Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovo me podsetilo na jednog lika iz skole koji je prijavio pekaru preko puta skole da mu nije izdala fiskalni racun (i dobio 500din jer je bila ona akcija) i posle nismo imali gde da jedemo.

dzekson je donekle rekao ono sto i ja mislim pa necu pisati nista vise da se ne ponavlja.

Ispao si los covek a da nisi ni svestan kakve gluposti radis.

Treba da ti se nacrta da taj sto prodaje te "Azijske S4ke" to radi da zaradi leba u drzavi bez zakona, gde su glavni krivci sto on uopste prodaje te telefone, upravo oni koji su omogucili da zavisimo od kineske robe i da obican covek iz naroda sa sve fakultetskim znanjem moze da se ubije ako ne radi sa strane.

Ispadni smeker pa prijavi Zenevi sto porez od naroda bahati politicari trose na "diskrecione troskove" i sto most na adi kosta 4 puta vise nego sto treba, sto je preosecan zivotni vek u srbiji 69 a penzija se odobrava sa 68 ...

Sto nisi prijavio Kupujemprodajem i halo oglase ?

Sto nisi prijavio samog sebe sobzirom da sve iz inostranstva donosis Waytek, Galaxy tab si kupio ispod zita bez plcanja PDV-a ... ?

Nista gore nego licimerni srbin.

Taj sto to prodaje je prevarant najgore vrste,jer ce ti vratis pare prevarenom ?
Niko ne brani da se prodaju kopije,al ovi mufljuzi prodaju taj skart i tvrde da je original
citat:
Proizvođač: Samsung
Model: s4
Operativni sistem: Android
Operater: Radi sa svim karticama (SIM Free)
Opis predmeta

Prodajem Samsung Galaxy S4 za azijsko trziste, Ovaj model upravo je za Arabiju - i iz Nemacke mi je dosao. Dobro i brzo radi, instalirao sam skype, viber, neki program za ciscenje samo da probam kako radi, i radi fenomenalno. Bice resetovan kad posaljim.

I sad ovaj prevarant kao ugrozen,stigo mu iz Nemacke ?

Na Kupujem prodajem covek prodaje te replike,ali lepo napiso da je kopija i niko ga ne dira

Ova cela zemlja je kriminal, a neko se kao brine da li je Nike koji nije ulozio ni dinar ovde ostecuje jer neko kupuje kineske patike, a za nike original nemoze ni da sanja!
Mislim da je najbolje da vecina ide bosa a da monopolisti zive bar jos 5x bolje...
Ne razumem, sto moras da nosis kopiju, zasto ne kupis neke koje nisu kopija iste te , samo nemaju nasiveni znak Nike.
Ili smatras da imas prava da zahtevas da nosis kopije originala ?

Ne razumem, sto moras da nosis kopiju, zasto ne kupis neke koje nisu kopija iste te , samo nemaju nasiveni znak Nike.
Ili smatras da imas prava da zahtevas da nosis kopije originala ?

Kupujem sta mi odgovara.... nosim vietnamske nike vec 2 godine pre toga original i po nicemu se ne razlikuju, patike bez znaka ne kupujem jer sam dosad imao lose iskustva (raspale se)

Sto se tice originala nemam nista protiv ali po prodavnicama sam vidjao samo djubraste modele i one one sa prenaduvanim cenama koje mi se takodje ne svidjaju

Sve OK, ali da se replika ne razlikuje od originala, to nema sanse. Jedina slicnost je u izgledu, i tu sva slicnost prestaje.
Isao sam sa drugom da kupuje te replike i pao sam u nesvest od "kvaliteta". Pratim isto yt opise kopija (pretezno jordan-ki, lebronke, kd, air max, budu i one high end patike ali to tek izgleda smesno) i vidim ima triple A, perfect verzija, bl bla verzija, i na kraju to je sve djubre.

Tako su dva druga u srednjoj imali iste patike, samo su jednom prilikom igranja fudbala zinule posle tri partije, a drugi je svoje nosio jos godinu dana.

Poslednja izmena:
Prijavio sam Limundo Samsung predstavnistvu. Da vidim bas sta ce se desiti. Limundo je prepuno kineskih kopija samsung telefona. Jos u oglasima stoji, kao to je radjeno za azijsko trziste i razlikuje se samo u softveru. Mislim stvarno...:smash:

U kontaktu smo sa Samsung predstavništvom kako bi nam pomogli da jasno ustanovimo razlike modela i tako zaštitimo članove na Limundu i Kupindu.

Sve OK, ali da se replika ne razlikuje od originala, to nema sanse. Jedina slicnost je u izgledu, i tu sva slicnost prestaje.
Isao sam sa drugom da kupuje te replike i pao sam u nesvest od "kvaliteta". Pratim isto yt opise kopija (pretezno jordan-ki, lebronke, kd, air max, budu i one high end patike ali to tek izgleda smesno) i vidim ima triple A, perfect verzija, bl bla verzija, i na kraju to je sve djubre.

Tako su dva druga u srednjoj imali iste patike, samo su jednom prilikom igranja fudbala zinule posle tri partije, a drugi je svoje nosio jos godinu dana.

Nioje bas najtacnije to sto pricas. Ja sam LICNO svojim ocima video u Guangzhou kako se rade kopije.

Ugasi se fabrika radno vreme do 10 uvece. u 11 se pale svetla u samoj Nike fabrici, dolazi "nocna smena" i na Nike masinama stampa patike. NISU iste kao original, jer se u programu stavi da recimo šav sa strane ima 32 umesto 46 kopci, koristi se materijal koji nije prijavljen u samoj Nike fabrici vec koji su doneli ovi iz "nocne smene" ali je u principu ista hemija za livenje djona i slicna koza/platno.

E to je A klasa kopija. Isto tako, kad se zavrsi nocna smena dodje 4 inzenjera i prekopiraju original masinu u milimetar. Bukvalno kao da imas kuci onu cuvenu Bagat Danica Elektronic, dodje baja iz kine, skenira je islika, izotvara, izmeri sastavi i onda ode. i sutra dan u komsiluku jos jedna zena šije pored tebe a tebi nista nije jasno.

Na nogama mi je dan danas Nike TN-Air iz kine, ta takozvana "A klasa" i ja ti garantujem, potpisujem da je stavis pored one placene 20 hiljada u Knezu i da ih skeniras sat vremena jedva bi provalio razliku. Ali se ne raspada, traje, i oblikom je identicna kao original.

Dok u Pancevu recimo mozes da vidis one kopije sto se prodaju i na fejsu (u pancevu su magacini koje dovlacew kinezi i odatle svi fejsbuk prodavci dobavljaju) koje su ovakve: LINK

gde se jasno vidi farba koja strci sa strane, ono zuto sto je verovatno iz necijih ushiju i slicno ..

***e, o čemu vi ovde razglabate????
Treba ili ne treba prodavati kopije?? Moralno je prijaviti ili nije?? Razlikuje se original od kopije ili ne??
Ova rasprava je pokazatelj u malom gde mi ustvari živimo.

U kontaktu smo sa Samsung predstavništvom kako bi nam pomogli da jasno ustanovimo razlike modela i tako zaštitimo članove na Limundu i Kupindu.

Članove ili svoje du_pe, pošto znate da ste prijavljeni? :mad:

Svako ko misli da može da dobije neku stvar, nebitno šta, po 10x puta manjoj ceni, za mene nije žrtva.

Ima ovde svacega, al koliko vidim il je crno ili je belo, slabo udarate po sivoj :).

Kao prvo, jasno je da je nekim clanovima ovde krivo sto drugi clanovi uspesno trguju na Limundu i drugim sajtovima.
Pa u stilu ako ne mogu oni, nece niko, zato bi im odgovaralo da padne Limundo. Sajtovi sa klasicnim oglasima su malo drugaciji, jer ne uzimaju nikakvu proviziju od prodavaca, dok Limundo to radi, pa su zbog toga pod manjom lupom.

Kao jelte drugo, opet neki clanovi preteruju u branjenju Limunda (LT) i clanova koji prodaju nelegalnu robu, kopije.

Na KupujemProdajem ne postoji i nikad nije postojala opcija obaveznog stikliranja originala, dok na Limundu jeste. Ne menja sustinski stvari po pitanju kupovine, ali sa pravne strane DA.
Stvar je veoma prosta, ili zabraniti prodaju kopija svih proizvoda, al udariti pre svega na velike igrace/uvoznike, a ne na sitne prodavce koji zaradjuju malo sa strane u sivoj zoni.
Ili dozvoliti prodaju kopija, ali brate da pise da se prodaje kopija, a ne fora za Azijsko trziste. Pazi Azija, ispade kao da su indijanci iz 15. veka, a toj Aziiji pripadaju najvece tehnoloske sile sveta, kao sto su Japan, Juzna Koreja, a sve vise Kina, Indija i jos poneke drzave. E tu Limundo, KP i ostali sajtovi treba da reaguju, i da zatvaraju naloge prodavcima kopija ako jasno i konkretno ne napisu da prodaju kopije razlicitih uredjaja.

Dzeksone, ostav' se ti KP sajta :D :p.

P.S.
Limundo ovih 'dana' posluje sa daleko manjom zaradom nego pre par godina.
Sto se mene tice, zasluzili su, zbog nedovoljno strucnih i normalnih ljudi u Limundto Timu ;).
Odnos prema korisnicima je najbitniji, a tu su uvek bili najtanji.
Naravno, nekad dolazi do situacija kad je tesko reci ko je kriv i/ili ima pomalo krivice na obe strane kupac-prodavac, ali njihova gestapo politika gasenja naloga postenih prodavaca zbog mizernih gresaka po sistemu 4 stepena kazne ih je dovela dovde.
Nekad si mogao da otvoris podsekciju Racunari i da bude 20 strana sa raznim konfiguracijama i u vecini slucajeva posteno nadmetanje. Bilo prodavaca, pa bilo i kupaca i uvek se lepo licitiralo. A sad ima 2-3 strane u toj sekciji, sve fiksne cene realne ili iznad toga, pojavi se jednom nedeljno neki racunar od 10din i naravno da se vestacki gura cena, jer nema vise toliko kupaca, otisli su sa prodavcima ;).

Btw, bavio sam se kupoprodajom komponenata, i dalje pomalo radim, mada dosta manje jer nadjoh nekim cudom stalan posao.

Poslednja izmena:
Mislim da previse pametujemo, u svakoj zemlji postoji siva zona i ona je "legalna" niko je nedira, jednostavno imas izbor, pa kupovna moc presudi...

Kod nas imas *****ne uvoznike koji drze monopol zajedno sa drzavnim sluzbenicima koji su tu omasceni, pa tako legalno uvezen wifi adapter kod nas se prodaje sa verovali ili ne ~400% marze! (mogu dati adresu prodavnice i ime uvoznika, neki pilicar gsm .....) i takav isti na sivom trzistu vise nego duplo jeftiniji, mislim da je slicno sa patikama mada nisam upucen

U prevodu zamilite da se zabrani siva zona, bili bi ko rumuni 80-tih, samo bi 2% elite imalo dok bi ostali pocrkavali... mada vidim ima onih koji bas to zele, pa im je i limundo i KP kost u grlu

Ispadni smeker pa prijavi Zenevi sto porez od naroda bahati politicari trose na "diskrecione troskove" i sto most na adi kosta 4 puta vise nego sto treba, sto je preosecan zivotni vek u srbiji 69 a penzija se odobrava sa 68 ...

Izlupetarao si se u ovoj rečenici za sve pare... Vidi se da se ne razumeš ni u jednu od spomenutih tema, ali zato imaš mišljenje o njima koje su ti drugi servirali.

Ja, recimo, nemam ništa protiv prodavanja kopija, ali samo pod uslovom da se jasno i glasno kupcu naglasi da je u pitanju kopija. Nisu svi jednako obrazovani i sposobni da razlikuju originale i kopije i država bi trebalo da ih zaštiti od prevaranata.

Svesno kupovanje kopija mi je ok, iako nije baš sasvim po zakonu...

Jel si ti nekad zasao na ebay, ovde glumite ludilo u zivotu niste prdli dalje od svoje jazbine gde ste se rodili......

Volim to sto si u pravu. Ebay? sta cu tamo, ne kupujem na pijaci nista sem voca i kajmaka. Kupujem u radnji. Cao.

prdli dalje od svoje jazbine gde ste se rodili - elokvencija. Svetski covek.

Ovo je davno prestalo da bude >losa iskustva sa limundom.
Ako neko bude imao nesto pametno da napise nek trazi unlock

Otkljuceno na zahtev A c e , drzite se teme.

Prosto ne mogu da poverujem da Vladimir Nikolic glavom i bradom i dalje prati ovu temu :) . Jer da je tako, procitao bi misljenje naroda i znao u kom smeru treba ici, a ne da radi kontradiktorne stvari koje mogu samo da stete. Ili je mozda proslo vreme zelja i snova kako to stvarno treba da izgleda, a pod sapom vece sile okrenulo se kresanju troskova, cedjenju ljudi do poslednje pare gde god to moze i ne moze, i kao da je na umu samo jedna stvar-pare, a sam duh sajta je potonuo odavno, volja ljudi od kojih zivite je stavljena u stranu, i sve u svemu nesto ne vidim blistavu buducnost vec samo provlacenje kroz vreme.

Ljudi Limundo stavljaju u pogresan kontekst, pa kad budu prevareni od fizickog lica- prevaranta, najcesce kazu prevario me limundo, limundo je los, ovakav onakav. To nema veze sa mozgom, ali nije ni daleko od istine, jer su se nekim skorim nebuloznim potezima otvorila vrata za najgore muljatore.

-Gde vam je bila pamet da ukinete linkove ka kupjenom/prodatom predmetu iz liste ocena ? Zastita privatnosti ? Pa to moze da proguta samo neko ko se rodio juce, a vec danas bi mu bilo sve jasno. To je bio samo jedan od nacina da se ulove dvojni nalozi, i naravno odustane se od licitiranja jer neces da budes ovca. Ali to je dovodilo do manje cene i do velikog broja prijava gde se gubi vreme a vreme je novac, i pod izgovorom o zastiti privatnosti se opcija ukinula. Bas me zivo zanima da li se vise i reaguje na prijavu aukcija ili opcija stoji cisto radi reda.
Ovo ne pricam napamet, jer sam na osnovu ovoga i drugih stvari prijavio clana Ivica1110 , i kada sam vam nacrtao i natrljao na nos kako neko sa 280 pozitivnih ocena svaku aukciju diktira sa minimum 6 dvojnih naloga, napokon ste odreagovali i suspendovali ga, on je verovatno otvorio drugi nalog i tera po starom, ali me zabrinjava da li vi to niste videli ili niste hteli da vidite, sta god da je od ta dva ne ide u prilog,pogotovo vasem timu za bezbednost,kad ja kao "laik" vidim ono sto oni ne vide.

-Sta vam se desava sa sajtom? I to ne govorim o jucerasnjem danu gde ste 2 sata bili pod rasulom, vec na nekoliko meseci u nazad, bolje da su serveri ostali u Nemackoj il gde ste vec bili, i vama je odavno jasno koja je to greska bila. Pokusali ste da od sajta napravite apoteku, izbacivanjem toliko podkategorija i ko zna cega, a doslo se do toga da sajt nikada gore nije radio. Slike su se par meseci ucitavale do pola, pola ima pola nema, sada se thumbnail nekad vidi nekad ne, upravo dok ovo pisem cela lista zelja mi je bila bez slika, vreme ucitavanja strane da ne komentarisem, i milion drugih stvari al slova je malo za napisati.

-Pomenuti Samsung telefoni, ona klauzula o kopijama i plagijatima, kao i mnoge druge koje imate su puko ogradjivanje od odgovornosti, svaka cast advokatima na pravilniku. Pa vi od plagijata i zivite,to su hiljade kopija patika, laznog srebra, smesnih dr. slisalica, evo sada ste zatrpani i sa S4 za "korejsko" trziste.

-Sto puta sam se zapitao sto se malo ne otvorite pa podelite ljudima dopune limundo kredita, naglasene opcije, da mogu besplatno da postave snimke, i tako neke stvari koje znace i koje bi vam isle u prilog, ne , vi ste se okrenuli fb igricama, mazanjem ociju

-Zahvaljujuci pomenutom ukidanju predmeta iz liste ocena, sada bez problema kupite nesto "neprovereno", utvrdite da je neispravno, i na istom nalogu prodajete kao "neprovereno" , nigde traga ni dokaza o tome. I tako ce se u nedogled vrteti neispravne stvari i limundo zatrpavati "neproverenom" robom, dok ne dodje do normalnog coveka koji ce baciti. Ali bitno je da novac od provizija kaplje.

-Od 10 stvari koje pratim i koje odu realno 30% ispod cene, 5 se ponovo vrati pod izgovorom o "neozbiljnosti kupca" , eto koliko se prosirio broj dvojnih naloga. A od 10 stvari 7 imaju fiksnu cenu, 2 ce imati dvojni nalog da fiksira a jedna je postena.

Imao bih ja jos mnogo toga da napisem ali ne bih,ko je do ovde stigao taj definitvno nije normalan, na zalost ili srecu , za ove 3 godine, nisu ljudi ti koji su me razocarali a imao sam kontakt sa mnogo, vec rukovodstvo limunda,pogresni potezi,cenzura,vezivanje ruku, i oni su ti koji ostavljaju gorak ukus limuna.

Vlado prijatelju, razmisli o ovome sto ljudi pisu, ne samo ovde, vec i na vasem na fejsbuku, jedno je zavist a drugo normalno rezonovanje, svako je na svojoj strani medalje ali treba naci neki kompromis, a kako stvari stoje ni malo mi se ne svidja u kom smeru sve ide,a nisam jedini

Poslednja izmena:
Morao sam da pogledam limundo na FBu, inace u zivotu ne bih kupio ni prodao preko njega kad imam sta i da vidim....
zaista lep izbor specificne robe.
Evo za sve zainteresovanje lepe k0kos torbice :trust:
/Zenske-torbe/*****-torbica/

Ovo sto je fox napisao su sve legitimni saveti, i razumne stvari, pored cinjenice da mu je ostar ton. Remeo ako citas ovo, zaista poslusaj savete ljudi - ne pametuju oni radi reda, vec pametuju ljudi koji bi PODIGLI profit vasem sajtu kada bi ste ga sredili, a ne konstantno unazadjivali. Jedini dobar potez je zapravo ovo uklanjanje neutralne.

dakle:

- vratite listu predmeta ispod ocena. Kakva crna zastita privatnosti, kakav izgovor. Ako hocu da nekome narusim privatnost naci cu ga najlakse moguce - osvojicu aukciju na silu i eto meni kucne adrese. Los je zaista izgovor kako je to "zastita privatnosti" jer samo pomaze prevarantima. Ja vise zvanicno NE kupujem na Limundo-u jer ne znam od kog kupujem, jer mi je dzabe i 300 pozitivnih kad ne mogu da vidim za sta su.

- Onemogucite proklete djubretare! ja cu prvi da vam dajem i 50 dinara po postavljanju aukcije (realno je 10 din) samo da ne gledam budalastine poput eksera, salveta, i cega sve ne. jos jedan razlog da ni ne koristim pretragu vise. Zaista ne treba da budes ekonomski strucnjak da bi provalio da ce sajt da se preporodi kad se uklone ludi sa po 3000 aukcija aktivnih koje sajtu daju sliku smetilista ..

- mogucnost uplate e-bankingom, mobilnim telefonom < toliko komplikovano ?

Kupovao sam redovno neispravne mobilne telefone preko Limundo sajta, jedan nedeljno, jer je pre ovog uklanjanja ocena moglo da se prati ko sta prodaje. sad mi ne pada napamet da kupim bilo sta jer evo vec treci put neki lik prodaje Alkatel X-Pop "ponovo na licitaciji zbog neozbiljnosti kupca..."

@fox_87
/ primamo prijave aukcija i reagujemo.
Pored toga imamo, kao što si i sam spomenuo, (trenutno tročlani) tim za sigurnost.
I ako možda ne deluje, vredno primećuju i sprečavaju zloupotrebe efikasno.
Jasno je da može bolje, i u tom pravcu se razvijaju (od pre dva meseca je pojačan sa 2 na 3 člana tog tima).

/ brzina
Zakačio sam sliku brzine stranice, vrlo lako ćeš videti od kada je Limundo (i Kupindo) na drugim serverima.
Zadnja štucanja su zbog podešavanja, testiranja sistema za druge načine rada, kao i optimizacije i prelaske na nova okruženja.
Na primer, zadnji veći izazov je bio prelazak sa PHP 5.3 na PHP 5.5. I ako je na kraju donelo prednosti, u toku prelaska je bilo poteškoća.
Slažem se sa tobom da na Limundo ni Kupindo nisu dovoljno brzi.
Imam visoka očekivanja, i po meni stranica nikad nije dovoljno brza.
Tražiš bržu stranicu - opravdano.
Na nama je da to ponudimo, izgleda da nismo stigli dotle.
Limundo novo okruženje.JPG

/ besplatne opcije - kredit
Nudimo, sigurno se sećaš vikend akcija besplatnog postavljanja.
Trebaš da razlikuješ kupce i prodavce. Kupaca (prirodno) ima znatno više od prodavaca,
i njima te opcije ne znače ništa.
Takođe smo primetili da i dodatne pogodnosti kao spomenute akcije, besplatne opcije, dopune računa...
ne donose ni kod prodavaca velike reakcije kao što bi možda mislio.
Želimo da ponudimo kvalitetna rešenja, kao na primer osiguranje za prodavca (mi plaćamo ako ti se paket vrati - nije bitan razlog - ako je plaćanje preko Limundo Cash-a)

@Dzekson
/ uplata e-bankingom - postoji (i direktno prodavcu, i preko Limundo Cash-a i dopuna Limundo računa), jednostavno koristiš račun za uplatu ali preko e-banking-a
/ uplata SMS-om - provizija mobilnih operatera je 50-60%. Tako da bi ili time prepolovili prihod, ili bi te uplata za 300 din koštala barem 600 din

I ako možda ne deluje, vredno primećuju i sprečavaju zloupotrebe efikasno.

Ne vredi, ovo je stav kao da postuje u njihovom kafeu. fox_87 je fino objasnio koji su glavni problemi, Džekson se još lepše nadovezao, ali sve je džabe. Gledaju kako da profitiraju što je više moguće i gotovo, sad će ponovo da nam objasni kako je nemogućnost uvida u nečije predmete na osnovu kojih su ocene dobijene iz razloga zaštite privatnosti. Nikad mi se nisu dopadali, a sad mogu reći u duhu naslova teme - limundo je sam po sebi veoma loše iskustvo.

Bilo bi najbolje da prodavac odluci da prikaze ili ne prikaze predmete prodate da svi vide.... pa ko kako zeli nek odluci sam

Ni na jednom sajtu a posetio sam ih hiljade - se nisam osetio PROGANJANIM kao na limundu.

Od kada sam otišao u minus čitavih 54,50 dinara, ne znam koliko sam mailova dobio i kojekakvih podsetnika na sajtu, u inboxu, da ću uskoro u minus, da sam u minusu, a evo, sada kada god se ulogujem sačeka me lepo crvenim slovima natpis "Nalog je privremeno blokiran jer nije izmiren dug na Limundo računu" kao da sam terorista koji je uhvaćen kako on line pravi zaveru da spuca orla Vojske Srbije u zgradu limunda, ili ne znam kakav greh da sam učinio. Naravno, tu je uplatnica da lepo dočara oko čega se sve vrti: PARE, DAJ PARE, PARE, UPLATI PARE, JOŠ MALO PA SI U MINUSU, DAJ PAREEEEEE - pa ćeš onda moći da kupiš značku KPJ-a iz 70 i neke za 6 i po dinara. Pa onda opomene - "HEJ! Ne smeš da pričaš preko privatnih poruka o tome i tome! Ako nastaviš, ostaćemo uskraćeni za naših 3% a onda će da te sačekaju samo takva crvena slova kada se uloguješ, da ćeš ugasiti kompjuter i nikad ga više nećeš upaliti dok si živ, a sve kupovine ćeš obavljati kod Rodića u Univerexxportu".

Svakako da malo parodiram, ali hej, to uopšte nije tako daleko od istine. Dobro vam je čovek rekao, previše ste alavi i to se vidi na svakom mogućem koraku, a niste u stanju da sredite te mobilne uplate čime bi SIGURNO povećali promet novca na sajtu što je - jako je očigledno - glavni smisao postojanja vašeg sajta. Ali hej, velika je provizija, neće vam ostati ništa. Ja nešto kontam da je bolje da ostane pola od nečega, nego ništa od nečega, ali vi već znate bolje, jel, zato vam je reputacija kakva jeste.

I naravno, vaša su pravila, niko me nije terao da se registrujem, kupujem i prodajem preko vašeg sajta. Ovo je čisto kritika jednog, kontam, prosečnog vašeg (bivšeg) posetioca pa eto, čisto da čujete malo glas naroda, možda vam bude koristilo.

Pozdrav i sva sreća sa sajtom, trebaće vam.

Problem je sto vi sto se zalite niste realni, sta mislite da prodajete na ebay-u tek bi onda plakali kao prodavci :)

Limundo po 1. da PREPRAVI sistem poruka i organizaciju prikaza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja kad prodam 3 predmeta i dobijem 10 poruka vise neznam sta ko kaze i sta ko zeli!!!!!!!!!!, na jendom mestu (prozoru) je aukcije, na drugom MESTU podaci clana koji je KUPIO na trecem mestu su privatne poruke, i sad vecina *****nih kupaca davi pa zamislja i izmislja adrese, telefone, i naravno kao prodavac ti izlazis u susret pa ti sad sve STAVI na jednom mesti!
(na priemr pogledajte aliexpress kako je resio!)
Znaci na jednom mestu, prozoru:
1. podaci o aukcijskom predmetu, cena, nacin slanja
2. podaci clana
3. SVE poruke sa doticnim clanom jer nema on sta meni da salje PM vec isljucivo da mi se obraca za dati predmet!!!

Sve tri tacke na JEDNOM prozoru, i tu da mozes da mu posaljes odgovor, kazem pogledajte ali express bice vam jasno kakav KRS od preglednosti imate na limundu i kupindu!

PS: nemojte tu da pametujete i izgravate programere ako nemate TRI CUKE!!!, ako kinezi iamju sajt OK ima i kinez koji ce vam prodat saouc-e sajta i sa sizu da imate 10000% bolji sajt! a ne tu da izmisljate toplu vodu i tocak.... kakav crni PHP 4, 5 kad vam sajt 7 godina nije doziveo krsten redizajn

Poslednja izmena:
Ni na jednom sajtu a posetio sam ih hiljade - se nisam osetio PROGANJANIM kao na limundu.

Od kada sam otišao u minus čitavih 54,50 dinara, ne znam koliko sam mailova dobio i kojekakvih podsetnika na sajtu, u inboxu, da ću uskoro u minus, da sam u minusu, a evo, sada kada god se ulogujem sačeka me lepo crvenim slovima natpis "Nalog je privremeno blokiran jer nije izmiren dug na Limundo računu" ....

Zaboravio si da dobijas i SMS opomenu...

Poslednja izmena:
/ besplatne opcije - kredit
Nudimo, sigurno se sećaš vikend akcija besplatnog postavljanja.
Trebaš da razlikuješ kupce i prodavce. Kupaca (prirodno) ima znatno više od prodavaca,
i njima te opcije ne znače ništa.
Takođe smo primetili da i dodatne pogodnosti kao spomenute akcije, besplatne opcije, dopune računa...
ne donose ni kod prodavaca velike reakcije kao što bi možda mislio.

Bez prodavaca nema ni kupaca.
Remeo, kad god je bilo nesto besplatno na Limundu (vikend postavljanje, promena od koliko din pocetna aukcija je besplatna i sl.) broj novih aukcija je povecan x10, ove tvoje izjave vredjaju inteligenciju.

Da ponovim jos jednom, pitao sam te makar 10 puta, kada cete dodati dugme "prijavi predmet" na Kupindu?

Kad si nekome nešto dužan, normalno da će da te opominje.....

To radi sistem, tako je programiran, ne sedi neko tamo i kaže: E, saću ovoga malo da opominjem....

Bilo koji mobilni fiksni ili net operater će te isključiti i za 5 dinara.... neko pre, neko posle, ali sistem vidi minus, i isključuje....

Tako da ne vidim ništa sporno u tome, da ne ideš na Limundo, ne bi video crvena slova.... ti i dalje ideš, koristiš znači, da ne ideš, ne bi video .... a ako nešto koristiš, treba i da platiš. Prosto.

Baš zato što je 50 dinara, misliš da je to više njihova ili tvoja bruka? Kad bi za nekog čuo od ortaka: E, vidi ovoga, dužan mi 100 dinara, ne javlja mi se" šta bi rekao? Da je ortak kriv? Ili taj što mu duguje?

- vratite listu predmeta ispod ocena. Kakva crna zastita privatnosti, kakav izgovor. Ako hocu da nekome narusim privatnost naci cu ga najlakse moguce - osvojicu aukciju na silu i eto meni kucne adrese. Los je zaista izgovor kako je to "zastita privatnosti" jer samo pomaze prevarantima. Ja vise zvanicno NE kupujem na Limundo-u jer ne znam od kog kupujem, jer mi je dzabe i 300 pozitivnih kad ne mogu da vidim za sta su.

- Onemogucite proklete djubretare! ja cu prvi da vam dajem i 50 dinara po postavljanju aukcije (realno je 10 din) samo da ne gledam budalastine poput eksera, salveta, i cega sve ne. jos jedan razlog da ni ne koristim pretragu vise. Zaista ne treba da budes ekonomski strucnjak da bi provalio da ce sajt da se preporodi kad se uklone ludi sa po 3000 aukcija aktivnih koje sajtu daju sliku smetilista ..

@remeo

Mislim da bi bilo korektno da iskomentarišete i ove zahteve, a ne da odgovarate parcijalno, kako vam drago.

Poslednja izmena:
Da, nije isto kad vidiš da je neko zaradio 500 ocena prodajući sitnice od 50-100 dinara, i neko ko je zaradio na stvarima od par i vše hlljada, kompovima, TVima i ostalo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno