najgore od svega je sto moramo da sacekamo tih 10 dana kako bi i zakonski limundo mogao da pokrene bilo sta. smatram da kada istekne tih 10 dana mi treba da pokrenemo galamu ako nam ne izadju u susret (verovatno nece) i pokrenemo tuzbu protiv limunda. nemamo mi nista od toga sto ce oni da proslede podatke markovica policiji jer po mom misljenju taj lik je vec negde preko (mozda bas u nemackoj, jer je u svim aukcijama predstavljao da su predmeti odatle). ako je to slucaj mi mozemo da se slikamo za pare. on ce dobiti poternicu i murija ce ga cekati jos neko vreme ali mi pare verovatno nikada vise necemo videti. iskreno ja sam ostecen najmanje u ovoj prici ("samo" 5557 dinara) ali stvar je principa i moram da priznam da me je vise iznervirao stav limunda nego doticna jajarica koja nas je prevarila. limundo mu je omogucio da to izvede. dali su mu slobodu da insistira da mu uplatimo unapred, da to prakticno bude jedini uslov kako mi mozemo da dodjemo do predmeta koje smo izlicitirali (drugi uslov je preuzimanje licno ali ko ce da putuje do loznice). limundo je uzeo svoj procenat od svih nas. oni su ga pustili u svoj sistem a sve pod izgovorom da je clan proveren davanjem skenirane licne karte njima na uvid, kako i davanjem broja mobilnog telefona. svi znamo koliko je jednostavno dati tudju licnu kartu, ne mora cak ni da ubacuje svoju sliku jer ga limundo nikada nije ni video pa ne znaju ni kako izgleda lik, kao sto ne znaju ni za koga od nas. sto se tice opet broja mobilnog telefona, pa svako moze da kupi karticu na kiosku ili nadje neku na ulici i posluzi se njom. tako da ako covek realno pogleda limundo ne da ne uliva nikakvu sigurnost nego kompletnu krivicu prebacujem iskljucivo na njih. to je kao u nasem svakodnevnom zivotu, nije mi kriv miskovic koji me krade sa cenama u radnji, mitrovic i karic zbog kojih sam ostao bez dva posla.....kriva je drzava sto je dozvolila tim indijancima da nam to urade. u ovom slucaju drzava je limundo. oni su smislili sistem, njihova su pravila...kada treba da se ubere harac (njihov procenat) onda su brzi kao brzi gonzales, kada sam u minusu na njihovom racunu po nekoliko puta me opomenu, kada pokusam da se dogovorim sa drugim trgovcem na limundu kako bih dobio bolju cenu dobijem njihove opomene....ali kada treba da nas zastite (ponavljam u sistemu koji su oni stvorili a sve po njihovim pravilima) onda se kao poslednje funjare ogradjuju od svega pa na kraju ne sto nemamo povracaj novca od njih, neku garanciju...nego podatke od doticnog prevaranta nece da daju nama nego direktno policiji. iskreno maksimalno sam razocaran i ako ostanem bez love a probacu na sve nacine da je povratim (zvacu im inspekciju, centar za zastitu potrosaca, radim na tv pa cu im poslati kolege novinare....) i na kraju treba kolektivno da pokrenemo tuzbu protiv limundo tima. ako su toliko drski da nas se rese na ovakav nacin, spreman sam na sve, povuci cu sve drugare koje znam sa limunda (mnoge od njih sam ja navukao na limundo), svima pricati ovo sto nam se desilo, pisati svuda na netu...ako nam limundo tim okrene ledja u situaciji kada po meni oni trebaju da nam nadoknade izgubljeno, onda ce dobiti odgovor i siguran sam da im se nimalo nece dopasti. kontaktirajte sve ostecene ako imate kontakt kako bi se sto pre organizovali i zajedno usli i resili ovaj problem. bitno je misljenje svakog od nas pa to treba da obavimo sto pre iz razloga sto imamo svega par dana i zbog toga sto nas ocekuju praznici pa je pitanje kako i kada ce raditi limundo, policija, ustanove koje cemo da obidjemo ako nas limundo iskulira i naravno kada ce bilo ko od nas biti slobodan.
moja mail adresa je
[email protected] zovem se sale i spreman sam za bilo kakve predloge samo da se sto pre organizujemo
ne treba vise da komuniciramo medjusobno na limundu jer oni citaju mnoge poruke vec cemo to da nastavimo preko mailova i mobilnih telefona.
mislim da kada se svi kontaktiramo i dogovorimo sta i kako cemo da preduzmemo (jer jedino zajedno nesto mozemo da uradimo, kao pojedinci nista) da tada osobe koje nisu iz beograda (nisu u mogucnosti da odu direktno u limundo predstavnistvo) da treba nekom od nas iz beograda da upravo ovako putem maila proslede svoje podatke: ime, prezime, adresa, kontakt telefon, kompletnu izjavu sa podacima vezano za predmet koji su "kupili", za koliko su osteceni, nacin prodaje...naravno bilo bi dobro da proslede i svoje misljenje u toj poruci i ako je moguce podatke uplatnice iz banke kada, gde i koliko su uplatili doticnom. ovo sve je potrebno kako bi se mi iz beograda svi skupili i sa svim podacima (izjavama) osoba koja su ostecena, otisli zajedno do limundo predstavnistva i videli koliko smo kao potrosaci zasticeni.
pozdrav i apelujem jos jednom da prosledite ovu poruku svima i naravno u svakoj dodajte kontakt adrese ili brojeve telefona svakog od nas.