Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Brat od strica. :D

Ako ostane ovako biće veselo za kopanje:

Network Hash Rate 99,574.098 GH/s
Current Block 475,512
Current Difficulty 2,218.8926
Next Difficulty Estimate 3,477.5852
Next Difficulty Change 0 Days 11 Hours 0 Minutes

Odakle je sad toliko iskocilo? Nesto mi se cifre ne uklapaju. Sinoc je bilo 19h i oko 2680diff. Nema logike da bude tolika snaga i samo 11h do promene.
Nesto od tih podataka nije tacno ali pojacavala se snaga sinoc. Ako ovim tempom nastavi...
Aj sad da pitam strucnjake, odakle ovoliko snage odjednom? Mi godinu i po dana kupujemo grafike i rudarimo i odjednom za 15 dana 2x veca snaga.

Bilo je još čudnih stvari preksinoć, ista osoba je iskopala 2 bloka u roku od pola sata. Negde u to vreme je network hash rate bio 88.350 GH/s kasnije ujutru je padao i na 78000 GH/s. Možda neko eksperimentiše sa veeelikom snagom?

edit: Hash rate je sa https://www.litecoinpool.org/pools i još par pool-ova i nije zaglavljen, stalno se menja

Poslednja izmena:
stvarno jel moguce da ce biti ovoliki dif i koliko je to pouzdan podatak sto je dao jera?

Odakle je sad toliko iskocilo? Nesto mi se cifre ne uklapaju. Sinoc je bilo 19h i oko 2680diff. Nema logike da bude tolika snaga i samo 11h do promene.
Nesto od tih podataka nije tacno ali pojacavala se snaga sinoc. Ako ovim tempom nastavi...
Aj sad da pitam strucnjake, odakle ovoliko snage odjednom? Mi godinu i po dana kupujemo grafike i rudarimo i odjednom za 15 dana 2x veca snaga.

Ovo je zaglavila negde procena na pocetnih 5% blokova. Ko ce znati odakle sve izvlace ovakve gluposti:

treba gledati ovde:

http://bitcoinwisdom.com/litecoin/difficulty

trenutno
Litecoin Difficulty: 2,218
Estimated Next Difficulty: 2,707 (+22.03%)
Adjust time: After 248 Blocks, About 8.3 hours
Hashrate(?): 78,921 MH/s
Block Generation Speed(?):
1 block: 2.0 minutes
12 blocks: 23.8 minutes
24 blocks: 47.6 minutes

Updated: 8:40 (46.0 seconds ago)

Pa sad sam tu i gledao posto allchains je danima stajao zaglavljen a sad kad je proradio ispisuje budalastine. Ali i tu sada polako pada sledeci diff, vraca se u normalu.
Cim sam video cifre rekao sam nesto nije uredu jer da je to stvarni diff onda bi vreme moralo biti ispod 8h a ne 11h kako je pisalo.

Jos nesto: cak i da je to nekim slucajem bila stvarna snaga to nebi grafikama moglo tako brzo da naraste. Fizicki je neizvodljivo pokrenuti toliko grafika pogotovo sto grafika nema na trzistu. Ne moze ni AMD da nastanca za mesec dana onoliko koliko su stancali prethodnih godinu dana. I tako ce biti dok ne uleti asic.
70% diff za 3 dana je nemoguce izvesti grafikama.

sve je moguce jer ih nema na stanju nigde!!!

ali ovo je po merilu od par posto pasce svakako

prokleti diff, pa ja ne mogu da verujem da ovakvom brzinom skace, do nove godine ce skociti do 10.000, necu moci 0.25 ltc-a dnevno da iskopam sa 10 grafika.

