schnappy
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.08.2010
- Poena
- 200
A cemu takav nadmen stav i totalno nepoverenje prema ikome, desilo mi se onomad da prodajem za drugara neku masinicu za ribolov, u tom svetu sto javno sto online sam prilicno poznat, u svakoj trgovini me kupac ishvalio ili ovako ili javno, nikakvih problema sa moje strane nikad...
A onda naleti lik koji trazi da mu posaljem da vidi robu, pa ako je OK da mi je ONDA plati, ja tu potegnem svoju rec i cvrsto uverenje da je ispravno sve a nepoznatom ne mogu tako da saljem, a on meni takav stav kao tvoj "nisam u sljivaru odrastao pa da ti verujem na rec"!?
Sto je prvo *****ski da mi se kaze nakon onakvog zahteva za obavljanje trgovine (lik je blizu pa sam predlozio i nalazenje na pola puta, 20km ja i 20-ak km on, nece, "nema vremena za vozikanje po Srbiji"), drugo ja sam seljak covek koji jeste odrastao uz sljivar i ZATO dajem rec smrtno ozbiljno i to od drugih ocekujem, naravno sljama ima, i to sve vise, ali primeti se u razgovoru ako si dovoljno vest u 98% slucajeva kakav je onaj sa druge strane, a tih 2% je ionako neka ucestalost prevara, minimalna...
A to nepoverenje prema ljudima bez ocena je stvarno problem, ja sam na Limundu uclanjen godinama, malo neverovatno zvuci ali sem 3 stvari koje su mi bile interesantne ali ih nisam uspeo dobiti jer su otisli na 90% cene nove robe, nista nisam izbidovao, ovim tempom neki broj ocena koji "uliva poverenje" necu dobiti do 2020.!! Isto i na K/P, debelo preko 10 prodaja, cele 2 ocene, naravno pozitivne ali kad pogleda neko i vidi samo 2...
Kolega nije problem u tome da ako je neko kupovao djuture pa ima 100 ocena nego ako nema ni jednu ni za kupovinu ni za prodaju. Zato ti sluzi limundo cash jer ovih dana sve vise i vise prevaranta. A i kome da ja objasnim, znas kome verujem danas, pnekad ni sebi! i tu je tacka, takvi su dana ljudi sto meni nije problem, ja sam se adaptirao i to je to.