Voodoo_NBGD je napisao(la):Kakvi bre intelovi kompajleri, skini gcc i vozi... mada kakva je to distribucija koja nema gcc u sebi?
silverglider je napisao(la):Čoveku je trebao kompajler samo da bi instalirao neki paket, ne da bi programirao - tako da mu je kao običnom juzeru izgleda strašno zapelo za optimizaciju i vektorizaciju koda (kao iz davnog Cveta Kompjutera - "ne zna ni da li se to maže na hleb ili kupuje u apoteci" ).
audiofreak je napisao(la):i znam da se bez gcc-a ne moze nista instalirati
Ja uopšte ne kažem da je Intelov kompajler lošiji od gcc-a (logično je da će on za Intelovu platformu biti kvalitetniji i bolje optimizovan nego jedan open-source projekat), samo sam hteo da kažem kako je bespotrebno skidati komercijalni program zbog tako trivijalne operacije kakva je instaliranje programa iz sourcea.audiofreak je napisao(la):Naravno da znam za sta sluzi gcc kad i sam koristim linux i znam da se bez gcc-a ne moze nista instalirati, ali to nije razlog da Voodoo_NBGD sa takvim nepostovanjem govori o Intelovom kompajleru.
audiofreak je napisao(la):Naravno da znam za sta sluzi gcc kad i sam koristim linux i znam da se bez gcc-a ne moze nista instalirati, ali to nije razlog da Voodoo_NBGD sa takvim nepostovanjem govori o Intelovom kompajleru. Da je on rekao na primer "za to sto ti zelis ne vredi ti Intelov kompajler, moras koristiti gcc" ja se ne bih ni javio.
Samuraj je napisao(la):ma nema veze , treba valjda uskoro da izadje nova verzija Ubuntu-a pa ce valjda da stave kompajlere i ostalo na cd-u , mada su rekli da ce mozda ali mozda da ga izdaju na DVD pa ce da stane mnogo vise stvari i bice l000dilo
silverglider je napisao(la):Replika svejedno utice na tok topika, a kao takav, tvoj komentar mi je delovao kao poprilican overkill.
silverglider je napisao(la):Iskreno receno, meni je napadnije delovala tvoja reakcija, nego sto mi je voodoov komentar zazvucao kao "nepostovanje intelovog kompajlera". Izgleda kao da ti se skida 10% od plate svaki put kad negde padne komentar koji ne izdize intelov kompajler na pijedestal uz sve neizbezne hvale i strahopostovanje; opusti se malo covece, niti ce intel propasti zbog toga, niti ce raja odjednom postati prosvetljena.
audiofreak je napisao(la):Zasto ja vama stalno izgledam kao da branim Intel kada u sustini ja samo imam primedbe na nacin iznosenja i branjenja pojedinih stavova?
Dakle sve sto sam ja hteo da kazem mojim postom je da "Ma kakav bre XYZ" nije nacin da se govori o bilo cemu jer zvuci nipodastavajuce prema XYZ, a ti to odmah transliras u 10% od moje plate implicirajuci time da sam na necijem platnom spisku, tj. strani placenik, a vas neprijatelj jer ko nije s vama on mora biti protiv vas?!?
a koje su to prednosti gentooa u odnosu na npr. debian?knez je napisao(la):Gentoo.
Do sada sam probao Mandrake 9 i 10, Red Hat i Knoppix.
Jedina mana je sto zahteva dobar link ka internetu, odnosno sve prednosti gentoo-a u odnosu na druge distribucije bez toga ne mogu doci do punog izrazaja.
Brzina, portage...Filo je napisao(la):a koje su to prednosti gentooa u odnosu na npr. debian?
to nije tacno. kad sam nekad davno optimizovao i rekompajlirao ceo world na svom Bartonu, kompajliranje mozilla-e je spalo sa 65 minuta na 43 minuta - a hardware je ostao identican.Filo je napisao(la):*****i ono "bice 2% brzi u sintetickim testovima jer je kompajliran bas za tvoj procesor"
na bilo kojoj novijoj masini kompajliranje uopste ne traje dugo, a i radi se sa nizim prioritetom tako da za to vreme mogu da se nastave normalni svakodnevni poslovi. jedini paketi koji se kompajliraju nesto duze su xorg-x11, kde, openoffice (i neki tome slicni), a njima i tako retko izlaze nove verzije.Filo je napisao(la):niko pri tome ne kaze da kompajliranje traje 2 dana
>>> original instance of package unmerged safely.
*
* Generating self-signed test certificate in /etc/apache2/conf/ssl...
*
* Fixing permissions problem introduced in previous revision
>>> Regenerating /etc/ld.so.cache...
>>> net-www/apache-2.0.54-r9 merged.
>>> clean: No packages selected for removal.
>>> Auto-cleaning packages ...
>>> No outdated packages were found on your system.
* GNU info directory index is up-to-date.
real 5m38.917s
user 3m0.230s
sys 2m18.974s
kod gentoo-a je sve mnooogo automatizovanije i azhuriranije.Filo je napisao(la):btw. ako volis da kompajliras lfs je bolje resenje nego gentoo
emerge (portage) je iz raja izashao :KlanjanjeFilo je napisao(la):navedi mi nesto sto je upotrebljivo a sto samo gentoo ima a pri tom nijedan drugi linux mu nije ni prici po tome/nema slicno/nema uopste
dakle prednosti su.....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari