za njih-rupa. Ni ovo coin trziste nije izuzetak, kao i papirni novac bez pokrica u plemenitim metalima (citaj-dolar). Vrednost zavisi od percipirane vrednosti, i ako neko ode na berzu s namerom da je srusi, moze to lako da uradi-recimo izazove vrtoglavi pad cene, ljudi se uspanice, krece prodaja brze-bolje, i ode cela vrednost.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno