Šta je novo?

LG Optimus L9

Niko da mi odgovori, da li su se kod vas pojavile same od sebe aplikacije Google + i messenger???

Добијају се у jelly bean-у:p

Disable-uj.

Krenuo sinoć u pohod na JB, sve lepo priključio i spojio LG preko kabla, on tu sve isproveravao, uradio backup i krene da se vuče i utovaruje JB, i posle 1,5 drndanja i razvlačenja, na 65% mi javi da ne može dalje i ja tu dodatno nešto nestručno ispritiskam i telefon ostade da sija u S/W modu, a ja se dao u kuckanje i skidaj ovo, skidaj ono, pokušavaj i negde mi ponudi LGMobile Support Tool i ja ga priključim i odem da spavam, a on se vukao u skidanju fajla od 111MB... ujutru ustanem i lepo se obradujem, sve je odradio do kraja, restartovao se i radi za medalju.
Na oko mi se sviđa sve ponuđeno što sam dobio od noviteta, svi programi rade besprekorno, igrice nikad nisam ni igrao, tako da sam zadovoljan, kao i trajanjem baKterije, izgleda mi slično kao i ICS-u :d
Pohvale za LG, a sigurno je da će ubrzo i ovaj da usavrše i poboljšaju, a sad sam zadovoljan što imam gomilu gluposti koje ću da ubijem nepovratno :smash:

Jel moze neko da mi potvrdi oko igo navigacije. Kako vam radi i da li imate probleme u vidu da kasni pozicija vas u odnosu na mapu?

Da li je normalno da se telefon malo greje u gornjem levom delu nakon 10-ak minuta neprekidnog koriscenja i da li je zdravo nekada dopunjati bateriju iako nije pri kraju i steti li to bateriji kao i punjenje USB-om kada je prikacen na racunar :)

Normalno je. Puni kad ti odgovara.

Štetilo i ne, telefon mora da puniš. Punjenje preko usb-a šteti u istom smislu kao i punjenje kolskim punjačem, ne puniš do kraja jer je sporo pa samim tim i češće bodeš na punjač a baterija ima određen broj ciklusa koje ćeš na taj način brže da odradiš. Na kraju dođeš na godinu dana umesto 2-3. Svakako, ako ti telefon ne može da izdrži dan ne treba mu robovati (u smislu štednje baterije), tovari ga gde stigneš (ne baš kao moj drugar koji ga jedno 15x dnevno po 10min nakači na punjenje) pa menjaj bateriju kad rikne.

Litijum jonske baterije mozes da punis kako god hoces. Trajace ti onoliko koliko te je dobra serija u proizvodnji pogodila. Usb punjenje kao sporije punjenje teoretski bi trebalo da je bolje, a posto je i hladnija baterija isto teoretski i produzava vek same baterije. Praksa kaze radi sa njom sta te je volja i bice sve ok. Isto po teoriji litijumske baterije ne vole da se skroz isprazne i to kao skracuje vek trajanja.

Ako ga puniš do kraja na usb ne šteti ništa, može samo još bolje da bude... Mada naravno trajaće punjenje uglavnom trećinu duže nego preko običnog punjača, a tako ko je spreman na taj kompromis to je ok :)

Ko nema u vugla ima u googla :)
Lepo ja reko 2, 3 godine punjenja jednom dnevno. Ako ga puniš npr 3, 4 puta dnevno to ti je već samo 1 god i manje.
A i dovoljno mi je da gledam koliko traju baterije ovima što ih pune u kolima non-stop.

@stormscion, u pravu si za punjenje na usb do kraja, možda je i bolje jer se proces odigrava na nižoj temperaturi.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1363786881065.jpg
    uploadfromtaptalk1363786881065.jpg
    63.6 KB · Pregleda: 197
  • uploadfromtaptalk1363786892757.jpg
    uploadfromtaptalk1363786892757.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 193
Poslednja izmena:
Kako resiti muku sa update there is isufficient storage space bla bla bla. Imam zauzece na fonu 0.9/2.32, kartici 0.72/1.83 i 6GB free na c. Sta mu pravi problem?

Ja se nisam obazirao na tu poruku i sve je bilo u redu.

Prvo da vas pozdravim sve, odlican forum nisam se pre ni potrudio da ga nadjem ali sada kada sam to uradio odusevljen sam, samo napred :D

E sad, ono vaznije, proslog petka sam update na JB odradio preko zvanicnog LG sajta, sve regularno, skidao mi nekih pola sata, restartovao i onda krenuo na instalira JB da bi stao na 5 % tako stajao neko vreme i onda mi izbascio poruku da izvadim bateriju i pokusam da nastavim instalaciju posto je navadno doslo do neke greske. Elem, ja to uradim i ono krene lepo, instalira za 10-ak min i voula JB 4.1.2 v20b instalirana, da ste me videli, decijoj sreci nema kraja :D Treptereo sam ko bozicna jelka (usput sam uspeo da zakasnim na posao), ali ustvari, ispostavilo se da je tu krenula moja agonija, dok sam bio na poslu, cvakam ja njega non stop, isprobavam, vidim da je promenjena vibracija, nije vise yahoo wheather, mogu aplikacije da se prebacuju na sd, novi live walpapper ( odusevili me beli medvedi ), font promenjen, to me nikako nije odusevilo... Itd, ne mogu se svega setiti. Ono sto sam ja onda primetio to je da se telefon poceo cudno brzo grejati posle nekoliko min upotrebe, dok mi je iskljucen fon skidao mi podobar procenat baterije, ujutru kada sam ustao samo sto sam otkljuco mob da ugasim alarm i pustio poruku SKINUO mi 4% baterije, sve u svemu vidim ja da on poceo da skida ko blesav, spustim ekran na 30%, iskljucim wi-fi, prebacim na gsm mrezu, iskljucim sihronizaciju, itd i on uz minimalno koriscenje uvece oko 20h je na nekih 45%.... Ja se iznerviram, odem u zvanicni servis u Bg-u, kazem da iznesem problem oko brzog grejanja i potrosnje bat nakon update, i oni mi zadrze mob i sutradan vrate na ICS i vrate mi. E sad, znam da sam smorio sa ovolikim pisanje ali razumite me, ovo mi je prvi post, stanje je sledece sa bat, skinuo sam ga sa punjaca u 7:30h jutros do sada mi je na 54% u trenutku pisanja pri cemu osetim da se ugreje posle minuta koriscenja, potrosnja je sledeca ekran ekran 43% koriscen je 1:20h, android os 12%, pozivi 10%, neaktivnost 10%, pozivi oko 20ak min, nekoliko desetina poruka, malo fb, nata i to je to... E sad, pitanje za sve vas jer to normalna potrosnja i da se tako lako zagreje, mislim da se pre to nije tako brzo desavalo... e, da, ekran mi je na 50%, upaljen veci deo dana wf-fi, i tako.... DA LI JE OVO NORMALNO, PODELITE VASA ISKUSTVA, NAJVISE ME ZANIMA BATERIJA, FALA UNAPRED LJUDI :D

Probaj da ga restartujes na fabricka podesavanja. Meni je pomogao obican restart telefona (dva puta). Jednom je i meni zabo do 40c isla baterija na homescreen posle instalacije, ali restarti su pomogli. Za sad radi ok. Verovatno je neki bug, neki proces zabagovao na 100% i slicno.

Vraceno je sve na fabricki, bio je u servisu, restartovali su ga i dobio sam ga nazad klot.

Nisam stručnjak za ove toplotne promene, jer kod mene nije toliko žario i palio, mada sam imao trenutaka kada je baKterija curila nemilorsdno, mislim na LG.
Po potrošnji bih rekao da je sasvim korektna, pa nije ovo Nokia E72 gde mi je baKterija trajala danima... zaboravišgde je punjač i furaš.
Ovde se punjač stalno nosi sa sobom, inače ispadaš iz igre.

A sta je sa update-om za P768? Probao sam preko Lg PC Suite-a, ali mi nista nije prijavio. Tj prijavio mi je da posedujem najnoviju verziju sofrwarea.

Poslednja izmena:
Pogledaj na xda da li možeš bezbedno da staviš fw od P760, znam da na P765 može.

Da li jos neko ima problem sa proximity senzorom ili je meni cudna usna skoljka? Desava mi se da moram mikrofon da drzim uperen ka ustima (pod uglom), jer kad drzim telefon horizontalno pali ekran i glupavo hold "dugme" koje obavezno aktiviram obrazom. Od kad sam uzeo telefon to mi se desava.

verovatno je problem sa senzorom a ne sa tvojim usima :D

Recimo da nedelju dana koristim JB, i utisci su pomesani. Ranije sa istim podesavanjima mi je baterija izvlacila od 4.5 do 5 sati display on, a sa JB i istim podesavanjima jedva 3.5 sata ukljucenog displeja. Opera mini zeza prilikom startovanja, pa moram da je ubijem, pa radi.
Od dobris stvari su onaj sms pop up baloncic, move to sd (iako jos uvek nemam micro sd karticu, pa ne znam koliki deo programa prebacuje na sd)...
Ocigledno je da mu treba jedan dobar update, ako to ne odrade vracam se na ICS.

Imam ovaj telefon par dana (p768 model kupljen u slobodnoj prodaji) i hoću da ga povežem sa kompjuterom. Međutim prijavljuje da mu nedostaje LGE U2 USB Device drajver, koji ni ne pronalazi na internetu. Da li je neko imao takav problem, šta treba da radim?

Jel moze neko da mi potvrdi oko igo navigacije. Kako vam radi i da li imate probleme u vidu da kasni pozicija vas u odnosu na mapu?

Meni Igo radi odlicno,nema nikakvog kasnjenja. Ima jednu manu,a verovatno i sve druge navigacije,muci ga muka sa jednosmernim ulicama :)Problem sa mapama koje su stare

Vrh Dno