Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
više puta sam skretao pažnju na neke nepravilnosti i sem lepog, umirujućeg odgovora nije bilo prave reakcije niti sankcije sem u jednom slučaju kada je čovek naglasio da ne želi da proda predmet iako je aukcija već imala ponude, on je to na aukciji i dodao u nekom trenutku i kada sam im skrenuo pažnju na to oni mu navodno zbog nekorektnog ponašanja člana prekinuli aukciju, dakle baš ono što je tip i želeo????? Naravno nikakva negativna nije usledila.

Isto sam i ja radio, uglavnom vezano za kopije uredjaja (satovi, mobilni itd), ali sam onda promenio taktiku. Prijavim nepravilnost i cekam da vidim reakciju Limunda. Interesentne su reakcije. Sve takve aukcije su mi u listi zelja pa ih pratim i posle vise nedelja od zavrsetka aukcije, kao i kupce i prodavce. Sta meni vredi njihova reakcija kada se vec zavrsila aukcija? Bitno je da njima isto u smislu kaznjavanja clanova ako neko da link ka drugom sajtu (obicno samog proizvodjaca uredjaja) u opisu predmeta i ako neko nekoga predje kao ovaj kafana. Dokle god nema gradacije prekrsaja nego sve sve isto vrednuje i dokle god prvo maksimalno sebe stite dotle nece biti napretka na Limundu.
Cuveni mail u vezi prihvatanja novih pravila:

Ako se ne izjasniš o prihvatanju (ili odbijanju) Pravilnika Limunda i Pravilnika Kupinda i nakon 8 dana od njihovog slanja,
smatra se da si prihvatio pravila i svoje poslovanje možeš neometano nastaviti.

Ko je Limundu dao pravo da automatski nereagovanje na mail pretvori u prihvatanje? Upravo automatski moze da uradi jedino suprotno a to je da se racuna da je clan odbio uslove koriscenja. Znaci neko ko je procitao i prihvatio uslove i neko ko nije ni otvorio mail se tretiraju isto? Kako?

Ha, ha, ovo sa prihvatanjem/neprihvatanjem mi je biser bisera.
Mislim, da li su oni normalni ili šta? Kao što reče aca, može samo da bude obrnuto, ovako...????
Još jednom potvrđuju moju konstataciju - NIKADA!!!!

Mislim, da li su oni normalni ili šta? Kao što reče aca, može samo da bude obrnuto, ovako...????

Ako ste primetili a izgleda da niste, ovaj shtos su pokupili od naseg pravosudja.
Sud vise nije obavezan da te nadje, ako te ne obaveste o tuzbi/procesu/stajaznamcemu vec racuna se da si obavesten i punovazno je sve sto presude/odluce/itd. :d

Ovo je trebalo da pocne da vazi od 1.1.2012, da li je pocelo nisam se interesovao ali pocece ako vec nije.

Rezime, krivi ste dok ne dokazete suprotno :d:d:d

Jedno je obaveštavanje o nečemu, a potpuno drugo prihvatanje/neprihvatanje.
Sud te "obaveštava" o nečemu što je doneo (nepromenljiva kategorija), a Limundo ti ukida mogućnost izbora (promenljiva kategorija).
Da ne trošim više vreme bezveze, jednom rečju - LIMUNDO NIKADA!!!

Jedno je obaveštavanje o nečemu, a potpuno drugo prihvatanje/neprihvatanje.
Sud te "obaveštava" o nečemu što je doneo (nepromenljiva kategorija), a Limundo ti ukida mogućnost izbora (promenljiva kategorija).
Da ne trošim više vreme bezveze, jednom rečju - LIMUNDO NIKADA!!!

Ma ja samo da ti kazem gde su pokupili foru a za nikad se slazemo skroz, zatvorio sam sajt prvi put kad sam probao da odem na registraciju

Sud vise nije obavezan da te nadje, ako te ne obaveste o tuzbi/procesu/stajaznamcemu vec racuna se da si obavesten i punovazno je sve sto presude/odluce/itd. :d

Ovo je trebalo da pocne da vazi od 1.1.2012, da li je pocelo nisam se interesovao ali pocece ako vec nije.
Nije pocelo niti ce ikad poceti jer je protiv svakog zakona.
U izvrsenju pravosnaznost nastaje tek kada se obe stranke budu obaveste + prodje 5 radnih dana za pravni lek...
Slicno je i u drugim materijama.

Poslednja izmena:

Ukoliko ne prihvatas pravila nisi vise clan Limunda, sto ce reci da neces ni doci na sajt da prodas nesto jer u suprotnom znaci da prihvatas uslove. Ne znam sta ti nije jasno, korisnik ne moze biti ostecen, dakle samo kada sam odluci da mu se suspenduje nalog. Sta po tvojoj teoriji ako ne proveravam mejl 10 dana vratim se i suspenduju mi nalog je logicno?

Obično je da ako koristiš nakon izmene pravila smatra se da si ista prihvatio.

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Dzepni-racunari/iPhone/4271252

kako se "original" prodaje

dual sim "ajfon" sa Nokia baterijom, ccc...

moram, ne vredi :d :d :d

U va ima jedan seljacic ali ono smesan lik, paor mali klavijaturista koji ima jedno 15 Ajfonova, sve originali dual sim made in USA :d cujem prodaje ih drugim rednekovima iz okoline Va za ogromne pare a ''ugrad i na tezgu'' nosi po 5 Ajfona cetvorki :d A seljanke se primaju.

Nisu nas dovoljno bombardovali.

Nije pocelo niti ce ikad poceti jer je protiv svakog zakona.
U izvrsenju pravosnaznost nastaje tek kada se obe stranke budu obaveste + prodje 5 radnih dana za pravni lek...
Slicno je i u drugim materijama.

Poenta je da ce sud da smatra obavestenim svakog kome je poslato pismeno obavestenje na adresu na kojoj se vodi bez da imaju informaciju da li je stranka stvarno dobila to pismo.
O protivzakonitom nece ni da pocinjemo, pola zakona je u suprotnosti sa onom drugom polovinom, tumaci ih ko kako hoce, jedno ministarstvo tumaci na jedan, trece na treci nacin, sudija moze da izostavi iz dokaza sta god mu padne na pamet, pola zakona i uredbi je u suprotnosti sa ustavom.
Ukratko, zakoni, jel se to maze na leba ? :d

Netacno. Povratnica sa urednim potpisom mora biti vracena u sud da bi se konstatovala pravosnaznost(po novom ZIPu to moze biti i otac i sin i rodjak i bilo ko bitno je da se potpise) No to ovde nije tema pa ne bi da se nastavljam.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Da li sam ja u mom postu pominjao ista oko tih iphone-a i ostalih kopija? **** mi se za te kopije, ako neko napise da je kopija, ok, ako ne napise, treba mu GA staviti do znanja. Ja sam komentarisao nesto drugo...

Pitao sam juce LT sta se desava i dobio sledeci odgovor:

Zdravo,

podneta je krivična prijava protiv člana kafanamarković i
ukoliko dodje do nekih promena obavestićemo sve svedoke (članove)
koji su saradjivali sa članom.Pozdrav,

Nina
Limundo tim

BTW, malo skrecete sa teme :)

Eh da je samo problem oko iPhone kopija, pa gde bi nam kraj bio... :)

Nove a originalne patike na limundu su retkost otprilike kao i 100% ispravni laptopovi...

hm. ja sam kupio jedne patike na limundu za 3000din i vrlo su nove, a koliko su "original" ne znam, jer imam iste takve samo druge boje, a placene 20 000 6 meseci pre toga, i patike su, osim boje identicne. Nosim ih isto kao i ove druge, i nema razlike u kvalitetu. E sad, postavlja se pitanje koliko su razlicite te patike od 20 000 iz Delta sporta od onih iz Amerike ili UK ili Nemacke, i koliko su patike iz Delta sporta zapravo original. Ali ja sam ispao budala, jer sam za tih 20 000 mogao da kupim 5-6 patika, razlicitih boja. :( Al dobro.

A sto laptopova tice, mislim da ti podatak ni za to nije tacan, jer koliko sam ukapirao ti ne kupujes preko Limunda, tako da ne znam odakle si izvukao ovu statistiku.

Ja garantujem da svi ti koji prodaju patike iz Pirota i okoline ne prodaju originalne vec kopije. Nesto slicno kao i za maske za mobilne telefone, imas aaa klasu koja izgleda isto kao original, al nije original. Mozda ti nisi primetio razliku, ali bi mige 100% primetio :D A limundo boli uvo, pare su pare.

Za laptopove, hteo sam u vise navrata da kupim nekome laptop i svaki put odustao jer je bar 60% njih bilo pokvareno, a na 35% fali hard, optika, punjac, memorija, strafta po ekranu, baterija mrtva, donesen iz Austirje pa netestiran, fali jedna sarka, druga naprsla, nece pali displej a vrti ventilatore i sl.
Taj odnos me je smorio pa sam odustao od kupovine na limundu. Za par godina uz mnogo ulozenog truda za detekciju duplih naloga, ortackog dizanja cena, uvodjenja sigurnog nacina placanja poput paypala, limundo mozda postane par % nalik ebay, ovako su mnogo neozbiljni, sistem za kaznjavanje uzas, suspenduju postene a promovisu lopuze, tolerisu pirateriju itd.

Jel neko kupio parfem preko limunda? Isto porazavajuci ratio 95:5 za originalne kopije.

Ne znam za Migeta, ali ja imam jedno 15 pari patika, pola njih je kupljeno preko, i mozda ja nisam strucnjak kao Mige, ali mogu samo da ti prenesem osecaje mojih nogu i ono sto vide moje oci. E sad ako je potrebno da imas neki specijalan sluh i posebne osecaje kao Mige da bi video tu razliku, onda slozices se sa mnom, razlika izmedju 20 000 i 3 000 je za to velika. Onda bi trebala da bude mnogo manja razlika u parama jer je ocigledno i mnogo mala razlika i u kvalitetu, cim samo pojedini kao Mige mogu da uoce tu razliku.

Sto se parfema tice, nisam kupovao nikad na Limundu konkretno, ali sam skoro dobio jednu kopiju parfema, placen u Italiji 20e, koji vec imam original, i bio sam iznenadjen, pozitivno naravno. Takodje sam pre jedno 6-7 godina dobio na poklon jednu kopiju parfema od tadasnje devojke, isto placen 20-25e i parfem je bio odlican, i osecao se na meni ceo dan. Nisam imao nikakve alergijske reakcije, niti sam od icega oboleo. Hocu da kazem, da me licno zabole ona stvar da dajem za parfem 100 ili 200 ili 8000e.
Ja bih rekao da ti pre imas neki drugi problem, koji nema veze sa Limundom, ako me kapiras. ;)

Ja nemam problem, kupujem na ebay gde sam siguran sta je sta. To kako ti se osecaju noge ne bih komentarisao :D mozda se tvoje patike sa limunda raspadnu posle prve zime, a meni moje potraju 3-4 godine, uz isti osecaj.
Nanosio sam se kopija i originala i shvatio da je bolje platiti vise za dobru stvar nego skrtariti i uzimati sve i svasta.

Poenta mog posta je da ne mozes prodavati kopije, zaradjivati na tome kao da prodajes originale, sajt zaradjuje i boli ga uvo, a u pravilima kao promovise anti pirateriju itd.

Tacno, postoje dobre kopije i svi smo svesni toga, ali onda treba napisati: "ovo je kopija, jako dobra bla bla bla napravljena od kineskog cveta djumbira i japanske ljubicice" a ne original, pa ko se upeca.
Sigurno sam 10x pitao ljude koji prodaju parfeme na limundu da li je original, a naravno pise originalan miris i cekirano potvrdjujem originalnost. Kazu znas, dobra kopija, sta bi ti za 500 dinara?

Ja garantujem da svi ti koji prodaju patike iz Pirota i okoline ne prodaju originalne vec kopije. Nesto slicno kao i za maske za mobilne telefone, imas aaa klasu koja izgleda isto kao original, al nije original. Mozda ti nisi primetio razliku, ali bi mige 100% primetio :D A limundo boli uvo, pare su pare.

Za laptopove, hteo sam u vise navrata da kupim nekome laptop i svaki put odustao jer je bar 60% njih bilo pokvareno, a na 35% fali hard, optika, punjac, memorija, strafta po ekranu, baterija mrtva, donesen iz Austirje pa netestiran, fali jedna sarka, druga naprsla, nece pali displej a vrti ventilatore i sl.
Taj odnos me je smorio pa sam odustao od kupovine na limundu. Za par godina uz mnogo ulozenog truda za detekciju duplih naloga, ortackog dizanja cena, uvodjenja sigurnog nacina placanja poput paypala, limundo mozda postane par % nalik ebay, ovako su mnogo neozbiljni, sistem za kaznjavanje uzas, suspenduju postene a promovisu lopuze, tolerisu pirateriju itd.

Jel neko kupio parfem preko limunda? Isto porazavajuci ratio 95:5 za originalne kopije.
Dosta ljudi traže neispravne i poluispravne laptopove zbog delova:Ekran,Matična ploča,morija,kućište i još koješta

Ja nemam problem, kupujem na ebay gde sam siguran sta je sta. To kako ti se osecaju noge ne bih komentarisao :D mozda se tvoje patike sa limunda raspadnu posle prve zime, a meni moje potraju 3-4 godine, uz isti osecaj.
Nanosio sam se kopija i originala i shvatio da je bolje platiti vise za dobru stvar nego skrtariti i uzimati sve i svasta.

Poenta mog posta je da ne mozes prodavati kopije, zaradjivati na tome kao da prodajes originale, sajt zaradjuje i boli ga uvo, a u pravilima kao promovise anti pirateriju itd.

Tacno, postoje dobre kopije i svi smo svesni toga, ali onda treba napisati: "ovo je kopija, jako dobra bla bla bla napravljena od kineskog cveta djumbira i japanske ljubicice" a ne original, pa ko se upeca.
Sigurno sam 10x pitao ljude koji prodaju parfeme na limundu da li je original, a naravno pise originalan miris i cekirano potvrdjujem originalnost. Kazu znas, dobra kopija, sta bi ti za 500 dinara?

Slazem se sa tobom. Ali ako ti ne ukapiras sam da Armani parfem koji prodaje neko na Limundu za 500din nije original, onda i treba da te zayebu.

limundo ekipa su specijalci, lik mi da negativnu jer sam odbio da preuzmem nešto što je došlo sve samo ne novo i limundo tim kaže da im je on poslao sliku i kao da je sve bilo u redu. naravno, slikao je neki drugi od milion istih predmeta koje prodaje ali zabole ih, od njega uzimaju pare. naravno ni screenshot toga da prodaje piratske igre nije naudio njegovom integritetu i dobio sam još jedan generički odgovor. sve u svemu, da me ne mrzi da čekam ne bih izbijao sa ebaya, limundo je standardna srpska pilićarska firma.

OK ja ukapiram da nije original, ali njih 60% ne ukapira i nalozi se na silne tutorijale i banere sa limunda: sigurna kupovina, kupi bezbedno, postujemo sva ziva pravila, ne tolerisemo pirateriju, haj fajv za nas itd.
Onda taj neko poucen tim silnim tutorijalima, bez sumnje kupi nesto kad ono prc, ovo je kopija.
Kontaktira sajt, a sajt iskulira ili te suspenduje. Ostavis negativnu ociglednom prevarantu, limundo je obrise.

Sve si to u pravu, ne bi trebalo tako da bude, ali i na ebay-u je isto. Takodje imas da kupis kopije. A to brisanje negativnih ocena, to je stvarno veliki minus Limunda.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno