Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
covek posle dve nedelje prodao, rekao mi je da morao jer imao dugovanje

Mislim, šta ima da se tebi pravda šta s njom radi, ako je kupio od tebe i platio?

Može i u Dunav da je baci, njegova je.

remeo, kada će taj kafe?

U julu ste rekli, kafe u septembru, od tog obećanja prošlo je 3 meseca... :) :) :)

Poslednja izmena:
Cafe je na listi,
no sada radimo intenzivno na API-u (API za Kupindo je trenutno u closed beta je, Limundo se paralelno razvija)
kao i novom Affiliate sistemu pa nam to odlaže pripremu za Cafe.

Ja imam samo jedno pitanje koje zaista zelim da mi odgovoris u ovom okruzenju, sobzirom da svi u LT namerno ili slucajno odgovaraju kao botovi:

Zasto, zaboga zasto ne onemogucite djubretarima prodaju na sajtu ?

dakle, besplatno postavljanje aukcija trenutno ruzi sajt, cini ga GORIM od pijačnih buvljaka, 80% aukcija total na sajtu, drze ljudi koji su te aukcije postavljali po 2-3 godine, vrti im se 4000 predmeta po jednom clanu a nedeljno prodaju 12-13 aukcija po ceni od 30-40 dinara ...

cemu to vodi:

Mnogo, ali BAS mnogo ljudi izbegava Limundo. A to su ljudi koji bi rado vrsili transakcije predmeta u vrednosti od par hiljada, koji jednostavno nece da dodju na sajt pod pretpostavkom da je tamo sve djubre. Citiram dobrog drugara koji je dobrostojeci ali se ne libi da kupi polovno ako valja, ili preko oglasa:

"ma daj covece, jednom sam otisao na taj limundo i trazio neke stvari i ono tamo je sve neko smece neke knjige i stripovi kakav crni limundo .. "

Kako se to resava:

postavljanjem makar 10 dinara po pokretanju aukcije, koje uopste ne morate stvarno uzimati od prodavca vec da mu obracunate kroz proviziju prodaje (isto kao do sad samo 10 dinara manje za limundo, jer je 10 uzeto na postavljanje) smanjice se broj aukcija za 90% posto, mozda i vise. ali KOJIH aukcija ?

salvete
maramice
cepovi za flase
knjige iz komunizma
eksere na komad, krive
tegle za spajz
odecu od pre 20 godina iz humanitarne
itd ..

I onda bi nastupio prelazni period, gde bi se umanjio total profit samog Limundo sajta, ALI nakon samo par meseci - 4-5 u vrh glave, sajt bi osvanuo, i imali bi ste 3 puta veci profit nego sto ste ga ikad imali na mesecnom nivou.

Ovo nije moje zeljno razmisljanje ovo je cinjenicno stanje. Ovo ste sami parcijalno priznali kada ste nam omogucili da stikliramo uklanjanje rezultata pretrage iz "kolekcionarstva" (namerno pod znacima navoda). Nije mi jasno kako vi tamo u LT ne vidite ovako jednostavnu stvar i cinjenicu da ljude jednostavno odbija da Limundaju po ceo dan, jer se ceo dan provlace kroz otpad u nadi da bi nasli nesto sto valja. Na kraju krajeva ide logika: ako nije prodao predmet 3 puta po 3 nedelje za vise od 10/99 dinara - zabranite mu da ga prodaje.

I sve ovo sam vam napisao kao uspesan prodavac, koji se ustrucava da kupuje cak i pored cinjenice da je maksimalno ispraksiran browsing-om kroz Limundo sajt i kako da zapravo nadje ono sto mu treba (a mnogi to ne znaju). Prihvati me muka na pomisao da mi je nesto zatrebalo, ocu na limundo da ga kupim polovno ili novo bez garancije jer je jeftinije od prodavnice - al me ceka jedna dobra sajber lopata da se izborim sa djubretom.

Napomena: nijedna kritika nije protiv vas vec vama u korist. Imate najvecu bazu clanova koju niko u skorije vreme nece moci da ima osim ako Ebay ne napravi Ebay.rs. Sve ovo napisano je sa namerom da kad je VEC tako, unormalite limundo da bude pravi aukcijski sajt.

Poslednja izmena:
Dzekson,

razumem muku i svesni smo je.
Rezultat toga i jeste uvođenje provizije za aukcije u kategorijama koje se nisu ponašale kao prave aukcije.
Zapravo, nama nije problem da postoji raznovrsnost aukcija (pretpostavljam da i tebi nije) već ako se postave predmeti koji nisu za aukciju već pre
prodaja po fiksnoj ceni (i time pogodnije za Kupindo).

Jedan barometar koji pokazuje dosta dobro uspešnost aukcijskog portala jeste odnos prodatih predmeta na isteku aukcije.
U zadnjih par meseci je bio na niskih 11-12%.
Što znači, ako listaš 100 predmeta, samo 11-12% će na kraju imati ponudu.
To je bio dosta nizak procenat.
Jedan zdrav procenat se smatra kada je između 30 i 35%.
Trenutno smo na 29%.
Odnos Januar-Oktobar.png
Ova tabela ti pokazuje odnos za celu godinu (JAN-OKT).

Imamo još par izmena koje korak po korak uvodimo, koje će indirektno dalje poboljšati sliku o kojoj pričaš
i omogućiti da Limundo (p)ostane mesto za prave aukcije.

Prilozi

• Odnos završenih-prodatih predmeta.JPG
    Odnos završenih-prodatih predmeta.JPG
    11.8 KB · Pregleda: 198
Poslednja izmena:
@remeo

Ja sam na limundu dosta toga uspesno prodao, ali sam u zadnje vreme definitivno digao ruke jer su kupci postali suvise vesti (da ne kazem bezobrazni) i vise nece niko da licitira do samog kraja aukcije.
Na kraju se svede da prodavci moraju namestati aukcije ili staviti vecu pocetnu cenu za koju ti je veca provizija i manje sanse za prodaju., tako se osipaju prodavci, a samim tim i kupci kada nema dobrih prodavaca.

Znaci trebate imati mehanizam da kupac ne moze samo da licitira u zadnjem casu.

Zasto ne uradite nesto po tom pitanju?

Poslednja izmena:
Mislim da problem na koji ukazuješ nije do toga da članovi nude tek na samom kraju aukcije,
već što nisi zadovoljan sa krajnjom cenom koju dostigneš.
Tu primećujemo trend opadanja kupovne moći, na koju možemo teško da utičemo.

No, to ne treba da nas obeshrabri, nije sve u tome.
Lakoća korišćenja i sigurnost utiču na veću spremnost za kupovinu.
Toga smo oduvek svesni.
Plastičan primer je Limundo Cash gde je prosečna daleko veća.
Takođe primećujemo i veću prosečnu cenu na Kupindu.

Koja su tvoja iskustva sa Limundo Cash-om i Kupindom?

Da li može objašnjenje zašto se u pravilniku pozivate na neke odredbe Zakona o zaštiti potrošača kada se taj zakon ne odnosi na prodaju robe fizičkih lica? Zašto ne primenjujete Zakon o autorskom i srodnim pravima, tj. dozvoljavate prodaju neoriginalne (da je ne nazovem drugačije) robe, replika satova itd.?

Mislim da problem na koji ukazuješ nije do toga da članovi nude tek na samom kraju aukcije,
Ja sam obicno uvek postavljao aukcije od 10 din i to stavim 7 dana...obicno je neka tehnicka roba (da napomenem ispravna) u pitanju niko ne licitira i onda zadnji dan njih nekoliko izlicitira na par stotina dinara.
Bas da hocu da poklanjam stvari, necu... tako da sam se prebacio na kupindo i K/P, mada mi fali limundo gde si cesto stvar mogao da prodas za vise nego sto si ocekivao.

Sto se limundo cash-a tice, prestao sam da ga nudim kada sam ukapirao da ja kao prodavac treba da platim proviziju kako bih osigurao kupca.
Meni ta stvar nije logicna, i po meni ako kupac zeli sigurnost, logicno je da on snosi taj trosak i onda nema prepreka da svaki prodavac koji nije prevarant to nudi.

Uz sve to koriscenjem limundo kesa kasnije dobijem novac (bar 7 dana), platim proviziju limundu, limundo kesu, to je vec dovoljno destimulativno.

Mozda ste u medjuvremenu tu nesto promenili, posto nisam prodavao vec neko vreme?

Da li može objašnjenje zašto se u pravilniku pozivate na neke odredbe Zakona o zaštiti potrošača kada se taj zakon ne odnosi na prodaju robe fizičkih lica? Zašto ne primenjujete Zakon o autorskom i srodnim pravima, tj. dozvoljavate prodaju neoriginalne (da je ne nazovem drugačije) robe, replika satova itd.?

Zato sto to donosi pare, a ne mogu da razdvoje original od neoriginala tako lako...
I mene cudi zasto primenjuju taj zakon na fizicka lica...

Ako čovek napiše replika, nema šta da razdvajaju, a koliko znam čak je ukinuto i ono Pod materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrdim da je original .......
Da ako su pare u pitanju onda nema veze što se krši zakon?

Pitanja za Limundo / Kupindo tim

@Joker
Pravilnik planiramo da izmeno, između ostalog i zbog promena zakona o zaštiti potrošača,
koji se sve više, kao što si i dobro naveo, oslanja na pravna lica.

Za prodaju predmeta koja krše prava vlasnika (žiga, naziv, intelektualna svojina) sarađujemo sa vlasnicima tih prava
(ili sa njihovim predstavnicima - advokatima).
Tu je između ostalog adidas i Nike.
Saradnja može da bude bolja, a pored toga pozivamo druge da se priključe takvoj saradnji.
Pre neki dan smo imali obuku iz oblasti zaštite autorskih i srodnih prava, kako bi i samostalno mogli brže i kvalitetnije da delujemo.
Hvala Zavodu za intelektualnu svojinu na tome.

"Pod materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrdim da je original..."
je ukinuto iz razloga što to ne daje dodatnu zaštitu, s obzirom da po pravilniku (i po Zakonu) to nije dozvoljeno.
To nije sprečilo članove da sa time nastave (očigledno),
dok je druge članove koji nisu ništa kršili sprečilo u strahu da ne pogreše.
Tako da je efekat bio mali, pa i kontraproduktivan, te taj izazov moramo drugačije rešiti.

@bakara
Hvala na povratnoj informaciji.
Svesni tih mana, uskoro bi trebali da smanjimo te troškove isplate novca preko Limundo Cash-a.
Pored toga smo uveli osiguranje za prodavca kada plaćanje ide preko LC-a.

Poslednja izmena:

To je sustina. Ko je lud da dozvoli da mu se roba koju prodaje proda budzasto jer narod nema para? Ako slusate lika kao sto je Dzekson (Igoritza) koji zivi od Limunda (mlati preko 100 000 mesecno) jer prodaje robu koja "ide" sta treba da rade ostalih 97 % populacije koja Limundo vidi kao nacin da proda visak svojih stvari koje joj ne trebaju? Nijednu od tih stvari, ako se ja pitam, meni niko nije poklonio, dao sam posteno pare prilikom kupovine, zasto bih ja nekom poklanjao? Ja necu nijednu stvar da poklonim, moj izbor, zato ih prodajem preko Kupinda ili kupujem-prodajem a da placam Limundu dazbine za pokretanje auckija mi ne pada na pamet. Ja ne znam kad ce naleteti kupac, vecinu stvari koje prodajem u proseku prodam za mesec-dva, vrlo mali broj u roku od par dana, a ima slucajeva da sam cekao kupca i preko godinu dana. Imam stvari koje ne mogu 3 godine da prodam, znam vrednost robe, ali znam i da mi treba specifican kupac koji ne bivstvuje na Limundu svakodnevno, nego se pojavi s vremena na vreme. Da naglasim jos jednom da nisam preprodavac nego prodajem visak stvari iz kuce koje mi ne trebaju, nemam 1000 knjiga u ponudi nego desetak, par tehnickih sitnica i par delova za racunare i jos po koja egzotika za koju cekam kupca. To je vecina prodavaca na Limundu a ne Dzekson i kompanija.

@Joker
Pravilnik planiramo da izmeno, između ostalog i zbog promena zakona o zaštiti potrošača,
koji se sve više, kao što si i dobro naveo, oslanja na pravna lica.

Za prodaju predmeta koja krše prava vlasnika (žiga, naziv, intelektualna svojina) sarađujemo sa vlasnicima tih prava
(ili sa njihovim predstavnicima - advokatima).
Tu je između ostalog adidas i Nike.
Saradnja može da bude bolja, a pored toga pozivamo druge da se priključe takvoj saradnji.
Pre neki dan smo imali obuku iz oblasti zaštite autorskih i srodnih prava, kako bi i samostalno mogli brže i kvalitetnije da delujemo.
Hvala Zavodu za intelektualnu svojinu na tome.

"Pod materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrdim da je original..."
je ukinuto iz razloga što to ne daje dodatnu zaštitu, s obzirom da po pravilniku (i po Zakonu) to nije dozvoljeno.
To nije sprečilo članove da sa time nastave (očigledno),
dok je druge članove koji nisu ništa kršili sprečilo u strahu da ne pogreše.
Tako da je efekat bio mali, pa i kontraproduktivan, te taj izazov moramo drugačije rešiti.

@bakara
Hvala na povratnoj informaciji.
Svesni tih mana, uskoro bi trebali da smanjimo te troškove isplate novca preko Limundo Cash-a.
Pored toga smo uveli osiguranje za prodavca kada plaćanje ide preko LC-a.

Mogli biste posle milion sugestija da dodate najzad to dugme za prijavu nepropisne aukcije i na Kupindo. Vi ste ti koji stitite nelegalan sadrzaj jer isti ne moze da se prijavi.

Jako prost nacin komunikacije sa prilozene slike si imao.
Imaj strpljenja dok odgovaras ljudima,jer meni kada tako neko odgovori,vise NIKADA ne pomislim da ga kontaktiram.Tako je kod vecine judi,jer u vecini slucajeva pomisle da si balavi klinac i ne zele da saradjuju s takvim ljudima.

Ček ja to dobro čitam ili ti čoveku kažeš da ima strpljenja? Ako ovo nije strpljenje ja ne znam šta je.....

To je sustina. Ko je lud da dozvoli da mu se roba koju prodaje proda budzasto jer narod nema para? Ako slusate lika kao sto je Dzekson (Igoritza) koji zivi od Limunda (mlati preko 100 000 mesecno) jer prodaje robu koja "ide" sta treba da rade ostalih 97 % populacije koja Limundo vidi kao nacin da proda visak svojih stvari koje joj ne trebaju? Nijednu od tih stvari, ako se ja pitam, meni niko nije poklonio, dao sam posteno pare prilikom kupovine, zasto bih ja nekom poklanjao? Ja necu nijednu stvar da poklonim, moj izbor, zato ih prodajem preko Kupinda ili kupujem-prodajem a da placam Limundu dazbine za pokretanje auckija mi ne pada na pamet. Ja ne znam kad ce naleteti kupac, vecinu stvari koje prodajem u proseku prodam za mesec-dva, vrlo mali broj u roku od par dana, a ima slucajeva da sam cekao kupca i preko godinu dana. Imam stvari koje ne mogu 3 godine da prodam, znam vrednost robe, ali znam i da mi treba specifican kupac koji ne bivstvuje na Limundu svakodnevno, nego se pojavi s vremena na vreme. Da naglasim jos jednom da nisam preprodavac nego prodajem visak stvari iz kuce koje mi ne trebaju, nemam 1000 knjiga u ponudi nego desetak, par tehnickih sitnica i par delova za racunare i jos po koja egzotika za koju cekam kupca. To je vecina prodavaca na Limundu a ne Dzekson i kompanija.

Znas kako, kad me uzimas u usta a nisi upucen ni 2% onda ne mogu a da ti ne kazem da lupas maksimalno.

Prvo - zalis ze za nesto sto ne zavisi od Limunda nego od tebe - postavljanjem stvari na aukciju, prihvatas cinjenicu da ce nakon isteka ona biti prodata po ceni koju definisu Limundo clanovi a ne Limundo. Uopste nije istina da predmeti na Limundo redovno idu ispod cene koju bi dobio na oglasima, pa jos i provizija koja ti je gorka. Ja licno sam prodao Blade 3 dva komada, jedan za 7 hilajda, odma sledece nedelje za 9 hiljada. Isto tako sam jurio da kupim prednji deo za SGS3, i u listu zelja stavio dva komada - jedan mi je izmakao jer nisam bio kuci za DVE HILJADE dinara, sutra dan je ovaj sledeci kupio neko drugi za 9 hiljada.

Kad vi svi budete skapirali da je Aukcija odredjena vrsta lutrije i da ne moze da se ocekuje nikakva fiksna cena, realna ili nerealna cena, onda ce vam ovakvi problemi koje navodite biti mnogo jasniji.

evo sta mi je ostalo u listi zelja:

http://www.limundo.com/kupovina/Za-kucu-i-dvoriste/Sobe/Namestaj/TV-POLICA/17389493

Da kupis ivericu i da je sam sklepas da bude ove velicine, sarke, stakla, kant traku, i to od prijatelja sa stovarista, ne mozes da je napravis ovakvu za dve hiljade dinara. I sta sad ovaj covek sto je prodavao da radi .. ? Jednostavno - da ubuduce ne prodaje stolariju preko Licitacije jer ocigledno da ne ide, sto se zakljuci 5 minutnom pretragom.

sa druge strane, evo ovo:

http://www.limundo.com/kupovina/Ode...li/-ZARA-savrseni-crni-kaput-kao-nov/17624965

ima da ode za 6-7 hiljada, u ZARA knez mihajlova je ovaj kaput ne kosta toliko koliko mu je sad aktuelna cena.

A logika je da ljudi iz zabiti raznih nemaju ni Zaru, ni butik, ni kineza i NE MOGU kupiti osim preko Limundo-a.

Zakljucak sledi da pre nego sto krenes da se zalis, dobro razmotris koje su ti opcije za prodaju. Ja tehniku nikad ne bih prodao preko Limundo u ovom trentuku, kao ni stolariju i drvo, dok satove, umetnost, odecu i obucu mogu da prodam i preko realne cene. A sto se tice prodavaca na Limundo, ne vidim zaista potrebu da ikog omalovazavas. Ima veoma puno regularnih prodavaca na nedeljnom nivou, i te tvoje cifre od "97% onih drugih" ne da nisu realne vec su skroz suprotne od istine.

Poslednja izmena:
@remeo
U redu je to što vi sarađujete, ali kad čovek napiše Unisex Swatch sat (replika) NOVO! ili panerai radiomir a pod Originalnost: Replika Proizvođač: panerai tu nema dileme a ne treba ni obuka.
Adidas dragon na limundu 2999 a na adidas sajtu $75 pa da me neće ubediti da su original? Itd. mislim da ima jako mnogo proizvoda koji nisu originali i koje bi da hoćete veoma lako našli i pobrisali.

^Meni nije jasno zbog čega ne bi mogle da se prodaju replike? Ako neko napiše, prodajem nešto, kopiju ili repliku, ne vidim gde je tu problem, ako ti se ne sviđa zaobiđeš i ćao.

