Šta je novo?

LG Optimus L9

Ja ne mogu pustatj flash sadrzaj vise preko Opere. Radi u Chromu u Operi jok. Skidao vise verzija flash playera.

u chromu ti radiš flash?
Ne. Sada sam ukapirao sta sam odvalio. Chrom mi se prijavljuje na dobrestvari.rs kao mobilni klijent i onda mogu da vidim preostalo stanje, koje je inace u flashu kad pristupas preko desktop klijenta. I mahinalno napisah da radi jer sa njim sam dobio info. :rolleyes:

Poslednja izmena:
izvinjavam se za off,interesuje me da li programi koji idu na nas JB 4.1.2. idu i na ostale JB ili moram da trazim samo za LG? pokusavam da ubacim call rec ili total rec,ali nema sanse da rade, msm koliko sam ja ukapirao da oba programa traze root,jer ni jedan nece da snima razg,a na predhodnom and radili?hvala

Auto call recorder ne trazi root i radi i na ICS i na JB.

Polaris office ne radi nikako i vec 2 dana nikako ne mogu da namestim aplikaciju koja bi otvarala fajlove umesto njega.
Bez aplikacije za pregled dokumenata meni je ovaj telefon neupotrebljiv...

Nisam siguran da li bi pomoglo vracanje na fabricko?

Probao sam i kingsoft za otvaranje dolumenata, ali on ne ume da otvori .pdf fajl sa tabelama, kao i neke .doc fajlove sa tabelama i izbacuje nekakve znakove.

Za sada sam nakrpio ovako da radi:
-think free office za xls,doc...
-adobe reader za pdf

Od polarisa sam digao ruke i ako sam nasao da je u telefonu verzija 4.2, znaci poslednja.

Nego, danas mi se instalirao bez pitanja Google+ i ovaj mesenger, android postaje bez kontrole:

Prilozi

• Screenshot_2013-03-16-18-46-10.png
    Screenshot_2013-03-16-18-46-10.png
    789.6 KB · Pregleda: 140
A odradio si i format memorije? Obrisi folder sa "coolris" u nazivu u Android folderu. To je cache za multimediju, možda pomogne (meni jeste).

Gde se nalazi u internoj memoriji ili eksternoj sd kartici?
Nemam taj folder?

Greška, više nije coolris na ICS. U folderu Android/Data obriši "com.android.gallery3d" i "media.provider" foldere. Na memorijskoj kartici su.

Kako bre u Chrome-u da radi flash? :confused:

Jel resio neko problem sa Polaris office?

Tačan naziv drugog foldera je com.android.providers.media, sad pogledah. Ako njega nađeš, obriši ga. Posle restartuj telefon, pa vidi.

Na sd kartici nemam android folder.
Na internoj sd kartici imam, ali imam samo com.android.gallery3d, ovaj drugi ne postoji?
Izbrisao com.android.gallery3d , resetovao i opet isto?

Jedino da prekopiras sta ti je potrebno sa te interne kartice i onda da je formatiras. Posle vratis nazad na internu karticu. Meni je to pomoglo. I sada mi skenira Media fajlove za 30sec-1min, i to samo pri restartovanju telefona traje toliko. A svi medija fajlovi mi se nalaze na eksternoj kartici.

Bag je definitivno u pitanju. Ako ti to ne pomogne,... nemam više predloga. :)

Poslednja izmena:
Jedino da prekopiras sta ti je potrebno sa te interne kartice i onda da je formatiras. Posle vratis nazad na internu karticu. Meni je to pomoglo. I sada mi skenira Media fajlove za 30sec-1min, i to samo pri restartovanju telefona traje toliko. A svi medija fajlovi mi se nalaze na eksternoj kartici.

Bag je definitivno u pitanju. Ako ti to ne pomogne,... nemam više predloga. :)

Kako misliš da je formatiram?
On ima samo brisanje podataka sa kartice, a ne formatiranje ili grešim?
Ma mene ne nervira što toliko skenira, već što se greje pri tome i što potroši 10% baterije.

Jel resio neko problem sa Polaris office?
Napisao sam gore kako sam "resio" problem:

Probao sam i kingsoft za otvaranje dolumenata, ali on ne ume da otvori .pdf fajl sa tabelama, kao i neke .doc fajlove sa tabelama i izbacuje nekakve znakove.

Za sada sam nakrpio ovako da radi:
-think free office za xls,doc...
-adobe reader za pdf

Od polarisa sam digao ruke i ako sam nasao da je u telefonu verzija 4.2, znaci poslednja.

Nego, danas mi se instalirao bez pitanja Google+ i ovaj mesenger, android postaje bez kontrole:

Kad ispraznim sd karticu radi ekstra učita za par stotinki, ali sa 15GB napunjenosti je katastrofa!
Ovo je definitivno bag. Sutra ću da im pišem.

Uspeo sam da nadjem kompromisno resenje, obrisao sam 4GB stripova (ode komandant Mark :-( ) i sad skenira za 1,5 minut, sto nije loše. Čekam sledeći update, a i pisaću im da znaju koji je problem. Hvala na pomoći.

Poslednja izmena:
Ljudi a sta ce oni koji imaju p768 za JB? Cekaju jos ili moze ovaj isti kao za p760?

Valjda ce lg izbaciti za sve verzije telefona update, nece valjda praviti diskriminaciju. I bezveze je sto je izbacio 4 verzije l9 za razna trzista. Naravno, americka verzija p769 ima gorilla glass 2. Ostali modeli staklo za prozore.

Probrljavio je sa kontaktima u imeniku. Kada probam da sinhronizujem sa skajpom i fejsbukom, uradi sinhronizaciju ali nista ne doda na postojece kontakte sto je u prethodnoj verziji radilo bez greske. Takodje Telenorova aplikacija "111 Meni" ne radi (krene da ucitava i izbaci gresku da ne reaguje). BusPlus aplikacija baguje pri otvaranju mapa. Chrome koji je bio preinstaliran nije hteo da pokrene dok nisam aninstalirao update za isti. :D I ja bih rekao da imaju dosta stvari da poprave u skorijoj buducnosti.

EDIT: takodje, baterija... nista duze ne traje. :D

Poslednja izmena:
Hocu da rutujem telefon, ali ne kapiram postupak :D
Da li je neko ovo radio? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2190326

Znaci skinem sa onog linka, povezem fon, raspakujem, pokrenem ova dva .bat fajla i sta mu znaci Fastreboot i phone reboots?

To je za recovery. A sa root, sta mu dodje ovo Flash supersu.zip?

Nikada ovo nisam radio, pa nisam ni strucan oko ovoga. Molim pomoc :)

Hvala svima.

Pozdrav ljudi. Imam mali problem sa Igo navigacijom(Igo MyWay v8.4.3.179971 thin),sve je radilo super do juce kad ne mogu da pokrenem Igo uopste. Pojavi se pocetni ekran i izadje iz programa. Ranije sam kucao nesto za taj problem ali sad ne mogu nigde da nadjem sta, reinstal sam sistem pa sam sve obrisao:wall: Ako moze bilo kakva pomoc ako je neko imao slican problem.

Za ovo trebas prvo da otkljucas bootloader pokretanjem Flash_bootloader.bat i prati instrukcije na telefonu, kada se fon restartuje u fastboot modu pokrenes Flash_recovery.bat koji upisuje CWM recovery.UPDATE-SuperSU-v1.25.zip stavis na karticu i kombinacijom vol up + home i power uces u recovery odaberes opciju install custom zip nadjes UPDATE-SuperSU-v1.25.zip i potvrdis instalaciju.Reboot i rutovao si telefon.
Sve ovo radis na sopstvenu odgovornost.Otkljucavanje bootloadera sa sobom nosi velike rizike.

Vrh Dno