Uzmi u obzir da 90% ljudi koji rade telefone i preko nedelje ne mogu da prebace sve sa telefona na ltc jer ne bi da izgube musterije, vikendom sve masine pustaju na ltc. Za 10ak dana ce sezona biti u punom jeku za telefone pa ce morati da se odluce da li ce sve vratiti na telefone ili ce da gube musterije. A to nisu ljudi koji kopaju sa 5-6000 khs, vec sa 50000+

I naravno nemojte zaboraviti botnete koji kopaju pun gas

Uzmi u obzir da 90% ljudi koji rade telefone i preko nedelje ne mogu da prebace sve sa telefona na ltc jer ne bi da izgube musterije, vikendom sve masine pustaju na ltc. Za 10ak dana ce sezona biti u punom jeku za telefone pa ce morati da se odluce da li ce sve vratiti na telefone ili ce da gube musterije. A to nisu ljudi koji kopaju sa 5-6000 khs, vec sa 50000+

Nisu to telefondzije, klasican bot, nema druge, svanulo jutro i mi odosmo sa 66.000 na 100.000 mh/s, sto je simptomaticno jer ujutru ljudi ukjucuju racunare, jos je zanimljivije kako litecoinpool i slicni poolovi nisu porasli u zadnjih 4-5 sati toliko, dakle vezano je za jutro i vezano je za ukljucivanje racunara. Neko ima desetine hiljada racunara zarazenih, kopaju za nekoga, naravno ne na poolu. Zato divlja mreza, nema druge...

Nisu to telefondzije, klasican bot, nema druge, svanulo jutro i mi odosmo sa 66.000 na 100.000 mh/s, sto je simptomaticno jer ujutru ljudi ukjucuju racunare, jos je zanimljivije kako litecoinpool i slicni poolovi nisu porasli u zadnjih 4-5 sati toliko, dakle vezano je za jutro i vezano je za ukljucivanje racunara. Neko ima desetine hiljada racunara zarazenih, kopaju za nekoga, naravno ne na poolu. Zato divlja mreza, nema druge...

Samo si delimicno u pravu, ne moze sve biti botnet, malo ti bezi matematika, jer botnet ne moze biti toliki :)

i cekajte sta bi sad, zna li se koliki je sledeci diff? i kad se menja? danas?

'Estimated Next Difficulty: 2,701 (+21.76%)
Adjust time: After 198 Blocks, About 6.6 hours
Hashrate(?): 80,338 MH/s
Block Generation Speed(?):
1 block: 2.0 minutes'

Kontam oko 2650 sledeci diff, ide gore za 6-7 sati. Nije mi jasno odakle panika? Stanje u kojem masine mozete da otplatite za 1-2 meseca nije odrzivo, i drugi bi da zarade kada je zarada tolika, i to ce se normalizovati za jedno mesec dana skroz. Dakle ili cena mora dole, ili diff gore

Kontam oko 2650 sledeci diff, ide gore za 6-7 sati. Nije mi jasno odakle panika? Stanje u kojem masine mozete da otplatite za 1-2 meseca nije odrzivo, i drugi bi da zarade kada je zarada tolika, i to ce se normalizovati za jedno mesec dana skroz. Dakle ili cena mora dole, ili diff gore

pohlepa :p

jos malo da padne cena LTC, aj aj.. pu pu

Pa ja i ne znam odakle tolika panika. Vec sam rekao da je apsolutno nemoguce da snaga mreze skoci za 50 ili 70% jer ne nemoguce nastancovati toliko karata i pustiti ih da rade. Ovo sto je sada, oko 20% je neki maksimum. Ne znam odakle vam ta snaga od 100.000. Ako i skoci nekim slucajem toliko onda je jos nesto uslo da kopa osim grafika a i to ne moze tek tako da uleti.

1/6 mi isto deluje previse. Ne verujem da moze biti vise od par procenata ukupne snage. Razlog zbog koga ovo kazem je jer ovo nije sha256. Scrypt se mnogo teze podesava, potrebni su odredjeni klokovi da bi se postigao maksimum. I te zarazene masine koliko god da ih ima kopaju malo i neefikasno i zato ne mogu biti u tom procentu zastupljene pored svih farmi. To su cesto slabe grafike i procesori, sve jako je vec u rudnicima.

Mnogo je bolje diff dole i cena dole...... Pa da se pravi stek i da se ceka pravi momenat za prodaju za godinu dana.....

Pa bolje je vama koji ste sada usli... mi koji vec imamo stek nama odgovara sto veci diff :p

Salu na stranu, i da diff skoci na 5000 opet je zarada sa ovakvom cena EXTRA i to je cinjenica. Na 1500din potrosene struje biste zaradili 8000din (okvirno)... I cinjenica je da se masa ljudi zadovoljava tim cenama i prodavace po tim cenama... Zato mi je ovakvo stanje itekako nezadrzivo...

Ja navijam za diff jer imam stek i cekam cenu.
Oni koji su ulagali u HW umesto u coine navijaju za mali diff sto je nemoguce jer cena diktira diff i diff ce ici gore velikom brzinom ma sta oni zeleli. Bilo je vise nego ocigledno da ce to da se desi. Rekao sam da je kasno za ulaganje u HW onog trenutka kada se cena naduva jer ce diff odmah da poludi i da visestruko smanji isplativost. Oni koji su bili najbrzi ce malo vise da ucare i to je to. Svako ko ima 2 grama mozda nece puci nikako, zaradice se, neki vise neki manje.

Ja navijam za diff jer imam stek i cekam cenu.
Oni koji su ulagali u HW umesto u coine navijaju za mali diff sto je nemoguce jer cena diktira diff i diff ce ici gore velikom brzinom ma sta oni zeleli. Bilo je vise nego ocigledno da ce to da se desi. Rekao sam da je kasno za ulaganje u HW onog trenutka kada se cena naduva jer ce diff odmah da poludi i da visestruko smanji isplativost. Oni koji su bili najbrzi ce malo vise da ucare i to je to. Svako ko ima 2 grama mozda nece puci nikako, zaradice se, neki vise neki manje.

Sve si u pravu,
Ja sam uhvatio poslednji talas velike isplativosti (nizak diff), kupio sam relativno povoljno masine i iskopao sam od 1-30 novembra oko 80-90 ltca i uzeo oko 1500e za to. Isplatio sam bukvalno polovinu ulozenog novca u hardver tako da sad sve sto iskopam stekam, svestan sam da zarada u nekom momentu moze da bude i jako niska ali me to ne zanima, cekam pravu cenu kao i vecina vas. U hardver definitivno necu ulagati, ako budem ulagao idem na berzu, definitivno je mnogo isplativije.....

Znam da se necu ovajditi ni blizu kao stari rudari koji imaju stekove,ali i ovako sam prezadovoljan. Gledajuci divljanje diffa, racunam da cu sa 10 kartica uspeti do februara skupiti 100 ltc-a i to ide u wallet do daljnjeg:D.

Diff bi divljao i jos jace samo da ima kartica... Mene su zvala bar trojica drugara/poznanika da im preporucim koje kartice da uzimaju i da se raspitaju o rudarenju, al dzaba kad nema u prodavnicama...

Ali mene to raduje do ludila. Sto vise diff ode i sto se sporije novcici budu pravili ljudi ce ih teze prodavati. Bice jednog jako teskog perioda sigurno i neki ce se naplasiti opasno i izaci ce iz price. Oni strpljiviji ce sacekati veliki skok i naplatice svoje novcice. Moje je misljenje da ni onda ne treba sve novcice prodavati jer ce cena jos skakati posle toga. Ali da bi do toga doslo, potrebno da diff ode u nebesa, da izadje asic, da udje sveza lova jednog dana... Sve je to izvodljivo i vise nego realno, samo treba sacekati.
Sto se tice kopanja, s ovom cenom uopste nije bedak ni kopati na 8000 diff-u.
Scenario: Moja pretpostavka je da ce se cena odrzavati visokom dok se diff je napumpa jako visoko i da ce onda cena da se sjuri dole na granicu isplativosti tj na neki period od pre 2 meseca recimo. To ce da traje neko vreme, onda ce da izadje asic pa da opet da krene pomama za tim kao kod bitcoina i na kraju ce to da ostane jedino sto ce kopati. Tek posle toga moze cena gore. Bukvalno vidim preslikanu pricu. Naravno da ne znaci da ce sve tako da se desi.
Mozda asic i nece tako skoro, mozda ce cena morati da bude visoka da bi ljudi kopali uopste.
Ja sam se spremio za sve i sad samo cekam ;)

Molim vas da mi objasnite ovu pojavu, recimo, kliknuo sam da kupim 42.25... LTC-a po ceni od 30.25 $, u kalkulatoru mi je izbacio vidite koju cifru. Zbog cega se to desava, jedino kad kliknem na prvu ponudu, onda izbaci ono sto pise, na sve ostale izbacuje totalno nelogicne stvari. Pokusao sam sve moguce, ali mi nije jasno sta se dogadja.Pogledajte prilog 130158

Nazad
Vrh Dno