Šta je novo?

LG Optimus Hub

Treba šifra ;) probaj na neki open wifi da se nakacis.

Opet Marcolino radi rom, ovaj put CM10... Mogao bi i da ga zavrsi bar donekle ovaj put :)

Opet Marcolino radi rom, ovaj put CM10... Mogao bi i da ga zavrsi bar donekle ovaj put :)

Nadamo se :)

Screenshot_2012_08_02_22_19_54.png
Screenshot_2012_08_02_22_20_19.png

[YOUTUBE]PNP3fd1bcso[/YOUTUBE]

evo jos nekih malih pomoci i mojih zapazanja ako nekome znaci...posto nemam od koga da cujem i saznam, ono sto procitam i skontam podelicu ovde....
vec jedno nedelju dana sam namestio u cyanogenmod settingsu governorse na ondemand i cpu minimum na 245 i od onda telefon nije ni zakocio, ni stucnuo ni nista...
radi jako lepo...pre se desavalo da kad se otkljuca treba mu malo vremena da dodje k sebi, i otkad sam povecao min cpu vrednost toga vise nema...
a sa ovim ondemand governorima baterija nekako bolje drzi....

eto, pozdravi ljudi...i stavljajte vesti u vezi ovog cm10 ako nesto izadje da znamo....

Izgleda da su sredjeni GSM, GPS i video playback za CM10 za Huba :)

sad skidam, mreza radi navodno ali sa fix-om od lika sa xda foruma. Ako proradi javljam. Video navodno radi ali lq za hd jos nista. Markolino je kupio optimus net ,kaze da ce sad lakse da radi. nadajmo se da ce zavrsiti ovaj rom do kraja....

Evo javljam se sa cm10. Za sad radio lepo, camera ne radi, wifi da, zvuk da, mada nije nesto glasno. Popravljen je bug sa zvukom na 7 I 8 nivou. Mreza ne radi odmah vec treba skinuti fail as xda IMA link na blogu. Takodje treba skinuti neki file manager I sa njim ubaciti fail u system/ lib. Uraditi overwrite I mreza ce proraditi odmah.

Kako radi ovako, generalno? Koliko je alav na memoriju?

Poslednja izmena:
moj licni utidsk je da ce ovaj rom biti preveliki zalogaj za ovat telefon. Mozda je zbog toga sto nije zavrsen ali telefon nije "ziv". Sporo se odaziva na pojedine komande,ram trosi ko blesav i to sa tek nekoliko aplokacija koje dolaze sa njim. Cpu radi skoro nonstop na max sto ima za rezultat grejanje telefona i gutanje baterije. Mozda nekog zanima, na ovom rom-u ima mogucnost podizanja takta procesora do 1ghz. Nisam probao, ko je zainteresovan samo napred. Ram je bio zauzet oko 190 mb pri samom startu..... Ipak treba sacekati da se jos ispegla, za bilo kakvo dnevno koriscenje.

Za telefon ovog cenovnog ranga i CM7.2 je dovoljan kao alternativa LG stock romu.

Ovako zanima me koliko izdrzi vasa baterija ovog telefona ???

Ovo je jako diskutabilno... Neko će ti reci da mu traje 8-9 sati, a neko će ti reci da mu traje 4-5 dana i šta onda imas od toga? Svako na svoj način koristi telefon i toliko mu i traje baterija...

Ljudi, jel se desava nekome da se telefon jednostavno sam ugasi/resetuje .. bar jednom u toku dana mi se desi da se ugasi i moram da vadim bateriju da bih ga upalio .. tel je nov, jel to do softvera ili je nesto drugo?

Koju sd karticu imas? Pre su lg telefoni imali problem sa unmountovanjem vecih sd kartica pri cemu telefon nije mogao da se "probudi". Moralo je cupanje baterije.

Kod mene na CM7 nikad nista slicno.
Koliko aplikacija imas instalirano, mozda neka od njih pravi problem?

nemam nista od aplikacija, nekoliko samo .. instalirao sam oficijalnu novu verziju v10E (2.3.6) verziju i za sada je ok

Људи да ли root нашег мезимца може да се одради са програмом superoneclik и ако може како после тога да направим на картици простор који се користи као ROM меморија?
Унапред захвалан!

Jel ima jos neko da kao ja, jos uvek nema u spisku zemalja za Google Voice Search nasu zemlju, tj. srpski jezik? Imam stock rom 2.3.4

Људи да ли root нашег мезимца може да се одради са програмом superoneclik и ако може како после тога да направим на картици простор који се користи као ROM меморија?
Унапред захвалан!
Ako ti je komplikovano sa ovim imas i Unlock Root aplikaciju. Sigurno i provereno, i sam sam odradio root sa njom...

Pozdrav drugari.
Zanima me da li ima neki kernel za stoc rom a da ima opciju overclock-a? Nasao sam za cm7 ali za stock nikako. :)

Usput superoneclick je extra prost, samo prati uputstva i posle toga custom recovery za particionisanje. Ima ovde na forumu ako ne gresim.

Sve najbolje.

vidim da niko ne ostavlja nikakav info za cm10. Markolino je sredio mrezu i jacinu zvuka tako da sad nije tih kao sto je bio. Za sada ne radi samo kamera, hq video i handset... Neko da pomogne u testiranju....

Bar jednom dnevno mi se desi kad otkljucam telefon ili hocu da udjem na pr u poruke i sl, samo zamrzne pa moram da ga gasim, a nekad se i odbaguje ako dovoljno dugo drzim "back" dugme" (ili se ja samo tripujem da mi to pomogne). Takodje nekoliko puta nisam mogao da se javim na poziv jer nije reagovao na tipke. Nema nista specijalno instlirano na mobilnom (star oko mesec dana), stock rom, probao zeam i go louncher (zakucavanja su se desavala i sa jednim i sa drugim). Jedino sto bi mozda bilo problematicno je onaj app koji omogucava prebacivanje sa telefonske memorije na sd (samo pretpostavka). BTW: Kod fabrickog reseta, sta se konkretno desava ? Brisu li se svi kontakti, poruke i aplikacije ?

Poslednja izmena:
Reci nam koliko imas slobodne interne memorije. Takodje bi bilo lepo da nam kazes sta si sve instalirao jer ima app koje su krs teski i umeju da zezaju.
Da kod reseta se brise sve sto se nalazi u telefonu.

Poslednja izmena:
Najpre da pozdravim sve forumase. I ja sam od nedavno vlasnik jednog hub-a i mogu da kazem da imam samo reci hvale za njega. Da ima nekih nedostataka to stoji, ali kada budem kupovao telefon od 600 evra onda cu da mu trazim svaku zivu manu, a ovako, za ove pare milinaaa. Jos kad se uzme da sam ga dobio za 1 din u vip-u di ces bolje...:D Ali ima nesto sto je pocelo jako da me nervira i da mi pravi problem. To je nedostatak interne memorije telefona, a imam ga tek nekih mesec dana. Pa sam i ja resio da mu odradim root i cr. Ali posto postupak nije bas bezopasan po telefon hteo bih da otklonim sve nedoumice oko toga pre nego sto pocnem da radim bilo sta. Pa bih molio prvenstveno forumasa neogeo koji je i pisao tutorijal na ovoj temi, ali i bilo koga drugog ko je uspesno odradio root na ovaj nacin da mi pomogne. Naime icicu korak po korak. Prvi korak kaze "1. Instalirajte Java JRE i JDK biblioteke za Vašu verziju OSa", ja odem na prilozeni link i skinem javu za moj 64 bitni os i instaliram, ali ne znam da li je to sve, da li se nesto jos podrazumeva pod ovim JRE i JDK bibliotekama, sta je to uopste? Drugo, "2. Instalirajte Android SDK Tools za Vašu verziju OSa sa ovog LINKa, startujte iz Start->Android SDK Tools foldera->SDK Manager i apdejtujte ove dve stavke sa slike (Android SDK Tools i Android SDK Platform-tools). Zatvorite nakon apdejta", instaliram SDK, startujem SDK Manager, ali nigde ne vidim nacin kako da apdejtujem ove dve stavke. Naime, pored stavke Android SDK Tools mi pise status installed, a pored Android SDK Platform-tools status non installed. Ja sam cekirao ovu drugu stavku i kliknuo na install tako da su mi obe sad instalirane, ali nigde ne vidim nacin kako da ih apdejtujem, ili se mozda misli na to sto sam ja uradio? Trece, "Instalirajte LG Suite IV sa svog telefona (nalaze se na kartici) i ta svita će napakovati drajvere koji su potrebni", instalirao sam program sa kartice telefona i to je to, pa mi nije konkretno jasan ovaj drugi deo recenice, "i ta svita će napakovati drajvere koji su potrebni", ko tu treba sta da napakuje i kako? E sad sto se tice ovo u tutorijalu sto je pod naslovom root ovaj prvi korak sam odradio, tj. skinuo fajl LG_HUB i prebacio de sta treba kako pise. Ali drugi korak me opet buni, kaze, "Samo povežite fon preko USB kabla sa kompom i nita ne dirajte (prethodno na fonu štiklirajte USB Debugging opciju) dok se drajveri ne instaliraju valjano pa u folderu SuperOneClick startujte jedini .exe fajl dotične aplikacije". Prvo gde da nadjem na telefonu tu opciju USB Debugging i ako moze neko da mi kaze kako bi to glasilo na srpskom posto mi je tel na nasem jeziku (ali i ne mora, prebacicu ga ja na engleski samo mi recite de da nadjem tu opciju). Zatim, kada ja povezem tel sa kompom meni se na fonu samo pojavi onaj upitnik da li cu da ukljucim karticu da se ponasa kao fles ili ne (verovatno znate na sta mislim) i to je sve, nikakvi drajveri se ne instaliraju. Mozda je zbog toga sto nisam stiklirao malo pre pomenutu opciju koju nisam mogao da nadjem? Eto to je za sad to, pa ako uspesno odradim ovaj root onda cu pitati i za cr ako mi nesto ne bude bilo jasno. Nemojte da zamerite na ogromnom postu, ovo mi je prvi android pa mi malo teze ide dok ne povatam neke stvari. Verujte mi ja pola ovih izraza sto se pominju na forumu ni ne znam sta znace :D , a ne bih voleo da s****m tel odmah na pocetku, nemam ga ni mesec dana, a drugi cu teso dobiti, jedva sam i ovaj iskukao...:D Nadam se da ce neko imati strpljenja da procita sve ovo i volje da mi pomogne. Unapred zahvalan. Pozdrav... ;-)

Najpre da pozdravim sve forumase. I ja sam od nedavno vlasnik jednog hub-a i mogu da kazem da imam samo reci hvale za njega. Da ima nekih nedostataka to stoji, ali kada budem kupovao telefon od 600 evra onda cu da mu trazim svaku zivu manu, a ovako, za ove pare milinaaa. Jos kad se uzme da sam ga dobio za 1 din u vip-u di ces bolje...:D Ali ima nesto sto je pocelo jako da me nervira i da mi pravi problem. To je nedostatak interne memorije telefona, a imam ga tek nekih mesec dana. Pa sam i ja resio da mu odradim root i cr. Ali posto postupak nije bas bezopasan po telefon hteo bih da otklonim sve nedoumice oko toga pre nego sto pocnem da radim bilo sta. Pa bih molio prvenstveno forumasa neogeo koji je i pisao tutorijal na ovoj temi, ali i bilo koga drugog ko je uspesno odradio root na ovaj nacin da mi pomogne. Naime icicu korak po korak. Prvi korak kaze "1. Instalirajte Java JRE i JDK biblioteke za Vašu verziju OSa", ja odem na prilozeni link i skinem javu za moj 64 bitni os i instaliram, ali ne znam da li je to sve, da li se nesto jos podrazumeva pod ovim JRE i JDK bibliotekama, sta je to uopste? Drugo, "2. Instalirajte Android SDK Tools za Vašu verziju OSa sa ovog LINKa, startujte iz Start->Android SDK Tools foldera->SDK Manager i apdejtujte ove dve stavke sa slike (Android SDK Tools i Android SDK Platform-tools). Zatvorite nakon apdejta", instaliram SDK, startujem SDK Manager, ali nigde ne vidim nacin kako da apdejtujem ove dve stavke. Naime, pored stavke Android SDK Tools mi pise status installed, a pored Android SDK Platform-tools status non installed. Ja sam cekirao ovu drugu stavku i kliknuo na install tako da su mi obe sad instalirane, ali nigde ne vidim nacin kako da ih apdejtujem, ili se mozda misli na to sto sam ja uradio? Trece, "Instalirajte LG Suite IV sa svog telefona (nalaze se na kartici) i ta svita će napakovati drajvere koji su potrebni", instalirao sam program sa kartice telefona i to je to, pa mi nije konkretno jasan ovaj drugi deo recenice, "i ta svita će napakovati drajvere koji su potrebni", ko tu treba sta da napakuje i kako? E sad sto se tice ovo u tutorijalu sto je pod naslovom root ovaj prvi korak sam odradio, tj. skinuo fajl LG_HUB i prebacio de sta treba kako pise. Ali drugi korak me opet buni, kaze, "Samo povežite fon preko USB kabla sa kompom i nita ne dirajte (prethodno na fonu štiklirajte USB Debugging opciju) dok se drajveri ne instaliraju valjano pa u folderu SuperOneClick startujte jedini .exe fajl dotične aplikacije". Prvo gde da nadjem na telefonu tu opciju USB Debugging i ako moze neko da mi kaze kako bi to glasilo na srpskom posto mi je tel na nasem jeziku (ali i ne mora, prebacicu ga ja na engleski samo mi recite de da nadjem tu opciju). Zatim, kada ja povezem tel sa kompom meni se na fonu samo pojavi onaj upitnik da li cu da ukljucim karticu da se ponasa kao fles ili ne (verovatno znate na sta mislim) i to je sve, nikakvi drajveri se ne instaliraju. Mozda je zbog toga sto nisam stiklirao malo pre pomenutu opciju koju nisam mogao da nadjem? Eto to je za sad to, pa ako uspesno odradim ovaj root onda cu pitati i za cr ako mi nesto ne bude bilo jasno. Nemojte da zamerite na ogromnom postu, ovo mi je prvi android pa mi malo teze ide dok ne povatam neke stvari. Verujte mi ja pola ovih izraza sto se pominju na forumu ni ne znam sta znace :D , a ne bih voleo da s****m tel odmah na pocetku, nemam ga ni mesec dana, a drugi cu teso dobiti, jedva sam i ovaj iskukao...:D Nadam se da ce neko imati strpljenja da procita sve ovo i volje da mi pomogne. Unapred zahvalan. Pozdrav... ;-)
Drugar skini program koji se zove unlock root, na google to je prvi link. Instaliraj usb drajvere sa sd kartice sti je bila u telefonu ili ceo pc sute. Ukljucis debuging opciju na telefonu, povezes fon sa kompom, sacekas da win instalira telefon, I samo pokreni ovaj program. Kad se pokrene imas dugme root , opali po njemu. Tad ce se pojaviti prozorcic u kome treba da pise model tvog telefona, kliknes i gotovo. Sacekas da odradi root i samo restartujes fon. Sigurno i jednostavno jer sam i sam svoj telefon ovako radio a i jos nekoliko telefona od drugara.
Ovo usb debuging se nalazi u Postavke/aplikacije/razvoj.Tu stikliraj prvu opciju-USB otklanjanje gresaka.

Poslednja izmena:
Hvala ti puno, uspeo sam (bar se nadam da jesam, posto ne moze nikako da se proveri). E sad jos kad bi mi rekao kako da odradim cr i da podelim memorijsku karticu i da namestim kako da mi sve sto instaliram ide na karticu (ako mozes sto detaljnije, posto sam duduk za ove stvari) ucinio bi mi veliku uslugu. Pozdrav, i hvala jos jednom za root...;-)

Pazi ovako,za ovo ti treba aplikacija rom manager. Nju skini sa marketa. Kad je instaliras prva stavka u njoj je flash clockwork recovery. Otvoris to i izaberi lg optimus hub.{ PAZI nemoj da slucajno izaberes neki drugi}. Potvrdi sacekaj neka se skine i potvrdi flash. Sad sto se tice particionisanja sd kartice za to moras da imas podrsku samog rom-a (np cm7) ili probaj da pdesis sa aplikacijom romtoolbox, nju ima takodje na marketu. Pazi kad budes radio particionisanje iz CWR jer on brise sve sa krtice kad radi to. Tako ako imas sta vazno prvo backup na komp.

Nazad
Vrh Dno