Šta je novo?

LG V20

Uzeo sam neke usb c sluške i priključio ih na lg v20, ali ne rade. Jel neko probao ovaj fon sa usb c slušalicama? Da li uopšte mogu da rade na v20?

Nisam probao, ali podrzava audio na USB C. Quad DAC iz telefona se koristi samo preko redovnog 3.5 mm izlaza za sluske. Preko USB type C ide digitalni prenos a zvuk zavisi od eksternog DAC-a koji se nalazi u USB C slusalicama ili drugom eksternom uredjaju.

"he LG V20 supports audio through both the 3.5mm jack and over the phone’s USB Type-C connection. However, the Quad DAC is only used for the 3.5mm connection and the phone’s speakers, as the USB Type-C connection or wireless equivalent only deals with digital data transmission to an external DAC or set of headphones. So, the sound quality of any USB Type-C or Bluetooth headphones will depend entirely on the quality of the DAC inside these separate accessories"

Poslednja izmena:
Nego drugari, je l koristite memory card za vas V20 i koju? Da budem iskren, dosao sam iznenada do nekog keša pa razmisljam da l da uzmem neku od 32 ili 64 gb ovih dana...

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Znaci stvar je do slušalica, koje ocigledno nemaju externi dac u usb c priključku. mislio sam da je tako nesto - hvala downtone na objašnjenju.
Imam jos jedno pitanje - da li v20 moze da baci audio signal istovremeno i na 3.5mm jack, i na usb c? Da ne bude da je glupo pitanje - evo zašto me to zanima. Kad se priključi extermi mikrofon na 3.5mm jack, telefon ne daje audio monitoring, pa ispada je snimanje videa potpuno na gluvo, bez ikakve kontrole. (Audio monitoring je moguc samo ako koriste njegovi integrisani mikrofoni.) Pa se pitam da li bi priključenje usb c sluški rešilo problem - mikrofon priključen na 3.5mm jack, a slušalice na usb c.

Ja koristim sd card Kingston 64 gb, 90/80 mbs w/r speed. Lepo radi za video.

Hvala, drugari. Uzecu neku od 32 gb verovatno narednih dana. 64 gb ne znam ni kako bih uopste i popunio. [emoji3]

Evo doslo vreme da i ja zamenim moj verni g pro 2 pa sada razmisljam da pazarim ovaj v20.Imam kupca za moj i sestrin g pro 2 pa bih porucio dva komada v20.
Ima li neko iz subotice da prodaje sa onim logom Bang & Olufsen i kod koga kupiti ako moze preporuka?Moze na pm.
Citao sam celu temu i znam da sa baterijom niste bas odusevljeni ali ja sam prosecan korisnik i mislim da ce meni ona biti ok.
Ako moze jos neko od korisnika da iznese neke utiske,pozitivne i negativne?
Sestri je bitno da fon ima i radio,koliko vidim po specifikacijama v20 poseduje fm radio.
Jos nesto vidim da nije neka velika razlika u ceni kupiti u subotici za 330eura ili kod nas u beogradu za 355 eura gde je 2 god garancije.Pa se i tu malo razmisljam gde je bolje kupiti telefon.Znam da su i ove radnje sto se kaze divlje i da je garancija relativna ali je moj drugar kod njih bez problema ostvarivao garanciju kad mu se telefon pokvario.

Da li moze neko da napise kako izvuci maksimum iz nocnih fotografija na manual modu?

Nije nista previse komplikovano da napravis odlicne nocne fotke (svetle, jasne, ostre i bez suma da nisu zrnaste) a kakve ne bi mogao u auto modu. U principu samo treba da se igras sa podesavanjima parametara za ISO i ekspoziciju (S). Ako zelis svetlu sliku gde ce sve da se vidi, trebalo bi znaci da povecas ISO, ali sto veci ISO slika ce biti sa vise suma, zrnasta. Zato onda ipak slobodno stavi manji ISO (50-100) a povecavas duzinu ekspozicije. U realnom vremenu ti se na ekranu pokazuje kakva ce slika biti, da li ti je dovoljno svetla ili tamna, pa prema tome odredis odgovarajucu ekspoziciju. Sto manje svetla ima u prizoru koji slikas, treba ti duza ekspozicija. U tom slucaju trebace ti neki najobicniji tripod stalak, posto da bi slika bila savrseno ostra nocu sa duzom ekspozicijom, nema sanse da slikas iz ruke vec tel mora mirno da stoji na stalku kad okidas. Pri dugoj ekspoziciji i sa tripodom mozes ukluciti i opciju za glasovno okidanje (say "cheeese") da ne bi zadrmao telefon dok klikces za slikanje. Pored ISO i ekspozicije, mozes jos da se igras sa white balansom. Npr kada je nocno osvetljenje previse narandzasto, pomeris tek malo na hladnije boje ili ako je previse hladno,plavicasto fluorescentno pomeris na toplije. Igras se sa ovim parametrima i na osnovu rezultata koje dobijas brzo ces sam nauciti koje su najbolje kombinacije podesavanja.

evo i par objasnjenja na ytb.
https://www.youtube.com/watch?v=MQ82z1E92NU
https://www.youtube.com/watch?v=-l_BLDKFsxI

G4 je u manual modu mogao mnogo vise da izvuce u losim svetlosnim uslovima. Manual mode kod v20 je tu cisto reda radi... Ali je automatika malo bolje podesena, pa su boje malo lepse, g4 je umeo da omasi. Probao sam par fotki uvece i menjao iso itd.. ali nista nisam uradio.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Koja je poslednja verzija softvera za V20? Meni još od letos stoji V10g-SEA-XX.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Nece, verovatno mart/april znajuci LG.

I dalje mi treba preporuka kod koga u subotici pojuriti ovaj v20 i da li uopste jos neko prodaje sa onim logom Bang & Olufsen?
Moze preporuka na pm.
Trebao bih pocetkom sledece nedelje da prodam moje telefone pa onda moram poruciti dva komada v20.

Nillkin Tempered glass...

^^Uzimaj gde stignes, vec polako im nestaju V20. B&O nema vec poodavno.

Ne, kod nas maltene sva stakla imaju po ivicama vazduha. Mene to nervira pa jos nosim foliju koja je dosla uz telefon (bas je kvalitetna).

Juce mi nekako pao mob na beton i uzeo fon u ruke ocekivajuci haos... Kad ono NISTA. Moram da pohvalim Ringke Onyx. Nego ljudi treba neke pesme da prebacim iz laptopa u mob pa je l sve ide klasicno ili treba neku aplikaciju mozda da instaliram?

Prikačiš telefon na komp i samo copy-paste.
Lepota androida :)

Gledaj da koristiš neke dobre bubice (KZ ZS6 npr) i muziku u FLAC formatu ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ko hoce, sutra na Aliexpressu vam je popust na Ringke Onyx 11$, ja sam ga prosli mesec platio 16$. Maska je zaista premium i izgleda i zastite i zaista lepo leze na ruku. :)

mrljesana@Daj link sa alija.Meni sutra stizu dva v20 u titan boji.Jedva nadjoh telefone.Nestasica i kod nasih madjara.
Sad ce mi trebati i neka zastita.
Nesto sam nasao na aliju pa da li ovo vredi cemu
https://www.aliexpress.com/item/New...lgo_pvid=02bb8e65-19b5-48b4-be24-1be3ff5cbf11

Treba mi neka tanka a za ovu pise da je ultra thin.Sad kakav je kvalitet ne znam.Da li je neko mozda od vas ima i ako je ima kako je zadovoljan kvalitetom i zavrsnom obradom.
I ako moze neki link za kaljeno staklo takodje sa alija da se poruci.

ae dajte dobre/lose strane, razmisljam o v20 :)

Posto si iz Valjeva kao i ja znas da signal varira u zavisnosti u kom delu grada si (bar je tako na mts). V20 nije raspolozen da "vata" los signal :d pa ce cesto biti: paf prekinula se veza. Nema ono cujes sagovornika sa prekidom nego prekida odma.
To je bio razlog zasto sam ga prodao. Inace od dobrih strana naveo bih displej koji je odlican, rad telefona, 64 gb interne, dobar polozaj FP senzora. Nisu mi se svidele kamere u nocnim uslovima (g4 je umeo da napravi bolju fotku uvece), zvuk u slusalici kad je na 3g/4g je kao da sagovornik ima metalnu kantu na glavi pa odzvanja (tako mi je bilo i na g4), los signal, sitan font na "dodadtnom" displeju, bolja mi je bila lampica za obavestenja, zadnji poklopac ima retardiran mehanizam namestanja pa na jednom cosku ne lezi bas lepo. Baterija je meni bila solidna, nije extra ali zadovoljava. Toliko od mene, ako se jos neceg setim napisacu.

Cudno, po netu vidim da ljudi uglavnom hvale zvuk u slusalici.
To da je G4 znao da pravi bolje fotke sam procitao na vise mesta. Tuzno da krajem 2016. godine oni izbace prakticno flagship telefon sa kamerom na nivou iz 2013.

Jos jedno pitanje, moze da se rutuje ovaj h990ds? To je, vidim, verzija koja se prodaje kod nas?
I ako moze - koliko je komplikovano?

Vrh Dno