Šta je novo?

LG V20

Koliko gluposti neces procitati ne temi, kao da sam imao V20 Lite :D
Signal je los, tacka... glupo je ubedjivati ljude u suprotno. Kvalitet zvuka prilikom razgovora nije nesto (na 3g je metalan i odzvanja).

Da razjasnimo nešto oko kalibracije. Mnogi misle da je kalibracija popravljanje ili povećavanje kapaciteta baterije. Pogrešno. Kalibracija je , prosto rečeno pomaganje softverskom delu uređaja da "shvati" stanje napunjenosti baterije. Znači, operativni sistem treba da "nauči" pravo stanje baterije kada je puna 100 % i kada je prazna 0 % da bi ravnomerno podelila nivoe ispražnjenosti , kao i napunjenosti. Ako sistem "vidi" bateriju da je puna a baterija je stvarno puna npr. 75 % onda smo izgubili čitavu četvrtinu autonomije. Naravno, stanje od 0% kapaciteta baterije nije pravo stanje, uvek ima rezervne autonomije, ali to je sada druga priča. Trebalo bi koristiti termin kalibracija očitavanja baterije, a ne kalibracija baterije. Tada ne bi dolazilo do ovakvih zabuna. Članak je odličan i sa prostim koracima. Ko hoće nek se pravi pametan, nek pljuje, a ko ima malo mozga i nije sujetan probaće nešto u životu da nauči i primeni. Ovo vam sve piše serviser UPS sistema velike autonomije, čiji je sastavni deo posla između ostalog i kalibracija istih.

UPS - Uninterruptible Power Supply

Ljudi divni ste.
Hvala vam puno svima, da se ne zahvaljujem pojedinacno :D
Definitivno cu ozbiljno razmotriti da ga uzmem od sledece nedelje kada budem bolje raspolagao vremenom.
ocito je da su ti jasne sve dobre strane v20 tako da ne znam sta cekas[emoji2]
Moja preispitivanja su primarno bila usmerena na tu sumnjivu proveru kvaliteta, ali ste mi svi definitivno ulili samopouzdanje :)
6. Telefon kao i svaki telefon, posle 40 minuta intezivnijeg rada (pod tim ako mislimo na 3D igre ili tako nesto), naravno sa zagreva. Kao i svaki racunar, telefon i ostali uredjaji. Ja do sad nisam imao nikakvo preterano zagrevanje.

7. Na koji dzek mislis, telefona ili slusalica? Uglavnom, dzek na telefonu je onakav kakav i treba bas da bude.

8. Iskustva: preterano sam zadovoljan telefonom. DAC kao normalnom korisniku mi je zaista poboljsanje a ne samo neki placebo efekat. O ekranu da ne pricam mnogo, veliki jeste i evo vec 3 meseca pokusavam da se naviknem na njega. Mislim, navikao sam se ali tastatura me zeza. Baterija je za mene odlicna sa obzirom na to kakav ekran tera, DAC, second screen i ostale stvari.

Ali ima i naravno mana:
-sistem mi svako vece iz nekog razloga izbacuje aplikacije iz RAM memorije (od skorije, moguce da je od novog updatea)

-Na telefonu se skuplja vlaga. Ne znam da li je to iz razloga sto je telefon metalne izrade ili sta, ali moze da bude iritantno jer kad se nakupi kod power dugmeta slabo cita otisak i kad se nakupi na ekranu prsti slabo klize.

-Slaba zajednica, tesko se rutuje, nema custom ROMova.

Ja definitivno preporucujem ovaj telefon do ove cene, ko je u mogucnosti da uzme. Verujem da ce trajati 3 godine, sad necemo moci da vidimo neki ozbiljan skok u hardveru, sad se samo pegla softver i dizajn.

Kada sam pitao za zagrevanje, pitao sam pod uticajem nekih horor prica sa neta. Da se zagreva na preko 45 stepeni, da je posle 30 minuta tetrisa jos topliji i nestabilniji nego sto je V10 umeo da bude. Itd.
Ali to ocigledno nije slucaj ni kod koga od vas.

Dada, pise se po nekim tendencioznim forumima po internetu da je 3,5mm za slusalice lose integrisan u telefon, pa da je labav, pa samo sto ne ispadne iz sasije.

Sto se vlage tice, hvala na obzirnom spomenu, ali ja telefone iz maske vadim samo kada menjam bateriju/radim hard reset.

@Ever86

Napominjem da imam i Huawei P10 koji sam dao ženi jer nije dual sim. Znači mogu da ga uporedim sa sjajnim telefonom. Boje nisu loše al mogle bi da budu življe.

Meni je P10 bio jedina potencijalna alternativa, ako ne skupim herca da kupim V20. Iako mi dizajn i sve karakteristika osim kamere i procesora osetno manje odgovoraju(da ne komentarisem onaj skandal koji su napravili sa svajpovanjem preko home 3 u 1 dugmetom)
Za ekran sam pitao zbog zalbi neke male grupe ljude, ukljucujuci i clana koji je pre koju stranu komentarisao zadrzavanje boja prethodnog sadrzaja na ekranu, nakon sto se pomenuti sadrzaj zavrsi. Sto je ozbiljan hardverski problem po kome su prethodni LG telefoni notorni(i avaj, opet sam imao dosta poznanika i sa tim starijim modelima i nikada mi se niko nije pozalio na taj problem)

Poslednja izmena:
Signal i baterija su minus, DAC i "siroki" objektiv su plus

from komsa's edge

Meni je zvuk u slušalici odličan, ništa mu ne fali.

Elem, to što ovaj gore priča za kameru VS 6p nema veze sa vezom, kao što rekoh 6p ga šije uzduž i popreko sa kamerom, činjenica, tačka. Imao sam 5x/6p godinu dana i znam o čemu pričam.
U low-light razlika nebo i zemlja.

Sa gcam je verovatno bolje, nisam stigao da testiramo još uvek.

Wide kamera mi je prvo bila shit, sad vidim da je zapravo korisna opcija, naravno samo u uslovima dobrog osvetljenja.

Telefon radi dobro, drži aplikacije u ramu dovoljno dobro(ne znam da li drži 8,6 ili 10 aplikacija, ne gledam, ne zanima me, poenta da radi kako treba).

Ekran je baš dobar meni iskreno. S tim što sam morao sam da ga podešavam/kalibrišem kako bi izgubio ghosting efekat(sramota za flagship telefon). Srećom, posle kalibrisanja nema problema, plus je lepši ekran/bolje izgledaju boje.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ja sam po celoj Srbiji i na Telenoru i na MTS-u uvek dostupan. Nemam pojma na osnovu čega ste došli do zaključka da je signal loš. Dobijem sms da sam nedostupan samo ako pričam na npr. Telenoru pa me neko zove u tom momentu službeno na MTS. To je sasvim normalno kod ovakvog tipa dual sim-a. Po mom iskustvu, posle gomile promenjenih telefona , kao i silnih putovanja ovaj telefon ima sasvim dovoljno dobar signal. Možda nije najbolji ali je svakako dobar.

Ja sam po celoj Srbiji i na Telenoru i na MTS-u uvek dostupan. Nemam pojma na osnovu čega ste došli do zaključka da je signal loš. .

to i mene zanima...moje iskustvo je isto kao tvoje...i ja sam promenio razne telefone, i poslednja stvar koja bi mi pala na pamet je da kažem da ima loš signal...inače mi je stalno na 4g...

a što se zvuka u slušalici tiče ja već dugo nisam zadovoljan trendom metalnog zvuka tokom razgovora, i mislim da je to već boljka skoro svih telefona, ali i tu je v20 negde iznad proseka...

Poslednja izmena:
Potpuno nezavisno od cenovnog ranga ovo je jedini telefon koji cekira sve sto meni treba bez izuzetka. Jedina mana na papiru je velicina, ali ako treba to mi je mala cena samo da imam telefon koji moze da se otvori.
Prestravljuju sve te silne price. Licno u garanciju u Srbiji ne verujem nevezano od toga da li je daje MTS, WinWin ili Zika sa Palilule. Pa bih voleo kada bi neki korisnik iz licnog iskustva potvrdio horor price ili ih odbacio :D
Zanima me istinitost tih silnih problema.
1)Cak i na ovoj temi se perpetuira taj stav da 1 od 2 V20 telefona crknu sami od sebe(da li zato sto ima ili nema heatsinka ili zato sto sd820 ne voli Lg ili koji god da je razlog). Kakav je konacan stav bivsih, sadasnjih i buducih korisnika? Da li te price izazivaju opravdanu anksioznost?
2)Horor price o usporavanjima sistema do granice nekoriscenja cisto samo od sebe
3)Ovde neki zbunjeni ljudi predstavljaju pricu da je zadnja kamera na 6P bolja nego na V20, a kako sam imao priliku da vidim u praksi oba znam koliko to nije istina. Mogli su da kazu i da k750 ima bolju kameru od s8 i isti princip bi bio ispostovan. Pa se opet brinem da ne cirkulisu neke jedinice i sa defektnom kamerom?(znam da je prednja kamera krs na v20, ali na telefonima koje sam imao do sada je bukvalno nisam upalio ni jedan jedini put) To mi opet postavlja pitanje kontrole kvaliteta
4)Horor price o tome da se telefon resetuje sam od sebe kroz vreme i da dobija freezove
5)Da cirkulisu felericne original baterije dobijene uz telefon, koje ne mogu da drze charge ni 2 sata
6)Da se telefon ludacki pregreva bez ikakvog razloga kada se koristi intenzivnije nekih 40 minuta?
7)Da je 3,5mm jack labav i ne kvalitetan
7)Interesuje me na kraju generalno iskustvo i koliko su ljudi zadovoljni sa kupovinom :D Posto koliko sam razumeo neki ljudi sa ove teme su posto poto uzeli da preprodaju fon bez da jasno kazu sta ih je nateralo na tu odluku.
Jedan od osnovnih razloga zasto zelim ovaj model je zato sto deluje kvalitetno i moze da se menja baterija, pa bi trebao najbolje da zadovolji moju ambiciju da mi potraje zeljene 3 godine. A, ako su ove sve silne price istina, onda je ovo poslednji telefon koji treba da uzmem.
Imam samo jednog poznanika koji nosi V20 vec godinu dana(originalno ga je platio oko 800 evra) i od njega sam cuo samo hvalospeve. Pa bi svo iskustvo korisnika ovde dosta znacilo pri donosenju odluke :D
Hvala u napred :)
Telefon koristim od maja meseca. Nista od navedenih horor prica ne postoji. Signal je odlican, baterija 3:30-4h SoT kombinovano 4G i WIFI, moj neki prosek. Nema potrebe da pisem vise, pokrenuli smo lavinu, dovoljno je napisano.

Evo i ja da pohvalim telefon,imam ga vec 3-4 meseca.
Sto se tice audio dela to ne mogu komentarisem,nik sam testirao zvuk nit me to zanima. Muziku slusam u kolima i kad sam kuci.
Baterija je sto se mene tice odlicna,pre ovog sam imao Z2 tako da je baterija bolja za sigurnih 30% od Z2 za neka moja koriscenje telefona.
Signal je odlican,na Z2 je signal bio bas los,na V20 je super.
Kvalitet zvuka prilikom razgovora je takodje odlican.
Sam rad telefona je bez greske,sve leti,bez zadrske,zaglupljenja i slicno.
Sto e igrica tice to nisam isprobavao,godine me stigle tako da samo PEs igram na komp-u.
Jedino sto sam ocekivao malo vise od kamere na auto podesavanjima...
I onaj mali displej je super stvar! Navikao sam da se dodatno osvetli kad pridjem telefonu da na kvarno vidim koliko je sati :)

Sve u svemu vredi svaki dinar koji sam dao... I ne pada mi na pamet da ga menjam(ako ne skupim pare za registraciju kola)!

^ 30 % jači od Z2? Čoveče pa ti si pazario magiju!!! A još se ljudi žale na bateriju..

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Očigledno da na ovoj temi postoje dva osnovna tipa učesnika 1) Klinci koji su za sitne pare kupili dobar procesor, puno RAM-a , visoku rezoluciju ... i 2) Ljudi koji telefon koriste kao i svaki drugi telefon. Ovi prvi kidaju telefon igricama i glupostima od kojih je svaka druga krekovana i rovari u pozadini. Takvim korisnicima je baterija slaba, naravno. Ovoj drugoj grupi telefon radi odlično, bez pregrevanja, kočenja ... Problem je samo u tome što grupa 1 pljuje po telefonu pa se stiče pogrešan utisak totalno. Naravno, sad će da se javi još neko sa rečenicom " Evo ja ne igram igrice pa mi se ipak ... ". Ima puno onih koji bi uzeli telefon u razmatranje ali vrlo brzo odustanu jer je grupa 1 aktivnija na forumu jer je većini njih život vezan za komp. Šteta da ovako dobar telefon ne koristi više ljudi. Na svakom forumu ti isti klinci sabotiraju, dosađuju i upropaste ga. I sa svakog sam se odjavio jer me mrzi da se raspravljam sa njima. Što bi rekao naš narod, pametniji popušta. Pozdrav svima i pazite šta čitate i kome verujete.

Znaci ispade da V20,telefon sa skoro vrh specifikacijama ,koji se reklamira kao media telefon,nije za hard upotrebu,igrice itd...i onda kad ne ispuni te uslove cudis se sto ga ljudi pljuju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja ne igram ali moj klinac igra Assassin's creed Identity, uzima mi telefon zbog visoke rezulucije kada hoće da se zeza sa VR-om, povezuje ga na TV preko USB-C to HDMI adaptera ... i opet telefon nema nikakvih problema. Tad kad ga uzme dušu mu izvadi i sve radi kako treba. Opet mogu da napišem nešto što sam već napisao , a to je nemam pojma o čemu pričate. Nakačiti telefon na TV i igrati zahtevnu igru kao AC Identity, u punoj rezoluciji (slika je i na telefonu i na TV-u !!!), preko tastature bez ikakvog kočenja i pregrejavanja ... Alo, pa šta bi vi od telefona ?!

Poslednja izmena:
ujutro krenem sa 100 posto baterije...nesto malo pogledam na telefonu, a onda dosta slikam po gradu i to je sve vreme ukljucen ekran...kad dodjem kuci oko rucka baterija je na 40 posto...moram da ga dopunim odmah...sa drugim telefonima isti fazon koriscenja baterija padne na 70 posto...juce sam ga pustio da se sam isprazni i imao je svega 2.30 sota...u drugi dan mozes da udjes samo ako ne pipas telefon...

Naravno da se greje kad se igraju igrice, kao što se i svaki drugi telefon greje, ništa to nije čudno niti nenormalno.
Što se tiče baterije - prosek. Ništa posebno, ja ga dopunim obično popodne za nekih 20ak%, posle ide na punjač celu noć i to je to.

^ u drugi dan nećeš da uđeš ni sa jednim flagship telefonom. Dakle, prosek.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ko jos koristi android telefon a da ga ne puni jednom dnevno. Nikad bilo i nikad nece da bude. Quick charge radi odlican posao, 15min i dovoljno da zavrsis dan sa dovoljno baterije. I jos jednom se ponavlja prica, trajanje baterije je relativna stvar, koriscenje, pokrivenost mreze itd itd. Nema smisla govoriti o tome.

Potpuno se slažem,ali razlika u trajanju baterije na Z2 i recimo G4 koje sam koristio je kao d*pe i oko- u bilo kojim uslovima. Ne verujem da V20 puno beži od G4. (njega nisam koristio).

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

@Altru

Meni to ne zvuči kako treba. Tako se ponašao i meni u početku. Probaj ti ipak da to kalibrišeš. Ne moraš factory.

Poslednja izmena:
problem s onim uputstvom za kalibraciju je što sam recimo sinoć pustio da se sam ugasi, ali nakon nekoliko minuta na punjaču telefon se sam uključio i podigao sistem...tako da je teško poštovati ono uputstvo kad se telefon sam pali :) a trebalo bi valjda da se puni dok je ugašen telefon...

To jeste problem. Ubi me sad ako mogu da se setim ali mislim da se moj nije palio automatski. Nešto mi se vrti kroz glavu da možda i jeste ali sam ja izvadio bateriju pa je vratio.

I moji utisci o telefonu nakon 5-6 meseci su vise nego pozitivni. Potpuno opravdana kupovina, posebno u odnosu na cenu. Zadovoljan sam sa gotovo svakim aspektom. Veoma su mi korisne opcije koje poseduje kojima se izdvajaja od vecine ostalih iz slicne klase kao sto su drugi ekran, IR blaster, wide angle kamere, Quad DAC, dual SIM, a i izmenjiva baterija. Svaki telefon koji sam imao je morao da ide na punjac jednom dnevno, pa tako i ovaj. Ovo mi je prvi tel. sa fast charge i stvarno znaci kad telefon dopunis dok si rekao keks. Meni je jedina mana to sto sam navikao da svaki telefon rutujem i tada dodatno povecam trajanje baterije sa greenify, smrzavanjem i brisanjem nepotrebnog, firewallom i sl. Znam da i ovaj moze da se rutuje, ali je procedura bas komplikacija i ne usudjujem se, pogotovo sto za root prvo treba da se vrati nadogradnja na neki decembar prosle godine il kad vec. Ne znam koliko je to pozeljno, ipak je izaslo mnogo sigurnosnih nadogradnji od tada. BTW da li je neko instalirao ovaj najnoviji update V10h od 01. novembra 907 MB? Jel ima nekih vidljivih promena?

Poslednja izmena:
Ja sam zadnji tako veliki update dobio 12. oktobra. Ne znam dal je to to ali nisam do sada uočio neku promenu, ni vizuelno ni u radu.

Ali da kupite ovaj telefon i niste audiofil, ne slušate muziku, e to ne razumem, bolje onda ići na Mi Max 2, dobije se veći displej i baterija ko akumulator. Taj DAC u V20 je istican i reklamiran. Baš bih voleo da ga probam samo zbog DAC, a kamerom kako vidim niste nešto oduševljeni na automatici.

Taj DAC na 192/24bit The Clash ili Rolling Stones dize kosu na glavi naravno uz odgovarajuce slusalice. Nesto najbolje sto su moje usi cule.

čuje se i sa slušalicama od 20 evra da je DAC extra,naravno što su bolje slušalice i rezultati su bolji

from komsa's edge

Sve preko 50 oma daje prave rezultate a one kostaju. Ranije sam imao mogucnosti da nabavljam po super cenama slusalice, nazalost vise ne. Imao sam ranije AKG K701 (600oma) i zao mi je sto nisam probao na njima, da li bi imao snage DAC da ih potera u punom sjaju. Sledeca kupovina ce biti neke BT koje podrzavaju aptx hd obzirom da ubijaju polako 3.5mm. Trenutno su 350e plus i nadam se da se pojavi vise modela pored AT i padne im cena.

Vrh Dno