Imas u opcijama da podesis da ne prelazi na mobilni net ako je slab protok dsl neta. Sto se tice rutera, koliko para toliko muzike, vodi se time pogotovo ako vas ima vise aktivnih korisnika istovremeno. Torent uvek mozes da ogranicis, pogotovo upload jer je to krivac za losu konekciju
upravo je to i problem izgleda...meni je data stalno uključena, kao i opcija da prebacuje na nju ako nema wifi, i čim je net za mrvicu slabiji on odmah prelazi na data protok...baš sad čitam nešto o tome i čovek kaže da problemi nastaju iz potrebe proizvođača da telefone naprave pametnijim nego što jesu...da bi obezbedili da stalno imaš net oni na svaki šušanj prebacuju sa wifi na data...
što se tiče rutera, ne znam koliko bi to pomoglo za konkretnu situaciju, pare manje više...skida se tu i tamo, žena ima dva telefona i dosta visi na wifi kod kuće, ja koristim ipad takođe, neki asus tablet je takođe stalno na wifi, android tv box je žicom vezan za ruter, imam qnap nas...ima tu potrošača
daj slobodno neke konkretne predloge za ruter...napisao sam šta imam, net je mts adsl, šta bi radilo bolje od ovoga u ovakvoj situciji?