Šta je novo?

LG V20

Imas u opcijama da podesis da ne prelazi na mobilni net ako je slab protok dsl neta. Sto se tice rutera, koliko para toliko muzike, vodi se time pogotovo ako vas ima vise aktivnih korisnika istovremeno. Torent uvek mozes da ogranicis, pogotovo upload jer je to krivac za losu konekciju

upravo je to i problem izgleda...meni je data stalno uključena, kao i opcija da prebacuje na nju ako nema wifi, i čim je net za mrvicu slabiji on odmah prelazi na data protok...baš sad čitam nešto o tome i čovek kaže da problemi nastaju iz potrebe proizvođača da telefone naprave pametnijim nego što jesu...da bi obezbedili da stalno imaš net oni na svaki šušanj prebacuju sa wifi na data...

što se tiče rutera, ne znam koliko bi to pomoglo za konkretnu situaciju, pare manje više...skida se tu i tamo, žena ima dva telefona i dosta visi na wifi kod kuće, ja koristim ipad takođe, neki asus tablet je takođe stalno na wifi, android tv box je žicom vezan za ruter, imam qnap nas...ima tu potrošača:)

daj slobodno neke konkretne predloge za ruter...napisao sam šta imam, net je mts adsl, šta bi radilo bolje od ovoga u ovakvoj situciji?

Imas i ovu ociju tamo u settings kod developer options, da forsira wifi konekciju iznad mobilne iako je slaba, pa vidi kako ce ti raditi ako stikliras to. (ako nemas developer meni, guuglaj kako da ti se pojavi, zaboravio sam vec tacno, treba tamo u settings/general/about phone/common/software info/ da tapkas nekoliko puta negde po kernel ili build i pojavice se onda developer meni)
Capture+_2017-06-20-23-24-38-1.png

Sto se tice rutera, trazi neke dual band koji podrzavaju AC standard, oni su 100€+

Imas i ovu ociju tamo u settings kod developer options, da forsira wifi konekciju iznad mobilne iako je slaba, pa vidi kako ce ti raditi ako stikliras to. (ako nemas developer meni, guuglaj kako da ti se pojavi, zaboravio sam vec tacno, treba tamo u settings/general/about phone/common/software info/ da tapkas nekoliko puta negde po kernel ili build i pojavice se onda developer meni)
Pogledajte prilog 231604

uključio sam developer options, ne znam samo koliko pomaže...nekad te opcije više odmažu nego što pomažu...koliko uspevam da vidim nije problem nizak nivo wifi signala nego loš/nestabilan protok, i on to kapira kao poor internet i prebacuje na data...signal mi je inače od very good do excellent....

kako ostalima radi wifi plus data u isto vreme, imate li sličnih problema?

Poslednja izmena:
Onda ti je do loseg, slabog neta il rutera. Meni sve sljaka ok na wifi, a i na sbb-u sam 50Mbit+ ;)

promenio sam kanal na ruteru, sad imam -40db jačinu signala...to bi trebalo da je mnogo bolje nego ranije...sad ćemo videti da li to utiče na wifi- data relacije na telefonu...

Poslednja izmena:
Ova opcija je suprotno, pre će da pređe na mobile data kada je slab wifi signal ako je ona uključena

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ova opcija je suprotno, pre će da pređe na mobile data kada je slab wifi signal ako je ona uključena

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

misliš na ovu developer opciju? moguće...

sad pokušavam da ustanovim da li je samo jačina wifi signala u pitanju ili moj adsl ima oscilacije u kvalitetu protoka ( a sigurno ima)...zato i ne znam da li je rešenje kupovina novog rutera...sam signal mi nikad nije ispod good najmanje...

Brate ti verovatno gušiš net torentima. Ja kad sam bio na adsl-u (više provajdera) kad god bih pustio torrent, net bi se gotovo potpuno ugušio. Probaj sa ograničavanjem upload-a na 2-3 kb/s i download-a takođe.
Btw sećam se da sam posle korišćenja torrent-a morao da restrartujem ruter da bi se vratio net u normalu.

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Brate ti verovatno gušiš net torentima. Ja kad sam bio na adsl-u (više provajdera) kad god bih pustio torrent, net bi se gotovo potpuno ugušio. Probaj sa ograničavanjem upload-a na 2-3 kb/s i download-a takođe.
Btw sećam se da sam posle korišćenja torrent-a morao da restrartujem ruter da bi se vratio net u normalu.

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

ne baš, naprotiv, nešto malo skinem prepodne i nakon toga je net samo za telefone i tablete...izgleda da je telefon tako namešten da svaka mala oscilacija kvaliteta protoka signalizira da je net loš i prebacuje na data protok...meni je zapravo to osnovni problem...kad sam ugasio datu i automatsko prebacivanje wifi je nastavio da radi...

a ovo što se ponekad na svim uređajima izgubi net je očito drljavi mts adsl ( možda i ruter ali njega ću najverovatnije da promenim)...

par pitanja koja su se pojavila u međuvremenu...uz telefon sam dobio 100gb google drive do 2019 godine...šta se dešava kad prođe taj period, da li ću i dalje moći da pristupim svojim fajlovima, makar da ih downloadujem na nešto drugo, ili će se tih 100gb blokirati dok ne platim?

druga stvar, da li je neko probao da kameru koristi sa volume tasterima na žičanim slušalicama? meni je često daleko zgodnije da tako slikam, ali ni b&o koje sam dobio kao ni neke koje sam imao ne rade...skinuo sam razne druge aplikacije za kameru ali ni one neće da rade...u jednoj čak postoji u setinzima da se čekira koristite volume control na headphones ali ni tu neće da okida slike...ima li neko neku ideju kako da to prevaziđem, ili možda zna neke konkretne slušalice koje bi mogle da rade?

P.S. što se tiče gornjeg problema koji sam ranije naveo možda će korisnicima v20 biti korisno...problem nastaje samo kada se uključi opcija prebaci na data kad nema wifija...ako se samo istovremeno uključe i wifi i data sve radi kako bi i trebalo...kad ste kod kuće on prebaci na wifi i tu i ostane, kad se udaljiš od mreže on prebaci na data i sve je ok...ta čekirana opcija forsira prebacivanje sa wifi na data i ako je net malo nešto u problemu uključuje se data protok...

Poslednja izmena:
ja slikam tako sto kazem cheeeez:D navikao jos od prethodnih LG-ja, ne moram nista da stiskam i ne zadrmam kameru ako slikam nocu sa duzom ekspozicijom

.............ponovio se sa V20 H990ds takodje............

prvi utisci su OK,prodao sam iPhone 6S i resio da se ponovo poigram androidom,pre iPhone-a imao sam Z3 koji mi je nametnuo

dosta velike zahteve za moj naredni telefon......

-kamerom se tek igram ali siroki ugao mi se vec dopada,

-baterija mi deluje ok,uspeo sam da izvucem skoro 6 sati SOT na WIFI-u pretezno posle samo nekoliko dana,

-izrada je ok(moj je crni) ,nista se ne mrda,mljacka itd

-zvuk preko slusalica kida ali stvarno,B&O slusalice su prosecne ali vec sa Sennheiser slusalicama od 20e, V20 jede konkurenciju

za dorucak,

-zvucnik bi mogao da bude glasniji ali po tom pitanju priznajem da sam razmazen prednjim zvucnicima na Z3

-lepo lezi u ruci i velicina mi odgovara ali je mnogo klizav pa sam ga ubacio u tanki silikon.................

-UI mi odgovara ,imao sam i ranije LG pa mi to nije novo, nedostaje mi root koji citam da je skoro gotov, nema puno bloatwera ali

ga ima i ne moze sav da se "onesposobi" preko settings-a pa ce to verujem tek sa root-om da se zavrsi..................................

Poslednja izmena:
ja slikam tako sto kazem cheeeez:D navikao jos od prethodnih LG-ja, ne moram nista da stiskam i ne zadrmam kameru ako slikam nocu sa duzom ekspozicijom

ispao sam glup u društvu, radi slikanje slušalicama, potrebno je samo da se malo jače gurnu u ulaz...ja ih stavio onako ovlaš i rekoh to je to, ali mora malo da se pritisne da uđu do kraja...inače se čuje i shutter okidanje u samim slušalicama što mi se jako dopalo...

zna li neko nešto za google drive i tih 100gb, šta kad prođe 2019 godina?

Mozes da koristis fajlove ali ne mozes da upload-ujes vise. Dobices vise obavestenja o isteku. Nece nikako da ti obrisu ista, ne brini

Mozes da koristis fajlove ali ne mozes da upload-ujes vise. Dobices vise obavestenja o isteku. Nece nikako da ti obrisu ista, ne brini

e pa to me zanima, hvala...a pošto ću najverovatnije u naredne dve godine da napunim tih 115gb (15gb daje google photos) ionako više neću moći ništa da uploadujem i da hoću:)

Mislim da google photo daje neogranicen upload slika, proveri to

Imate par tema snizenih za v20 kao i neke koje se samo danas ne placaju ,pa iskoristite priliku
Dark rainbow ,red blue theme itd

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ta tema je inace free,imas tema koje se placaju kao gore navedene a danas su free ili neke koje su u pola cene tipa 80 centi itd

Ta tema je inace free,imas tema koje se placaju kao gore navedene a danas su free ili neke koje su u pola cene tipa 80 centi itd

znam, video i instalirao i sve te koje su danas za dz, ali mi se ne svidjaju te sa sarenim dugmadima, ova mi se svidja tamno siva/crna sa zelenim

Imate par tema snizenih za v20 kao i neke koje se samo danas ne placaju ,pa iskoristite priliku
Dark rainbow ,red blue theme itd

skinuo sam plavu koja je danas free, thanks....ali za sada mi se i dalje najviše dopada ova njegova black high contrast...

Da,ima dosta dobrih tema za ovaj model
Licno najvise koristim G,sapphire i dark rainbow teme,mada miksam cesto
Steta sto nema mogucnosti promene ikonica ,cuda bi se pravila od kombinacija

Znate li koji adapter da kupim za originalni punjač... Ali, bitno je da bude neki kod koga ne mora da se podiže onaj treći plastični deo jer ti onda pravi problem kod naših utičnica... Može i neki link sa alija, još bolje...

Ne komplikuj i ne bacaj pare ,idi u neku eletro radnju i trazi adapter ,najbolje neki keramicki

Ko je imao i pre neki LG mozda je koristio Qslide apps. Od svih raspolozivih, jedina koju sam koristio kao veoma prakticnu Qslide aplikaciju je LG Calculator, a na V20 ga iz ko zna kog razloga sada nema medju Quick slide apps. Postoji sad samo google-ov calculator koji ne moze da bude Qslide, a ovaj LG je meni bio i bolji. Malo sam proguglao i nasao portovanu Qslide lg calkulator apk koja radi i na v20. Veoma zna da bude zgodno kad vam treba na bzinu digitron i aktivirate ga samo sa ikonicom Qslide (ako ste je u settings/Home touch buttons, stavili da vam i ta ikonica bude kod home touch meni dugmadi), kalkulator se pojavi kao mali lebdeci prozorcic koji moze da se pomera preko svih otvorenih apliakcija/ekrana, podesava velicina i transparentnost, a najzgodnije je kad ga pomerite skroz na desno uz ivicu, smanji se u lebdecu ikonocu da ne smeta i uvek je na dohvat prsta.
Kome treba, evo ga install file, kade sa instalira i otvori, samo treba gore na tri tackice ukljuciti opciju da bude uvrsten medju Qslide apps.

http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=07689448562233836321

Vrh Dno