Šta je novo?

LG Optimus Hub

Druze, skinem ja taj rom manager, inastaliram, pokrenem, odaberem opciju clockwork recovery, izaberem lg optimus hub. Program skida nesto jedno petnaestak-dvadesetak sekundi i kad skine to sto skida izbaci mi "an error occurred while attempting to run privileged commands". O cemu se tu radi i kakvu gresku prijavljuje?

Ako ima aplikaciju Superuser onda je root ok i samo treba da dozvolis rom menageru da ga koristi. Kad se pojavi prozorcici u kome ti trazi "superuser request" ti potvrdi sa da.

Uspeo sam i to da mu odradim. Nego sad imam jos jedan problem, sinoc sam se bio iznervirao sto mi pojavljuje tu gresku, pa sam ja onda sam cakao, ne znam ni sam gde i po kojim aplikacijama i samo se secam da mi je nesto ponudilo backup i ja kliknem ok, telefon se ugasi i stade. Tad sam pomislio da sam mu jebao mamu, ali se posle kracek vremena upalio i krenuo sve ispocetka, prikazao mi onaj carobnjak za pocetno podesavanje telefona, kao kad se prvi put ukljuci telefon i na njemu nije bilo nista od aplikacija koje sam mu ubacio, znaci sve je pobrisao sa telefona, sad je kao kad sam ga uzeo. Sta se to desilo? Ajde, ok, to i nije neki problem, ne uzbudjujem se previse, ionako 70% tih aplikacija koje sam ubacio nisam pokrenuo vise od tri puta, a i dobro mi je doslo da mu ispraznim svu memoriju, pa sad kad namestim da ide sve na karticu da ostane cist fon. Nego se javio sad drugi problem, neki programi koji su hteli na karticu ranije ja sam ih prebacivao i oni su sad ostali na njoj, tj. oni folderi i fajlovi sto prave aplikacije pri svojoj instalaciji. Znaci sve sto je bilo na fonu je obrisano, a ono sto je na kartici je ostalo i sad ispada da ja na telefonu nemam ni jednu aplikaciju (sem rom managera, koga sam malo pre ubacio i odradio cr), a na kartici mi i dalje stoje ti folderi i fajlovi bivsih aplikacija i zauzimaju mi prostor. Sad bih ja to hteo sve da pobrisem, ali ne se ne secam sta je od tih foldera i fajlova visak, tj. hocu da kazem da kada smo uzeli telefon kartica nije nila prazna, nego je imala vec neke foldere u sebi. Tako da se bojim da ne obrisem nesto sto je bitno pa da ne napravim jos neko vece ******. Jel ima neko od vas neko elegantno resenje za ovaj problem, posto predpostavljam da se to desavalo i drugima. I da pitam jos za particionisanje kartice, posto nisam bas najbolje razumeo. Ima u rom manager-u opcija Partition SD Card i kad kliknem na nju izbaci mi Ext Size pa da biram 128MB, 256MB ili 512MB (to je valjda, koliko sam ja skapirao memorija koju zelim da pridruzim memoriji telefona sa kartice, tj. da se ponasa kao memorija telefona, jel da?). Jel moze tim postupkom da se odradi particionisanje? Jos ova dva problema da resim i prestajem sa gnjavazom, obecavam...:D

hehe, kad sve ovo prodjes u roku od tri do pet dana ces da pozelis da instaliras CM :))) ja mislim da karticu formatiras preko telefona i to je to

Mislim da si mu uradio format data particije. A posto nisi deinstalirao aplikacije foldere ces morati rucno da brises sto i nije problem jes skoro svaki ima naziv kao i app, a i ne zauzima ti to puno kartice. Rom manager radi sve u sprezi sa CWM tako da ti je svejedno odakle ces krenuti. Sam pazi kad budes radio ovo jer cwm brise sve sa kartice. Ako imas nesto vazno prvo radi back up. E sad da bi ti ovo radilo (instaliranje app na sd) moras u rom manageru naci opciju da podesis da ti app idu na sd. Ovako to ne ide samo jer stock rom nije podesen. A posto radis sve to i imas root skini rom sa ovog linka instaliraj i vozi. To je update na noviju verziju stock roma kojeg zvanicno nema za nas. ovo instaliras iz cwm - ides na opciju install zip from sd card, nadjes fajl. ( obicno je folderu download). A ppsle instalacije uradi format data particije... da ne bi imao problema kasnije....
pozzz i uzivaj u fonu ;)!!!!

http://199.91.153.99/832c3i57515g/jvhey93tp5fs73f/Univa.Custom.Rom.by.Michael.v3.0.zip

kad se igrate sa rom-ovima, particionisanjem kartica itd NIKADA nemojte u telefonu drzati nesto do cega vam je stalo (slike poruke kontakti itd) bez da se pre toga uradi bekap svega i onda jos jednom bekap bekapa :)

Nisam bas mogo da zakljucim iz vasih odgovora da li particionisanje moze da se uradi iz rom managera, sa opcijom partition sd card? I ako moze koliko jos ima da se "guli", kad izaberem koliko cu memorije koliko jos koraka ima i da li treba nesto specijalno da se radi ili samo kliknem npr na 512MB i to je to (prvo backup kartice)? I da li posle moze da se namesti da aplikacije pice same na karticu bez menjanja roma, cuo sam za neki link2SD ili kako li se vec zove i kako funkcionise to cudo? Ne bih mu jos uvek menjao rom, dok ne izadje neki novi stock ili barem dok se ne uputim jos kako se to radi posto se dosta gubim oko tih stvari (ja ni ovo prosto ne mogu bez problema da zavrsim), a i bojim se da ne s****m fon. Evo danas je po prvi put zabrljavio od kad sam ga uzeo, do sad je radio perfektno. Kad sam ga otkljucao ekran je bio beo sa ljubicadtim tackicama, kao kad nestane slika na tv, samo sto su tackice bile ljubicaste a ne crne. Necu da kazem da to ima neke veze sa root-om i cr, ali se to do sada nije pojavljivalo. Da, tako je bilo dok mu nisam izvadio bateriju, pa ukljucio ponovo.

Nisam bas mogo da zakljucim iz vasih odgovora da li particionisanje moze da se uradi iz rom managera, sa opcijom partition sd card? I ako moze koliko jos ima da se "guli", kad izaberem koliko cu memorije koliko jos koraka ima i da li treba nesto specijalno da se radi ili samo kliknem npr na 512MB i to je to (prvo backup kartice)? I da li posle moze da se namesti da aplikacije pice same na karticu bez menjanja roma, cuo sam za neki link2SD ili kako li se vec zove i kako funkcionise to cudo? Ne bih mu jos uvek menjao rom, dok ne izadje neki novi stock ili barem dok se ne uputim jos kako se to radi posto se dosta gubim oko tih stvari (ja ni ovo prosto ne mogu bez problema da zavrsim), a i bojim se da ne s****m fon. Evo danas je po prvi put zabrljavio od kad sam ga uzeo, do sad je radio perfektno. Kad sam ga otkljucao ekran je bio beo sa ljubicadtim tackicama, kao kad nestane slika na tv, samo sto su tackice bile ljubicaste a ne crne. Necu da kazem da to ima neke veze sa root-om i cr, ali se to do sada nije pojavljivalo. Da, tako je bilo dok mu nisam izvadio bateriju, pa ukljucio ponovo.

Iz rom menagera ne moze jer on sam restartuje telefon u CWM. A koliko hoces memorije ti stavi, jer sto vise to ces imati vise prostora za aplikacije. Kad udjes u cwm imas opcije od 128 mb do 4 gb...
Sto se tice rom, instalirati neki rom je lakse od svega sto si radio do sad. Jednostavno skines zip fajl na sd, iz cwm izaberes install zip from sd card, zatim chose zip from sd card, u file manaderu nadjes svoj fajl i potvrdis. Posle toga mu uradis format data particije sa wipe data/factory reset
naravno nemoj da i padne na pamet da skidas neki drugi rom koji nije za ovaj fon... Ako brljavi rom koji ti je upakovao vip, ovaj gore je god mene sad, i radi ko sat, cak i ne laguje home launcher, sto se desavalo sa stock romom.
Za pomeranje aplikacija uradi ono sto sam pisao pre, nekoliko postova iznad. :)

Cek, cek, aj sad kad si me zainteresovao teraj do kraja. Ajde prvo sta je CWM, cega je to skracenica. Pretpostavljam neka aplikacija ili sta vec. Mozda je nesto sto i znam, al se strasno gubim sa ovim skracenicama i izrazima koji se javljaju u android svetu. I ako mozes malo detaljnije (po mogucstvu sto detaljnije) da mi objasnis postupak particionisanja kartice i ubacivanja tog novog rom-a (ako garantujes za njega :) ), tj. sve sto je u vezi sa time da dobijem prostor za smestanje aplikacija i ustedu memorije telefona. Mene to najvise zanima i to mi treba, a sto se roma tice meni to nije prioritet, ali ako ti kazes da je bolje onda da probam.

Ja sam još na stable verziji CM 7.2.0 i sve radi odlično već više meseci :)
http://download.cyanogenmod.com/?device=e510 ( cm-7.2.0-e510.zip )

Samo u CyanogenMod settings - Performance - CPU settings posle više meseci testiranja mogu da preporučim ova podešavanja :)

screenshot-1346519641070.png

Radi sve kao satić bez imalo seckanja i štucanja ,)

Razmišljam da probam i CM10 vidim da su sredili sve osim kamere i snimanja video klipova što i nije toliko važno :D
http://lgics.herobo.com/wordpress/cyanogenmod-10-for-lg-optimus-hub/

U zadnje vreme sam se zaludeo pisanjem Android aplikacija i jedna će uskoro biti gotova :cigar:

screenshot-1346515169118.png

CWM je skracenica od clckworkmod recovery a to si flesnuo iz rom mansgera i iz njega radis particionisanje i instalaciju rom-a.
Particionisanjeili deljenje sd kartice:
\udjes u cwm ( iz rom menagera ili rucno ugasis telefon i prilikom paljenja drzis volume - nekoliko sec dok ne udje u njega), zatim ides u advanced zatim izaberes partition sd card zatim izaberes velicinu koja ti treba od ponudjenih, zatim ides u deo za swap tu stavi 0 ili ako ti je kartica klase 6 ili veca mozesstaviti neku od ponudjenih (to bi ti sluzilo kao dodatni ram ako ponestane u telefonu) i to je to posle toga ide odmah na particionisanje...
Rom sam ti objasnio u proslom postu i nema tu neke nedoumice. Ovo je update stock roma za nas telefon koji je izasao negde ali ga nema za nasu zemlju + je malo stelovan izgled i jos par stvari. Ima i srpski tako da se nista ne gubi osim sto s moraju prametri za gprs poruciti iz *100# menija.

Razmišljam da probam i CM10 vidim da su sredili sve osim kamere i snimanja video klipova što i nije toliko važno
http://lgics.herobo.com/wordpress/cy...g-optimus-hub/
nemas potrebe to raditi jer je klinac sradao zvuk u zadnji verziji tako da ga nema nikako, youtube ne rad i kao ni pola stvari jos Sve mi se cini da mu je trebao fon te je sad stao sa razvojem....

Stormbay na šta liči taj rom što si instalirao ? Koja je razlika u odnosu na običan stock rom ? :)
Daj par slika ako te ne mrzi :)
Nešto ne volim te STOCK romove pa mi se sve čini da ću da ostanem na CyanogenMod-u .

Poslednja izmena:
Hub izgleda ostaje na cm7.2, i zaista odlicno radi, bez zamerke.

To je u sustini update stock roma sa. 2.3.4 na 2.3.6. lik je uzeo rom do rumina mislim i malo ga nasmikao ( promenio icone od baterije, wifi, load, boot animciju..)i jos nesto oko hardverske akceleracije... za slike mi preporuci neki dobar programcic za to.... stock nema to kao CM7 ;)

Ajde videcu onda u ponedeljak kako ce to da ispadne, posto hocu da kupim neku malo vecu memorijsku (8MB ili 16MB), a tesko da cu sutra naci da radi nesto. Pa javljam sta sam uradio.

Ajde videcu onda u ponedeljak kako ce to da ispadne, posto hocu da kupim neku malo vecu memorijsku (8MB ili 16MB), a tesko da cu sutra naci da radi nesto. Pa javljam sta sam uradio.

Traži microSD kartice od 16 GB klase 10 ;) Možeš i da poručiš preko interneta jer je ionako poštarina mala (kartica nema 10 grama) :) Ja sam svoju kupio u emmi - u za smešne pare :)

Poslednja izmena:
Koliko se krecu cene tih od 16 gb class 10? ja kod mene jedva nadjoh klase 6 od 16 gb za 1200 din. Dok sa gledao na netu da ova moja klase 10 ide do 2300... a klase 6 1700.

Koliko se krecu cene tih od 16 gb class 10? ja kod mene jedva nadjoh klase 6 od 16 gb za 1200 din. Dok sa gledao na netu da ova moja klase 10 ide do 2300... a klase 6 1700.

Ja sam pre par meseci kupio ovu - http://www.emmi.rs/memorijske-karti...t-lx-series-class-10-.11.html?productId=24286
Tada je bila oko 1300 dinara , sada je malo skuplja ali je dobra ;)

Ima i ovde na par mesta, mada su cene verovatno drugačije od onih koje pišu (http://www.itsvet.com/proizvod/tran...r-ts16gusdhc10/comp_comp_memflashcard/66/2599)

U principu samo gledaj da je Micro SDHC 16GB Class 10 i da ima adapter tako da je možeš koristiti na više uređaja kada zatreba(npr fotoaparat) :)
Proizvođač je nebitan i nema neke razlike u kvalitetu .

To je u sustini update stock roma sa. 2.3.4 na 2.3.6. lik je uzeo rom do rumina mislim i malo ga nasmikao ( promenio icone od baterije, wifi, load, boot animciju..)i jos nesto oko hardverske akceleracije... za slike mi preporuci neki dobar programcic za to.... stock nema to kao CM7 ;)

A za slikanje tog STOCK roma koristi - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.edwardkim.android.screenshotitfree

Poslednja izmena:
E, a kolko su ti naplatili postarinu u emmi, ako si narucivao preko neta. Ovo mi se cini prilicno pristupacno, samo sto mislim da to oni salju brzom postom, a to kosta 250din do odredjene kilaze, a posle cak i vise, nebitno sto ona ima 2 grama npr. Jedino ako salju obicnim pismom ili preporucenim, ali mislim da ih iskreno boli t**i...:D

E, a kolko su ti naplatili postarinu u emmi, ako si narucivao preko neta. Ovo mi se cini prilicno pristupacno, samo sto mislim da to oni salju brzom postom, a to kosta 250din do odredjene kilaze, a posle cak i vise, nebitno sto ona ima 2 grama npr. Jedino ako salju obicnim pismom ili preporucenim, ali mislim da ih iskreno boli t**i...:D

Kako god okreneš ispadne jeftinije , jer kartice nemaju 50 grama tako da je poštarina minimalna ;)

Evo par slika.... nista se ne razlikuje mnogo od naseg originala!!!

Prilozi

• shot_000011.png
    shot_000011.png
    80.1 KB · Pregleda: 144
  • shot_000012.png
    shot_000012.png
    65.1 KB · Pregleda: 126
  • shot_000013.png
    shot_000013.png
    62.8 KB · Pregleda: 129
Ja sam još na stable verziji CM 7.2.0 i sve radi odlično već više meseci :)
http://download.cyanogenmod.com/?device=e510 ( cm-7.2.0-e510.zip )

Samo u CyanogenMod settings - Performance - CPU settings posle više meseci testiranja mogu da preporučim ova podešavanja :)

screenshot-1346519641070.png

Radi sve kao satić bez imalo seckanja i štucanja ,)

Razmišljam da probam i CM10 vidim da su sredili sve osim kamere i snimanja video klipova što i nije toliko važno :D
http://lgics.herobo.com/wordpress/cyanogenmod-10-for-lg-optimus-hub/

U zadnje vreme sam se zaludeo pisanjem Android aplikacija i jedna će uskoro biti gotova :cigar:

screenshot-1346515169118.png

Kad završiš ovo obavezno javi. :)

Ajde da postavim jos neko glupo pitanje. :D Kad udjem u cwm kako ide navigacija tamo. Vol - i vol + su za gore i za dole, tj. za saranje po opcijama, a na kom dugmetu potvrdjujem neku opciju? I kako da izadjem iz cwm i da li u svak trenutku mogu da izadjem bez bilo kakvih posledica?

Sto se tiče kartica nema uopšte razloga da vijate SDHC ili class 10, jer nećete snimati full HD. Dovoljna je i class 4.

Sto se tiče kartica nema uopšte razloga da vijate SDHC ili class 10, jer nećete snimati full HD. Dovoljna je i class 4.

A šta ako baš hoćemo :D
Na primer prebacim u fotoaparat i snimam video , pogotovo što sad i jeftiniji aprati snimaju fullHD video , a i sa mobilnim telefonima se počelo .
Nije to neka para , razlika u ceni je minimalna tako da kada se već kupuje onda neka bude klasa 10 :)

Aha, a šta ćeš sa silnim recovery-jima aplikacija i ostalim džidža bidžama koje imaš u telefonu? pa ako imaš link2sd, pa ti se sve pokarabasa? Hm? :)

Valjda ćeš imati karticu i za fotoaparat i za android posebnu :)

Ajde da postavim jos neko glupo pitanje. :D Kad udjem u cwm kako ide navigacija tamo. Vol - i vol + su za gore i za dole, tj. za saranje po opcijama, a na kom dugmetu potvrdjujem neku opciju? I kako da izadjem iz cwm i da li u svak trenutku mogu da izadjem bez bilo kakvih posledica?

potvrdjujes na power dugme. a sad j**&ga ako krenes sa instalacijom roma np. ne mozes prekinuti jer time ces samo napraviti sebi problem. Zakljucak je ako si krenuo nesto da radis ne prekidaj dok ne zavrsi....A izlazis tako sto opalis po opciji reboot na prvoj strani.

Aha, a šta ćeš sa silnim recovery-jima aplikacija i ostalim džidža bidžama koje imaš u telefonu? pa ako imaš link2sd, pa ti se sve pokarabasa? Hm? :)

Valjda ćeš imati karticu i za fotoaparat i za android posebnu :)

IH bre prikačiš telefon kao USB (ili microSD karticu ubaciš u čitač ) i copy-paste . :D
Ništa neće da se "pokarabasa " provereno :D

Naravno da je bolje da imam posebne kartice (obe od 16 gb ) , ali ja npr imam jednu od 4 GB za telefon i 16 GB za fotoaparat .
Šta sad treba da bacim ovu od 4 GB , a više je nego dovoljna za mobilni .

Kad već kupuje neka kupi 16 GB class 10 i da ne razmišlja, nisu to neke pare i neka ušteda , a kartica će sigurno koristiti ;)

Pa ako nije cimanje stalno copy/paste onda u redu :) ja bi izludeo

Nazad
Vrh Dno