Ja necu nijednu stvar da poklonim, moj izbor, zato ih prodajem preko Kupinda ili kupujem-prodajem a da placam Limundu dazbine za pokretanje auckija mi ne pada na pamet. Ja ne znam kad ce naleteti kupac, vecinu stvari koje prodajem u proseku prodam za mesec-dva, vrlo mali broj u roku od par dana, a ima slucajeva da sam cekao kupca i preko godinu dana. Imam stvari koje ne mogu 3 godine da prodam, znam vrednost robe, ali znam i da mi treba specifican kupac koji ne bivstvuje na Limundu svakodnevno, nego se pojavi s vremena na vreme.
...
Mogli biste posle milion sugestija da dodate najzad to dugme za prijavu nepropisne aukcije i na Kupindo. Vi ste ti koji stitite nelegalan sadrzaj jer isti ne moze da se prijavi.

Koristiš Kupindo na pravi način, neki predmeti traže pravog kupca koji treba da nađe predmet i onda da ima sredstva da ga i kupi.
Prijavu možeš da vršiš preko kontakt sekcije, samo zakačiš link i reč dve je dovoljno.

///////

@Joker

Jasno.
Naš pristup je da u potpunosti rešimo problem i tu nam je pomoć neophodna.
Moramo da imamo identičan pristup u tom slučaju.
A granicu nije lako naći kada predmet trebamo da zatvorima a kada ne.
Sa preko 400.000 članova, bitno je da nudimo svima iste uslove.
To nije lako, i član se lako oseti pogođenim ako nema fer tretman,
što se i vidi i kroz neke starije / novije poruke samo u ovoj temi.
Toga se pridržavamo (nekad neuspešno, nažalost).

Koliki je izazov možda mogu kroz jedan primer da približim:
zatvarali smo predmete koje je adidas ocenio kao plagijate.
Jedan član se žalio da to nije fer tretman, da mu gasimo predmet a da nemamo pravo da ga tako maltretiramo
bez dokaza. Nakon prepiske se ispostavilo da je kupio patike u radnji, original, ima račun.
Tako da smo i uz pomoć pogrešili i nismo se ponašali fer prema prodavcu.
Bez pomoći bi imali daleko više rasprave i takvih slučajeva a mnogo manje mogućnosti ustanovljenja gde je granica.

^Meni nije jasno zbog čega ne bi mogle da se prodaju replike? Ako neko napiše, prodajem nešto, kopiju ili repliku, ne vidim gde je tu problem, ako ti se ne sviđa zaobiđeš i ćao.
Otvorio si još jedan element te teme.
U nekim sekcijama je replika zapravo prihvaćen način (npr. u kolekcionarstvu) i validna stavka pri izboru predmeta.

Otvorio si još jedan element te teme.
U nekim sekcijama je replika zapravo prihvaćen način (npr. u kolekcionarstvu) i validna stavka pri izboru predmeta.

Moje pitanje je zašto se ova polemika ne vodi na nekom vašem forumu?
Jel imate vi forum gde svi vaši kupci i prodavci koji se osete prevarenim, poniženim, oštećenim mogu da se pošteno isplaču, požale, potraže pomoć i utehu?

Imali su cafe, koji je filtrirao kroz odobravanje administracije svaku poruku, ali ni to im nije bilo dosta pa su i to ukinuli.

Ne vredi se raspravljati jer uvek budes nadjacan ljudima kao sto je Igoritza ili administracijom koja pise automatizovane odgovore, vredjaju mi inteligenciju jer sam dozvolio da se spustim na njihov nivo komunikacije. Pametni prodavci su odavno digli ruke od Limunda i presli na kupujem-prodajem. Ono sto mi se svidja je da su i kupci to najzad shvatili.

Imali smo Cafe,
ali nismo bili zadovoljni njegovim kvalitetom.
Postojao je u više iteracija, svaka je imala svoje mane i prednosti.
Želimo u budućnosti da pustimo verziju koja bi iz iskustva svih iteracija dobre stvari zadržala a loše uklonila.

Imali su cafe, koji je filtrirao kroz odobravanje administracije svaku poruku, ali ni to im nije bilo dosta pa su i to ukinuli.

na njihov nivo komunikacije.

To bese onaj nivo komunikacije gde ti napisem brdo argumenata i ti se naduris kao osnovac i iskljucis se iz rasprave jer nemas kontra argumente .. ? pa da, ume to da frustrira

schnappy,
da li sam dobro shvatio, ti si prodao kao ispravnu i sada je kupac prodaje kao neispravnu?

Vlada
Limundo tim

Ne Vlado, KAO UVEK, ili u 99% slucajeva Vi tamo u LT-u ne shvatite o cemu pricamo. :wall: To je moj licni problem da se ja nerviram zbog toga...:mad:

Objasnicu ti jos jednom.

Kartica je bila ispravna, i prodata. Licno sam otisao i isprobali smo kod kupca u NS.

Taj covek ko je od mene kupio, prodao jer imao dugovanje. Posle nedelju dana, ista kartica, isti serijski broj, pojavila se kod treceg prodavca (u sustini cetvrtog, jer taj lik nije uzeo od ovoga kod koga sam ja licno odneo karticu dakle verovatno dupli nalog) vodi se KAO NEISPRAVNA, prodavac u pm mi je poslao serijski broj (naravno su identicni 100%) i tvrdio da je uzeo preko, tj kartica je iz madjarske...da nece da prihvati drajvere...
Taj covek ko je kupio od ovoga ko je tvrdio da je kartica iz madjarske, prodaje istu karticu i pise da je ispravna...

Ovo je Limuludilo...

Ali posto mi srpski nije maternji jezik, hajde da malo olaksam stvar.

Ja (A) prodao ispravnu xxx za B.
B prodao ispravnu xxx za C.
D prodaje xxx (tvrdi da je iz madjarske) za E.
E prodaje xxx i kaze da je ispravna...

Pa tako reci brate :D Nisam ni ja razumeo prvi put, nemoj da se ljutis na LT ;)

Ne Vlado, KAO UVEK, ili u 99% slucajeva Vi tamo u LT-u ne shvatite o cemu pricamo. :wall: To je moj licni problem da se ja nerviram zbog toga...:mad:

Objasnicu ti jos jednom.

Kartica je bila ispravna, i prodata. Licno sam otisao i isprobali smo kod kupca u NS.

Taj covek ko je od mene kupio, prodao jer imao dugovanje. Posle nedelju dana, ista kartica, isti serijski broj, pojavila se kod treceg prodavca (u sustini cetvrtog, jer taj lik nije uzeo od ovoga kod koga sam ja licno odneo karticu dakle verovatno dupli nalog) vodi se KAO NEISPRAVNA, prodavac u pm mi je poslao serijski broj (naravno su identicni 100%) i tvrdio da je uzeo preko, tj kartica je iz madjarske...da nece da prihvati drajvere...
Taj covek ko je kupio od ovoga ko je tvrdio da je kartica iz madjarske, prodaje istu karticu i pise da je ispravna...

Ovo je Limuludilo...

Ali posto mi srpski nije maternji jezik, hajde da malo olaksam stvar.

Ja (A) prodao ispravnu xxx za B.
B prodao ispravnu xxx za C.
D prodaje xxx (tvrdi da je iz madjarske) za E.
E prodaje xxx i kaze da je ispravna...
i pise da kod njega radi vec 2 godine...

kuku-lele...

Ja i dalje ne kapiram, zašto se ti nerviraš i gledaš šta dalje radi sa njom?

Prodao si je, i dobio pare?

Šta te briga dalje ko će dalje da je proda/kupi ....

@schnappy
Ako sam dobro shvatio jedino to što je D stavio kao neispravnu je greška bila.
Mada ne i greška, verovatno nije mogla kod njega da radi (čitaj: nije se snašao oko instalacije) pa
je onda fer prodaje kao neispravnu.
E je kupio i ustanovio da radi, pa je sada može prodati kao ispravnu.

Ne vidim ništa čudno tu.

a to sto kartica radi kod 4og prodavca 2 godine ili sto je stigla 5om prodavcu iz Madjarske ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno