Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@bora, Iako ne gotivim pravila limunda, mislim da je greska tvoja. Otvaranje vise naloga je zabranjeno iz potpuno normalnih razloga i ne vidim zasto bi uopste pokusavao da otvaras druge. Druga stvar, nije njima zinulo dupe za 900 din, nego su to pare koje ti njima dugujes. Prodajom na sajtu si pristao da njihovu uslugu platis toliko i sada nemas nikakva prava da se bunis sto im dugujes.

ja sam odmah rekao, ok ako ne uspevam ja da napravim novi nalog, i totalno je ok sto ne sme da se ima vise naloga, ali moji ukucani kad probaju da se registruju dobiju isti problem, njihovi podaci, njihove licne karte, drugi internet i ip...to je problem...a to da li su alavi za pare ili ne, vec su pokazali ;)

Poslednja izmena:
Evo par zanimljivih situacija sa Limunda.

1. Ukoliko vam se ukaže prilika da poslujete kao pravno lice, a pre ste nalog koristili kao fizičko lice za prodaju ne postoji apsolutno nijedan način da zadržite izgrađenu reputaciju i da nastavite korišćenje naloga, a da pri tome Limundo u svom sistemu prebaci nalog na pravno lice to ne postoji u opcijama nego morate sve iz pocečtak i pod drugim nalogom da radite, a stari vam ostaje kao uspomena.

2. Drugar iz Slovenije otvorio nalog na Limundu bez ikakvih problema, pozvali ga i prošli ceo verifikacioni postupak od strane Limunda. Posle nekog vremena želeo je da postavi aukcije, ali naišao na niz problema koji jasno nisu definisani.

Između ostalog ograničenje u postavljanju aukcije na 3, dopuna računa plaćanje kreditnom karticom (ne), paypal (ne) isključivo devizni bankovni transfer (skupo) dugo se čeka na realizaciju, plaćanje za predmet isključivo Limundo Cash i Lično, postavi pitanje oko Limundo Cash-a kaže morate da imate otvoren račun u Srbiji. Ok donekle neke su mu stvari i bile jasne, ali nije mu i dalje jasno zašto dozvoljavaju stranim državljanima registraciju kada nemogu ni po bilo kom osnovu da naplate predmet.

Postavi on tri aukcije (toliko dozvoljeno) navede da šalje otkupninom preko PostExpress usluge za vreme boravka u Srbiji, zamoli me da dopunim za njega račun, a ja ga pitam samo kako kada su podaci iz Slovenije šta će mi reći ona u banci, naravno da neće prihvatiti takvu uplatnicu.

Kontaktira on Limundo oni mu kažu nema problema možete i u pošti dovoljan je samo broj korisničkog naloga, on se nalazi itd... Izvršim ja dopunu računa kako bi mogao po fiksnoj ceni da postavi predmet.

Posle dva dana od pokretanja aukcije zatvorene, razlog zabranjeno je stavljati u opisu da postoji mogućnost slanja otkupnine i dobije promenu statusa naloga (opomenu) i tu nastane prepiska sa korisničkim servisom ali bezuspešno (šablonski odgovori), da korisnik kada je nov to ne sme da radi, krši pravilnik Limunda itd...

Šta mu je drugo preostalo nego da izjavi "Kada omogućite funkcionisanje za strance bez pomoći rodbine u Srbiji, onda ću otvoriti nalog kod Vas, ovaj već sad možete ugasiti.

I glavno pitanje koje se odnosi jeste da Limundo omogućava registraciju stranim državljanima, ali da isti moraju isključivo da imaju rodbinu u Srbiji jer drugi način funkcionisanja ne postoji, kada se radi o slanju pošiljki, o plaćanju, dopuni računa itd...

Samo da ne bude zabune, ali drugačije ne funkcioniše, izvedite sami primer kako bi uplaćivali dopunu računa, kako bi koristili Limundo Cash, kako bi kupac dolazio po predmet u Sloveniju, Mađarsku itd...

Poslednja izmena:
Sjajno mi je ovo blacenje tog Limunda, gde ocigledno previse vremena provodite.
To je kao kad bi ja svirao protiv steama,a kupujem igre i rado ih igram ;)

I glavno pitanje koje se odnosi jeste da Limundo omogućava registraciju stranim državljanima, ali da isti moraju isključivo da imaju rodbinu u Srbiji jer drugi način funkcionisanja ne postoji, kada se radi o slanju pošiljki, o plaćanju, dopuni računa itd...

Omogućavaju jer verovatno računaju na strance prvenstveno kao na kupce.

sto se tice Limundo Cash placanja kao ekskluzivno -

imate pouzecem. prvo - ja kao kupac nikada ne bih uplatio nekome na limundo cash ili tekuci, pre dobijanja sprave, jer evo ja znam bar 4 nacina kako da uradim isto sto i kafanamarkovic, samo verzija v2.0 i da oderem ljude za oko 3-4 hiljade evra, bez da me iko ikad uvati. samo sto necu jer sam gotivac, dobar covek.

kda se stavi pouzecem, mozete da overite AKS ili PE bez da klikcete na limundo cash ili da placate besmisleno odrzavanje tekuceg i provizije.

A sto se tice mene kao prodavca, posta mi je jako blizu, i sasvim mi odgovara da odnesem spakovano, stavim adresu, stavim PN kao nacin isplate (da odma legne sutra dan kad kupac primi) i svi srecni, kupac i ja, posto sam u uslovima unapred stavio da gde god se kupac nalazi, mora da primi pouzecem a ne da se "nalazimo na pola puta" ako je bg i slicno. Aint nobody got time for that :D

Zar nije limundo cash igoritza, hocu reci garancija za povracaj novca ukoliko dodje do nesporazuma?

Limundo cash je uzasan glup i spor sistem koji te tera da sedis ispred kompjutera kao mazga da menjas "statuse" posiljke odnosno da ih pratis, i obavezan si da si konstantno u paranoji sa time. Ukoliko tog konkretno dana nisi u mogucnosti da pristupis kompjuteru da promenis "status", ono sto bi posta ili kurirska sluzba sama uradila, ti moras sutra dan iznova i tako dalje.

- troskovi odrzavanja tekuceg racuna za Limundo potrebe
- Uzasno veliki penali za neostvarenu aukciju na stetu prodavca
- uzasno komplikovan sistem za osobe koje su kompjuterski nepismene a takvih je vise, mnogo vise
- mnogo vece provizije za prodavce koji zavise od mnogo jeftinih u odnosu na manje skupih predmeta (jedan baja prodaje knjige, i zavrse na 100-200 dinara, a sobzirom da prodaje brdo knjiga taj bi preseko sa LC zaradu na pola)

I pre svega, LC koji bi trebao da zastiti kupce, im sada daje OGROMNU moc prevare :) Kafanamarkovic se desio, tako sto je prodavac prevario, a evo sada sta moze da se desi, to je moja V2.0 verzija dogadjaja:

izlicitiram BRDO stvari sa najvecom ponudom.
dobijem predmete preko Limundo Cash-a.
otpakujem, izvadim iz kutija laptopove, telefone, zlato i srebro.
vratim u kutije mrtva napajanja, hard diskove, pileca krilca, prazne parfeme

iskoristim LC dugmence i klikem - "stopirano" osdnosno - nisam dobio predmet koji pise.

pare mi se istog momenta vrate na LC racun koje odma bivaju vracene na tekuci racun, taj dan uzmem i podignem ih u kešu.

dobio sam - laptopove telefone, nakit i srebro. dinara nisam dao. KafanaIgoritza.

zbog toga ja ne zelim LC kesh.

pare mi se istog momenta vrate na LC racun koje odma bivaju vracene na tekuci racun, taj dan uzmem i podignem ih u kešu.

Siguran si u ovo ? Na koji tekući? Ti kao kupac si uplatio uplatnicom na Limundo račun. Nije baš tako kako si napisao ...

Poslednja izmena:
U pravu si, sada su promenili usled zalbi korisnika. Tekuci je povezan sa LC-om, ali onog trenutka kada ponistis transakciju, aktivira Limundo tim koji je merodavan da resi problem, ali samo iz razloga sto je opseg korisnika LC-a uzasno mali (1 na 2000 prodaja). sistem bi se automatizovao, kako je prvobitno bilo i namenjeno, pre zalbe odredjenih korisnika.

Ja i dalje ne mogu da shvatim da pojedinci pored svega ovoga i dalje nastavljaju da koriste Limundo??????
I onda se žale...

A ja i dalje ne mogu da shvatim da ti i dalje ne možeš da shvatiš da svako ima svoje razloge.

Kao i svuda, na 1000 OK kupovina, bude neki ispad, i onda UAA!!! vidi , ubij, kolji, prevaranti, lopovi, ......

Više prodajem, malo kupujem. Kada kupujem, pazim od koga kupujem, i sve super .... nemam primedbi. Kada prodajem, napišem sve šta može da se napiše. Nema laži, nema prevare.

Limundo ma svojih bisera, ali ima ih svuda ...

KafanaMarkovic je slucaj koji ih je najvise ocrnio, ali **** ga... ima krivice i sa druge strane ... da ne krecemo opet ....

Poslednja izmena:
Sta si prodavao?

Retko koristim Limundo, imam 10 kupovina sveukupno. Kupovao sam muzičke CDove i značke. Ništa "veliko", što bi se reklo.

Imam Kenwoodovo pojačalo/risiver pa sam hteo da uparim sa zvučnicima. Tako gledam oglase i naletim na osobu iz Čačka koja prodaje KENWOOD zvučnike (na aukciji su).
Aukcije koje su bile u toku su isto tako bile primamljive, a ova njegova mi je bila skroz super, ali nisam mogao da se odlučim.
Pošaljem PM sa sledećom sadržinom:
Pozdrav,

Ja sam iz Trnave (Čačak), pa me interesuje da li možemo da se dogovorimo za kupo-prodaju van Limunda i koja bi bila cena za zvučnike?

--
Nemanja

Javi se čovek i kaže:
Pozdrav Nemanja,drago mi je da si se javio i hvala ti na ponudi,ali ne znam da li je to moguce s obzirom da sam vec dao na licitaciju,koliko bih morao da platim sto odustajem od prodaje,a druga stvar ne znam da li bi ti odgovarala i cena..tacno je da ne znam koliko cu dobiti za njih ovde.mozda manje negos to ocekujem,ali ne bih ih dao ispod 60 evra,jer sam ih skoro nosio kod jednog majstora na procenu i koji je rekao da samo prazne kutije bez icega vrede 40 evra..tako da eto,odgovorio sam ti iskreno i hvala jos jednom na javljanju..svako dobro..

Na to mu ja odgovorim:
Pozdrav,

Hvala ti što si odgovorio na poruku. Ja razmišljam o kupovini zvučnika već neko vreme, ali ne znam šta da uzmem. Davno sam kupio Kenwoodovo pojačalo, a već nekoliko godina pre toga imam Technicsov dek. Skupljalo se vremenom, a nisam žurio da to sastavljam. Mada, sada bih da slušam radio, pa ne znam kakvi mi zvučnici odgovaraju. Ako kojim slučajem ne budem ništa kupio do isteka tvoje aukcije, licitiraću kod tebe. :)

Sve najbolje!

Ne budem lenj, licitarm na njegovoj aukciji i trenutno vodim. Ne leži vraže, stiže meni opomena od njihovog sistema. Čekaj, kako? Odakle? Zašto? Dobro, znam zašto, jasno mi je bilo iz opomene, ali... Licitirao sam kod čoveka, a u pitanju je PM prepiska.

To mene zaintrigira pa ja njima pošaljem upit u vezi svega toga i javi se neka Ljupka iz Limundo tima koja vrti istu priču kao pokvarena ploča i nema odgovora na pitanje "Na osnovu čega je meni izdata opomena?". Nije valjda da rade skrining poruka? I nije valjda da me je čovek koji me je prijavio onaj kod koga licitram zvučnike?

Ako nisam barem 10 puta do sada poslao sličan upit na eBayu, ne zvao se ja Nemanja. Nikada nikakav problem se nije dogodio, ali kod ovih naših sa stranim kapitalom izgleda da stvari stoje drugačije.

Limundo trivia:
Prema njihovim pravilima, sve što ikada kupite, a da nije preko njihovog servisa, prekršili ste pravila korišćenja. 0.o

Očigledno je diletant pisao pravila korišćenja, ono ni jedna advokatska kancelarija ne bi sebi dozvolila, a ja baš u poslednje vreme nešto po advokatima i zakonicima. :) Pala Ljupka ko kec na deset. Videćemo. :)

Ja i dalje ne mogu da shvatim da pojedinci pored svega ovoga i dalje nastavljaju da koriste Limundo??????
I onda se žale...

Jedine dve stvari koje želim da kupim, a ima ih samo na Limundu su Nintendo 64 i Mario Kart. :)

Ne budem lenj, licitarm na njegovoj aukciji i trenutno vodim. Ne leži vraže, stiže meni opomena od njihovog sistema. Čekaj, kako? Odakle? Zašto? Dobro, znam zašto, jasno mi je bilo iz opomene, ali... Licitirao sam kod čoveka, a u pitanju je PM prepiska.

To mene zaintrigira pa ja njima pošaljem upit u vezi svega toga i javi se neka Ljupka iz Limundo tima koja vrti istu priču kao pokvarena ploča i nema odgovora na pitanje "Na osnovu čega je meni izdata opomena?". Nije valjda da rade skrining poruka? I nije valjda da me je čovek koji me je prijavio onaj kod koga licitram zvučnike?

Nije te prijavio nego skeniraju poruke - ako spomenes preuzimanje van aukcije hoce da rade to - stalo im je do tih par % sto uzimaju na svakoj aukciji ;)

Ovo
da li možemo da se dogovorimo za kupo-prodaju van Limunda i koja bi bila cena za zvučnike?
skriptica izcitala i dobio si opomenu,
kad njima to prijavi nema tu vise ponistavanja ....

Jedine dve stvari koje želim da kupim, a ima ih samo na Limundu su Nintendo 64 i Mario Kart. :)
E onda trpi, šta da ti kažem.
Ja nikada ništa nisam kupio/prodao preko Limunda, niti ću. Sve što sam ikada poželeo da kupim našao sam preko eBaya (i to skoro uvek jeftinije) ili nekog od naših ozbiljnijih foruma (macserbia.org, benchmark forum, hi-files forum,...). Što se tiče prodaje uglavnom ide preko ovih foruma i do sada uglavnom nisam imao neprijatnosti.

@ sirNemanjapro
u ovih 135 strana je makar na 5 strana pomenuto da Limundo cita privatne poruke i nemoj da te to cudi jer oni od sprecavanja prodaje van Limunda zive. Sto se tice toga da li smeju ili ne, u pitanju je privatan sajt, znaci mogu da rade sta hoce, niko te ne tera da kupujes/prodajes tamo. Ima nacina i da se kupi/proda van Limunda bas preko Limunda ali moraju obe strane da budu zainteresovane i umesne :eyebrows:

Nije te prijavio nego skeniraju poruke - ako spomenes preuzimanje van aukcije hoce da rade to - stalo im je do tih par % sto uzimaju na svakoj aukciji ;)

Ma nema šanse da skeniraju. Nisu mogli običan sorting da urade kršteno, oni da prave softver koji će da skenira PMove. Plus, gde sam se ja prijavio za to da oni skeniraju PMove? To nigde ne piše u njihovim pravilima.

Ovo

skriptica izcitala i dobio si opomenu,
kad njima to prijavi nema tu vise ponistavanja ....

Ma jok, nema teorije.

E onda trpi, šta da ti kažem.
Ja nikada ništa nisam kupio/prodao preko Limunda, niti ću. Sve što sam ikada poželeo da kupim našao sam preko eBaya (i to skoro uvek jeftinije) ili nekog od naših ozbiljnijih foruma (macserbia.org, benchmark forum, hi-files forum,...). Što se tiče prodaje uglavnom ide preko ovih foruma i do sada uglavnom nisam imao neprijatnosti.

Meni ne gine retail shop, sa polovnjacima, kao što znaš, nemam sreće. :)

@ sirNemanjapro
u ovih 135 strana je makar na 5 strana pomenuto da Limundo cita privatne poruke i nemoj da te to cudi jer oni od sprecavanja prodaje van Limunda zive. Sto se tice toga da li smeju ili ne, u pitanju je privatan sajt, znaci mogu da rade sta hoce, niko te ne tera da kupujes/prodajes tamo. Ima nacina i da se kupi/proda van Limunda bas preko Limunda ali moraju obe strane da budu zainteresovane i umesne :eyebrows:

Aco, nema šanse da smeju to da rade. Prvo, time bi prekršili više zakona, drugo, ja nigde nisam pristao na to, a pri tom i ne piše nigde u zvaničnim dokumentima.
Na kraju krajeva, nisam nikoga oštetio, pogotovu ne njih. Sve što je ikada bilo na aukciji sam kupio i oni su imali "vajde" od toga. Nisam hteo da kriptujem poruke da bih se razumeo sa čovekom na namigivanje. :D No, moglo je i to verovatno, ali šta sad.

Stvarno sam 100% ubeđen da nemaju nikakvog prava niti osnova da to rade, niti sam ja na to pristao.

Poslednja izmena:
Zašto bi nešto što je već na aukciji želeo da kupiš van iste?
1. Tu su njihova pravila i više nego jasna.
2. Na samoj licitaciji možda prođeš jeftinije.

Da imaju skripte koje prate @ i brojeve sa +381 i 06 u početku ne treba ni sumnjati.

@sirNemanjapro Ja sam se zbog toga svadjao sa njima. Zacudio sam se kada mi je stigla opomena, upitao ih koji je razlog, a oni nisu hteli da mi kazu. Ja sam im rekao da narusavaju privatnosti, itd. I natezao sam se sa njima danima. Posto sam video da to nikuda ne ide, napustio sam Limundo. Od tada je proslo mozda i vise od 2 godine.

@sirNemanjapro

Napisi nekom svoju mail adresu u poruci i dobices opomenu, i to recimo nekom proverenom sa foruma da znas da nece da te prijavi, cisto da se uveris da se sve skenira

Da si ti meni ziv i zdrav, imaju i prava i rade.

Prava nemaju, to nema dileme. Da to rade, ne znam, nisam siguran. Opet, govorimo o ljudima koji su bili nesposobni nekoliko godina da uvedu sorting na sajt.
Voleo da saznam na koji način su oni došli do toga da ja njima iskočim na radaru. Nigde se niko od nas koji tamo imamo nalog nismo prijavili za to, niti je to dozvoljeno zakonom.
Sad to što prolazi u NR Banana sa novim ustavom, to je druga priča.

Zašto bi nešto što je već na aukciji želeo da kupiš van iste?
1. Tu su njihova pravila i više nego jasna.
2. Na samoj licitaciji možda prođeš jeftinije.

Da imaju skripte koje prate @ i brojeve sa +381 i 06 u početku ne treba ni sumnjati.
Žurilo mi se, jer su već bile aukcije na zvučnicima koji su mi se dopadali pa rekoh da učinim uslugu i sebi i čoveku. On je možda mogao da prebaci aukciju na "prodaj odmah za xxx dinara", čini mi se da imaju tako nešto.

1. Njihova pravila su užas.
2. Verovatno ću i proći, ali stvar je u zaštiti privatnosti korisnika, principu i sistemu rada Limunda.

@sirNemanjapro Ja sam se zbog toga svadjao sa njima. Zacudio sam se kada mi je stigla opomena, upitao ih koji je razlog, a oni nisu hteli da mi kazu. Ja sam im rekao da narusavaju privatnosti, itd. I natezao sam se sa njima danima. Posto sam video da to nikuda ne ide, napustio sam Limundo. Od tada je proslo mozda i vise od 2 godine.

Izgleda da ću istim putem i ja da pođem. Ne mogu da razumem da imaju skripte i da mogu to da rade. Najblaže rečeno sam zgrožen!

@sirNemanjapro

Napisi nekom svoju mail adresu u poruci i dobices opomenu, i to recimo nekom proverenom sa foruma da znas da nece da te prijavi, cisto da se uveris da se sve skenira

Opštenarodna reakcija kada ne možeš da poveruješ u ono što ti se kaže:
- Lažeš! :sceptic: #zabezeknut #nevera

Vrše skrining poruka. Potpuno sam ubeđen u to.

Zašto: evo...

Nađem neki predmet na aukciji koja se ZAVRŠILA pre dva ipo meseca, bez ponuda na artikal. Pitam da li je prodat, dobijam odgovor nije, šaljem poruku u kojoj kriptovano dajem moj br telefona. PLJAS OPOMENA! Ispostavi se da znam kupca posle se dogovorimo i bez obzira na sve ne kupim ja taj artikal.

Dakle popio sam opomenu jer sam poslao moj kontakt, čovek me nije prijavio, dakle neko čita poruke.

Inače, Limundo je postao šljam najgore vrste.
Dozvoljavali su nekima i po deset puta da izvrše lopovluk i nisu ih sekli dok god ovi nisu otišli u minus.
Mene je jedna baraba iz Jagodine ojadila za 70 eura. A posle sam video i mnoge druge. Limundo BAŠ BOLI QR.. ali doslovce!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno