Šta je novo?

LG Optimus L9

Trebalo bi da moze jer se interna memorija vidi kao sd kartica ali nisam probao i zbog toga kazem "trebalo bi".

Daj pisite kako vam drzi baterija na JB, ja nikako nisam zadovoljan?

Ujutru skinem sa punjaca, 3G ceo dan upaljen, bar do 18h dok ne dodjem kuci, posle wifi, i oko ponoci pred spavanje sam na 30ak % 🙂

Opali ti jedan hard reset i lagano ispocetka. 🙂

Nisam ni ja zadovoljan baterijom, bolje je drzala na ICS mada je to normalno.

Poslednja izmena:
@Phobiazz
Isto tako ti je trajala i na ICS?

Meni je na ICS ceo dan ukljucen wifi(3G napolju)+BT i uvece mi je ostajalo 30-40%, sad sa takvim koriscenjem pre kraja radnog vremena imam praznu bateriju i moram ga puniti.
Juce i danas sam iskljucio BT i sada je vec normalna potrosnja baterije.
Ocigledno BT sada vise trosi bateriju nego u prethodnoj verziji.

Voleo bih da cujem iskustvo nekoga kome je BT ceo dan na stand by, a ne neko ko ga ne koristi.

Kameru su dosta popravili i sada mnogo bolje izostrava, ali boje jos uvek nisu dobre.

Poslednja izmena:
Meni isto baterija traje dosta kraće... :-( Izgleda da će pasti hard reset... Baš sam bio zadovoljan baterijom na ICS, ovo je već dosta lošije...

Ako gura od ujutru do uvece, sta je problem? 🙂
Problem je sto ne moze da izdrzi do uvece.
Ti ne koristis BT i nemas problem.

Meni BT mora da bude ukljucen da bi se spojio kada udjem u auto, ne mogu da ga palim svaki put.
Kada pogledam u potrosnju baterije vidi se da BT trosi potpuno jednako kao i Wi-Fi, sto je nemoguce.

Uslikas sliku koju hoces ili izaberes iz galerije i pritisnes sredinu vol up i vol down, znaci ne gore ili dole nego sredinu.

Evo vec nekoliko dana testiram jb unlocked bootloader i rootovan sim free l9, ono sto mogu da primetim je:
-bolja kamera u kvalitetu fotki kao i video zapisu;
-baterija drzi isto kao na ICS cak i duze;
-mnogo lepsi osecaj vizuelni prilikom koriscenja telefona;
-sms pop up baloncic sto se pojavljuje kad stigne sms daje opciju direktnog odgovaranja a da se ne prekida trenutno sta god se radi na telefonu;
-malo tise zvuci ona melodija kad se telefon bootuje;
-vibracija je malo drugacija;
-novi fontovi su super ideja pa ko voli da menja-... ;
-cini mi se da ce se morati odraditi i calibracija baterije cim pre,spadne odmah sa 100% na 94% i tako drzi...pa onda redovno pada...;
-u stand by je vrlo malo potrosac sa jb;
Zasada pozitivno iskustvo sa jb,cekam a krenu sa kuvanim romovima-vec ima jedan...ali ima neke bug-ove koji meni licno ne odgovaraju...

Jel moze neko da preporuci kako da prebacim kontakte, kalendar, smsove sa Nokie (Symbian 9.4) na LG L9?

Najlakse je da sve kontakte obelezis i snimis na m. karticu, posle karticu ubacis u L9 i importujes i sinhronizujes sa G contacts.

Problem je sto ne moze da izdrzi do uvece.
Ti ne koristis BT i nemas problem.

Meni BT mora da bude ukljucen da bi se spojio kada udjem u auto, ne mogu da ga palim svaki put.
Kada pogledam u potrosnju baterije vidi se da BT trosi potpuno jednako kao i Wi-Fi, sto je nemoguce.

BT i WiFi koriste jedan isti modul, i da, moguce je da trose isto. 🙂

Meni baterija traje malo duze nego na ICSu. Pozivi oko 1h, 30ak sms, wifi 1h, 3g 2,5 h i malo igrice. Baterija mi uvece dodje na 30%. Na ICSu baterija za slicno koriscenje dolazila na 15-20%.

da me ubijes ako znam zasto meni otpocetka i na ICS traje toliko kratko onda... 😀 da li ima veze sto sam otpocetka maltretirao telefon do besvesti i punio ga cim dodje na recimo 20% baterije?

Svako koristi na svoj način telefon, ako neko izvuče više od tebe ne znači da je tebi lošija baterija ili bilo šta jednostavno upotreba je drugačija i to je to... Neko ima 10 sync-ova, neko 1, neko ima dobar signal, neko nema, neko drži minimalno osvetljenje, neko na 100%...

Mogao bih do sutra da nabrajam 🙂

Meni recimo baterija traje kao sto mi je trajala i na sgs3. Oko 4+h screen on uz sinhronizacije i viber i podosta interneta. Ja zadovoljan ovim malisanom. Za ove pare trenutno nema boljeg telefona.

Imam samo jos jedno pitanje. Da li i vama na L9 deluje da procenti baterije brzo opadaju i da li vam se greje telefon u gornjem levom delu ???

Pa onako moglo bi bolje al mislim da je ovaj zadnji update teska budzevina kojoj treba jos dosta sredjivanja. Gps je neprecizan do bola. Probao sam igo koji inace koristim na svim ostalim telefonima i ovde radi do granice neupotrebljivosti. Sad dal je sam igo ili ovaj ne moze da pohvata satelite u hodu jbm li ga.

Nazad
Vrh Dno