Šta je novo?

Linux Distribucije-POLL!!

Koju Linux distribuciju koristite

• Mandrake

Glasovi: 36 21.8%
  • SuSe

Glasovi: 59 35.8%
  • Red Hat

Glasovi: 12 7.3%
  • Slackware

Glasovi: 30 18.2%
  • Gentoo

Glasovi: 13 7.9%
  • Fedora

Glasovi: 27 16.4%
  • Knoppix

Glasovi: 17 10.3%
  • Lindows

Glasovi: 2 1.2%
  • Debian

Glasovi: 7 4.2%

• Ukupno glasača
    165
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slackware na serveru. Gentoo cu da probam za koji dan na laptopu.
A do sada sam isprobavao/koristio: Vector, Mandrake, SuSE, ubuntu, Knoppix, Lindows (koji se sada zove Linspire)

Gentoo

Mandriva 10.2 , inace sluzi samo za net i drzi Apache kao test server.

Slackware 10.1
Razmisljam da li da predjem na SuSe 9.3 pro zbog gomiletine softvera...

Jedna od lepih stvari kod Slack-a su "poruke dana" koje se dobijaju svaki put kada se startuje shell. Ponekad covek ne moze a da ne vristi od smeha kakve sve poruke/citate moze da dobije.
BTW, jel ima to u jos nekoj distribuciji?

SuSe 9.0 Pro

Zekaleon je napisao(la):
Slackware 10.1

Jedna od lepih stvari kod Slack-a su "poruke dana" koje se dobijaju svaki put kada se startuje shell. Ponekad covek ne moze a da ne vristi od smeha kakve sve poruke/citate moze da dobije.
BTW, jel ima to u jos nekoj distribuciji?
Koliko ja znam, ne :)
Najjači su vicevi i anegdote, zaista je prava radost startovati Slack :)

Dobro je, dakle nisam jedini :D. Mislim da bi to moglo da se sredi na svakoj distribuciji, posto su poruke deo bsd-games paketa. Inace ako vam se dopadaju poruke i imate visak vremena, samo udrite 'fortune' u konzoli.
P.S. An apple a day makes 365 apples a year :p.

Zekaleon je napisao(la):
Slackware 10.1
Jesi li siguran?
Trenutno sam na slacku i nisam primetio da mi neki program nedostaje, a suse ga ima - osim YaST-a, SaX (mislim da se tako zove). Ostalo nisam primetio.
P.S. sledeci put uradi full install, tako ces u slacku imati sve pakete koji dolaze sa njim.

P.P.S. jesi li siguran da zelis da napustis brzinu slacka? Slack je duplo brzi od SuSE. Uostalom svako bira shta mu odgovara - ja slack.

Poz

Simply Mepis. Samo sto ima jednu manu na koju sam ja naisao.Modem radi sa starijim kernelom, a tv kartica sa novijim. Inace sve je super. Za pocetnike u svetu Linuxa (mene) odlican.

Poz

Ja preso sa Suse 9.3 na Debian Sarge 3.1 i zadovoljan za sada. :)
Malo ozbiljnije deluje, mozda malo brze radi, cini mi se da su aplikacije bolje integrisane i biranije verzije.

Mada, ko se navikne na YaST neka se odvikava shto pre.

Naravno nisu poruke najbitnije, ali evo jedne:) :

THE LESSER-KNOWN PROGRAMMING LANGUAGES #8: LAIDBACK

This language was developed at the Marin County Center for T'ai Chi,
Mellowness and Computer Programming (now defunct), as an alternative to
the more intense atmosphere in nearby Silicon Valley.
The center was ideal for programmers who liked to soak in hot tubs
while they worked. Unfortunately few programmers could survive there
because the center outlawed Pizza and Coca-Cola in favor of Tofu and
Perrier.
Many mourn the demise of LAIDBACK because of its reputation as a gentle
and non-threatening language since all error messages are in lower
case. For example, LAIDBACK responded to syntax errors with the
"i hate to bother you, but i just can't relate to that. can
you find the time to try it again?"

Pa full instalaciju i radim.
Kad sam rekao da SuSE ima vise software-a mislio sam na komercijalni softver. Koliko sam shvatio SuSE pro ima toga dosta, drajvere itd. Matlab, Eclipse razvojno okruzenje za Javu. Verovatno ipak nece biti nista od tog prelaska :D

Izasao je Fedora 4, nabavio sam , pa cu malko da se sigram :D

Nadam se da nije razocarenje kao Fedora 3.

Pa fedora je uopste razocaranje, ja bih se sada odlucio za Debain ili Gentoo iako vidim da su najnepopularniji na ovom forumu.

ivan_s je napisao(la):
ja bih se sada odlucio za Debain ili Gentoo iako vidim da su najnepopularniji na ovom forumu.

Gentoo moze biti nepopularan samo kod ljudi koji ga nisu probali ;)

E, ovo je nesto najpametnije sto sam cuo u poslednje vreme, svaka cast trx.
P.S Once gentoo, always gentoo! :)

trx je napisao(la):
Gentoo moze biti nepopularan samo kod ljudi koji ga nisu probali ;)
Bas si ga potrefio. Od pre 2 dana imam Gentoo na laptopu i nema shanse da ga menjam. Simply the best linux experience!

A sta mislite u Debainu? Koliko software-a dodje uz njega? :)
Btw: meni je najvece razocarenje postao slack, malo se radi na njemu i ocajna gtk podrska.

ivan_s je napisao(la):
Pa fedora je uopste razocaranje, ja bih se sada odlucio za Debain ili Gentoo iako vidim da su najnepopularniji na ovom forumu.

Ma bre ti ni modem ne znas da instaliras :) a kamoli da dajes neke komentare poput ovog :D

Na slack-u se radi koliko se radi zato sto je njegov tvorac fasovao neku bizarnu bolest...Covek je cas ok, cas je na ivici da se raspadne. Lekari u Americi ne znaju sta mu je.
Slack je sasvim dobra distribucija. Ponekad moze da nervira to sto treba dosta rucnog podesavanja - ako vas mrzi da to radite za pojedine stvari. Ali valjda je i to subjektivno.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ma bre ti ni modem ne znas da instaliras :) a kamoli da dajes neke komentare poput ovog :D
Decko, da li se mi mozda poznajemo?
Ako instaliras motorolu sm56 na slacku 10.1 ja ti poklanjam svoj komp (doduse nije nesto, ali eto :))

Centos 4.x

ivan_s je napisao(la):
Uf, kako si ovo lupio i ostao ziv. :)
Koristio sam Fedoru 3 i Fedoru 4 sam imao instaliranu (i jos uvek je imam instaliranu) dva dana posle njenog izlaska...
Mogli bi sada da udjemo u beskrajnu diskusiju ali to nista ne bi resilo..., mada bih voleo da cujem argumente u prilog tvog razocarenja.
Posle probanih SuSe-a, Gento-a, Ubuntu-a, Mepis-a..., Fedora je ostala moj krajnji izbor. ;)

ja sam upravo narucio Gentoo i Debian preko Overbu... i nadam se da ce sve biti ok, a isto tako se nadam da cu imati pomoc sa Vashih strana ako mo zatreba...

procitao sam ja sve to odavno , i sve vezano za linux , ali j***** kompajlere ne mogu da nadjem , sve sto nadjem su intelovi kompajleri od 5k $ ili mesec dana trial.... suse nije los ali je tesko kopija windowsa sto mi se ne svidja , ubuntu mi je nekako najlaksi...

Kakvi bre intelovi kompajleri, skini gcc i vozi... mada kakva je to distribucija koja nema gcc u sebi?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno