Šta je novo?

LG Optimus L9

Na prvom linku imaš padajući meni u kojem izabereš šta hoćeš.

Hocu da uzmem koznu futrolu za L9 preko ebay-a...

Nisam nikada do sad kupovao nešto preko Ebay-a, pa me zanima koliko je ovo sigurno i koliko naše gulikože uzimaju za ovu sitnicu???

Vidim da ova futrola košta manje od tri dolara, znači, carina ispod 10€ nema da omane, plus jedno minimum hiljadu za dostavu posle nove godine, ukoliko bi sada naručio...

Ja sam poručivao već nekoliko puta, potpuno sigurno što se plaćanja tiče, futrole stižu u žutim kovertama direktno u sanduče, bez pdv-a i carine, za oko mesec dana. E sad, sa našom carinom se nikad ne zna. Ono što je sigurno, to je da carinu nećeš da platiš (do €50), jedino mogu da ti naplate pdv, što je na iznos od 2-3€ koliko koštaju ove futrole, zaista mizeran iznos i opet se isplati. I dostava je iz Kine gotovo uvek free.

Hvala na odgovoru. Naručio sam pa ću videti šta će da bude...

Ja sam poručio futrolu iz Kine, jedino što su napisali da je vrednost $15, iako je cena bila nešto oko $4, pa sam platio malo veći pdv. Još uvek kudikamo jeftinije nego ovde.

Uspešno sam otključao mrežu sa kodom koji sam kupio na eBay-u. Ako nekome zatreba da znate 😉 L9 sa Telenor mreže.

Pozdrav svima,

Pošto ovih dana idem za inostranstvo , kako da sebe obezbedim da ne napravim veliki tel. račun tj. kako da onemogućim internet i pozive u romingu , a da mi pritom wifi radi normalno tj stalno.Da li treba da odem do telenora da mi onemoguće roming usluge?Molim za savet.

Hvala unapred na pomoći.:smash:

Poslednja izmena:
Možeš tako a možeš i da staviš tel u airplane mod

Pozdrav svima,

Pošto ovih dana idem za inostranstvo , kako da sebe obezbedim da ne napravim veliki tel. račun tj. kako da onemogućim internet i pozive u romingu , a da mi pritom wifi radi normalno tj stalno.Da li treba da odem do telenora da mi onemoguće roming usluge?Molim za savet.

Hvala unapred na pomoći.:smash:
Android telefoni po defaultu sami disebluju data konekciju u romingu i jos izbace upozorenje da to moze dodatno da vas kosta, razumnom coveku je to obicno dovoljno da razume da ne pali data konekciju u romingu.
WiFi nema veze sa tim.

E sad sam se do suza nasmejao ,ovo je bilo dobro .

BTW hvala svima na sugestijama

Poslednja izmena:
Ja sam nedavno išao za Mađarsku i produžio za Poljsku i Litvaniu.
Sasvim je dovoljno isključiš opciju prenos podataka u brzom meniu, kada ekran povučeš odozgo na dole, a ja sam zbog dotane sigurnosti tu ikonicu obrisao, a na njeno mesto gurno Wi Fi.
Wi Fi je na mnogim mestima daleko brži od ovog koji mi ovde plaćamo (KFC, Burger King, Hard Rock, aerodrom, tržni centri i sl.) što je poražavajuće al aj.
Na dromu u pešti i Šopenu u Varšavi Wi Fi leti ko avion, tako da, samo se opusti i vozi tako. 😉

Pošto je očigledno da mi baterija lagano riknjava (korišćenje od desetak minuta isprazni gotovo 20% baterije), rešio sam da kupim novu. Pošto originalne baterije u Srbiji ima koliko i poštenih političara, a ne pada mi na pamet da uzimam neke Teracell baterije od 1400mA, ostaje mi jedino da okušam sreću na E-bay-u. Originalnih baterija ima kao šaše, ali me zanima da li se neko susretao sa OVIM (firma deluje ozbiljno, koliko vidim, a i sviđa mi se ovih 2300 mA baterije nemačke izrade) ili sa OVIM (izgleda ogavno, kineski, ali 2450...). Ili uzeti originalnu bateriju??

Kako bre riknjava par meseci stara baterija? Jel si gledao BBS sta kaze?

Ne verujem da tu već riknjava baterija. Bolje ti ti malo proveri. Vrati prvo na fabrička, pa vidi jel ti se i tada to dešava 😱

Pošto je očigledno da mi baterija lagano riknjava (korišćenje od desetak minuta isprazni gotovo 20% baterije), rešio sam da kupim novu. Pošto originalne baterije u Srbiji ima koliko i poštenih političara, a ne pada mi na pamet da uzimam neke Teracell baterije od 1400mA, ostaje mi jedino da okušam sreću na E-bay-u. Originalnih baterija ima kao šaše, ali me zanima da li se neko susretao sa OVIM (firma deluje ozbiljno, koliko vidim, a i sviđa mi se ovih 2300 mA baterije nemačke izrade) ili sa OVIM (izgleda ogavno, kineski, ali 2450...). Ili uzeti originalnu bateriju??

meni baterija radi ko i prvog dana a iskoriscavam ga maksimalno 11 meseci svaki dan ... ako imas root probaj da skines root pa vidi onda... hoce aplikacije da se raspomame kada rootujes telefon

takodje ne razumem kakve veze ima izgled baterije, neces nositi telefon bez maske

Poslednja izmena:
Kako bre riknjava par meseci stara baterija? Jel si gledao BBS sta kaze?

Ne treba mi BBS da vidim da kad sam kupio telefon i dok je bio ICS, sa mojim umerenim korišćenjem je baterija trajala 2, 2 ipo dana, sa JB i uključenim 3g internetom punio sam ga jednom dnevno, sada isključujem 3G ili WiFi da mi ne bi trokirao usred noći. Pre par dana sam bio u jednom kafiću, drndao ga sat ipo (ekran na 50% osvetljenja) i telefon me je upozoravao da ide u "štedljivi" mod, jer je baterija na 5%.

Ne verujem da tu već riknjava baterija. Bolje ti ti malo proveri. Vrati prvo na fabrička, pa vidi jel ti se i tada to dešava 😱

Probao. Ne pomaže.

meni baterija radi ko i prvog dana a iskoriscavam ga maksimalno 11 meseci svaki dan ... ako imas root probaj da skines root pa vidi onda... hoce aplikacije da se raspomame kada rootujes telefon

takodje ne razumem kakve veze ima izgled baterije, neces nositi telefon bez maske

Ne mislim da je ružna, nego izgleda kao da ju je neko sklepao u garaži i onda presvukao užasnim, jeftinim papirom. Ne deluje kao da ju je pravila iole ozbiljna kompanija. Ili bar neka kojoj dizajner nije bezumni mentol.

Dobro, kvalitet ne možemo da znamo 🙂

Ja imam takvu istu crnu, ne skidam je već mesecima, odlično staje na telefon, mnogo bolje od onih TPU silikonskih futrola i spasila mi je par puta telefon prilikom ispadanja.

Nazad
Vrh Dno