Šta je novo?

LG Optimus L9

U pocetku smo se svi cimali oko baterije, merili koliko drzi i na svakakve nacine pokusavali da joj produzimo trajanje.
Ali najvise se iznenadimo kada nekad samo bacimo pogled na stanje.
Imao sam neki ispit pa sam strebao dva dana po ceo dan jer sam bio kratak sa vremenom a telefon nisam mnogo koristio pa evo nekih slika.
Standardno wifi non stop, sync dva.mejla, whatsapp, slabije viber, bez podesene stednje baterije posle nekog procenta.
rade7y6a.jpg

ejy5u3ud.jpg

my3ugyqe.jpg

I Brightness stalno na 66%, osim ispod 5% kada se skroz smanji, a ja sam slikao kad je baterija bila na 4%. (Samo sam povecao brithness na 66% da se vidi kako izgleda slika sa tim)
ga8ybuqe.jpg

@Madness
Vidi se da si na tim velikim padovima igrao igrice (bar mislim 😀)... zato je kod mene toliko izdrzao jer ja nisam igrao 😉
Svakako isto extra rezultat s obzirom da si ga koristio malo drugacije 😉

Poslednja izmena:
Uzet telefon nema u podešavanjima srpski jezik , samo engleski i neke kineske. Ima li to neke veze sa kvalitetom telefona . U pitanju je model P768 . I može li se ubaciti srpski jezik ili već softver odrađen za naše tržište

Zato sto je telefon za "neko kinesko" trziste 🙂 mora da se ubaci EUR firmware pa ce onda imati srpski jezik

Poslednja izmena:
Znači nikakvih više "nedostataka" nema? To me je najviše zanimalo. Hvala. Za EU firmware ćemo se već snaći

@Lazendic365
Da igrao igrice,youtube,9gag i tako dalje.. evo danas sam izvukao 3h screena + 1.5 sata sa gps i data on (1.5h)

Znate ono nekada kada smo ručno na radioaparatima tražili stanice pa prelazeći sa jedne na drugu slušali onaj šuštavo-krčavi ton ali u tihoj varijanti, e takav ton je danas počeo da mi se pojavljuje na zvučniku, u trajanju od dve sekunde, pri pokretanju, gašenju ili dodiru bilo čega na telefonu (osim hardverskih dugmadi). Kad stavim slušalice isto ali na slušalicama. Pri slušanju muzike taj zvuk se meša sa muzikom, pri gledanju filma sa filmom, pri igranju neke igre sa zvukom iz iste a pri razgovoru sa nekim čujem ga u uvetu !!!
Neko od vas sigurno bolje mućka glavom od mene što se tiče telefona, POMOĆ ?!? :S:

Uzet telefon nema u podešavanjima srpski jezik , samo engleski i neke kineske. Ima li to neke veze sa kvalitetom telefona . U pitanju je model P768 . I može li se ubaciti srpski jezik ili već softver odrađen za naše tržište

To je telefon za azijsko trziste. Za stock ROM ne znam kako ide ubacivanje srpskog. Ako ce te utesiti, tvoj telefon ima bolju kameru nego verzija za evropsko trziste.

Da, da, to sam videla. Kažu da može EU stock room da se ubaci, ali onaj za P760 i jedino kamera postaje slabija

@jelenac

Pokušaj sa morelocale aplikacijom sa marketa, meni je na Htc evo 3d završila posao...

Instalirala sam tu app, sada mi je neki deo na srpskom, a neki su ostali na engleskom. Primetila sam da mi je play market preveden, a na primer sve u meniju podešavanja nije.

Srpski jezik na P768 moze da se dobije tako sto se odradi Hard reset (brise se sve), i nakon toga pri prvom paljenju on sam ponudi srpski. Na kraju izgleda kao sa slika na vrhu ove stranice. Tako je bar meni bilo kada sam radio update sa ICS na JB (V20A)...

Da li je neko pokusao da ubaci V20B ili V20C (od P768E i P768F) na P768?
KDZ sam nasao ovde http://lg-phone-firmware.com/index.php?id_mod=18

Ajde baš ću da probam hard reset. Javljam rezultat
Edit: odrađen hard reset ali nista novo nije ponudio. Nema srpskog jezika i dalje

Poslednja izmena:
Pa naravno da nema srpskog jezika, ne znam kako si mogla to da uradis, a da logicki nisi razmislila 🙂 Ako imas chin chan xiu yin ROM, sigurno neces imati srpski ni posle bilo kakvog moguceg reseta.

Edit: odrađen hard reset ali nista novo nije ponudio. Nema srpskog jezika i dalje

Moraš da ubaciš neki evropski rom da dobiješ srpski jezik...

Pa jeste bilo logično, ali rekoh ajde da probam. Nema veze, za sada ostaje ovako kako je , a za dalje ćemo videti. Hvala u svakom slučaju

Obzirom da se evropska (P760) i azijska (P768) verzija hardverski razlikuju ne znam da li ce moci da se radi crossflashing.

Cini mi se da se na 1:42 pojavi prozorce u donjem delu u kojem se bira jezik
https://www.youtube.com/watch?v=OvCDk8yrXQI

Ovde se bolje vidi na 2:57
https://www.youtube.com/watch?v=aE5sTWHXZBI

Mozda zavisi da li ti je ubacena SIM kartica...

Pa naravno da nema srpskog jezika, ne znam kako si mogla to da uradis, a da logicki nisi razmislila 🙂 Ako imas chin chan xiu yin ROM, sigurno neces imati srpski ni posle bilo kakvog moguceg reseta.

Po ovoj logici bi trebalo da se pojavi kineski/tajvanski/ili-koji-vec umesto engleskog kao podrazumevani?

Poslednja izmena:
Bira se jezik, ali samo par ponuđenih (engleski i sve neki kineski )

Mozda postoji jos neki razlog zasto moze/ne-moze. Na mom P768 V20A je moglo (mislim da sam spominjao i ranije u ovoj temi, kad sam radio update)...

Mozda cu raditi update na V20B/V20C ako saznam koja je razlika izmedju P768 i P768E i P768F i P768G i P768N, pa cu javiti ako opet ponudi srpski.

Inace, zanimljiv snimak
https://www.youtube.com/watch?v=W5YdWeBoM2U

Jel ti ne razumes da je dobila telefon za azijsko trziste i da ne postoje drugi jezici? Jedan jedini poznati jezik je engleski + ostali jezici iz Azije. Evo pitaj Recobu, covek imao isto to na LG 4X-u, a i jos neki. Ne pomaze nikakav reset hard core, a ni update ROM-a, jer ce update-ovati opet taj azijski. Mora da flesuje za evropsko trziste da bi dobila sve evropske jezike.

A evropskog firmware-a za P768 (jos uvek) nema.
Ne znam ni da li ce ga biti obzirom da je telefon namenjen azijskom trzistu.

Moj LG je veceras zablokirao, deca igrala igrice i ispraznile bateriju do kraja.
Telefon nece vise da se upali prvo je stajao samo LG logo, a sada imam lezeceg androida sa znakom uzvika.

telefon nije rutovan niti bilo sta oko operativnog sistema cackano.

Sta da radim?
Telefon je odmah sutradan dat vipu na reklamaciju, do dana danasnjeg apsolutno nemam nikakvu informaciju sta je pokvareno.
Juce sam bio u VIPu da pitam kazu da imaju pravo da ga zadrze 45 dana ne racunajuci subote i nedelje.

Poslednja izmena:
Od skora sam ponosni vlasnik L9 u beloj boji. Pre njega imao sam nokiu 5800. Molim za pomoć . Dali se i vama nekada čini da su melodije zvona tj jačina zvona preslabi.Više puta mi se desilo da ne čujem telefon u drugoj sobi. A u podešavanjima zvuka je sve na max.Hvala unapred svima inače uradio sam update na jb i sve je isto.

Od skora sam ponosni vlasnik L9 u beloj boji. Pre njega imao sam nokiu 5800. Molim za pomoć . Dali se i vama nekada čini da su melodije zvona tj jačina zvona preslabi.Više puta mi se desilo da ne čujem telefon u drugoj sobi. A u podešavanjima zvuka je sve na max.Hvala unapred svima inače uradio sam update na jb i sve je isto.

Probaj da dok si na houmskrinu pojacas zvuk preko dugmica sa strane.

Danas ostavio u telenoru telefon na servis zbog šuštanja i krčanja prilikom razgovora, slušanja muzike, gledanja filmova, pokretanja bilo koje aplikacije, igranja igara, bilo kakvog dodira ekrana a oni mi na korišćenje dali neku nokiu 700 i procenili je na 41000din. ako im je ne vratim kad mi poprave telefon. Ej bre 41000 dinara !?!
😀 😀 😀 Večeras će nokia 700 sigurno da mi spremi neku dobru večeru i da mi peva omiljenu pesmu !!! :d :d :d

Poslednja izmena:
Probaj da dok si na houmskrinu pojacas zvuk preko dugmica sa strane.

Probao sam to jos odmah , ali sve je na max.Ne znam da li tako to treba ali kod L9 postoji samo sistemski da se prilikom zvonjenja zvuk sam pojačava tj "ascending" , drugih podešavanja i nema . Kad uđem u podesavanja zvuka sve opcije su na max . Da spomenem da kad slusam muziku iz player-a sve je ok.

Danas ostavio u telenoru telefon na servis zbog šuštanja i krčanja prilikom razgovora, slušanja muzike, gledanja filmova, pokretanja bilo koje aplikacije, igranja igara, bilo kakvog dodira ekrana a oni mi na korišćenje dali neku nokiu 700 i procenili je na 41000din. ako im je ne vratim kad mi poprave telefon. Ej bre 41000 dinara !?!
Nemojte davati telefon na reklamaciju operaterima, ja moj telefon jos uvek nisam dobio, nosite direktno u servis!

Brate znam ja to ali servis je u Bgd-u, a šta nije, a ja da idem tamo samo zbog telefona ne pada mi na pamet!

Nazad
Vrh Dno