Verzija koja se valja u Srbiji(ds) nema root ?
I kako se pokazala mala baterija na 5.7" ekranu ? I da li je probijanje svetlosti između glavnog i pomoćnog ekrana baš primetno ?
Sent from my Redmi Note 4
Za ovu verziju dual sim h990ds izasao je napokon root bas pre koju nedelju na xda, ima uputstvo, ali meni deluje dosta komplikovano i sa sansom da se nesto zezne. Tako dok se ne pojavi neki jednostavniji i sigurniji nacin rutovanja, ne rutujem ga i to mu je mana.
Ovako nerutovan, disable-ovao sam sve sto je moglo a sto ne treba, nekom mojom prosecnom upotrebom sot je 4.30 - 5 sati. Mada ga i dalje previse cackam posto je jos nov, zanimljiv. Najvise, kao i kod svih trosi ekran i kamera.

Dac za koji sam mislio da ce trositi bateriju, ukljucen mi je stalno po defaultu, uopste ne jede bateriju, a bas stalno slucam muziku kad sam napolju, pogotovo sto je zvuk sa iole boljim slusalicama brutalan i glasan.
Inace baterija se jako brzo napuni, posto ima quick charge. Posto se lako i menja, ja sam vec uzeo da narucim jos jednu rezervnu.
Ovo za probijanje svetlosti sa drugog ekrana je glupost tj totalno nesto zanemarljivo i neprimetno. Drugi ekran je u stvari fizicki sastavni deo ekrana, nije odvojen, nema liniju, samo softverski posebno funkcionise ta strafta kao zasebni ekran. Svetlina datuma, sata i sta vec namestis da bude u drugom ekranu se automatski fejduje u zavisnosti od dnevnog svetla na jacinu taman dovoljnu da vidis informacije i jedino bas u totalniom mraku, kada je iskljucen glavni ekran mozes da vidis da se svetlost siri malo i na drugi ekran, tj da je to se ustvari jedan zajednicki ekran. Taj drugi ekran ima svoja podesavanja i moze se iskljuciti skroz ili u odredjenim satima (npr nocu, ako ti ne treba).
...
S obzirom da sam birao telefon zbog kamere, evo i par utisaka oko toga. Sam hardver kamere je dobar i nudi mnoge mogucnosti, ali tu dosta zavisi i od softvera. Automatski i manuelni mod su dve razlicite price. Kome treba kamera za brzo slikanje - klikni i slikaj u automatskom modu, kamera je u automatskom modu mogu reci solidna, u proseku svakog boljeg telefona, prednost je druga wide angle koja je zaista zanimljiva za hvatanje svega u kadar sto ne bi stalo obicnom, ali je i kvalitet slika losiji. Isto se odnosi i na automatski video mod. Samo ok. Verujem da neki flagship telefoni imaju kvalitetnie podesene parametre za slikanje i snimanje u auto modu. Ima gomile zanimljivih modova od panorame, time lapse,.... do snimanja slika/videa istovremeno sa sve 3 (4) kamere podelljene u kolaz,...Takodje i prednja selfi kamera (koju inace bas retko koristim) je wide angle.
Zato je manuelni mod sasvim druga prica i upravo zbog po meni, najboljeg softvera za kameru u manuelnom modu na lg telefonima (g4, g5, v10,...) odlucio sam se za v20. Ovde su mogucnosti ogromne za onog ko voli da podesava ili zna osnovne stvari o fotografisanju i rezultati mogu biti fenomenalni. Samo treba malo vezbanja i udje se u fazon. Pogotovo za video snimanje gde se nudi hi fi kvalitet audio snimanja postoje podesavanja za mikrofone, limitazu, prednji mikrofon, zadnji, gain zvuka u realnom vremenu snimanja. Tako da ako naucis kako to da koristis snimak moze biti sjajan, i video i audio u svim uslovima, a sa druge strane ako ne znas moze da ispadne jako lose i gore nego auto mod, ako si parametre pogresno podesio. Ja sam se igrao sad sa snimanjima nekih koncerata u manuelnom video modu i polako ucim kako da namestim parametre. Sliku sam savladao i odlicna je pod nocnim stage osvetljenjem bez suma i bljestavih svetala, a mikrofone podesavas tako da ne bude distorzija ako je ozvucenje preglasno,a opet da bude savrsen kvalitetan i lep zvuk.
Sve u svemu, telefon nije za prosecne korisnike koji ne zele da se zamajavaju silnim podesavanjima, vec za one koji vole da cackaju i iskoriste velike potencijale koje hardver nudi.