Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa nije mu ih limundo dao vec clanovi....

Ali mu je limundo skinuo sa accounta negativne ... ;) Sad vec ima dosta jer su svi krenuli da ga bombarduju ali u samom pocetku je bio povlasten, tj nisu mu negativne dugo ostajale na profilu.

Mislim da nemože Limudno sam da ubira proviziju, bez ikakave odgovornosti u slučaju ovako masovne ( i novčano velike) prevare. Iz kojeg razloga se uzima lična karta, i ako su oni napisali da je član proveren, znači da ga je Limundo proverio što naravno kupcu daje neku sigurnost. Šta po Limundu znači proveren član ? Nemože proveren član biti onaj koji se javi na telefon ili pošalj sken lične karte. To mora drugačije da se nazove, punopravni član ili tako nešto, nikako ne proveren. Pošto ta reč proveren stvara kod dugih članova drugačije shvatanje, da je član od poverenja što naravno nije isto. Nemojte pisati i odlučivati o nečemu što nemožete da garantujete.

Šta je do sada odrađeno u ovom slučaju:

• član suspendovan
  • blokirani svi pokušaju ponovljene registracije sa sumnjivim podacima
  • u uskom kontaktu sa članom koji koordinira akciju zajedničke tužbe svih prevarenih članova
  • sakupljamo sve podatke koje mogu policiji u istrazi biti od koristi
  • pružamo pravnu pomoć sa našim advokatima
  • pojavićemo se kao svedoci ako je potrebno

Vladimir Nikolić
Limundo tim

Pohvalno za Limundo

Pohvalno za Limundo

Drago mi je da su se dozvali pameti, da ce prevareni ljudi na ispravan nacin isterati pravdu, da ce Limundo ispuniti svoju obavezu kada je steta vec nastala na njihovom sajtu, za cije funkcionisanje uzimaju proviziju, a ne, kako pojedini clanovi to predstavljaju, na nekoj pijaci, buvljaku ili halooglasima..

Ako covek placa proviziju da bi semafor funkcionisao, najmanje sto ocekuje da ga zbog tog semafora pregazi auto..

Slazem se sa postom Jokera. Status proverenog clana kao i veliki broj pozitivnih ocena je ulilo poverenje ljudima da licitiraju. Mogli su predmeti dostici i mnogo vece cifre ali nisu sto i jeste car licitacije ako nema ko da vestacki podize cenu. Citam sad komentare nekih pametnih na limundu kao: sto smo preuranjeno dali negativne itd, najbucniji u tome su oni koji kupuju i prodaju salvete,znacke itd da ne kazem sibicari. Ja nemam veliki broj ocena ali mi je staz poprilican na limundu i svako ko je saradjivao samnom moze reci kakva je bila saradnja. molim sve "potencijalno" prevarene da budemo u kontaktu i krenemo u akciju cim prodju novogodisnji praznici.

Da li mislite da je ovo jedinstven slucaj na limundu? Takvih ima koliko hocete?

Evo jos jedan primer, istina suma je mnogo manja, ali nacin slican, prvo par pozitivnih ocena, potom uplata na Post Net, aonda lai brate...

http://www.limundo.com/Clan/ParizArt

Zao mi je prevarenih, i nadam se da ce bar neku satisfakciju dobiti, pa makar i saznanje da je tip u zatvoru.

a sto se tice provizie od prodaje, TU LIMUNDO NIJE UZEO NISTA, zato sto je clan mogo da bude na nuli, i po prodaji svih predmeta ode u debeo minus, posle odlaska u minus i suspenzije sigurno nece da im uplati pare
i limundo je pokusao da uzme proviziju kao sto smo i mi pokusali da docekamo pakete(sad mi je smesno sto sam bio u posti i trazio tamo da proveravaju da li je stigo paket, poslat je odatle i odatle, i na kraju kad nisu nasli trazili su naravno da im donesem br posiljke)
Limundo samo vizuelno dobija te pare dok je neko u minusu, a stvarno tek kada taj neko uplati i izadje iz minusa

SRECNA SVIMA NOVA GODINA,ova predhodna je bila ok ali pred kraj se nesto za*****, i neponovilo se ni nama a i nikom

Poslednja izmena:
Ali mu je limundo skinuo sa accounta negativne ... ;) .
Pa sta treba Limundo da ima detektive ? Verovatno je taj lik smislio pricu za svaku negativnu kako nije on kriv i sta Limundo da radi ? Ako mu ne skine onda ce svi da prozivaju Limundo kako tamo nije fer uradjeno i kako moze bez razloga da se dobije negativna , ako pak skine onda je neko povlascen... ;)
Sajt je mnogo glupo osmisljen i uradjen to je cinjenica, ali mali je deo tu njihove krivice za ovako nesto.

Ja sam imao jednom neprijatnu situaciju na Limundu, covek mi je prodao objektiv za aparat koji nije bio odgovarajuci... krelac je prodavao tudj objektiv 50mm 1.8 napisao minolta, a bio u stvari nikon :)mislim bolid... kad mi je stigao naravno pre toga sam mu uplatio na racun pare nije hteo da vrati i bio bezobrazan... Nije hteo da mi se javi na telefon vise od**bao me lagano. Onda sam morao ono najgore da zovem nekog da mu ide na gajbu i ostalo u neko selo u Vojvodini, medjutim lik je posle 5min razogovora sa tim covekom ( mogu da zamislim sta mu je ovaj rekao) pristao da vrati pare i sve ok... Majmun sta da kazem........

Ali ebay je bre ebay kako mozete da poredite to. Imate osiguranje od ebay-a i paypal-a, ne stigne paket u 45 dana vi mu zveknete tamo negativnu li otvorite slucaj i oni Vam refundiraju novac :) ako stigne nesto drugo u 99% slucajeva Vam salju novo cak i ne traze da im vratite to samo da ne dobiju negativnu. A ako vas *****u vi ste maksimalno zasticeni.. a limundo je jako lose prekopirana ideja ebay-a sa 9999 hiljada nedostataka, sa ciljem maksimizacije profita :p jednostavno je*e im se tacno. Vazno je da su uzeli kesh i to je to! drugar doneo iz Kine 8800 Carbon zaista vrhunskog kineza cela metlna slajder ko na originalu (imam 8800 black original pa poredim) cale je nosio malo bzv ja je stavim na limundo dodje ne znam 900din i jos 3 dana do kraja oni mi prekinu aukciju ! Navodno povredjujem prava Nokie ( ja sam stavio u naslovu 8800 Carbon (china)) kako bi ljudi bili upoznati sta kupuju jer nema razlike u odnosu na original. ******i samo tako neki tamo se nasao pametan... strucnjak... a prodaje se 99 hiljada "Brajtling" satova ni jedan nije sat, kamoli "brajtling" idi*ti. Brinu oni o autorskim pravima cccc pokidao sam se od smeha.

Ja bi od njih -LIMUNDA- trazio da pokrije sve troskove i stetu koju je ovaj ***** napravio i ne samo on vec i ostali prevaratnti! A oni posle kao "pravno lice" nek jure bitange.....Cekaj mi UZIMAMO pare za postavljanje aukcije, mi uzimamo proviziju, MI NEMAMO odogovornost ! Sto bi nas narod rekao ti bi da se **** a da ti ne udje e to je kod Limunda hoce pare, a ogradjeni su maksimalno, cak i pitanje je dal su ogradjeni jer se bave prodajom tj posredovanjem u prodaji dobara i usluga trebao bi neko da procita tu zakon sta kazem mene mrzi da trazim ali sigurno su i Limundu m*** u procepu nisam bas siguran da nemaju ni trunku odogovornosti sto su dozvolili i garantovali (provereni clanovi xaxax) da neko prevari nekog i bude prevaren.

Znam da sam bio opsiran i malo bezobrazan ali mi zao prevarenih ljudi...nadam se da mi admini nece obristi post :) i naravno molimo se za paypal pa da kupujemo svi na ebay-u ko ljudi sigurno ce nas manje boleti glava :)

treba da legnete na život odgovornima iz Limunda.Zaobiđite varijantu da se oni ograđuju od ovakvih prevara,a sajt i dalje funkcioniše punim plućima.
Stavili su da je "proveren član",dakle,omogućili su mu da vrši sigurnu prodaju koja je prerasla u prevaru.Od Limunda tražite da Vam nadoknade za ono šta se licitirali pa platili a niste dobili robu.

^^Potpisujem limundo kaze da je clan proveren,ako je clan proveren a prevario je ljude onda limundo mora da snosi krivicnu odgovornost zbog lazne tvrdnje,jer cim kazes da je neko proveren onda za njega ne postoji mogucnost da je prevarant,ma ja bih im tako slatko ugasio taj lopovski sajt,meni su tako 15 min pre isteka aukcije prekinuli je zbog toga sto sam ubacio direktno link od proizvodjaca maticne ploce,sto je nisu odmah prekinuli neko tek posle 6 celih dana u zadnjih 15 min pre isteka!!!Obicna banda,gledaju da peljese i da uzmu pare dusu dalo za internet kriminal!ko se seca ranije je moglo da se postane clan obicnim telefonskim pozivom!tako ko je tad hteo mogao je da pozove sa 10 razlicitih fiksnih telefona i da ima 10 naloga,a nista nisu bolji ni sad svako moze da nadje 10 ljudi(licnih karata) i da dobije 10 naloga a tek sto se vestacki dizu cene na aukcijama!ne mogu vise da pisem odmah se iznerviram!!!

Poslednja izmena:
Ne kosta nas nista da pitamo negde za pravni savet u vezi sa pravilnikom limunda i njihovim realnim obavezama prema potrosacima, bez obzira na to sto im pise u pravilniku, to je podzakonski akt, moze zacas da psotane nistavan u ovakvoj jednoj situaciji. Zvacu 3. januara kancelariju zastitnika gradjana i udruzenja za zastitu prava potrosaca da objasnim slucaj pa cemo da vidimo kako realno stoje stvari. Ako treba da se zgazi i limundo, onda da se zgazi i limundo. Malo se razmisljam ovih dana, i mogu da vam kazem da pocinje da mi se penje lagano na ... stav mi smo uradili to i to, sad morate sami. Dali su nam pravni savet koji je znao brat da mi kaze koji je tek student prava bez ikakvog iskustva, dali meni koji imam 23 godine da "koordiniram udruzenu prijavu" i "u uskom su kontaktu" sa mnom. Posle onog prvog mejla koji sam ovde postovao mi se uospte nisu javljali, a ja njima jesam. Pa meni to nije dovoljno "usko". E sad, ovo sto sam napisao ce kad gos-n Nikolic procita ili da ih naljuti da nas potpuno od**bu da se igramo sami, ili ce da ih urazumi pa ce umesto zastitne porapagande nesto konkretno da preduzmu. Nisu male pare u pitanju.

A prijavu cemo svakako da podnesemo, cim cim brze, tim tim bolje. Nastavljam tamo gde sam stao sa akcijama prvog radnog dana. I jos nesto, mozda sam mlad, al sam svakako dovoljno i pametan, i obrazovan, i blesav da ovo teram do kraja. Kolko vidim ima nas vise takvih ovde, pa se zato i nadam da cemo nesto da uspemo da uradimo.

Evo jedne polazne tacke:

Z A K O N
O ZAŠTITI POTROŠAČA

XV. KAZNENE ODREDBE

Član 151.
Novčanom kaznom u iznosu od 300.000 do 2.000.000 dinara, kazniće se za prekršaj pravno lice ako:

8) neistinito tvrdi da trgovca, njegovo poslovanje ili proizvod, odobrava, podržava ili ovlašćuje određeni državni organ ili neka organizacija, ili tvrdnja iste sadržine u slučaju da se trgovac ne pridržava uslova pod kojim mu je data podrška, pomoć ili odobrenje iz člana 23. stav 1. tačka 4) ovog zakona;

Oblici poslovanja koji se smatraju
obmanjujućim poslovanjem:

Član 23.
1) neistinita tvrdnja trgovca da postupa u skladu sa određenim kodeksom ponašanja;
4) neistinita tvrdnja trgovca da njegovo tržišno postupanje ili prodaju proizvoda, odobrava, podržava ili pomaže određeni državni organ ili određena organizacija ili istinita tvrdnja iste sadržine u slučaju da se trgovac ne pridržava uslova pod kojima mu je dato odobrenje, podrška ili pomoć;
i jos plus:
5) poziv trgovca potrošaču da dostavi ponudu za kupovinu nekog proizvoda po određenoj ceni, ako trgovac prikriva postojanje osnovanog razloga za sumnju da će moći da isporuči taj proizvod ili opremu ili da angažuje drugog trgovca za isporuku proizvoda po navedenoj ceni, u količini i roku koji bi se mogao očekivati s obzirom na vrstu proizvoda, obim oglašavanja i ponuđenu cenu;

Tehnicki gledano imate svaku pravnu osnovu da povijate Limundo...ali to je samo na papiru,treba proveriti praksu...

Poslednja izmena:
Pa ako su prihvatili pravila Lumunda pri registraciji, taj zakon se ne pirmenjuje, vec pravila koja je limundo napisao.

Jeste,ali Limundo je dao podrsku,pomoc i odobrenje liku tj mogucnost i obmanu kao "proveren clan" sa cim je lik lakse prevario ljude,zar ne?
Ne moze Limundo biti iznad osnovnih zakona tgovanja,kakva god pravila pisao...

Sad malo kopam po zakonu i ima rupa:

17) aukcija jeste način prodaje robe ili usluga nadmetanjem potrošača, uključujući upotrebu sredstava komunikacije na daljinu u kome učesnik u nadmetanju koji da najbolju ponudu ima obavezu da robu ili usluge kupi, osim prodaje robe ili usluga u postupku javnog nadmetanja po unapred određenoj ceni;

i vise se nigde ne spominje ova vrsta trgovanja,tj,u slucaju ostecenja ko snosi odgovornost.
Po nekoj pravnoj logici se skace na sledecu logicnu stavku a to je ono sto sam prvi put naveo,mada po nasem pravosudju ko zna...

Morate se posavetovati,ali iz iskutva ne sa bilo kojim zastupnikom vec neko kome je ovo specijalnost i tako cete imati najvise sansi..

Poslednja izmena:
NIJEDAN ugovor ili pravilnik ne može biti iznad zakona.

Limundo je ovde POSREDNIK, nije TRGOVAC. Mešate te dve stvari.

Limundo je pijaca, na koju dođu prodavci, plate pijačninu i prodaju svoju robu.

Ja odem na pijac, kupim od seljaka jaja, koji tu prodaje 10 godina. Dođem kući, jaja pokvarena.

Koga ja sada vijam, JKP Zelenilo, jer su pustili seljaka tu da prodaje? Ili idem da se objsanim sa seljakom?

Ne mešajte babe i žabe.

PS Izraz SELJAK ne treba u ovom slučaju da ima nikakvu negativnu konotaciju, velj označava isključivo i samo poljoprivrednog proizvođača.

Slazem se za JKP Zelenilo i seljake, ali ako ti JKP kaze da je to pouzdan prodavac jaja, mora da snosi neku odgovornost. Jel tako?

Oni se ogradjuju svojom polisom + ta tvoja definicija limunda je pregruba. Limundo je daleko od pijace. Pijaca ti ne kaze, e ovaj lik ti je 100% proveren, uzmi os njega i ne brini. Da mi to bilo ko kaze i ja uzmem od doticne osobe pa ja bih prvo napao tu osobu koja mi je garantovala da mogu kupiti od tog "trgovca".

Znamo mi to Magic,samo pokusavamo nekako ljudima da pomognemo.
I ovde nisu u pitanju 10 jaja (primera radi navodim,da ne shvatis pogresno) vec 300K+ dinara i u slucaju zajednicke tuzbe Limundo kao posrednik moze (ali ne mora) da odgovara jer je omogucio takvu vrstu radnje jer je prividno garantovao za clana tj prodavca.

Ajde glup i grub primer: i ja kao maloprodaja sam posrednik izmedju veleprodaje i krajnjeg kupca.I ja uzmem "proviziju" ako prodam robu.Koga vataju za gusu ako nesto nije u redu?
Mene,sto je i ok,i bilo bi sve mnogo lepse i lakse da se svuda primenjuje ta logika,pa i u ovom slucaju.

Mada evo reality primer: nama su iz ranje maznuli dva laptopa u vrednosti od 60K+ dinara.Imamo video snimke,vreme,mesto...i nista.Policiju tako zabole,ni prstom nisu mrdnuli...i bas se videlo po njima (inspektorima) da ih uopste ne zanima...
To je najveci problem kod nas...

Poslednja izmena:
Vi kako hoćete ...

Limundo ima deo odgovornosti, i ulogu koju je preuzeo na sebe, oni će odraditi, dakle, daće pandurima sve što treba, i to je to ...

I ne, NIJE Limundo rekao kupite kod njega, reklo je 60 i kusur kupaca pre oštećenih .... limundo je tu da prenese utiske samo, dakle, opet posrednik ....

Tako da nije ni pijaca rekla, rekli su kupci zbog kojih je taj seljak tu 10 godina.

Kažeš drugaru, e bre, kupio bi neki mobilni, do toliko para. Drug kaže, e, znam ja kolegu, prodaje mobilni. Evo ti ga, pa se dogovarajte.... u toj transakciji, neko ispuši .... kriv je drugar ?

DUKE, ti si maloprodaja, to je tvoja roba, ti si je platio .... pa opet (moj stav) nemaš dalju odgovornost. SHvati, ja sam u trgovini. I ja 100 posto znam koliko je to gorak hleb, i više puta sam ovde pisao, ali ovde su ljudi uglavnom oštećeni, pa vide samo sebe.

Ako uzmeš taj primer, ja, tj. ti, opet odradiš šta je od tebe. Dakle, prihvatim predmet na reklamaciju, vratim ga uvozniku/proizvođaču, i čekamo ishod. I to stoji. Ali me nerviraju kupci (a mnogo je takvih ovde) koji hoće garanciju OD MENE! Nisam ja ni napravio ni uvezao.

Tako je i ovde, samo što je limundo bukvalno samo posrednik, roba uopšte nije ni bila kod njih .....

Poslednja izmena:
Nije al je nahebo svakako :)

U zadnje vreme sve vise primecujemo likove koji legalno vrse naplatu.Upoznao sam igrom slucaja vlasnika i kazu da imaju preko 300 slucajeva jer ljudi ne mogu sudski da naplate,tj,vuce se godinama po sudovima.
Znaci firma i idu za likovima koji duguju sa diktafonom i kamerom (kupovali diktafone kod nas,tako smo se skontali sa njima) da ne bude da ih diraju i sl i gnjave ljude.Mozda takvo resenje...nem pojma...

DukeLander
Iskreno, mislim da je to najbolje moguce resenje...
Iznos je poprilicno velik pa da ne bude pojeo vuk...
Nadam se da imas neki kontakt broj ili nesto, pa ako zatreba...

Nemam ali ako treba nabavicu,cesto ih vidjam u centru...
Mada su ovi iz Subotice ako se ne varam...garant NS (posto se S. Karlovci spominju) ima takve firme...

Mислим да је проблем у следећем - "Лимундо" се јавља као такав да "пере руке" у случају проблема. Да ли се некада они понуде да надокнаде новац ? Тако ради "Амазон" у случају проблема. Посебно јер "Лимундо" има те плусеве,минусеве и остала чуда. Мада свакако и ту има манипулација,што је најгоре,тако да је питање који су минусеви реални,а који нису.
И како резонују кога,оног ко има 10 продаја и оног ко има рецимо 100 продаја.
Капирам да некада продавац није крив,али ако није сигуран каква је роба,треба да сноси одговорност у смислу гаранције за исту. Ако ја нисам сигуран каква је роба и ако човеку не могу да гарантујем колико ће иста радити,онда је нормално и да сносим одговорност ако има проблема са истом. На пример,ако је компјутерска ствар у питању.
Ако је нешто друго,примећује се шарена политика "Лимунда"... Неко прода брендирану одећу,а оно кинеска копија,а када тај што је купио покуша да прода,онда му то забрањују јер није оригинални примерак робе...
Да не говорим о случајевима где продавац хард диска не даје детаљне информације о свом производу (полован,исправан),никакав скен,ништа...
Каже да не може да га прикључи на компјутер.
Тако да будите опрезни,има и добрих и лоших ствари.

ha, ha, po toj logici, javno preduzeće tržnica je krivo, ako Mika svakom svom kupcu pomorandži ubaci i po koju suvu i trulu.

nemam ama baš nikakav interes da branim bilo koga.
Vi koji ste prevareni, morate biti svesni da je to sve rizik trgovine, sa ovim ne kažem, niti mislim da je to u redu, ali to je tako, poštenja u takvoj trgovini skoro da i nema.

Ljudi su uzimali kredite za pokretanje mini proizvodnje pod patronatom države koja je odabrala proizvođača mašina, (10-20 hiljada evra) pazarili mašine, i kada su ih "namontirali", ne rade, i to ne da im nešto fali, nego uopšte nema nade da će proraditi, jer je to gomila lepo izvarenih i ofarbanih cevi, pumpi i ventila najnižeg kvaliteta koja nema ama baš nikakvu ulogu, nema procesa koji može da se obavi. Ima i takvih prevara i počinioci naravno ne odgovaraju.
Par puta sam tamo kupovao i to sitnice koje ne mogu nikako pronaći u svom širem okruženju (tipa, delovi za mini železnicu, neki rasad, semena i sl.) nikada preko 1 crvene, jer to je samo internet buvljak, a tehničku robu kupovati na buvljaku :wall:, jedino sitni serviseri za rezervne delove i to na kilo.

sa pravom se ljutite, ali ljutite se na sebe najviše, niko nije dužan da vas štiti više nego što vi sami štite sebe,
u napred uplaćivati 15 crvenih nekom kafana na račun, ejjj, sada vam to verovatno drugačije zvuči.

Ima i komentara koji podsećaju na one "jednom sam se napio od vodke i više je nikada nisam probao", a zapravo nije vodka kriva što ne znaš da piješ polako i umereno.

da li ste možda pomislili da se možda nije nešto desilo toj osobi, ili mislite samo na keš :p

prijavite nadležnim organima, tužite, ali ne očekujte mnogo, i nikako ne uzimajte "pravdu" u svoje ruke, moglo bi vas koštati mnogo više.

Poslednja izmena:
U agenciji za privredni registar piše da je pretežna delatnost Limunda trgovina na malo posredstvom pošte ili preko inetrneta, da li može preduzeću da bude osnovna tj. pretežna delatnost ono čime se ne bavi ne znam.

može kod nas sve, i proizvodni pogon da bude registrovan na trgovinu na veliko, jer niko živi to ne proverava ako su knjige i porezi uredni.

Covek delimicno si u pravu !

ali tebi pijaca, odonostno pijaca uzme od seljaka pare za tezgu i kraj i to je to, a ovi naplacuju i proviziju posle prodaje ne samo pre!

I jos nesto kao bre ebay odogovara do 100$ i oni sve pokrivaju! Mislite da ovaj glupi Limundo nemoze to? Moze nego su halapljivi i tacka, zao mi je ostecenih ali je ovo morali da se desi nekome. Treba da se popiju neku sudsku zabranu ili od poreske bilo sta....jel placaju oni porez drzavi na aukcije ili proviziju na kraju ili su pausalci od 2000din na godisnjem nivuo? ... Nista ne rade po pitanju sigurnosti, a pare uzimaju bez problema..

Ako su vec krenuli da uzmaju novac, posto nemam paypal pa da tu budes siguran koliko toliko, neka se osiguraju kod osiguravajucih kuca za ovakve stvari, nek sklope neki ugovor da sve bude osigurano sta im fali.. a da to kosta ne isplati se...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno