Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A interesantno je kako se član Limundo ovde javi povremeno, da nešto kaže ili odbrani neki postupak limunda, npr. veće provizije i slično, a ovde ni posle 5 strana , nema ga na temi da neko obrazloženje ili nešto pametno kaže ..... ima li tema o ovome na Kafeu u Limundu ? ili ubijaju postove tamo .... ?

Da se ovo desilo pre novih malih oglasa, cenim da Peca nikad ne bi popustio pod pritiskom novajlija. Mrka kapa da ce policija ovo angazovano da juri, secam se kad sam prijavio kradju svog bicikla - nudio sam policiji organizovanu grupu kradljivaca bicikala, koji su mi samo par meseci ranije ukrali taj isti bicikl iz zgrade (pa ga vratili pod pritiskom), inspektor nije hteo ni da me saslusa.
I dan-danas sam daleko gnevniji i vise krivim policiju, nego nesrecnika koji je stvar ukrao. Srecno vam bilo u isterivanju pravde, a pare nazalost nikad necete videti.

Ovde je mnogo veca suma u pitanju, i ispada da je prevara/lopovluk sasvim normalna stvar?

Bitno je da se samo dobro organizujemo, ne moze se izvuci sa ovim nikako...

Poslednja izmena:
Evo i ja sam se upisao u listu na limundu kod "kafanamarkovic" http://www.limundo.com/kupovina/Rac...Asus-P7P55D-Intel-i5-750-CPU-4Gb-DDR3/4140686

Prvo sam mu poslao poruku da ce doci drugar po to jer cesto prolazi tuda... I jos mi odgovori: "ok, nije problem samo nek se javi malo ranije..."
Medjutim drugar nece pre nove, onda sam ga zvao i sve delovalo ok... Uplatim pare i kazem mu samo da dobro upakuje, na to stize poruka "bice dobro upakovano ne brini" i poslednja poruka u ponedeljak da je poslato :D
Naravno paketa nema, iako mi bilo sumljivo na pocetku reko puno ljudi je kupilo, proveren je clan, imao je po neku ozbiljniju aukciju kad ono prevara godine...

Skoro sam tako kupio mob. sve super ispalo, vec godinama pazim dok trgujem pogotovo na bay-u i po domacim oglasima ali eto svakom se omane, zato vise nikad placanje unapred!!! I SAMO BENCH !!

Mada nece se ovim zavrsiti, samo da nekako dodjemo do podataka....

ko je iz novog sada bilo bi lepo da poseti ovu gospodju jer je ova adresa na posiljci koju je korisnika KAFANAMARKOVIC koristi kao zadnju ili predzanju pri slanju paketa.Ovu poruku sam dobio od 1 clana koji je 22.12 kupio hard disk na aukciji

Bio sam pre par minuta u posti. Ovo su podaci ko je poslao meni predmet iz prethodne licitacije korisnika KAFANAMARKOVIC:

Milica Markovic

Trg Branka Radicevica 4

21205 Sremski Karlovci

Ovde je mnogo veca suma u pitanju, i ispada da je prevara/lopovluk sasvim normalna stvar?

Bitno je da se samo dobro organizujemo, ne moze se izvuci sa ovim nikako...

Da li si svestan npr. koliko agencija za posredovanje u izdavanju nekretnina godinama vara ljude, bez ikakvih problema?! Navodno imaju ogromnu bazu podataka jeftinih a dobrih stanova (sic!), a kada se uplati "clanarina", vrlo brzo se ispostavi da barataju sa nekoliko stanova koje pokupe iz oglasa.
Ja bih voleo da isterate pravdu, i ne zelim da vas obeshrabrim, samo treba biti svestan u kakvoj "drzavi" zivimo. Naravno da je prevara ocigledna, ali jedino sto daje nadu da cete prevaranta poslati tamo gde mu je mesto jeste njegova nezasitost, tj. cinjenica da je prevario toliki broj ljudi odjednom.

Ne mogu sada da preturam po bencu jedan NAS clan je pisao kako mu je limundo suspendovao nalog iako je imao dosta pozitivnih ocena evo o cemu se radi.
Nas clan je prodavao neki laptop na limundu i dao je radnu garanciju 10-tak dana lik je kupio na aukciji i dosao licno da isproba i kupi.Sve je proslo ok ali posle mesec dana(tako nesto) taj lik zove kaze nece laptop da se upali i opet dodje do naseg clana ali tu nastane nesporazum nakoc cega kupac zovne limundo i ovi mu pretili da mora da opravi laptop ili vrati pare nakon cega su mu ovi blokirali profil.

ovo se i meni desilo,kupio na limundu,nije mi odgovaralo,isti taj oglas ponovo okacim sa istim slikama i jos vise obrazlozim,prodam za manje novca,a kupac me nagrdi,SLAZEeee dobro,pozali se limundu da vratim novac jer sam prevario kupca i suspenduje mi nalog sa 186 pozitivnih od seljanke :wall: koja zivi u predgradju Avale :wall: !!
http://www.limundo.com/Clan/pacedinki/Negativne

A o zasticenim clanovima i da ne pricamo, http://www.limundo.com/Clan/boske215 kupio sam aparat od ovog bosancerosa za prijatelja i jos ga pitam "da li je ispravan nije za mene" da da ako nije vracam novac,stigne naravno neispravno.Zovem pitam to sitan kvar uradi ovo-uradi ono,tako 2-3 dana i na kraju trazim novac nazad on kaze zadrzi aparat poslacu ti novac,i pocne da preti,vredja,bazice mi bombu u dvoriste,zapalice mi kucu,pobice mi sve....ej.Ja u soku zbog 3000din.Prijavim limundu oni kazu kontaktiracemo i na tome se zavrsi.Ja dam nehativnu ocenu oni je obrisu,i STA DALJE RECI !!!

Poslednja izmena:
Ja sam od njega kupio neku neonku koja nije radila ali on je napisao da nije bila ispita kostala je 90 din ali kad je stiglo samo je postarina naplacena a podatke koji su mi ostali su samo oni sa koje je adrese poslato....Milica Markovic trg Branka Radicevica 4 Sremski Karlovci i imam neki broj 0612447168....pozzzz

to mi je stiglo od jos jednog limundovca

podelimo se na pola, jedna grupa u karlovce, jedna u loznicu
ako nadjemo jos neke podatke, delimo se na vise....samo nek bude nedelja neka kad su uglavnom svi slobodni

WsieguySGS ako si prijavio nesto javi sta i kako na forumu

Poslednja izmena:
Da li postoji mogucnost da lik uopste nije iz Loznice, tj da li prilikom uplate u banci zaista treba dati adresu ili je dovoljno ime i prezime kao i broj racuna da bi uplata prosla.

Od boske215 sam i ja kupio espresso aparat za oko 7k din. Pise na aukciji novo, samo probano i zapakovano nazad, naravno 100% ispravno. Dobio aparat, ono izgrebano, prljavo, masno i naravno poluispravno. Trazim pare nazad, a on e vala necu ti vratit pare nikako! Ostavim negativnu, limundo obrise. Sta reci, neki ljudi imaju protektorat tamo...

Za uplatu u banci je dovoljan samo broj racuna i ime, a ako uplatis u banci u kojoj je taj racun, onda ni ime ne treba.

Sta cemo ljudi ja evo ne mogu da se smirim nikako,radim uvece do 10,11 kao konjina da bi zaradio posteno koji dinar i na kraju resim da priustim sebi nesto lepo za novu godinu i takvo smece od coveka nas sve izradi ! Puko sam 12000din. za nista samo da mozemo se skupiti i naci ga ja cu ga zadaviti golim rukama jel takva stoka ne zasluzuje da zivi. ne mogu nikako da se smirim jer nista ne preduzimamo jer smo u ovakvo jadnoj drzavi,neznamo kome da se i obratimo a to djubre nam se smeje negde sad sa 2000e u dzepu i zaboli ga jer mi nista ne preduzimamo!!!

TI SI DRUŽE POGREŠIO ADRESU TREBA DA SE OBRATIŠ LIMUNDU !!!!!

NEMOJ DA ME UZNEMIRAVAŠ BRE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kingblue888 (204) to je clan

a kupovao je http://www.limundo.com/Clan/kingblue888_strana_3

verovatno isto za dz ali nece da se bakce s nama

odgovorio mi je i normalno sada

Na Limundu i Kupindu se nikad nezna ko će vas kad prevariti ! Morate se sami paziti ! Ja nikom u napred ne plaćam veći iznos od 1500 din . Ja uvek tražim robu pouzećem na otkup preko neke od kurirski služba . Moj vam je savet da ne plaćate unapred robu !!! Skupite se svi prevareni i podnesite tužbu . Ja bi podneo tužbu da me je prevario bilo ko !

Poslednja izmena:
kafanamarkovic ima definitivno jos naloga na limundu, lik ce sigurno nastaviti da trguje.

A broj negatovnih mu raste .... sada 27 ...

Dakle, da ponovim svoj predlog:

A i bolja varijanta je da 4 najjača čoveka uzmu od svih oštećenih po 300-500 dinara, kad su pukli tolike pare, neće žaliti još 300 dinara, da se plati gorivo, a možda čak i renta kar, i da mu se ode na prag, pa mu se malo svira moravac po rebrima kao na harmonici ...

Pa zajedno sa njim u banku da digne te pare i da se vrate ljudima ... cenim da je to po 10ak posto od sume oštećenih ....

A sada vidim da je određen broj ljudi i veće pare pukao, tako da za 10 posto može već da se plati čovek koji se time bavi .... :) :)

Nista ljudi, znamo sta nam je ciniti, peticija za ukidanje limunda, dovodimo PayPal i eBay. Ima nas valjda dovoljno da pokrenemo neku akciju. Jel se ko obratio mozda medijima????

Ne vidim kako ce eBay da spreci ljude da salju pare tipu koga u zivotu sreli nisu.

Meni je račun na Limundu trenutno u minusu 85din. Neću im platiti ni dinar dok se aktivno ne uključe u rešavanje ovog problema a pozivam i ostale koji im nešto duguju da im ne uplaćuju novac. Možda ih to malo trgne jer je njima novac najbitniji, zar ne?

E pa drugari, ne znam sta da vam pricam. Hteo sam danas da preduzmem sve sto je moglo, zvao jedne prebacili me na druge, zvao druge, prebacili me na trece. Ti treci su bili u MUP-u u Beogradu odeljenje za visokotehnoloski kriminal. Zena mi je rekla da su svi otisli sa posla i da je sledeci radni dan 3. januar.

Sta dalje da vam pricam...

Jos jedna stvar, kontaktirao sam limundo sa jos jednom porukom i napomenuo im nasu "zelju" da se sto aktivnije ukljuce u resavanje ovog slucaja. Napomenuo sam im i da provere ako imaju mogucnosti da clan kojim slucajem nema jos naloga sa kojih operise, naveo im one podatke o adresi u sremskim karlovcima i tako dalje. Takodje vas molim sve, posto je evidentno da narednih par dana necemo nista konkretno moci da preduzmemo zbog praznika, prikupite za to vreme sve potrbne papire, znaci izvode iz banke ako ste placali preko neta, ili uplatnice, izvestaje o aukcijama, odstampane screen-shotove vasih naloga sa licnim podacima i stranicu na aukciji sa koje se moze videti da ste na istoj pobedili, i sve slicno sto vam pane na pamet a moze da upotpuni podatke za prijavu i optuzbu. Uglavnom, budimo spremni kad bude dosao dan da se nesto konkretno ne preduzme, da ne bi posle bilo komentara da samo pricamo ovde u prazno i nista ne preduzimamo.

Moze lako da se desi da se radi o organizovanoj grupi, ja sam licno ubedjen da ih ima nekoliko, sto je za nas super, jer ako se bude tretiralo kao organizovano kriminalno delo prevare, jos ce veca prasina da se digne.

Poslo sam sledecu poruku limundocafe:

za proteklih 10 dana prevareno je vise od 30 clanova limunda u aukcijama clana@kafanamarkovic http://www.limundo.com/Clan/kafanamarkovic .Iznos a koji smo mi prevareni prelazi 300 000 din.Oprez pri kupovini posoji opasnos da ovaj clan ima jos neki nalog jer su sve prodaje kojie je izvrsio ranije bile za simbolican iznos koji uglavnom nije naplacivao,vec placao i postarinu,samo da bi dobio 60 pozitivnih ocena i da bi izvrsio ovakvu PLJACKU !!!

i dobio:
Tema uneta
Zdravo,

tvoj komentar je primljen i poslat na proveru.
Odmah po odobrenju postaće vidljiv.

Provera komentara se vrši u toku radnog vremena
Limunda: svih dana u nedelji u periodu od 08.00h do 00.00h.
Ne šaljemo obaveštenje da li je poruka odobrena ili nije.

Tvoj Limundo tim

Zivo me zanima da li ce "Nas limundo tim" da je objavi,pa mozemo malo tamo da pljuckamo po limundu ;)

Meni je račun na Limundu trenutno u minusu 85din. Neću im platiti ni dinar dok se aktivno ne uključe u rešavanje ovog problema a pozivam i ostale koji im nešto duguju da im ne uplaćuju novac. Možda ih to malo trgne jer je njima novac najbitniji, zar ne?

Godinu dana sam im duzan 90RSD i nikad im necu platiti, sto se mene tice mogu slodobno da se zapale i da izgore do temelja!

Ne druze, posle odredjenog vremena ce ti blokirati account....Tako su ortaku uradili....

Poslednja izmena od urednika:
Trenutno stanje

Šta je do sada odrađeno u ovom slučaju:

• član suspendovan
  • blokirani svi pokušaju ponovljene registracije sa sumnjivim podacima
  • u uskom kontaktu sa članom koji koordinira akciju zajedničke tužbe svih prevarenih članova
  • sakupljamo sve podatke koje mogu policiji u istrazi biti od koristi
  • pružamo pravnu pomoć sa našim advokatima
  • pojavićemo se kao svedoci ako je potrebno

Vladimir Nikolić
Limundo tim

Fino je ovo sto se neko iz limundo kuce javio, pozdravljam gest ! ;)

Pohvalno je što si se javio, Vladimire. Svaka čast.

Organizujte ovo, neki "izlet" do čoveka, na "razgovor" ... nije mala cifra uopšte u pitanju ......

najgore od svega je sto moramo da sacekamo tih 10 dana kako bi i zakonski limundo mogao da pokrene bilo sta. smatram da kada istekne tih 10 dana mi treba da pokrenemo galamu ako nam ne izadju u susret (verovatno nece) i pokrenemo tuzbu protiv limunda. nemamo mi nista od toga sto ce oni da proslede podatke markovica policiji jer po mom misljenju taj lik je vec negde preko (mozda bas u nemackoj, jer je u svim aukcijama predstavljao da su predmeti odatle). ako je to slucaj mi mozemo da se slikamo za pare. on ce dobiti poternicu i murija ce ga cekati jos neko vreme ali mi pare verovatno nikada vise necemo videti. iskreno ja sam ostecen najmanje u ovoj prici ("samo" 5557 dinara) ali stvar je principa i moram da priznam da me je vise iznervirao stav limunda nego doticna jajarica koja nas je prevarila. limundo mu je omogucio da to izvede. dali su mu slobodu da insistira da mu uplatimo unapred, da to prakticno bude jedini uslov kako mi mozemo da dodjemo do predmeta koje smo izlicitirali (drugi uslov je preuzimanje licno ali ko ce da putuje do loznice). limundo je uzeo svoj procenat od svih nas. oni su ga pustili u svoj sistem a sve pod izgovorom da je clan proveren davanjem skenirane licne karte njima na uvid, kako i davanjem broja mobilnog telefona. svi znamo koliko je jednostavno dati tudju licnu kartu, ne mora cak ni da ubacuje svoju sliku jer ga limundo nikada nije ni video pa ne znaju ni kako izgleda lik, kao sto ne znaju ni za koga od nas. sto se tice opet broja mobilnog telefona, pa svako moze da kupi karticu na kiosku ili nadje neku na ulici i posluzi se njom. tako da ako covek realno pogleda limundo ne da ne uliva nikakvu sigurnost nego kompletnu krivicu prebacujem iskljucivo na njih. to je kao u nasem svakodnevnom zivotu, nije mi kriv miskovic koji me krade sa cenama u radnji, mitrovic i karic zbog kojih sam ostao bez dva posla.....kriva je drzava sto je dozvolila tim indijancima da nam to urade. u ovom slucaju drzava je limundo. oni su smislili sistem, njihova su pravila...kada treba da se ubere harac (njihov procenat) onda su brzi kao brzi gonzales, kada sam u minusu na njihovom racunu po nekoliko puta me opomenu, kada pokusam da se dogovorim sa drugim trgovcem na limundu kako bih dobio bolju cenu dobijem njihove opomene....ali kada treba da nas zastite (ponavljam u sistemu koji su oni stvorili a sve po njihovim pravilima) onda se kao poslednje funjare ogradjuju od svega pa na kraju ne sto nemamo povracaj novca od njih, neku garanciju...nego podatke od doticnog prevaranta nece da daju nama nego direktno policiji. iskreno maksimalno sam razocaran i ako ostanem bez love a probacu na sve nacine da je povratim (zvacu im inspekciju, centar za zastitu potrosaca, radim na tv pa cu im poslati kolege novinare....) i na kraju treba kolektivno da pokrenemo tuzbu protiv limundo tima. ako su toliko drski da nas se rese na ovakav nacin, spreman sam na sve, povuci cu sve drugare koje znam sa limunda (mnoge od njih sam ja navukao na limundo), svima pricati ovo sto nam se desilo, pisati svuda na netu...ako nam limundo tim okrene ledja u situaciji kada po meni oni trebaju da nam nadoknade izgubljeno, onda ce dobiti odgovor i siguran sam da im se nimalo nece dopasti. kontaktirajte sve ostecene ako imate kontakt kako bi se sto pre organizovali i zajedno usli i resili ovaj problem. bitno je misljenje svakog od nas pa to treba da obavimo sto pre iz razloga sto imamo svega par dana i zbog toga sto nas ocekuju praznici pa je pitanje kako i kada ce raditi limundo, policija, ustanove koje cemo da obidjemo ako nas limundo iskulira i naravno kada ce bilo ko od nas biti slobodan.
moja mail adresa je [email protected] zovem se sale i spreman sam za bilo kakve predloge samo da se sto pre organizujemo
ne treba vise da komuniciramo medjusobno na limundu jer oni citaju mnoge poruke vec cemo to da nastavimo preko mailova i mobilnih telefona.
mislim da kada se svi kontaktiramo i dogovorimo sta i kako cemo da preduzmemo (jer jedino zajedno nesto mozemo da uradimo, kao pojedinci nista) da tada osobe koje nisu iz beograda (nisu u mogucnosti da odu direktno u limundo predstavnistvo) da treba nekom od nas iz beograda da upravo ovako putem maila proslede svoje podatke: ime, prezime, adresa, kontakt telefon, kompletnu izjavu sa podacima vezano za predmet koji su "kupili", za koliko su osteceni, nacin prodaje...naravno bilo bi dobro da proslede i svoje misljenje u toj poruci i ako je moguce podatke uplatnice iz banke kada, gde i koliko su uplatili doticnom. ovo sve je potrebno kako bi se mi iz beograda svi skupili i sa svim podacima (izjavama) osoba koja su ostecena, otisli zajedno do limundo predstavnistva i videli koliko smo kao potrosaci zasticeni.
pozdrav i apelujem jos jednom da prosledite ovu poruku svima i naravno u svakoj dodajte kontakt adrese ili brojeve telefona svakog od nas.

Poslednja izmena od urednika:
Ja kada sam se registrovao pre 3 i po godine na limundo, tada su mi trazili kopiju licne karte da posaljem. Zato bih zamolio gospodu iz Limunda da nam dostave bar JMBG clana kafanamarkovic, da bi mogao preko prijatelja iz MUP-a da dodjem do lokacije doticnog gospodina

Taj mora da je pera kojot enije ako je svoju licnu kartu stavio a nameravao da uradi ovako nesto...

Ja sam iz Loznice.I na limundu imam skoro 1700 pozitivnih.Da mi je da ja upoznam i sretnem ovog "gospodina",netreba mi ni limundo ni policija!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno