Šta je novo?

LG V20

Early LG V30 concept render shows a slider with two displays

gsmarena_002.jpg

gsmarena_003.jpg

Bzvz, nekako čudno izgleda na tim renderima ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Evo stigao i meni V20 u posed, internacionalna dual verzija, pa da napisem koju. Prvi utisci :happy:. Ima sve ono sto sam trazio od jednog telefona. Veliki ekran, extra kamere sa manualnim podesavanjima, wide kamere i napred i nazad. Zvuk (DAC) sa kojim sam se iznenadio koliko je fckng neverovatno dobar mozda najbolje nesto sto moze da se nadje na telefonima, B&O sluske se dobijaju uz tel. Metalno kuciste a baterija izmenjiva. Baterija me je fino iznenadila s obzirom da ceo dan telefon nisam ispustao iz ruku ili sam se samo mozda navikao na moj stari telefon i raspalu bateriju, ali videcu jos u kasnijoj redovnoj upotrebi kako ce da se pokaze, ali bitno je da je baterija izmenjiva, posto uvek uzmem rezervnu tako da kod mene ovo igra vecu ulogu nego da je telefon vodootporan a da baterija ne moze da se vadi. Plus jos dodatnih stvarcica: ima IR blaster, 4Gb RAM/64 Gb interne memorije, slot za memorijsku karticu, dual sim. Ima i ugradjena i neka tri mikrofona za snimanje, ali s tim cu tek da se igram. Jedan pravi mulimedia pro uredjaj. Telefon deluje premium i deluje tanje u ruci nego sto sam mislio. Drugi ekran mi je bas zgodan, mogu da se namestaju razne funkcije za njega bilo da je tel otkljucan ili dok je zakljucan, najzgodnije mi deluje za multitasking i za notifikacije.
Neke mane po meni su te sto su zadnje kamere ispupcene, pa treba nabaviti maske koje su koji milimetar deblje od kamere kako telefon ne bi direktno nalegao na staklo kamere kad ga ostavis na sto, ne postoji jos rut za ovu verziju telefona (h990ds).
Sve u svemu, da je na telefonu umesto LG-a logo Samsunga ili jabuke ili njihov marketing, mislim da bi ovo bio jedan od najuspesnijih telefona s obzirom koliko nudi.
Odo sad da eksperimentisam malo sa kamerom.

ponovio sam se i ja danas...prvi utisci su veoma dobri, telefon je vrlo brz, kamera je bar za sada veliki napredak u odnosu na sve što sam imao do sada...uglavnom sam za probu slikao u auto modu, i najzad ne moram da stojim kao mumija da bih dobio oštru sliku:) meni baterija ne deluje sjajno, jeste da ga čitav dan montiram itd, ali tu će čini mi se biti povuci potegni...no, ko što kaže kolega baterija se menja a i veoma brzo se puni tako da nije veliki problem...punjač sam dobio sa nekim čudnim adapterom, i naravno ne može da se uključi u naše utikače jer taj treći plastični deo naleže na metalne pipke kod naših šuko utičnica...punim ga na ikea ladda punjaču koji je 3.1A, da li i sa njim radi quick charge ili samo sa tim njegovim?

pošto mi je ovo prvi telefon sa fingerprint skenerom, tu sam malo zbunjen pa ajd mi malo pojasnite priču...da bih postavio f.skener moram pored toga da upišem pin, ili šifru ili već još nešto? kako nakon toga uključujem telefon, najpre prstom a onda moram još i pin recimo da kucam? to znači da kad to postavim više nema double tap to wake otključavanja? to me malo smorilo, trebalo bi da pojednopstavi stvari a deluje mi da je samo zakomplikovalo celu priču...

@havijer
ja sam uzeo u inostranstvu preko oglasa ko nov za 320 eu, kod nas imas mislim 370-400 novi.

@altru
da za fingerprint sam se i ja zbunio prvo i onda kad sam proguglao video da je problem nova launcher i zbog njega ne može samo finger da otkjljuca vec prvo mora ili neki pin lock ili knock, passs.... . A ako nemas Novu, onda ti tel. trazi kad podesavas fingerprint jos dodatnu opciju otkljucavanja (pin, knock,...) ali ti nece to posle uvek traziti, samo prvi put kad restartujes, posle otklucavas samo il otiskom ili drugom metodom koju si odabrao.
Verovatno si dobio kao i ja UK utikac, pa ti treba onaj uk adapter da bi punjac mogao da ustekas kod nas, vidi na oglasima, ja sam vec imao jedan.

ps. nabavi taj adapter, ne bih se ja zezao sa punjacem koji nije original njegov

dobio sam ja adapter, ali lg punjač ima taj neki treći plastični deo koji ulazi u adapter, i jedino ako ga polomim može da uđe u naše šuko utikače...

aha, taj plastici pipak moze da se pomeri na gore i da taman udje u rupu, ako mislimo na isto

aha, taj plastici pipak moze da se pomeri na gore i da taman udje u rupu, ako mislimo na isto

tako je, on uđe u tu treću rupu adaptera, ali to mu sad smeta da se ubaci naše šuko utučnice, jer se kod nas tu nalaze metalni pipci...ne znam sad uopšte koji bi adapter mogao da prevaziđe taj problem? taj plastični pipak ne daje struju nego samo smeta...

Auh kako dobra cena.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Lepo .siri se zajednica
mozes ga puniti bilo kojim brendiranim punjacem ,licno koristim akey sa tri izlaza od kojih je jedan za fast charge ostala dva bacaju 2A
Telefon ima prilicno dobru bateriju nije bas u rangu sa s7e ali ok, em je manja em ima veci ekran,generalno dobro se pokazala,koliko vidim uskoro ce biti zavrsena prica i sa rutom za nasu verziju 990ds ,tako da ce tako da moci svasta se radi (meni licno nebitno )
Sve u svemu posle skoro mesec dana koriscenja jedino ostaje zal sto ga ne uzeh ranije

Poslednja izmena:
Lepo .siri se zajednica
mozes ga puniti bilo kojim brendiranim punjacem ,licno koristim akey sa tri izlaza od kojih je jedan za fast charge ostala dva bacaju 2A
Telefon ima prilicno dobru bateriju nije bas u rangu sa s7e ali ok, em je manja em ima veci ekran,generalno dobro se pokazala,koliko vidim uskoro ce biti zavrsena prica i sa rutom za nasu verziju 990ds ,tako da ce tako da moci svasta se radi (meni licno nebitno )
Sve u svemu posle skoro mesec dana koriscenja jedino ostaje zal sto ga ne uzeh ranije

uspeo sam na kraju, imam neki dosta dobar produžni kabl koji sam doneo iz grčke i u njega se uključuje bez problema...doduše, jeste brzo puni ali ja očekivao da je to još brže, zaboga to je quick charge:) ne znam ni sam, šta je brzo punjenje za bateriju od 3200mah, sat, sat i po, 2 sata?

a što se baterije tiče nije ovo pravi test, danas ga maltene nisam ispuštao iz ruke, hiljade podešavanja, tako da je normalno da se srozala brzo...sad sam je stavio na prvo punjenje pa ćemo onda videti...

Kako radi na nasim 4G mrezama, podrzava sve frekvencije? Jel ste u paketu dobili B&O sluske?

Poslednja izmena:
Nije neka velika razlika izmedju brzog punjenja 3.0.i 2.0 mozda max 15%
Iskreno nisam merio brzinu punjenja nikada,nesto mi ne pade na pamet
Nemam problem sa adapterom na punjacu ,ima zglob koji se uvlaci i izvlaci ali kada se uvuce ulazi normalno u bilo koju utucnicu ,milsim na normalne okrugle ne one pljilosnate ,koje i nemam po kuci a na koje si ti verovatno mislio
A videces uskoro sve mane i vrline trlefona ima ih kao i svaki drugi

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Na kp, 360 eura.

Mislim da je ovo baš dobra kupovina. Imam HTC 10 i extra je telefon, ali me V20 oduvek interesovao zbog većeg ekrana.

Sent from my Mitshubishi Trium using Tapatalk

Kako radi na nasim 4G mrezama, podrzava sve frekvencije? Jel ste u paketu dobili B&O sluske?

Ova internacionalna verzija koju imam i koja se lakše nabavi h990ds radi na svim mrezama bez problema a i podrzava mislim sve frekvencije, a izgleda da je "najbogatija" jer dobijes i dual sim i B&O sluske u paketu. Gledao sam bas na youtube otpakivanje za one americke verzije i oni nemaju slusalice u paketu vec je u toj pregradi u kutiji umesto slusalica baterija.

Super!
Pisite utiske novopeceni korisnici, softver, baterija, zvuk...hvala unapred

dobio sam i ja b&o slušalice, ali nisam još stigao da se pozabavim zvukom...slušalice je probala moja žena na njenom ipodu, kaže da odlično rade...ima 4g, ako si mislio na 800 frekvenciju stoji na kutiji lte 20....inače je pravi dual sim + micro sd a ne one šugave hibrid varijante...

prijatno sam se iznenadio da ovaj lg ima bukvalno tonu različitih podešavanja za razne opcije...to, naravno, ponekad ide na uštrb intuitivnosti, neke stvari su malo zabačene, nekad se teško snaći, ali zaista je bogat opcijama...zvuk tokom razgovora je jako dobar, primetan napredak nakon kineza koje sam nosio...i ima BASA u glasu ljudi s kojima pričaš, ne zvuče baš kao šuplja kanta...vratilo mi je nadu u telefoniranje na mobilnom:)

kameru ću tek da ispitam, ali već sada neke slike koje sam uradio u auto modu danas nisu mnogo daleko od 2.3" senzora...po danu, za noć ću tek videti ali tu ne očekujem čuda, videćemo...možda su malo udarili po postprocesingu što se tiče oštrine, ali to se tu i tamo primeti tek na nekom teškom pixel peepingu...

Poslednja izmena:
Definitivno je ova verzija modela 990ds dobila mogucnost roota,tako da uzivajte koga to zanima

Definitivno je ova verzija modela 990ds dobila mogucnost roota,tako da uzivajte koga to zanima

Mislis na ovo?
https://forum.xda-developers.com/v20/how-to/bounty-thread-lg-v20-root-h990ds-t3493062/page60
Fino, samo sacekacu ja jos neko vreme da to bude malo jednostavnije i jos sigurnije, ili mozda i neka skripta. Ali svakako potrebno, bar zbog greenify, titaniuma, addblokera i nekog firewalla, pa da se poveca jos trajanje baterije.

Poslednja izmena:
Da,post 593 ,nije jednostavno ali lepo objasnjeno,ko se iole razume mocice da odradi root

sad sam ukapirao da nemam nijedan rezervni usb c kabl...imate neku preporuku za neki usb c kabl, koji će naravno i da podržava njegov fast charge?

i koliko je bitno da bude usb 2.0 ili usb 3.0?

Poslednja izmena:
sad sam ukapirao da nemam nijedan rezervni usb c kabl...imate neku preporuku za neki usb c kabl, koji će naravno i da podržava njegov fast charge?

i koliko je bitno da bude usb 2.0 ili usb 3.0?
Sto se tice kablova ,po meni treba uzeti ipak neki brendiran iako i no name znaju da rade posao ali ipak ....

Sa usb 3 dobijas vecu brzinu pri razmeni podataka tj prebacivanja fajla sa usb na telefon komp itd i obrnuto
Ako mislis na brzinu punjenja quick charge 2.0 i 3.0 opet ista stvar 3.0 je malo brzi

danas mi se kod kuće u jednom trenutku na lg v20 isključi wifi sa porukom avoid poor internet connection i pređe na data protok...u isto vreme sam nešto radio na ipadu, žena slušala internet radio na telefonu, i na svim uređajima je u tom trenutku net bio loš, prekinu se radio, ne može da učita nove slike na instagramu itd...imam mts adsl, huawei modem i tp link 740n ruter i sad pokušavam da ustanovim gde je problem...da li je telefon toliko osetljiv na loš net da sam isključi wifi ili je jednostavno mts net drljav pa tu nema pomoći? nisam lg ostavio nešto duže da vidim da li će sam da se vrati na wifi, ali kad sam isključio pa ponovo uključio wifi nastavio je da radi...

inače sam razmišljao da promenim ruter, a sad ne znam da li da tražim nov modem/ruter od telekoma ili da promenim samo tp link? huawei modem je već skoro 10 godina kod mene, on radi, ali otkud znam možda i on pravi problem (mada je na kompu net ok, izgleda da wifi više pravi problem)...ako idem na varijantu da menjam tp link šta drugo da kupim, nemam pojma šta bi bilo bolje a da znam da će pouzdano raditi, imate neku preporuku?

Imas u opcijama da podesis da ne prelazi na mobilni net ako je slab protok dsl neta. Sto se tice rutera, koliko para toliko muzike, vodi se time pogotovo ako vas ima vise aktivnih korisnika istovremeno. Torent uvek mozes da ogranicis, pogotovo upload jer je to krivac za losu konekciju

Nazad
Vrh Dno