Šta je novo?

LG V20

NFC iskljucis. Slusalice su LG sa B&O logom jer su tuned by B&O i zato su nizi prosek. Probao sam H3 koje su dolazile uz US modele, druga prica potpuno, odlicne.

Sinoc sam bio na nekoj svadbi, pa sam malo testirao kameru u low-light uslovima.
6p ga sije uzduz i popreko, samo toliko cu reci.
Slike sa prednje kamera kad se pogledaju na kompu mogu pikseli da se broje.

edit: Koja fora da mi video pokazuje sa pogresnom rotacijom?
Uvek kad snimam oborim telefon, i kad gledam snimak takodje oborim da vidim preko celog ekrana, tj u landscape modu snimam/gledam.
Ovde snimim tako a kad gledam pokazuje mi fullscreen samo ako je telefon uspravan, tj moram da krivim glavu kad gledam.

Wtf? Nije valjda da rucno moram preko nekog programa da editujem svaki snimak i da menjam rotaciju?

Poslednja izmena:
E moj ti, znači tačno znam kako ti je, iste simtome sam imao kada sam prodao 6P, proći će kako bude prolazilo vreme i opadao ti kriterijum ;)
Nema šta, što se tiče kamere, samo Mi 5S sa Gcam može da parira 6P od jeftinijih telefona. Pixel kec ako nađeš negde za ok pare kupuj i ne razmišljaj, ostalo nije to to, pogotovo prednja kamera, Pixel, prazno mesto pa ostali, iPhone i kompanija na treće mesto, tako je trenutno, HDR+ radi čuda i na prednjoj kameri.

Koji ste vi GCam instalirali? Posto vidim da ima vise nekih verzija. Takodje i koja podesavanja koristite?

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ne vidim nikakvu prednost gcam kamere, čak naprotiv...

Instalirao sam i gcam pa ću probati ovih dana, trebalo bi da je bolje..

Jel ima neka verzija softvera za ovaj lg v20 a da u njemu ima srpski ili hrvatski jezik?Drugar hoce da uzme ovaj fon ali njemu znaci da ima srpski ili hrvatski jezik.Stariji je covek pa se sa engleskim ne snalazi bas najbolje.

Moja verzija telefona je LG-H990ds a verzija softvera V10g-AME-XX i ona u sebi nema srpski.Pa me interesuje da ako ipak resi da kupi v20 da li neka verzija telefona u sebi ima srpski ili hrvatski jezik?Ili se putem nekog softvera moze ubaciti?
Kad skinem program lg phone from izbaci mi da je moj v20 radjen za ujedinjene arapske emirate.Interesuje me da li se moze ubaciti bilo koji softver za model LG-H990ds ili mora bas softver za podrucje za koje je fon napravljen?
I interesuje me princip ubacivanja novog softvera?
Da li se isto koristi lg flash tool i kdz file koji se skine kao sto sam ranije koristio za g pro 2 ili je sada drugacija procedura?
Ako moze neko objasnjenje ili neki link za tutorial oko ubacivanja.
Ovo sve ce biti ako drugar ipak kupi v20 bez srpskog pa ce me cimati da mu instaliram drugi softver.Pa da prikupim informacije iz prve ruke sto se kaze:d

Koristi neko dbrand?
Isporučuju li oni u Srbiju, koliko se čeka?

Dbrand više ne isporučuje, probaj slickwraps dobri su skroz. :)

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Brzo iskoristi, ima još malo vremena 60% je sniženje. Ja uzeo 2 komada džabe

b8541b557111285877257b5d7d575c3a.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pa od petka traje, vi kao da ste sa Marsa pali, ne znate za black friday [emoji1]

Inače evo i dalje traje, možda još dok im sistem ne otkuca, pa kupi.

a17b80a95a92755ba4e485efaa02ae91.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Danas je Cyber monday tako da ono... Mozda se akcija i produzi. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliko ja vidim slabo da ova tema ima veze sa iskustvima korisnika v20, ako uopste...
Ovo je jedini telefon na trzistu koji poseduje gotovo najnoviji hardver, neke karakteristike koje doslovno niko drugi nema na celom trzistu(rem bat, wide kadar, ovakav dac) i etc. Onaj koji ne zna sta ovaj telefon danas cini jedinstvenim je zalutao na temu.
Treba mi nov telefon, a ja telefone kupujem jednom u 3 godine, tako da bi mi stvarno znacilo da kupim nesto pouzdano i nesto sto ima sve sto bi moglo da mi treba. Za to je baterija koja moze da se zameni on the fly neophodna.Odavno razmisljam da kupim v20 kako telefon doslovno nema konkurenciju, pa sam dosao ovde da pitam da li je uopste opcija?
Presao sam celu temu i konsenzus ne da nije sklopljen nego 80 posto poruka dolazi od ljudi koji i sami kazu da telefon nisu ni videli uzivo kamo li ista vise
Na kraju dana, posle ovoliko poruka u ovoj temi. Da li neko ko pouzdano zna sta prica moze da mi uputi neki podroban i adekvatan savet da li da kupujem ovaj model u Srbiji(sto se zna sta implicira, raznorazne Dade, siva trzista i odsustva garancije)

Koliko ja vidim slabo da ova tema ima veze sa iskustvima korisnika v20, ako uopste...
Ovo je jedini telefon na trzistu koji poseduje gotovo najnoviji hardver, neke karakteristike koje doslovno niko drugi nema na celom trzistu(rem bat, wide kadar, ovakav dac) i etc. Onaj koji ne zna sta ovaj telefon danas cini jedinstvenim je zalutao na temu.
Treba mi nov telefon, a ja telefone kupujem jednom u 3 godine, tako da bi mi stvarno znacilo da kupim nesto pouzdano i nesto sto ima sve sto bi moglo da mi treba. Za to je baterija koja moze da se zameni on the fly neophodna.Odavno razmisljam da kupim v20 kako telefon doslovno nema konkurenciju, pa sam dosao ovde da pitam da li je uopste opcija?
Presao sam celu temu i konsenzus ne da nije sklopljen nego 80 posto poruka dolazi od ljudi koji i sami kazu da telefon nisu ni videli uzivo kamo li ista vise
Na kraju dana, posle ovoliko poruka u ovoj temi. Da li neko ko pouzdano zna sta prica moze da mi uputi neki podroban i adekvatan savet da li da kupujem ovaj model u Srbiji(sto se zna sta implicira, raznorazne Dade, siva trzista i odsustva garancije)
Pitaj :)

Potpuno nezavisno od cenovnog ranga ovo je jedini telefon koji cekira sve sto meni treba bez izuzetka. Jedina mana na papiru je velicina, ali ako treba to mi je mala cena samo da imam telefon koji moze da se otvori.
Prestravljuju sve te silne price. Licno u garanciju u Srbiji ne verujem nevezano od toga da li je daje MTS, WinWin ili Zika sa Palilule. Pa bih voleo kada bi neki korisnik iz licnog iskustva potvrdio horor price ili ih odbacio :D
Zanima me istinitost tih silnih problema.
1)Cak i na ovoj temi se perpetuira taj stav da 1 od 2 V20 telefona crknu sami od sebe(da li zato sto ima ili nema heatsinka ili zato sto sd820 ne voli Lg ili koji god da je razlog). Kakav je konacan stav bivsih, sadasnjih i buducih korisnika? Da li te price izazivaju opravdanu anksioznost?
2)Horor price o usporavanjima sistema do granice nekoriscenja cisto samo od sebe
3)Ovde neki zbunjeni ljudi predstavljaju pricu da je zadnja kamera na 6P bolja nego na V20, a kako sam imao priliku da vidim u praksi oba znam koliko to nije istina. Mogli su da kazu i da k750 ima bolju kameru od s8 i isti princip bi bio ispostovan. Pa se opet brinem da ne cirkulisu neke jedinice i sa defektnom kamerom?(znam da je prednja kamera krs na v20, ali na telefonima koje sam imao do sada je bukvalno nisam upalio ni jedan jedini put) To mi opet postavlja pitanje kontrole kvaliteta
4)Horor price o tome da se telefon resetuje sam od sebe kroz vreme i da dobija freezove
5)Da cirkulisu felericne original baterije dobijene uz telefon, koje ne mogu da drze charge ni 2 sata
6)Da se telefon ludacki pregreva bez ikakvog razloga kada se koristi intenzivnije nekih 40 minuta?
7)Da je 3,5mm jack labav i ne kvalitetan
7)Interesuje me na kraju generalno iskustvo i koliko su ljudi zadovoljni sa kupovinom :D Posto koliko sam razumeo neki ljudi sa ove teme su posto poto uzeli da preprodaju fon bez da jasno kazu sta ih je nateralo na tu odluku.
Jedan od osnovnih razloga zasto zelim ovaj model je zato sto deluje kvalitetno i moze da se menja baterija, pa bi trebao najbolje da zadovolji moju ambiciju da mi potraje zeljene 3 godine. A, ako su ove sve silne price istina, onda je ovo poslednji telefon koji treba da uzmem.
Imam samo jednog poznanika koji nosi V20 vec godinu dana(originalno ga je platio oko 800 evra) i od njega sam cuo samo hvalospeve. Pa bi svo iskustvo korisnika ovde dosta znacilo pri donosenju odluke :D
Hvala u napred :)

@Ever86
ocito je da su ti jasne sve dobre strane v20 tako da ne znam sta cekas[emoji2] koristim ga od juna i za mene je telefon po toj ceni premija...a sto se tice teme i utisaka, malo je zamorno da kad god nesto napises odmah se pojave dezurni botovi koji krenu da vicu bootloop, pa kako lg nije ispunio njihova ocekivanja, pa kako lg ne zna gde da udara, i onda postaje besmisleno ukljucivati se u takve rasprave...zato valjda i nema toliko konkretnih utisaka...
jedino sto nije bas sjajno je baterija, moraces da ga punis svaki dan a bogami ponekad i 2x dnevno ako recimo kao ja dosta slikas telefonom...ali meni je debela kompenzacija sto bateriju mogu sam da menjam...

]Sada cena i nije tako WOW kao pre par meseci,vidim da G6 ide za oko 390-400

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

@Ever86

Pozdrav svima. Kao vlasnih LG V20 od avgusta ove godine, pratim forum i nisam imao potrebu da išta pitam ili komentarišem. Elem, totalno si u pravu. Ova tema nema veze sa vezom. Ja ću ti napisati moje iskustvo, kao neko ko je audiofil, obavezno koristi obe kartice, navigaciju skoro svaki dan, koristi kameru normalno, ne igra igrice. Napominjem da imam i Huawei P10 koji sam dao ženi jer nije dual sim. Znači mogu da ga uporedim sa sjajnim telefonom. Dakle, telefon je u početku imao veliki problem sa baterijom. Bukvalno gledaš u njega, čitaš novine ili sl. i gledaš kako baterija "pada". Poludeo sam. Onda sam našao na netu neki članak o ispravnoj kalibraciji baterije, odradio po uputstvu i od tada baterija nema nikakvih problema. Još nisam imao potrebu da je dodato punim u toku dana, a koristim telefon mnogo. Posao, privatno, mailovi, navigacija, Deezer, HBO GO ... sve osim igranja. Puni se brzo, baterija se nikada nije grejala i nemam pojma o čemu ovi ljudi pišu. Kvalitet signala je odličan. Koristim privatno Telenor i službeno MTS i sve je kako treba. Znam zato što je moj posao terenski i idem po celoj Srbiji. WIFi odličan, Bluetooth takođe. Kočenja nema, da ne kažem daleko bilo lagovanja. U Developer options sam ubrzao animacije jer je po meni 1 sekunda previše. To doduše radim na svakom telefonu, i sebi i drugarima koji nemaju pojma pa se posle oduševe kako sam im ubrzao telefon, haha. Zvuk na slušalicama je sjajan a slušalice koje dolaze uz njega, obične LG su više nego dovoljne (radio sam u studiju kao producent, bavio se profesionalno muzikom pa znam šta pišem).Prilikom razgovora zvuk je jasan, glasan , ima HD Voice na obe kartice tako da slobodno mogu reći da je savršen. Čuju me fenomenalno, takođe.O prednjoj kameri ne mogu ništa da ti kažem jer je koristim samo za video poziv preko VIbera. Kažu da me vide odlično. Zadnja je u dovoljno dobra. Posle P10 mi ni jedna jednostavno nije dovoljno dobra tako da sam pristrasan. Mogla bi da brže okida, ima sjajnih momenata ali svakako nije onakva kakvom su je predstavili. Na 1080 videu stabilizacija je odlična, na 4K baš i nije. Blic je dobar. Ekran nema nikakvih problema, ni veliki ni mali. Odziv je dobar. Boje nisu loše al mogle bi da budu življe. Uglovi gledanja odlični. Dizajn je stvar ukusa ali je dobro izbalansiran. Taman je težak onoliko koliko je veliki, a veliki je dosta. Da rezimiram, jedan vrlo kompletan telefon po dobroj ceni. Uvek ima lepši, bolji i skuplji ali V20 nudi puno toga tako da bi jednostavno bilo bezobrazno da uopšte tražimo dlaku u jajetu. Eto, nadam se da sam ti bar malo pomogao.

@ever86

Da odgovorim na par pitanja (vlasnik sam LG V20).

1. Odgovorno tvrdim da nijedan LG V20, konkretno H990DS verzija (internacionalna) ne pati od tog bootloop sindroma kao i svoji prethodnici. Niko se niti na XDA niti na ovom forumu zalio (osim jednog trola). Svi video snimci sa bootloopovanim telefonima su u pitanju verzije US996 koja se kod nas ne prodaje, jer je za americko trziste. Ako ti je to strah, veruj mi, nema razloga.

2. Nikad mi se nije desilo za ova 3 meseca. Ne mogu da komentarisem ali opetz na ovom forumu nisam procitao da neko ima takav problem.

3. Kamera je fenomenalna za mene, mislio sam da je wide-angle samo bespotreban 'feature' ali ispostavilo se drugacije. Zaista dobre slike pravi, dosta ga koristim. Auto mod je hit-or-miss ali kad se naucis manual modom. Svaka slika ce biti odlicna. Jedina mana je u nocnim uslovima ima suma i nije bas dobra.
Prednja je dobra, nije u rangu sa iPhoneom i ostalim telefonima ali ja sam totalno zadovoljan. Ima isto wide angle kao zadnja i to dosta koristim. Uglavnom, kamera je suoer, svi su je hvalili. :)

4. i 5. Isto kao i 2.

6. Telefon kao i svaki telefon, posle 40 minuta intezivnijeg rada (pod tim ako mislimo na 3D igre ili tako nesto), naravno sa zagreva. Kao i svaki racunar, telefon i ostali uredjaji. Ja do sad nisam imao nikakvo preterano zagrevanje.

7. Na koji dzek mislis, telefona ili slusalica? Uglavnom, dzek na telefonu je onakav kakav i treba bas da bude.

8. Iskustva: preterano sam zadovoljan telefonom. DAC kao normalnom korisniku mi je zaista poboljsanje a ne samo neki placebo efekat. O ekranu da ne pricam mnogo, veliki jeste i evo vec 3 meseca pokusavam da se naviknem na njega. Mislim, navikao sam se ali tastatura me zeza. Baterija je za mene odlicna sa obzirom na to kakav ekran tera, DAC, second screen i ostale stvari.

Ali ima i naravno mana:
-sistem mi svako vece iz nekog razloga izbacuje aplikacije iz RAM memorije (od skorije, moguce da je od novog updatea)

-Na telefonu se skuplja vlaga. Ne znam da li je to iz razloga sto je telefon metalne izrade ili sta, ali moze da bude iritantno jer kad se nakupi kod power dugmeta slabo cita otisak i kad se nakupi na ekranu prsti slabo klize.

-Slaba zajednica, tesko se rutuje, nema custom ROMova.

Ima jos sitnih ali ne mogu da se setim ali nebitne su.

Ja definitivno preporucujem ovaj telefon do ove cene, ko je u mogucnosti da uzme. Verujem da ce trajati 3 godine, sad necemo moci da vidimo neki ozbiljan skok u hardveru, sad se samo pegla softver i dizajn.

Super, hvala na linku

Da li se zna hoce li V20 dobiti Oreo Android?

V20 je prvi telefon koji je došao sa 7.0 tako da će sigurno dobiti 8.0/8.1 ;)
Svi drugi flagship telefoni iz 2017. god. su i dalje na v7...

Drugim riječima, kada razina baterije padne na oko 30%, napunite je do 80%.

Nije mi jasno ni ko piše više ove tesktove, a još manje ko puni telefon na ovaj način :(
Klasično robovanje telefonu ...

Poslednja izmena:
Naravno da ce dobiti Oreo, zasto sumnjati uopste u to? Pa V20 je na trzistu tek nesto vise od godinu dana.

Svi drugi flagship telefoni iz 2017. god. su i dalje na v7...

Svi drugi, osim Pixela i sony XZP, XZ1/compact i XZ/XP iz 2016. :D

Nije mi jasno ni ko piše više ove tesktove, a još manje ko puni telefon na ovaj način

Pa bolje je da ide na punjac pre pada ispod 30% (ako uopste moze da izdrzi ''radni dan'' a da ne padne ispod tog procenta) a za tih ''do 80%'' se slazem, to je vec robovanje telefonu :)

Poslednja izmena:
To kalibrisanje baterije je takođe placebo, više služi da se MOŽDA nešto preciznije očitavaju procenti nego bilo šta drugo. Ne može se kalibrisanjem baterija od 3200mah kao na v20 pretvoriti u bateriju od 5000mah...baterija ionako može da se lako menja tako da bolje pojurite neku rezervnu bateriju...

Ili jacu bateriju za koji treba case. ;)

Zasto da ne, meni su takvi ''kejsovi'' vrh ako se ide na neki put, kampovanje, letovanje/zimovanje, nema veze sto povecava dimenzije uredjaja ako ce V20 ceo dan ili danima sluziti kao kamera, plejer, smartfon :)

Top 5 Best LG V20 Extended Battery Cases

Nazad
Vrh Dno