Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Željko, ti ili ne vidiš ili nećeš da vidiš šta čovek pokušava da kaže.
Poenta je da se on oseća prevarenim od strane prodavca (što izgleda stvarno i jeste), ali isto i od strane Limunda, s obzirom da su i pored svih dokaza koji su im predočeni prodavcu obrisali negativnu ocenu.

I na kraju, kakav je to način da se nekome skine ocena ako se vrati novac????!!!
A gde je vreme koje je potrošeno na cimanje kupca i nerviranje zbog kupovine neispravnog predmeta? Isti tretman za korektne prodavce i muljatore koji idu logikom APP - ako ne prođe baš ga briga, vrati pare, zabaci udicu i čeka drugu žrtvu. To samo ovde ima?!!

Ok znaci na ebay-u, ali-ju itd postoje pravila i tamo ih postujes jer i tamo ako prodavac primi predmet nazad ne dobija negativnu, jer je to logicno, cak ti tamo u vecini izvisis i za postarine slanja nazad, a ovde naravno mislis da treba da ide drukcije??? 9jer naravno nisu svi prevaranti)
Nigde ja ne sporim da se iz odnosa prodavca vidi da je pokusavao da zavlaci, ali pravila postoje (takodje pravilo da se predmet ne servisira vazi svugde) ali sta to vredi ima vas ovde par prepametnih koji samo negativno vide

Sto se mog razmisljanja tice limundo ako neki non stop pokusava da zavlaci ima mogucnost sankcije, a to da po vasem besu treba odma da banuje nema smisla, jer vidim da neki ovde imaju mnostvo naloga zatvorenih, znaci pujpik meni je greskom zatvoren nalog ali zato ti isti bi bar 50% limunda banovali, smesno!

A oni koji me neznaju a porede me sa Ujcemikom taj postupak govori samo kakvi su oni sami!

Poslednja izmena:
Ne znam zasto Limundo Cash nije mandatoran za clanove ispod 30 ocena, glupost.

A da, zato sto je komplikovan proces koji trazi da neko ima povezan racun u nekoj banci sa ovim, a dobrih 80% clanova ispod 10 ocena uopste su generalno deca itd koja prvi put koriste pa da vide kako funkcionise limundo ili da nekog zeznu.

Ne znam zasto Limundo Cash nije mandatoran za clanove ispod 30 ocena, glupost.

A da, zato sto je komplikovan proces koji trazi da neko ima povezan racun u nekoj banci sa ovim, a dobrih 80% clanova ispod 10 ocena uopste su generalno deca itd koja prvi put koriste pa da vide kako funkcionise limundo ili da nekog zeznu.

Zato sto vecina nece da se zeza sa bankom, nema online banking, itd... pogledaj samo kad se placaju racuni koliko ih bude po postama, bankama
Iz istog razloga i KP ima veci promet jer tamo cak ti ni registracija ne treba, jer 50% ne zeli ni poruku da napise vec zna samo telefon da koristi, nazalost

Stavis konzolu od 150 evra sa opcijom Limundo cash,i klincu koji ima RROD konzolu ko loto premija
Promeni plocu,zameni HDD ako je veci,blu rej ako treba i vrati je

Svako pa imao i pola ocena moze da stavi koje hoce opcije,a kome se ne svidja ne mora licitirati
Pouzecem ne saljem pa makar kupac bio Spajdermen

Poslednja izmena:
ljudi imam pitanje..prvi put sam prodao preko limunda neku glomazniju i vecu stvar..ima oko 30 kila i naglasio sam da je licno preuzimanje u opticaju samo..covek izlicitira i kaze mi kako nije video da je samo licno i pita me jel moze kao da se posalje bexom..e sad ja vas da pitam. Da li je ok da ja njemu trazim prvo da mi uplati pare na racun pa da saljem? ili sta da radim..jer ne zelim da dodjem u situaciju da me prevari pa da uopste ne preuzme paket( postarina oko 1000 dinara )

Naravno, trazi pare pre slanja.
Mada, mozes i da mu lupis negativnu ako nece licno da preuzme. Njegov problem sto "nije video". Pa ponovo aukciju pokrenes, samo trazis od Limunda da ti vrate proviziju.

Poslednja izmena:
Limundo automatski vraca proviziju

Imas dve opcije
1.odma negativnu-cekas da istekne rok za uplatu
2.Trazi unapred za postarinu 1000 din. ako vrda pazi se da ne naebes

3. Budi tupson i placaj duple postarine

hmm ponudio sam mu da mi posalje vrednost posiljke postnet uplatnicom a ja da mu posaljem robu bexom kako je i zeleo stim da on plati postarinu..pa ako kojim slucajem odustane ja cu od tih para sto je poslao da platim nazad postarinu..on me zove prica kako mu posta nije blizu jer je u nekoj zabiti..ja mu onda spustim i lepo krenem da pisem sve preko limundo poruka...kazem mu lepo da ak oce tako da mi uplati i da je jasno stajalo na dva mesta da je dozvoljeno samo licno preuzimanje...da li mogu ako mi ne bude odgovarao nista..ili ako bude dalje zahtevao svoje.da mu posle sad vec 7 dana lupim negativnu..a ako on kojim slucajem isto da meni da trazim od limunda da mi je obrisu jer ja nista nisam kriv..znaci ocu da izadjem u susret ali da mi niko ne postavlja uslove jer ne zelim da placam duple postarine jer sam to vec radio a izgovori su bili razni, a ne zelim da se smucam sa ljudima preko telefona i da se raspravljam

@Dwyane Wade
Pa ako stoji samo licno preuzimanje i on licno ne dodje i ne dogovorite se, mozes mu dati negativnu, osvetnicke negativne se brisu ako ih neko da

@dwyane
Koje si stavio sve opcije placanja?
Ja uvek stavim i placanje unapred i licno preuzimanje pa kupci mogu da biraju[emoji12]

stavio sam samo licno preuzimanje i licno placanje...ali on se vodio time da nije video i onda oce sad ovako..

citam danima ovu temu i ne mogu da veruje na koje nacine su ljudi sve prevareni

meni se za sad jos nista nije desilo osim toga da kupac licno preuzme robu i zadovoljan je,a ne da ni pozitivnu ni negativnu ocenu

citam danima ovu temu i ne mogu da veruje na koje nacine su ljudi sve prevareni

meni se za sad jos nista nije desilo osim toga da kupac licno preuzme robu i zadovoljan je,a ne da ni pozitivnu ni negativnu ocenu
Imas srece ;)

Jedno hipoteticko pitanje.Izlicitiras najbolju ponudu i odes licno da preuzmes jer je tako u oglasu ali tada vidis da to nije u opisu robe ili je defektna itd.Odbijes da platis takvu robu i odustanes od kupovine.Sta onda,bez veze si potrsio pare na gorivo izgubio vreme,prijavis ga limundu,das mu negativnu ili sta vec.

stavio sam samo licno preuzimanje i licno placanje...ali on se vodio time da nije video i onda oce sad ovako..

Ako se odlucis da mu das negativnu ocenu, pre nego sto to i uradis, obrati se Limundu i objasni situaciju pa ih zamoli da ti obrisu osvetnicku negativnu ako ti kupac uzvrati njome. Posle njihovog odgovora mozes slobodno da mu zalepis negativnu i vratis predmet na ponovnu prodaju. Naravno, ovo sve ako sa kupcem ne postignes nikakav drugi dogovor.

Jedno hipoteticko pitanje.Izlicitiras najbolju ponudu i odes licno da preuzmes jer je tako u oglasu ali tada vidis da to nije u opisu robe ili je defektna itd.Odbijes da platis takvu robu i odustanes od kupovine.Sta onda,bez veze si potrsio pare na gorivo izgubio vreme,prijavis ga limundu,das mu negativnu ili sta vec.

Desavalo mi se vise puta da ne preuzmem predmet ali mi nije padalo na pamet da dajem negativnu..... pogotovo sto nemogu dokazat nameru koje je nekad verovatno bilo a nekad je slucajnost, a iskreno prodavac bi morao bas da bude djubre da ja imam zelju da tada dam negativnu
Uglavnom znam sta je problematicna roba i ja sam je sa rizikom licitirao i gledao da bude licno bas iz tog razloga (polovni HDD bez diagnostike, matore konfiguracije), isto verujem da vazi za starije mobilne i laptopove

inace vidim da se ovi iz limunda prave izuzetno ludi

fush roba se vidi iz aviona,bile to patike ili telefon ili neka druga stvar
da bi covek prepoznao fush robu,ne mora biti posebno skolovan ili ici na neki kurs,dovoljno je samo da malo razmisli i uporedi stvar sa onim sto zna da je original

svako vase "kontaktiranje" "proizvodjaca" je direktna saradnja sa prevarantima...to sto se vas tim verovatno sastoji od raznih menadzera,marketing strucnjaka i ostalih neinzenjerskih i nenaucnih zanimanja,ne znaci da niste sposobni da odmah vidite prevaru,pogotovo ako je ocigledna...

ne zelim da objasnjavam nesto sto treba da vam bude jasno,ali uz original telefon se ne dobijaju 2 baterije nikada osim ako proizvodjac nije tako naznacio,ne postoje telefoni za "englesko" trziste i telefoni koji su "kao original" - ili su original ili nisu

na ovom forumu se limundo javlja samo kada treba da da genericki odgovor
kada se pitaju i iznose konkretne stvari onda se cuti

Samo su svemir i pohlepa bezgranicni
Sta reci o kupcima koji hoce da kupe original gamepad DS3,koji kosta 50 evra za 2000 din na limunu-13 dolara na Aliexpresu
http://www.limundo.com/kupovina/Teh...dualshock-3-wireles-dzojstik-ORGINAL/30125955
http://www.aliexpress.com/item/2pcs...roller-for-PS3-free-shipping/32235639640.html
Oni svesno to zele-kad se stavi kopija onda nece,osim ako nisu bas tolko retardirani
Tako da ko oce original u radnju,fiskalni racun,deklaraciju pa ako se pokaze da nije original vratis nazad

Nema dzabe ni kod babe

Poslednja izmena:
Samo su svemir i pohlepa bezgranicni
Sta reci o kupcima koji hoce da kupe original gamepad DS3,koji kosta 50 evra za 2000 din na limunu-13 dolara na Aliexpresu
http://www.limundo.com/kupovina/Teh...dualshock-3-wireles-dzojstik-ORGINAL/30125955
http://www.aliexpress.com/item/2pcs...roller-for-PS3-free-shipping/32235639640.html
Oni svesno to zele-kad se stavi kopija onda nece,osim ako nisu bas tolko retardirani
Tako da ko oce original u radnju,fiskalni racun,deklaraciju pa ako se pokaze da nije original vratis nazad

Nema dzabe ni kod babe

U prevodu da, treba znati ciju robu kupujes ko je njihov distributer ako zelis da si siguran 99.99% da je original, naravno za robu koja je sklona kopijama

@probotzor

Pa neznam mozda je nekima lako da odrede sta je original, imas i na ebay-u slicne stvari dok oni imaju usku saradnju sa nekim proizvodjacima, ja bi prvi bio besan da mi neko skine aukciju bez 100% dokaza (rekla kazala me ne interesuju) mada je na prodajem niti kupujem "takvu" robu ba me ista tematika ni ne pogadja

pa nije nekima lako,
nekima je intuitivno lako,a nekima lako uz malo iskustva

ima raznih faktora za utvrdjivanje toga da li je roba original,a ako neko okaci sliku koja stvarno pripada predmetu koji je prodaje,nema sanse da se pogresi
osim naravno ako prodaje neki uredjaj ili komad odece za koje postoje finese zbog kojih je nesto original ili ne,a ne vide se na slici

nije pentiJum toliko problem koliko su oba kompjutera sa amd platformom :D

Nemo pogresno da me shvatite, al zar nije u to vreme cak i od strane novinara i strucnih, Barthon serija imala pentijum-ekvivalent konotaciju, pa cak i bila nazivana pentijum-om, iz poredjenja .. ? bio sam bas mali, ali mi nesto prolazi kroz glavu da je termin "pentium" iskovan za kompjutere te generacije oba tabora, iako je strucno Intel-ov termin .. ? Kao sto vecina zapadnog sveta koristi Gilette za naziv brijaca, preuzeto od jednog brenda. Ili mozda gresim, neka napise neko ko je bio bar tinejdzer po pojavi tog izraza.

ja nisam bio,ali znam da je moj otac prvi kompjuter koji je doneo u kucu,kupio u radnji pod nazivom pentium :D
a inace je bio sa amd procesorom

jasno mi je da su ljudi mozda iz neznanja koristili takav naziv,ali mi je neverovatno da su to radile i firme i da se to cak zadrzalo i danas -.-

Da, to se koristilo do 2002. mozda... Ali sad stvarno sramota da to neko kaze :-D
i da, gore sam amd seNpron pentijum 4 rekao kao vezano, jedno ime :-D u naslovu pentiJum 4,a u opisu amd xD

Kao i rec digitron ili kaladont. Koriste se uopsteno za proizvode iako su u pitanju robne marke, kao i gorepomenuti pentium.

Pa u početku je naziv bio "Pentium class" isto kao što je nekad bio i "IBM compatible PC" Ili "IBM clone Pc" pa se to izgubilo i ostao samo PC koji se odnosio samo za desktop kompjutere pa sad i na ostale komputere. Na kraju je to generički izraz ostao, kao što Psyhound reče.

Izraz "Pentijum 4" je u narodu kod nas prihvacen za sve masine koje su se prodavale od 2002. do 2005. a da je procesor radio na bar 1,5GHz (Intel ili AMD, nebitno). Mislim da su prodavci tome dosta doprineli.
Stara dobra vremena...

Tako da nije ni cudno kada se danas postavljaju, 10 godina kasnije, oglasi takvog opisa. Pogotovo ako prodavac nije IT guy. :)

edit:
Upravo ovo
Kao i rec digitron ili kaladont. Koriste se uopsteno za proizvode iako su u pitanju robne marke, kao i gorepomenuti pentium.

Poslednja izmena:
Petium oznacava celu jednu eru u racunarskom svetu i klasu racunara koji se se pojavili posle 486-ica, i oznacava uglavnom period jednojezgarnih tridesetdvobitnih racunara. Tako su postojali Pentium I, II, III i IV. S'tim da je INTEL to ime davao svojim procesorima, a AMD je samo parirao tim podklasama dajuci svoja imena.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno