Šta je novo?

LG V20

kad smo već kod podešavanja svi se interesuje kako da ubiju neke aplikacije u pozadini a mene zanima baš suprotno, kako da neke apps držim uključene u pozadini da stalno rade? neke aplikacije hoće da očisti iz rama a hoću da rade stalno...podešavanja sam pretražio ali ne vidim ništa na tu temu...znam da postoji ovo pinovanje u task killeru ali ne znam jel to onda stalno drži aplikaciju u pozadini ili samo služi da se ona ne briše iz rama kada se tu radi clear all?

Odes u ignore optimizations i tu cekiras koja app ti treba da radi non stop
c789e67992795d7873d76c7a26d6ce24.jpg

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

juče sam se čitav dan 'rvao' sa google photos i google drive na telefonu...google nije mogao da napravi veću konfuziju sa ta dva servisa...

vrlo je teško ustanoviti šta se dešava ako su oba servisa aktivna za čuvanje slika...prosto, nisam hteo da mi slike jedu google drive prostor već da idu na google photos a teško je ustanoviti kad se to ne dešava...na kraju sam čini mi se ukapirao, ako se stavi neograničen high quality upload u google photos onda to NE BI TREBALO da troši google drive kvotu...u tom slučaju se ostavi samo google photos da radi backup slika...u google drive se vidi google photos folder, ali je hendlovanje slika u njemu drugačije...

sada sam google drive ostavio da tu manuelno bekapujem nešto drugo...neverovatno je koliko su to zakomplikovali...

Tačno, high quality neće trošiti prostor, original hoće.
Zapravo je toliko jednostavno :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Tačno, high quality neće trošiti prostor, original hoće.
Zapravo je toliko jednostavno :)

pa sad jeste, ali kad vidiš google photos folder u google drive prosto ne znaš šta se dešava:) a tek je konfuzija ako ostaviš oba servisa da rade backup slika...da li u tom slučaju google drive troši svoju kvotu? verovatno...to znači duplikate slika i dodatnu konfuziju...

Verzija koja se valja u Srbiji(ds) nema root ?
I kako se pokazala mala baterija na 5.7" ekranu ? I da li je probijanje svetlosti između glavnog i pomoćnog ekrana baš primetno ?

Sent from my Redmi Note 4

Verzija koja se valja u Srbiji(ds) nema root ?
I kako se pokazala mala baterija na 5.7" ekranu ? I da li je probijanje svetlosti između glavnog i pomoćnog ekrana baš primetno ?

Za ovu verziju dual sim h990ds izasao je napokon root bas pre koju nedelju na xda, ima uputstvo, ali meni deluje dosta komplikovano i sa sansom da se nesto zezne. Tako dok se ne pojavi neki jednostavniji i sigurniji nacin rutovanja, ne rutujem ga i to mu je mana.
Ovako nerutovan, disable-ovao sam sve sto je moglo a sto ne treba, nekom mojom prosecnom upotrebom sot je 4.30 - 5 sati. Mada ga i dalje previse cackam posto je jos nov, zanimljiv. Najvise, kao i kod svih trosi ekran i kamera.
Capture+_2017-06-22-15-34-19.png
Capture+_2017-06-22-15-34-28.png
Dac za koji sam mislio da ce trositi bateriju, ukljucen mi je stalno po defaultu, uopste ne jede bateriju, a bas stalno slucam muziku kad sam napolju, pogotovo sto je zvuk sa iole boljim slusalicama brutalan i glasan.
Inace baterija se jako brzo napuni, posto ima quick charge. Posto se lako i menja, ja sam vec uzeo da narucim jos jednu rezervnu.

Ovo za probijanje svetlosti sa drugog ekrana je glupost tj totalno nesto zanemarljivo i neprimetno. Drugi ekran je u stvari fizicki sastavni deo ekrana, nije odvojen, nema liniju, samo softverski posebno funkcionise ta strafta kao zasebni ekran. Svetlina datuma, sata i sta vec namestis da bude u drugom ekranu se automatski fejduje u zavisnosti od dnevnog svetla na jacinu taman dovoljnu da vidis informacije i jedino bas u totalniom mraku, kada je iskljucen glavni ekran mozes da vidis da se svetlost siri malo i na drugi ekran, tj da je to se ustvari jedan zajednicki ekran. Taj drugi ekran ima svoja podesavanja i moze se iskljuciti skroz ili u odredjenim satima (npr nocu, ako ti ne treba).

...

S obzirom da sam birao telefon zbog kamere, evo i par utisaka oko toga. Sam hardver kamere je dobar i nudi mnoge mogucnosti, ali tu dosta zavisi i od softvera. Automatski i manuelni mod su dve razlicite price. Kome treba kamera za brzo slikanje - klikni i slikaj u automatskom modu, kamera je u automatskom modu mogu reci solidna, u proseku svakog boljeg telefona, prednost je druga wide angle koja je zaista zanimljiva za hvatanje svega u kadar sto ne bi stalo obicnom, ali je i kvalitet slika losiji. Isto se odnosi i na automatski video mod. Samo ok. Verujem da neki flagship telefoni imaju kvalitetnie podesene parametre za slikanje i snimanje u auto modu. Ima gomile zanimljivih modova od panorame, time lapse,.... do snimanja slika/videa istovremeno sa sve 3 (4) kamere podelljene u kolaz,...Takodje i prednja selfi kamera (koju inace bas retko koristim) je wide angle.
Zato je manuelni mod sasvim druga prica i upravo zbog po meni, najboljeg softvera za kameru u manuelnom modu na lg telefonima (g4, g5, v10,...) odlucio sam se za v20. Ovde su mogucnosti ogromne za onog ko voli da podesava ili zna osnovne stvari o fotografisanju i rezultati mogu biti fenomenalni. Samo treba malo vezbanja i udje se u fazon. Pogotovo za video snimanje gde se nudi hi fi kvalitet audio snimanja postoje podesavanja za mikrofone, limitazu, prednji mikrofon, zadnji, gain zvuka u realnom vremenu snimanja. Tako da ako naucis kako to da koristis snimak moze biti sjajan, i video i audio u svim uslovima, a sa druge strane ako ne znas moze da ispadne jako lose i gore nego auto mod, ako si parametre pogresno podesio. Ja sam se igrao sad sa snimanjima nekih koncerata u manuelnom video modu i polako ucim kako da namestim parametre. Sliku sam savladao i odlicna je pod nocnim stage osvetljenjem bez suma i bljestavih svetala, a mikrofone podesavas tako da ne bude distorzija ako je ozvucenje preglasno,a opet da bude savrsen kvalitetan i lep zvuk.
Sve u svemu, telefon nije za prosecne korisnike koji ne zele da se zamajavaju silnim podesavanjima, vec za one koji vole da cackaju i iskoriste velike potencijale koje hardver nudi.

Poslednja izmena:
Ni ja još nisam rutovao fon, prvi put u životu pokušavam bez ruta sve da namestim,SOT mi je od 4-6 sati, sve stock:

38db3fd9467a06ff6eab2d6283b18020.jpg

To sa probijanjem svetla je glupost slažem se....

from komsa's LG-V20

Poslednja izmena:
Znači oko 5h sot sa više wi fi. Na 4g to ide oko 3h i 30min. Manje više očekivan prosek.

Zanimljiv telefon ako mu cena bude uskoro na oko 300e i ako izađe neki kršteni root mogao bi biti ozbiljna kupivina

Trebalo bi sa 7.1.2 androidom da dobije bolji UI, mnogo bolji od ovog sto ima sada

Nemam sad vremena da citam sve postove, interesuje me, mozda ste pisali, da li se nekome kvario, i ono zastitno staklo na kamerama da li je kome pucalo, posto sam citao da moze da pravi problem. Dva su mi lg-ja do sad crkla, pa se nesto bojim ako uzmem ovaj...

Nista od toga se meni nije desilo

Posto sam se radovao kao dete kad sam udomio G4 za lepe pare i rekao sebi da lg vise necu uzeti u razmatranje, polako menjam misljenje. Za ove pare koje se prodaje na kp rekao bih da nema nista bolje.
Da li rizikovati i uzeti bez garancije :). Kakva vam je baterija u odnosu na g4 ako neko moze da uporedi? Koliko je ekran bolji nego na g4, kako se vidi na direktrnom suncu? Ima li grejanja prilikom uobicajenog koriscenja (youtube npr).
Toliko od mene, hvala unapred :D

Koji launcher koristite na v20? Ja mislio da probam nova ali me nešto mrzi... A koliko vidim ima i malo gimnastike oko double tapa i second screena pa je to razlog više... Stock mi je ok jedino me nervira što ikone ne mogu da se menjaju...

Koji launcher koristite na v20? Ja mislio da probam nova ali me nešto mrzi...

Ja novu iz navike. Radice ti knock on ali ti treba nova prime da bi mogao da namestis gesture za knock off, mada zbog nove i androida i odredjenih admimistratorskih dozvola opet ima zezanja kad namestis knock off, nece da radi sa fingerprintom, videces, nije bas najsrecnije resenje. Ja ne koristim knock off, vec samo knock on, da bi mi fingerprint unlock lepo radio.

Poslednja izmena:
tako sam i mislio...knock off cak i vise koristim, a knock on redje jer kad nesto hocu da pogledam onda i otkljucam telefon preko fps...ne znam kako je na drugim launcherima to reseno, moze biti samo gore nego kod nove...

Sent from my iPad using Tapatalk

Koji launcher koristite na v20? Ja mislio da probam nova ali me nešto mrzi... A koliko vidim ima i malo gimnastike oko double tapa i second screena pa je to razlog više... Stock mi je ok jedino me nervira što ikone ne mogu da se menjaju...

Možeš da menjaš ikone (godinama), samo nađi one koje podržavaju LG launcher ...

npr

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mowmo.twopixel

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ciaostudio.pixeliconpack

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.daeva112.iconpack.belleui

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.djskarpia.moko

Poslednja izmena:
LG Home doesn't support icon packs with a lot of icons and LG breaks support to standard icon packs in Nougat system based

Takodje koristim Novu i radi i knock of samo treba u podesavanju, advanced, screenlock method, staviti na timeout umesto na admin i lepo ce raditi fingerprint scan.... Razlika je u tome sto kada se zakljuca na taj način, ekran je crn 5-6 sekundi + vreme koje je podeseno da se ekran gasi pa tek onda i zakljucan....ako stoji npr na stolu onda je to ok ako držim u rukama svakako ga zaključavam home dugmetom....

from komsa's LG-V20

Poslednja izmena:
Da, znam za to, ali kad ga stavim na time out tih 4-5 sec plus mojih 30 podesenih za screen off, pa se telefon realno zakljuca tek za 35 sec nakon sto tapnes. To je bas puno, pa zato i rekoh da nije najsrecnije resenje. Zato, na kraju, na novi nisam ni stavio gesture za knock off, posto mi nijedna metoda ne odgovara, pa ga zakljucam ili dugmetom ili kad tapnem dvaput gore po notifikacionom baru, tu knock off radi instant nevezano za novu.

tu je zaista knock off besmislen na taj nacin...tapkanje po notification baru je opet malo nezgodno resenje, probao sam to vec ranije i nije mi se bas svidelo...a second screen, kako se slazu on i nova?

btw, zna li neko neki uninstaller koji osim programa ukloni i ostatke iza njega?

Second screen radi normalno, Nova nema nikakvog dodira s njim.
Za ciscenje vidi SD Maid sta nudi od opcija.

SD Maid mi je očistio sd karticu, ali na internoj memoriji ne vidi ništa, iako ima nekih ostataka...

Namestio sam nova, nije loše, osim tog nesretnog tapkanja po vrhu ekrana... Stavio sam belle icon pack, ali vidim da je poslednji update rađen još 2015, mnoge aplikacije fale... Znate neki icon pack koji ima slične ikone ali sa malo akruelnijom ponudom?

Inače, kad odem u about kao da stalno traži ima li update nove... U nekom padajućem meniju stoji play store, app download I beta, ja stavio app download ali on kao i dalje da skenira update... Jel može to da se zaustavi?

Stigla mi je notifikacija za update oko 680 mb,jel zna neko sta je u pitanju. Skinuo bi ga al narednih par dana necu imati wifi. Inace dual model je u pitanju za korejsko trziste

Ja instalirao, sad sam i ja hteo da pitam gde može da se prati changelog za ove apdejte?

Nigde ,ovo bi trebao biti security update junski ,malo kasne po tom pitanju

Jeste, ali stoji i da je update poboljšao stability i performance sistema, tako da je verovatno i neko peglanje bagova

Da,uvek ga ima
Ja sam instalirao juce i za sada mi deluje da je telefon fluidniji u radu

Kome treba office suite pro +pdf je danas samo 0.99 inace je oko 15e
Pa navalite

Vrh Dno