Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
nekome je verovatno dosadila cenzura na limundo kafeu pa su pokrenuli i sajt :) www.limundoiskustva.com

Nemaju pametnija posla, ja sam "svasta" pisao na limundu i nikad me nisu cenzurisali, ima prevaranata a isto tako imas 2x nerealnih i brzobraznih kupaca... a ima i onih sto su milion puta gledali balkanskog spijuna pa pisu i smaraju takve bi ja i ja ucutkao ;)
na primer onaj Evdja sa svojim moralnim prestizom i nebeskom pravdom da popuje

И најважније, не гледа у очи прилоком конверзације. Ето, због тога ми се учинило да је сумњив.

možda pati od nekog blažeg oblika autizma?

Za limundo je bilo pitanje vremena kad ce poceti da tone,poceo je polako a sigurno.Meni opste nije jasno kako je drzava dozvolila takve prevare koje omogucuju limundu profit?

Za limundo je bilo pitanje vremena kad ce poceti da tone,poceo je polako a sigurno.Meni opste nije jasno kako je drzava dozvolila takve prevare koje omogucuju limundu profit?

A kakve to limundo radi prevare, to sto gasi naloge verovatno :)
Sto ste mala deca svako kad kupuje polovno o svojoj guzici treba da pazi a ne da te neko vodi za rucicu jos da to sto kupujes bude ultra jeftino a najbolje i novo :p

Upravu si bas ih vodi za rucicu i trljaju ruke,zao mi je samo ovog sirotog naroda kod koga vlada besparica pa mora da kupi jeftino.Nazalost mozemo samo da se nadamo da ce poceti funkcionisti zakon za sve jednako.Jeste da limundo ima saradnju sa policijom i treba da ima,al koliko ima prevaranata policija ima da radi samo za limundo i resava slucajeve ha ha,kao nemju sta drugo da rade nego da pisu prijave i privode sudu limundovce.Nazalost to je surova stvarnost ali istinita.Sta mislite za koliko ce vremena da naplate pare osteceni,ja mislim za jedno par godina i sto najgore ici ce u zatvor koji ne budu mogli da plate ili ne zele.Pa sad vi meni kazite tko ce ostecenima da nadoknadi stetu?Pricam ovo iz licnog iskusta pravnog sistema.

Poslednja izmena:
Upravu si bas ih vodi za rucicu i trljaju ruke,zao mi je samo ovog sirotog naroda kod koga vlada besparica pa mora da kupi jeftino.Nazalost mozemo samo da se nadamo da ce poceti funkcionisti zakon za sve jednako.

Prevara je uvek bilo i bice, jedino sad se lako digne prasina
Ljude treba edukovati kako da ne budu prevareni, za one mrzovoljne nema pomoci

Morala sam da podelim sa vama svoje iskustvo. Pre nekoliko dana su mi trajno ugasili nalog. Jos ne mogu da se opasuljim zasto. Prilicno detaljno sam procitala nihove uslove koriscenja i nisam prepoznala nikakvu nepravilnost u svom ponasanju. Jedna stvar se zapravo desila neposredno pre gasenja,pa me zanima sta mislite da li to mozda razlog. Kupila sam nesto na Limundu za svog brata. Posto nisam mogla da odem do banke da uplatim zeni novac,unapred,zamolim brata da ode on,i kazem mu da preko svog kompa udje u moj nalog,dam mu sifru...kako bi procitao broj racuna,da ja ne bih pogresila prilikom diktiranja. Novac uplacen,ja zeni jaljam,i zamolim je da ne salje na moju vec na adresu koju joj napisem(mog brata). Sve bude ok.Zena nikakav problem nije pravila,cim joj legne novac ona salje. Medjutim ,ovi majmuni mi ugase nalog"zbog grubog krsenja pravila Limunda". Zovem ih,oni kazu da odgovorim na mail koji su poslali. Ja im odgovori,objasnim...i danas mi stigne mail,da sam trajno ugasena. Srecom,zena je bila korektna,pa je poslala paket,inace da je bila neka budala,nikad je ne bih ujurila za pare. Ima li neko predstavu o cemu se radilo ili mozda ima slicna iskustva? Sve u svemu,bas sam se osecala nekako bedno....imala sam 15 pozitivnih ocena.bez negativni,,,trudial se da budem korektna,pa cesto i rizikovala zbog toga....a majmuni me ugasice:( a ostalo mi i 23dinara na racunu:) mogla bih da ima trazim da mi vrate pare:)

A da li ti je brat nekad licitirao na tvojim aukcijama? :)
Takodje ako posumljaju da u trgovini koristis drugu adresu a ne na kojoj si registrovana na limundu, to je grubo krsenje pravila jer postoji sansa da je tvoja adresa samo fiktivna

napisi im mail, objasni situaciju, zahtevaj objasnjenje....mislim da su preterali sa paranojom a realno nikakvu sigurnost ne daju za kupce, a ni za prodavce. Limundo kes je daleko od upotrebljivosti, sa rokom za realizaciju od 10 dana, nece zaziveti nikad.

Nikada nije licitirao..a mail sam im poslala,objasnila....i kazu "trajno sam ugasena".Nije mi proslo kroz glavu da druga adresa moze biti problem,jer sam ranije i ja slala ljudima pakete na drugu adresu od one u podacima...ne vidim nikakav problem u tome,pogotovu sto sam,u ovom slucaju, zeni unapred platila ,time je ona potpuno obezbedjena,pa ne znam sta Limundo tu treba da sankcionise ili koga da stiti od "prevare"...Ne znam sta da vam kazem ljudi...pazite se...ipak mi ovo lici na samovolju i izvesnu tiraniju...moze im se,cim prihvatimo njihove uslove poslovanja....samo me zanima ko im je dozvolio da onakve uslove postave,u kojima stite samo sebe,cak bez obaveze da bilo sta objasnjavaju...sramno

Ne znam šta da ti kažem ... sve što krši, dogovaraj na SMS i poziv. Nemoj na njihove poruke, pa da vide.
Ono što je po pravilima, dogovaraj preko limundo poruka.

Oni moraju da imaju izgovor, kao naši panduri kad apse boraniju: "eto, mi radimo" ...

Paz te sad ovo sta se meni sve izdogadjalo.Dosta ljudi koje ja znam nisu se nikad susretali sa takvom prodajom pa me zamolili da im otvorim naloge sto sam ja naravno uradio.Ljudi dosli do mene i ja ih registrovao sa moje ip adrese.Nikad od tih ljudi nisam upoterbio nalog za dizanje cene,a registrovao sam preko deset sigurno_Oko 600 ocena pozitivnih i naravno susretao sam se sa prevarantima medjutim nisu mogli da prodju kod mene tako da su uglavnom dobili negative,ja platio ponovo postarinu i tu se zavrsilo.Kad pre otprilike dva meseca na mom nalogu zabranjen pristup.Pitam ih zasto i zamislite oni meni odgovore da sam organizovano sticao dobit sto apsolutno nije tacno.Posle toga zovu me ljudi koje sam registrovao sve ih iskljucili samo zato sto sam ih registrovao sa moje ip adrese.Sta tu ima vise da se prica,naravno kad je nalog storniran licitacije bile u toku odmah posle toga prevaranti podelise negativne jer nisam mogao da se branim.Njihova je volja jer su se ogranicili zakonom i ne mozete im nista imaju sve prvo cim ste dobili verifikacioni kod.Poceli su da tonu svojom greskom tako da je pitanje vremena samo kada ce da potonu potpuno.

Paz te sad ovo sta se meni sve izdogadjalo.Dosta ljudi koje ja znam nisu se nikad susretali sa takvom prodajom pa me zamolili da im otvorim naloge sto sam ja naravno uradio.Ljudi dosli do mene i ja ih registrovao sa moje ip adrese.Nikad od tih ljudi nisam upoterbio nalog za dizanje cene,a registrovao sam preko deset sigurno_Oko 600 ocena pozitivnih i naravno susretao sam se sa prevarantima medjutim nisu mogli da prodju kod mene tako da su uglavnom dobili negative,ja platio ponovo postarinu i tu se zavrsilo.Kad pre otprilike dva meseca na mom nalogu zabranjen pristup.Pitam ih zasto i zamislite oni meni odgovore da sam organizovano sticao dobit sto apsolutno nije tacno.Posle toga zovu me ljudi koje sam registrovao sve ih iskljucili samo zato sto sam ih registrovao sa moje ip adrese.Sta tu ima vise da se prica,naravno kad je nalog storniran licitacije bile u toku odmah posle toga prevaranti podelise negativne jer nisam mogao da se branim.Njihova je volja jer su se ogranicili zakonom i ne mozete im nista imaju sve prvo cim ste dobili verifikacioni kod.Poceli su da tonu svojom greskom tako da je pitanje vremena samo kada ce da potonu potpuno.

Ovo se i meni desilo, cak je i drug kupovao od mene, znaci licitirao sa drugog naloga i iz drugog mesta i oni mi ugasise nalog. Trazio sam da mi objasne koje sam pravilo prekrsio, ali je stizao genericki odgovor da oni zadrzavaju pravo da ugase nalog jer sam prkrsio pravilo. Od sada kupujem samo sa benchmarka, ali i tu postoje noobovi koji neznaju kako funkcionise prodaja i slanje paketa. Trebalo bi ograniciti pristup na clanove od 100 postova,i vise,pa navise da mogu da vide bench male oglase, a oni koji nemaju 100 postova eno im mali oglasi.

@Jomi

Stvarno ne znam kako adresa može biti problem jer i ja naglasim ako tad zbog posla neću biti kući i nema ko da podigne paket da pošalju paket na adresu mojih roditelja. Bar 5x do sad sam zamolio ljude da tako urade i nikad nikad nije bilo problema. Ako je prodaja prošla i pare legle gde je tu problem, gde!?!?!?!

Procitao sam kod njih u kafeu, u jednoj temi, neko je napisao da su uveli software koji ih opominje kad ima sa iste IP adrese dizanje cena. To je i razlog gasenja na desetine naloga od kraja prosle godine. Sto se cenzure tice, ima je i to onoliko. U pravilniku im stoji klauzula da mogu bilo koji nalog zatvoriti iz njima samo znanog razloga, bez obaveze da se bilo kome pravdaju.

Vidim da se neko setio da pusti forum gde ce svi moci da se izraze kako nisu mogli na limundu :D sad kad krene pljuvanje :D. Mada mogli su da dodju i ovamo, nije da se ovde cenzurise :D :D

Slanje na drugu adresu nije problem za BAN, samo gubite njihovu "zaštitu" u slučaju spora sa članom,poslao neispravno i slično.

Baš sam potegao to pitanje tamo, da se uvede još jedna alternativna adresa za slanje.

U takvim slučajevima, Limundo ne razmatra situaciju, ali ne postoji sankcionisanje ukoliko pošaljete paket na drugu adresu. LT svakako preporučuje da se to ne radi.

Anđelka, Limundo tim

Znači, ako ste sigurni da ste SAMO TO uradili, onda nema mesta banovanju.

Ako ste razmenjivali telefone, mejlove, adrese, linkove, PRE KRAJA aukcije , onda je to prekršaj....

Da li imam ista ozbiljnije da kupim u Jagodini, ikakav izbor sem Kineza, ista raznovrsno sto mene zanima... NE!!! End of discusion...

Cccc, ja mu kazem da ne bude vrana, a on zapeo. Nije Jagodina toliko mali grad koliko ga ti pravis. Drugo, vidim da si i u Nisu, a to je vec vredjanje da ne mozes da nadjes u Nisu sve sto ti treba. Samo napred.

Vidim da se neko setio da pusti forum gde ce svi moci da se izraze kako nisu mogli na limundu :D sad kad krene pljuvanje :D. Mada mogli su da dodju i ovamo, nije da se ovde cenzurise :D :D

Bas i nisi nesto zanimljiv malo bolje objasni sta si hteo da kazes,posto ovo moze da ima vise znacenja,ali sve u svemu nebitno je.Bitno je da si bacio kez ko p...a na nove gace i ja opet ne vidim daje tu nesto smesno.Ako mislis zbog cenzura da se nasmejem i ja.Cenzurisano je u skoro u svakom gradu u Srbiji oko dvadesetak naloga ako ne i vise u pojedinim gradovima,samo svi cute nece da se iskazu i kriju se.

Nikola, Zmaj je mislio na neki nov forum koji je lokrenut, li ja nisma uspeo da se registrujem .. još su zeleni .... limundoiskustvaTAČKAcom valjda ...

Nije bilo nikakve razmene podataka pre zavrsetka aukcije. A zamolila sam je da posalje na drugu adresu tek posto je novac uplacen. Ipak mislim da je problem bio u tome sto je moj brat pristupio mom nalogu(kako bi procitao broj ziro racuna na koji da uplati)...pa pretpostavljam da su to protumacili kao nedozvoljeno ponasanje,posto je i na mom kompu osta ulogovan nalog...Svakako,bas mi je bilo neprijatno....ali sta da se radi....mislim da su pogresili kad je rec o meni,ali ako to znaci da povecavaju bezbednost svih clanova,postujem. Necu ovom prilikom govoriti o vestackom podizanju cena,iako sam bila svedok poslednjih nekoliko dana boravka na Limundu...bas bas ocigledno....mogli bi malo time da se pozabave...ali sad mi vise nije ni to bitno...kad ne mogu da trgujem:)

Moguce je da su dve stvari odjednom:
1. tvoj brat se logovao sa druge IP adrese +
2. Uplatnica glasi na njegovo ime (nije mogao drugacije da uplati u banci, jer traze licnu kartu)

Ako gledaju po ip adresama onda i ne vredi imati nalog na limundu.Odem u inostranstvo i svaki dan se logujem u drugom internet kaficu ili kao sto sam radio tj logovao na moj nalog sa pet razlicitih mesta.

Ako gledaju po ip adresama onda i ne vredi imati nalog na limundu.Odem u inostranstvo i svaki dan se logujem u drugom internet kaficu ili kao sto sam radio tj logovao na moj nalog sa pet razlicitih mesta.

Gledaju IP-ve ali samo kad se ponavljaju na vise naloga.... mislim da definitivno preteruju sa gasenjima naloga, ali za to su krivi i kupci koji umesto sebe da cuvaju od prevara ocekuju da to uradi trece lice, jos su nerealni kupe polovnu stvar staru 10 godina i jos ocekuju par meseci garancije

koliko ima verovatnoce, da ce u istom kaficu biti i kupac, koji ce licitirati na tvojim aukcijama??? nema to veze sa tim odakle se ti logujes na svoj nalog, vec koliko vas se sa iste IP adrese loguje istovremeno na jedan nalog. Npr: imam 5 naloga, sa jednoga sam postavio 5 aukcija, izadjem, pa se logujem na drugi nalog i podignem cenu na prvoj aukciji, pa izadjem, pa se logujem na treci nalog i podignem cenu na drugoj aukciji, itd. To sve vidi administrator na sajtu. Vide i sva dopisivanja, sto znaci, razmene email adresa, telefona, ponude van aukcije itd. Sve su to razlozi za zatvaranje naloga, ili ti grubo krsenje.....

+1

to je ono zašto gledau IP adrse ... da li se sa iste loguju X članova koji kupuju jedni od drugih ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno