Šta je novo?

LG Optimus L9

Cell Standby 46%
Phone Idle 44%
Screen 4%
ostale gluposti 6%

A sve vreme uključen 3G???

Napunio ga oko pola deset. Obavio jedan kraći razgovor. Jednu kraću poruku. Pregledao B92 aplikaciju 5-6 minuta. U 11 sati baterija na 82%...

Poslednja izmena:
ta fabricka istorija baterije nicemu ne sluzi...postoji gomila vrlo preciznih alata na marketu koje pokazuju koja aplikacija koliko trosi bat. Doduse, ovo sto kazes, toliko vremena na 3g to ti je to. Bolje ne mozes. ovaj telefon max na wirelesu gura do 3h:20m. Na gprs-u i do 2x manje on screen time.

da li neko zna zasto se prilikom poziva pokjavljuju 2 razlicita menija za odgovor na poziv? jednom samo treba da se pritisne dugme-touch i da se javis a neki put treba da prevuces preko ekrana?

Zavisi da li je telefon otključan ili zaključan.

Kad ti je ugasen ekran i ne koristis telefon onda imas da prevuces da bi se javio. A kada cackas telefon onda se samo pritisne da bi se javio 😉

jel otkljucao neko bootloader na telenorovom modelu, opet da pitam? 🙁
fantastican custom rom sam nasao na xda sajtu, ali ne mogu nikako da otkljucam bootloader. Ako je nemoguce da se uopste i ne trudim vise 🙁

koji je to fantasticni rom???
ja sam jos davno otkljucao sa ovim metodom

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2190326

samo procitaj malo...treba fon da stoji jedno sat vremena na kablu bez restartovanja i bez icega...
i da, ja na xp nisam uspeo tako da sam morao da nadjem nekog sa win 7...jer nesto nece da mi prepozna one fastboot drivere i mrzelo me da se cimam da namestam...

Poslednja izmena:
Da razmenimo iskustva o aplikacijama za kameru tj fotoaparat , pošto nam je kamera prosečna.Ja koristim Camera360 za slikanje , a PicsArt za dodatnu obradu fotografija i mogu da kažem da su fotke donekle bolje sa ovom kombinacijom.
Valjda će se narednim ažuriranjem nešto promeniti po pitanju kvaliteta fotografija : (

Poslednja izmena:
Sa verzijom sofvera 20h kamera je vec prilicno dobra, i vidi se da se na tome ozbiljno radilo, ja bar nisam imao potrebe da koristim dodatni softver jer je problem kod kamere bio u nacinu izostravanja a to nije nesto sto moze tek tako da se "popravi" softverskom obradom.

Uradio sam slucajno malu proveru baterije (Nastyb NE CITAJ! 😛

Telefon sa punom baterijom je ukljucen na wireless, sa non stop upaljenim internet radiom ( i ko zna kojim procesima u pozadini), ugasenim ekranom i zvukom na minimum (spavao sam) od 11:30 a iskljucio se tacno u 21:15

Dal je moguce ovo??

edit: u vezi kamere, ja sam prezadovoljan snimcima sa odmora(jedno hiljadu fotki) a video standarno dobar.

Zeleo bih da dodam da telefon do sad nije imao nijedan bug niti otkaz,niti restart a verujte da radi ko crnac.
Hocu da kazem da se radi o izvarednoj spravi (mozda i zato sto je moj made in Korea ) ekstra kvaliteta. Na zalost posto ja patim od velikih ekrana (min. Note2) do kraja godine cu verovatno kupiti novu spravu. Mada sam nekako siguran da ovako pouzdan telefon kao P 768 necu imati.

Poslednja izmena:
I kako ste na kraju root-ovali ovaj telefon? Uzeo sam ga danas, pokusao na brzinu ovo sa LGPwn.apk, ali iz nekog razloga ne prolazi.

Zakljucani su. Otkljucavanje je kodom ~5e.

Uradio sam slucajno malu proveru baterije (Nastyb NE CITAJ! 😛

Telefon sa punom baterijom je ukljucen na wireless, sa non stop upaljenim internet radiom ( i ko zna kojim procesima u pozadini), ugasenim ekranom i zvukom na minimum (spavao sam) od 11:30 a iskljucio se tacno u 21:15

Džaba, pročitao sam! :d

Kada bih na mom telefonu uradio tako nešto u 11:30, otprilike bi se sve ugasilo u 12:30 najkasnije. 21:15??? NFW!!
Šalim se, ne bi tako brzo, ali ne bi izdržalo do 21:15 ni pod tačkom razno...možda tri-četiri sata maksimum...

Jel neko provalio da stock sms aplikacija ima "schedule" funkciju? Jel to bilo od početka ili je ubačeno u nekom od update-a, nešto se ne sećam da je bilo?

Schedule ima od prvog JB-a, za ICS se ne secam.

Samo da obavestim sve ponosne vlasnike ovog fenomenalnog telefona da je problem sa stock pretraživačem interneta rešen sam od sebe , tj. više ne "puca" sam od sebe.Verovatno je bio možda neki update proces samog pretraživača ili slično . Pozdrav svima

Jutros kad sam se probudio i uzeo telefon sa punjaca bio je izuzetno vruc. Poredjenja radi kao kad se igra neka zahtevna igrica 20ak min. I nije bio znak da se dopunio do kraja.
I sada sam ga opet stavio na punjac i opet je vreo posle pola sata na punjacu 😱 Do sada je sve bilo ok. Sad ne mogu da e setim da li sam juce nesto updateovao ili skinuo pa da pravi problem :s

Zato postoji BBS da se vidi u čemu je problem 🙂

Izgleda da je do punjaca, nesto je on posandrcao. Uzeo ga ja sada sa punjaca, a on se uopste nije napunio, samo se ugasio. Sad sam ga stavio na usb i prikopcao na komp (drugi usb) i lagano ga punim da vidim kako reaguje 😉

Uzeo sam naocare u stilu Horatio Caine-a i istrazio slucaj. Odvojio sam onaj kao utikac od usba posto je iz dva dela, pomirisao rupicu za usb i smrdi utikac, vrisnooooo.

Poslednja izmena:
Ljudi zna li neko gde moze da se kupi orginal usb kabal?Izgubio sam moj orginal od telefona,ostao mi samo adapter za struju.Danas sam kupio neki kineski kabal i kako stoje stvari mogu samo da osedim dok sacekam da napuni do 100 %

Ljudi zna li neko gde moze da se kupi orginal usb kabal?Izgubio sam moj orginal od telefona,ostao mi samo adapter za struju.Danas sam kupio neki kineski kabal i kako stoje stvari mogu samo da osedim dok sacekam da napuni do 100 %
Verovatno si nasao neki bas krs, posto ja moj punim i s araznim kablovima i sa raznim punjacima i to uvek radi kako treba.

Nemoguce da nemas u kuci jos neki kabl, to je sada bar najcesce (mikro i mini usb) korisceni kabl.

Poslednja izmena:
U poslednje vreme mi je Data uključen skoro ceo dan + igranje igrica (Subway Surf i Logo quiz) jedva izdržavam od 11h popodne do 22h uveče. Osvetljenje je na 60%, 70ak sms i 50ak minuta razgovora. Dok nisam počeo sa igricama, baterija se super držala, od tad samo nestaje... Ne žalim se, samo iznosim iskustvo.

Dvoumim se izmedju xperia L i L9 P768.
Molim za pomoc koji da uzmem.Hitno.

Nazad
Vrh Dno