Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ne pominjemo sekire koje mogu da se kupe i spadaju pod kamp opremu... :)

Meni samo vecina vas nije jasna, ugalvnom se bunite za stvari na koje limundo nemoze uticati:
plagijati gde se tesko otvrdjuje originalnost (pogotovo ako ne postoji zvanican distributer), muljanje pojedinaca, cudne aukcije koje u krajnjoj meri ne znace nista

Ono sto bi vecina trebala da zamere Limundu je ocajan sajt koji bar 10 godina nije propisno updatovan, privatne poruke koje su sve rastrkane, podaci kupaca prodavaca takodje, ko proda 5 predmeta moze se ubiti da nadje ko sta pise i ko sta kaze i gde da salje ako je kupac zahtevao slanje na drugu adresu, ne daj boze jos da je slao sms.....

Takodje realnost je da zemlja u globalu propada zato ima manje aukcija, zato neke aukcije koje krenu od 10din zavrse na smesnoj cifri! (meni jedna zavrsila na upola cene ispod nabavne) i ko je tu kriv?
Realno od 10din skuplje stvari od 1000din sve je teze stavljat na licitaciju, i zato sve vise njih dize cene itd...

A da ne spominjem one clanove koji i ovde zbog nekog njihovog razloga otvoreno prete i vredjaju, naravno sve dopusteno ako odgovoris ban, samo dokaz kakvo drustvo postajemo i Limundo i Bench zajednica!

Sto je jednom ne zapitae koliko duplih naloga ima na benchu, kivnih clanova zeljnih krvi, cim nekom odgovara cuti i nikom nista

Poslednja izmena:
Meni nije jasno da je limundo napravio takvu gresku kao sto je nemogucnost uvida u to ko je sta kupio i prodao sto otvara prostor prevarantima.
Mislim da ce ih stici sudbina allegra.

Meni je jasno da nama ne odgovara, ovde smo to svi apsolvirali, ali ne kapiram kako menadzmentu odgovara. Koliko li su samo potencijalnog prihoda izgubili ovom merom, ljudi manje kupuju zbog nesigurnosti, broj transakcija opada, manja zarada Limunda

Taj koji je doneo odluku napravio je cist gubitak i stetu za Limundo, ja bih ga otpustio :d

suplementi, droge, lekovi i slicno se ne mogu prodavati zbog ociglednih razloga. A radar detektor spada pod opremu za izvrsavanje potencijalnog krivicnog dela, kao i noz i puska. Ne branim limundo ali i ja da imam aukcioni sajt isto ne bih te stvari dozvoljavao.

A koji su te ocigledni razlozi da nemozes prodati suplemente, ako je uvozeno u srbiju i ima etiketu?!

Meni je jasno da nama ne odgovara, ovde smo to svi apsolvirali, ali ne kapiram kako menadzmentu odgovara. Koliko li su samo potencijalnog prihoda izgubili ovom merom, ljudi manje kupuju zbog nesigurnosti, broj transakcija opada, manja zarada Limunda

Taj koji je doneo odluku napravio je cist gubitak i stetu za Limundo, ja bih ga otpustio :d

Ne bih bas reko,sad se neispitane stvari vrte mesecima na Limunu(provizija svaki put)
Na primer neispitane PS3 konzole,jedan slim bez harda-neispitan,se obrce vec godinu dana po ceni od 2-4000 dinara,pa ti vidi kolko je tu provizije
Kako ga ko kupi,tako ga vraca na Limun,pre moralo sa drugih naloga, a sad milina ne vidi se,saceka 5-6 dana i pusta ponovo u promet

Suplementi spadaju u grupu gde i lekovi. Ako ne znate da li nesto sme ili ne sme da se prodaje okrenite Halooglase da date oglas, ako vam prime oglas dozvoljeno je, ako vam odbiju zabranjeno je :D Znam da mi je prijatelj probao da da oglas da prodaje neki redak lek, koji je nabavljao iz inostranstva za njegovu baku, ona je umrla i ostalo je par kutija inace veoma skupog leka, pricao mi je da su mu halooglasi odbili da prime oglas, to je bilo pre 10-ak godina, mnogo pre Limunda.

Stani malo, mozes da udjes u pansport i kupis suplement ishrani koji ima sve ateste za slobodnu prodaju u Srbiji a na limundu ne mozes, koji su to ocigledni razlozi? Lekovi i droga ok, ali suplemente ishrani ne mozes stavljati u isti kos sa time...

zato sto je to rizicna teritorija. Jeste svako moze da ode i da kupi bilo gde suplemente bez pregleda, ali isto tako svako moze da izazove nezeljene efekte koje suplementi nose sa sobom. Ako jedna prodavnica "sport-stil" proda nekom suplemente i taj se otruje, pokvari metabolizam i slicno, proci ce ispod tepiha u medijima. Ako je taj neko kupio na Limundu dici ce se ogromna buka oko toga i sajt ce na tapet.

Nije tačno, ali jeste tačno da je zabranjena prodaja i to članom 29. Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Po tvojoj logici ni noževi za kuhinju ne bi smeli da se prodaju...

Kuhinjski noz zna se koju ima namenu. Deca po srbiji tripuju uglavnom noz kao samoodbranu. A ako neko kupi escajg od rosfraja i lovacki noz sa hongkonskim celikom razlika je ogromna. Zato navodim da bih ja kao vlasnik aukcijskog sajta takodje zabranio takve predmete. iz istog razloga kao i gore: "dete kupilo noz na limundu i izbolo drugara"

^I namena radar detektora je potpuno jasna i ona nikako ne može da bude krivično delo. A dete može da izbode drugara i vrhunskim Dick nožem...

Kupilo makaze pa izbolo drugara, čekić pa razbilo glavu drugaru itd. nije ti baš objašnjenje ok. Zakonom je regulasano šta se sme prodavati, ako ti možeš da uđeš u prodavnicu i kupiš lovački nož ne vidim ni jedan razlog da se taj isti nož ne sme prodavati na limunu. Za suplemente isto, ako su u slobodnoj prodaji šta je razlog da se ne sme prodavati na sajtu? Prodaja kojekakvih kopija je zakonom zabranjena a to se bez ikakvih problem prodaje.

Poslednja izmena:
Suplementi spadaju u grupu gde i lekovi - NE, ne spadaju. Ko to kaze, nema veze sa zivotom. To je nesto drugo, da te gumene bombone, pastete i ostalo djubre prodaje se po sirom svetu, a proteine/aminokiseline koje su temelje ljudskog organizma...

Pa ne može da prodaje ni fake patike, a pun ih Limun, koliko god hoćeš, sve marke i modeli za par črvenih.

Kao sto vi imate pravo da prodajete tako i limundo ima pravo da zabrani sta zeli.
TOpic ne sluzi da diskutujemo njihova pravila, tako da manite se toga.

Teska greska, daleko od toga da gube na prihodu, poenta je bas ta da se zbog povecanja prihoda kresu troskovi i "vezuju ruke" clanovima raznim potezima ukljucujuci linkove u ocenama.

-recimo imam 3500din za patike, nemam 10.000 kao "sav normalan svet", vise nemam mogucnost da proverim kod predhodnih kupaca kako se pokazao taj model sto prodavac stalno vrti, kupim ih verujuci ocenama i one se raspadnu nakon 1,5 meseci, prodavac i dalje vrti krs i nabija stotine ocena, dok Limundo uzima pare, da sam imao uvid u linkove u ocenama saznao bih od drugih kupaca da je krs i ne bih kupio, prodavac ne bi dobio nista ,limundo ne bi dobio nista. svako normalan ce da uradi isto i veoma brzo bi se proculo da taj i taj sa toliko stotina ocena vrti krs
sada su zazmurili na krs robu i mogucnost provere, profit raste a sve pod maskom zastite privatnosti

-sa istog naloga kupis, ne svidja ti se ili ustanovis da neispravno stvarno i ne radi, i sa istog naloga vracas na limundo sto pre nisi mogao,profit raste

-uvid u mogucnost ili 100% sigurnost, uplitanja dvojnog naloga je sada drasticno smanjena, slep si , vezanih ruku, licitiras, profit raste
-dvojni nalog se provuce, prodavac ponovo vraca na limundo,profit raste

to sto su neki veliki prodavci napustili limundo, sto neki sada mnogo redje kupuju, ocigledno nisu dovoljno negativno uticali koliko ove 4 stavke gore pospesuju prihod.
to sto je broj novih aukcija opao sa 50.000 na 20.000 je zbog praznika, sada se polako vraca sve u normalu

zalosno je sto nesto sa tako dobrom idejom,funkcijom,ulogom u drustvu, ima toliko negativnih konotacija, koliko god se njih odnosilo na prevarante, uvaljivace krsa, toliko se cuje i za poteze limunda, losu politiku po clana.

Aliexpress, ebay stite podtke kupaca/prodavaca, ovde svi kao da ste izasli iz domacih filmova o teorijama zavere......, Limundo je samo uveo istu taktiku
LT moze da prati IP adrese, i ostale podatke prikupljanjem podataka korisnika, njihova je duznost da sami otkrivaju i gase duple naloge a ne pera i muja da pametuju na 10 strana ciji je veci

Evo ja sam ovde najveci preprodavac, muljator, itd sa 300 ocena, i znaci mi anonimnost jer ako mene odavde vec nekolicina drzi na zubu i preti na svakom korako tek mogu da zamislim sta bi se desavalo onima sa par hiljada ocena, nazalost glavna zanimacija u zivotu dobrom delu je da vodi tudju brigu, stavovi u ovom topicu samo to potvrdjuju

Željko, ti ili namerno braniš Limundo ili ne kapiraš o čemu se ovde radi.
Dakle, niko ne traži od gospode Nikolić da objave podatke svojih korisnika, kupaca ili prodavaca, to nije profesionalno, ali nije ni u skladu sa zakonom.
Ono što je Limundo namerno uradio iz xy razloga, je to da je onemogućio korisnicima da imaju uvida u istoriju prodaje određenog prodavca. Ovo je itekako važna stvar i vidljivo je na ebayu, koji isto tako čuva informacije svojih korisnika. Takođe, nije svejedno zašto je neko dobio negativan feedback, bar ja to uvek pogledam kad planiram nešto da kupim na ebayu - da li je zbog toga što prodaje fake, što neće da uradi refund ili je neki bilmez opalio zato što mu paket nije stigao za 2 dana (verujte mi, ima i toga).
Dakle, ako braća Nikolić hoće da unaprede svoj aukcijski sajt po uzoru na najveći, mogli bi da "prepišu" nešto od toga, a ne da se prave pametni i izmišljaju xy razloga zašto nešto ne može, zato što treba i može.

@RingeRaja
A jel si ti primetio da sam se jedino ja zalio na kriminalno lose odradjen sajt, ostalima izgleda to nista nesmeta... preglednost NULA, mogucnost komunikacije preko PM-a i sajta kriminalna...
Ovde svi neki lovci na vestice, kao da je najveci problem postojanje duplih naloga (naravno i mene nervira zato i u zadnjih 6 meseci ne kupujem tamo) ali ni ne tvrdim da su sve dupli nalozi i da ja ZNAM koji jesu a koji nisu

Iskreno za ebay neznam tacno sta vidis ali sigurn nije nigde kao " STO" je bilo na limundu da vidis i krvnu grupu prodavca kupca, sve sa opisom artikla i cenom, da se ne lazemo i meni je koristila, a kad dobijes 3-4 PM sa pretecim porukama na istom onda se zapitam ko treba da stiti kupoca i prodavce od ludih lovaca na vestice, jer da imam podatke ko me zeza otiao bi do njega i polomio bi ga!
Mada iskreno bar mene niko direkno nije zezao ali itekako vidim mogucnost, koliko ima drskih korisnika koji misle da mogu da salju PM i vredjaju

Ima bat 100 stvari na sajtu koje LT treba da unapredi a da utice na srpski mentalitet kao sto neki ovde ocekuju KAKO?
Inace verujem da je bar 50-60% muljatora napustilo LT, i sta sad isti vise na KP i na drugim sajtovima, u principu nista po meni kao kupcu koji kupuje sa svih sajtova nije promenjeno, jer ja kao i prvog dana i sad moram paziti....

PS: takodje oduvek sam mrzio domace filmove sa retardiranim sindromom teorija zavere, pa zato i nisam naklon da gledam kao na zaveru potez sakrivanja prodaje, pogotovo sto znam da su prodavca koji ima je mesecno ostavljao u provizijama ~100-150e!!! unistili gasenjem naloga jer se nije drzao pravila... jer da im je bio cilj da uzmu pare takvima bi davali da rade...

Poslednja izmena:
Vidi, ja razumem tebe, ali kao prodavac moraš da budeš načisto sa nekim stvarima i da isto tako budeš spreman na mnogo toga.
Što se tiče prvog pasusa, o tome nisam ništa napisao, tako da ne znam što mi se uopšte obraćaš tim povodom?????
Što se tiče ebaya, izgleda da nisi obratio pažnju, ali sve se vidi i niko ne diže dževu, bar ne ovih par stotina miliona koji imaju naloge i obavljaju kupoprodajne transakcije.
Da bi ti bilo bar malo jasnije pogledaj sliku u attachmentu, izabrao sam jednog prodavca od koga sam kupovao.
Za svaki feedback imaš sledeće informacije:
- da li je pozitivan, neutralan ili negativan
- kratak komentar kupca
- cenu po kojoj je kupljeno
- broj feedbackova kupca (njegov nick je naravno zaštićen)
- datum kada je kupljeno
- opcija view item, gde kada klikneš pokaže ti komplet stranu celokupnim sadržajem i opisom stvari koja je prodata

I??? U čemu je ovde problem? Zašto ne može ovako i na Limundu? Šta to smeta pa da mora da se krije? I šta tebi smeta da bude ovako transparentno kao na ebayu?
Naravno da mogu da pošaljem svakom prodavcu pm, ali se tačno zna koja su pravila i ako ne ispoštuješ dobijaš opomenu, a ako nastaviš suspenduju ti nalog.

Ne vidim ama baš nijedan razlog da ovako ne bude i kod nas.

Prilozi

• Screen Shot 2014-01-20 at 23.21.37.png
    Screen Shot 2014-01-20 at 23.21.37.png
    121.9 KB · Pregleda: 158
Pa ima jedan vazan detalj "- broj feedbackova kupca (njegov nick je naravno zaštićen)" - ebay
Na alij-u vidis ocenu, imena (nick) su sada takodje zasticena.....

Ne sporim ja da se sistem nemoze prilagoditi (verovatno i treba) ali vracanje na stari sistem je suludo jer nije imao nimalo anonimnosti

Prvi pasus sam naveo samo kao primer sta sve nevalja na limundo i sta se treba i mora promenuti, a niko ne spominje dok se svi zale to sto nemogu biti tajni agenti, meni licno je smesno :)
Eto i ja sam na primer druge uhodio sta se posto proda i koliko, pa eto odma i ja prodajem isto... i sad to nemogu raditi, i sta sad ja na sva vrata treba da urlam i trazim neki povod da tu opciju dobijem nazad, verovatno izmisljajuci neki drugi razlog...

Samo cu vam jedno kazat a to je da ekonomski pucamo sve vise, para NEMA, LT snosi posledice, snosit ce ih i kupci i prodavci podjednako!
Niko nije lud da ista daje badava, takodje niko nije lud da ista kupuje precenjeno pa ce svi izvuci deblji kraj, bilo ili ne bilo duplih naloga!

Ja sam pre jedno pola godine jurio masinicu za brijanje, znam da stizu iz nemacke stariji modeli novi i da se to vuce po LT, znam da kupaca slabo ima, i nadjem OK model koji je vani kostao ~50e, nov, ja vodim sa ~700din, i vidim sva roba je tog ranga sa malo kupaca, prodavac dize cenu i ja kupim za nesecam se tacno ~1600din mislim ja zadovoljan jer znam da je to realna OK cena, da prodavac da nije dizao sigurno mi ne bi isti dao za 700din...
Zovem odma na mob da preuzmem javlja mi se zena kaze nemoj sad za pola sata, kao pratim zavrsetak mojih aukcija :), i lepo vidis da je glavni nalog offline a da dupli nalog dize cene do cene na koju ima "minimlanu" zaradu, jer ta roba je placena i nije stigla badava :)

I sta sam ja sad trebao da radim da je prijavim?????, zena zivi u kuci koja se samo nije srusila, verovatno neradi nigde, mesecno zaradi ~100e, cene dize na nivo da ima 200-300din po artiklu, kupaca nema jer da ima ta amsinica bi bez problema bez dizanja ostisla na 2000din munimum!
Naravno ja se ne bi bunio da sam je dobio za 500din ali da li je realno da ocekujem da ce me prodavac ispostovat ako zivi od tog prokletog dinara, naravno nisam nikog prijavio i prezadovoljan sam masinicom!

Poslednja izmena:
Ne znam kakav je bio stari sistem, ali ovaj nov je tendeciozan i loš.
Ne znam odakle ti toliki nivo paranoje i manije gonjenja, čak ne vidim razlog zašto ne bi neko pogledao šta ti to prodaješ i za koje pare. Pa majku mu, neću da kupujem od tebe na neviđeno, i na pijac kad odem da kupim paradajz bar ga uzmem u ruku i odmerim kako izgleda, a kad zovem majstora da mi popravi veš mašinu raspitam se kakav je.
Ali dobro, meni ni iz džepa, ni u džep, nisam nikad kupovao/prodavao tamo, verovatno nikada i neću, pa se isključujem iz ove besmislene diskusije, ko je zainteresovan neka i dalje piše, meni je dosta.

Nisam rekao da ne bi voleo da ljudi vide sta prodajem, jer i meni je u plusu kad neko zna da nesto valja... zato kazem sistem treba menjat ali vracat ga na stari je malo preterano
Ja za sad nisam neki velik prodavac i nemam nameru da budem, ali da imam 1000 ocena znam da bi me bar 2% likova odvade prijavilo (nemam pojma kome)...i tada bi itekako strepeo da se sve moje prodaje vide

Jel nekom potrebno da mu bane neka mafijaska inspekcija na vrata sa nalogom? NIJE

Secam se 90tih lika u BG koji je prijavio kradju CD-ovca praznih i poslali mu inspekciju i posle prijave sto njega kradu, njemu inspekcija sve zaplenila, mozda ga neki odavde i znaju, smesno! (legalno tada CD nisi mogao kupiti u srbistanu!) bio kod Vuka, zato i akzem da LT treba nuditi i odredjen stepen anonimnosti i fleksibilnosti

Hmmm... Anonimnost za šverc, prodaju ispod tezge, fake robu,...????:zgran:
Da li si ti pročitao ono šta si napisao?
Da Limundo treba da sakrije crno tržište?

Mislim...:wall:

Hmmm... Anonimnost za šverc, prodaju ispod tezge, fake robu,...????:zgran:
Da li si ti pročitao ono šta si napisao?
Da Limundo treba da sakrije crno tržište?

Mislim...:wall:

Samo jedno pitanje koji ti je problem da vadis zakljucke mojih recenica na takava nacin???
Gde sam ja spomenuo fake robu, jedino da nemozes ocekivat da LT radi posao testiranja robe pre prodaje na originalnost, moze zahtevat da se prodavac izjasni a to i rade, tako isto i ebay i svi ostali funkcionisu
Takodje pa sta je LT i ceo buvljak na ebay-u nego prodaja ispod tezge??? (gde ti zivis u kakvom utopijskom svetu)
I kakav crni sverc igde vidis

Verovatno da se ti pitas, jedino bi ti licno smeo da nesto kupis i preprodas svi ostali su kriminalci, nemoj da se ljutis ali tako zvucis

Nisam rekao da ne bi voleo da ljudi vide sta prodajem, jer i meni je u plusu kad neko zna da nesto valja... zato kazem sistem treba menjat ali vracat ga na stari je malo preterano
Ja za sad nisam neki velik prodavac i nemam nameru da budem, ali da imam 1000 ocena znam da bi me bar 2% likova odvade prijavilo (nemam pojma kome)...i tada bi itekako strepeo da se sve moje prodaje vide

Jel nekom potrebno da mu bane neka mafijaska inspekcija na vrata sa nalogom? NIJE

Secam se 90tih lika u BG koji je prijavio kradju CD-ovca praznih i poslali mu inspekciju i posle prijave sto njega kradu, njemu inspekcija sve zaplenila, mozda ga neki odavde i znaju, smesno! (legalno tada CD nisi mogao kupiti u srbistanu!) bio kod Vuka, zato i akzem da LT treba nuditi i odredjen stepen anonimnosti i fleksibilnosti

Zašto bi strepeo ako bi te neko prijavio? Osim ako ne "valjaš" crnu robu.
Da bane mafijaška inspekcija???

Da ne komentarišem dalje...

Zašto bi strepeo ako bi te neko prijavio? Osim ako ne "valjaš" crnu robu.
Da bane mafijaška inspekcija???

Da ne komentarišem dalje...

Gde ti zivis u Srbistanu ne ili nikad u zivotu nisi imao posla sa nasom mafijaskom inspekcijom?
Ovde se sve svodi ko koga zna i ko kome smeta... ja zato i ne nameravam da se bavim preprodajom i biznisom jer ne zelim da imam posla sa takvim ljudima
Poena je da kad ti nekos meta iz nekog razloga ovde mozes zagorcati zivot bilo kome, takodje kad se zna da je cela trgovina polovnom robom siva zona... jer to i kad prodajes nesto licno treba da platis PDV drzavi a to niko neradi, i naravno neko zlonameran da zeli itekako moze da ti naskodi

I dalje su mi ostale urazane reci mog profesora ustava, koji je rekao: "Vasi roditelji poljoprivrednici su obicni kriminalci jer kad prodaju svinju nekom oni to ne prijave drzavi i ne plate porez!", ono sto je najgore da takvih ovde ima sve vise sa istim nacinom razmiljsnja

Takodje ima i druge strane, duzan si da das licnu adresu kupcu (LT sam to po prodaji odradi), verovatno 99% njih robu tu i drzi, ne bi me cudilo da vec nije bilo provala, razbojnistva zbog podataka koje LT daje kupcima... pogotovo sto si duzan da das licne podatke i adresu stanovanja... jos pogotovo ako kriminalac zna da na stanju imas ~10 000e + samo mozes izracunati koliki je to potencionalan rizik danas u srbistanu! (pitanje je dana kad ce sitni drogerasi da pocnu da koriste naloge za ovekva dela ako vec nisu!)

Poslednja izmena:
Zeljko,na osnovu tvojih postova i paranoje mislim da kuci u garazi imas nuklearke sa prostora ex-SSSR...
Evo,sad ce te i NSA ganjati na osnovu mog posta...
Zena ima skoro 1500 prodaja i nikad je niko nije ganjao iako imam lepu zenu,a dosta njih mi u kucu doslo...
Sto se tice mafije,inspekcije i sive zone,,dok si u granicama "normale" tj zaradjujes sebi hleb niko te nece dirati. Moja supruga je ziv primer,od valjanja odece iz nemacke,austrije i madjarske,hrane i hemije iz madjarske itd i uvek je pazila na "granice" i eto vec 15 godina kako cepa...

A Weasel je lepo rekao,Limun odredjuje pravila pa kome se ne svidja...
Mislim da nije dobar potez skrivanje istorije i polako se povlacimo sa Limunda, ali ipak Limun nema konkurenta,bar za sada...

@DukeLander
Ja samo objektivno sagledavam situaciju, sve ucestalija razbojnistva su reda par crvenih na obicne trafike itd..., po pitanju kurupcije malo toga je ucinjeno, ne kazem da treba svi da se povuku u podrum, ali ako i ostali sajtovi delimicno stite privatnost sto ne bi i Limundo, i dalje kazem da su preterali sa totalnim sakrivanjem ali kompromis verovatno treba da se nadje
Ali po meni postoje toliko drugih problema a svima je u grlu pala jedna "glupost", koja samo pokazuje da sam u pravu...

PS: od kad mi je u trecem razredu osnovne klinac ukrao celu kolekciju stripova i kasnije postao pandur iluzije o ljudima su mi dosta jasnije ;)

Poslednja izmena:
Koji si ti ludak :)

Pazi Zelje,u pravu si ti za sve sto si napisao ali ti mesas sveopste stanje Srbije sa trgovinom na Limundu.
Mi smo birali pri registraciji da li cemo dati svoje podatke ili ne,kao i ono "prihvatam uslove",niko nas nije terao.
Ni Limun ni bilo ko drugi gde ima vise korisnika ti ne moze garantovati da nece biti zloupotreba niti da se neces sresti sa nekim shabanom.
Ako nam se ne svidja,imamo Halo oglase,tamo nish ne pitaju...

Ja lud a ovde imas vec one koji mi otvoreno prete :)
Imas one koji vestacki dizu cene da bi dokazali da je dupli nalog iako je cisto nagadjanje

Imas one koji bi prodavce kopija na giljotinu oterali, iako masa njih svesno kupuje te iste kopije jer za oriuginal nema, ali boga ti vazno je da JA (mada sam i ja licno odlucio da kupim original.. to stanje ne menja) nosim original nike a ostali nek idu bosi :) (verovatno ih boli srce za isti Nike i neku decu u vietnamu koji isti rade) :p

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno