Šta je novo?

LG Optimus G

A video sam dosta ljudi ima kernel crash ne znam sto...

Evo kako je meni uspelo iz prve:
bio sam na carbon kk romu, mako unlocked bootloader, cwm 6.0.4.5, wipe data/factory reset, wipe cache & dalvik cache, format system ... flash ovaj stock kk + supersu obavezno, onda jos jednom factory reset/cache/dalvik:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2760328

posle toga sam flash Sling 2.1 i supersu, ali ovaj put bez format /system. isto pre i posle flasha wipe svega osim interne memorije ... i to je to

uglavnom najvazniji korak je flash supersu i kad odes reboot system now iz recovery... ako te pita hoces li da zabranis vracanje stock recovery/bootloader izaberes "***Go Back***" ... a posle toga kad pita za Fix Root ides *Yes*

Za sad najavljeni zvanicni KK ima samo za verziju F180... sumnja se ponovo javlja.

Francuski provajder SFR testira kitkat za e975 verziju .. tako da ce verovatno biti do kraja juna.

Sto se tice ovih do sad stock i custom kk za f180 verzije - lepo sve to izgleda samo sto se mnogo trosi baterija u standby ako je ukljucen wifi ili mobilni net. Verovatno je nesto do kernela.
Skoro da dva puta dnevno punim telefon :S

Prilozi

• 1402167189685.jpg
    1402167189685.jpg
    64.5 KB · Pregleda: 157
Zivi bili pa videli...
Nego juce sam cackao Lg L7 II, i ladno ima opciju knock-on za paljenje i gasenje ekrana, i radi...uistinu vlasnica se zali da kad ga drmne ili spusti nesto pored njega da se aktivira ekran...ALI IMA KNOCKON! A Optimus G ni KK :(

Jedno pitanje.
Imam vetziju F180 koju sam "preobratio" u E975, da li cu uspeti da uradim update ako vratim na fabricki F180?

Ako neko proba nek javi kakva je baterija u standy dok je ukljucen wifi ili data svejedno

Ljudi, imam jedan problem. Naime, punjac me je poceo zezati, prvo je poceo sporije puniti, i sad uopste nece da puni, stoji ono gore kao da puni ali nece. Morao sam sa drugim punjacima da punim, i izgleda da mi je autonomija baterije malo opala, tacnije malo slabije drzi.
Zovnem LG Srbija, da narucim punjac, oni mi nekako mnogo neozbiljno deluju, cekao sam pola sata i na kraju mi kaze: nemamo kabal, imamo samo adapter, ali i to za 10-ak dana, zovi tad.
I ja ne znam sta da radim, plasim se da ne zeznem jos vise bateriju, opet originalan punjac nemam gde da kupim. Predlazete li mi vi sta?
I sta je bolje, da ga punim preko usb-a na kompu (od originalnog punjaca, jer je onaj adapter izgleda crkao) ili da punim normalno sa drugim punjacem? Hvala unapred!

Uzmi punjac od bilo kog telefona, nek bude od 1A i uzivaj. Ja vec godinama koristim punjac od htc tattooa, sve telefone sa njim punim.

To 1A je pretpostavljam neka oznaka..
Na mom (od optimusa G) pise:
input: 100-240V-50/60Hz 0.2A
output: 5.0V=1.2A

A na sestrinom (od galaxy trend plus-a) pise isto samo u inputu 0.15A i outputu 5.0V=0.7A.
Znaci mogu sa njenim da punim slobodno?!

Da, to je output. Mozes opusteno da koristis sestrin punjac, samo punice skoro 30% sporije.

Prvo utvrdi da li je neispravan punjac(adapter) ili usb kabl. Prosto napravi rotaciju pa vidi. Hoce zbog loseg,dugackog kabla da ne puni ili napuni do pola. Iz mog iskustva OG guta sve, nije problematican...
Kad utvrdis šta je onda to zameni. Punjac moze i taj sestrin ili bilo koji sa izlazom vecim od 1A, za tablete i vece telefone su i 2A...i udri.
P.s. izlaz na kompu, osim ako nije usb3.0, je max 500mA(0.5A) i telefon bi trebao da ga prijavi kao "slow charging"

eruge2e3.jpg

Prvo utvrdi da li je neispravan punjac(adapter) ili usb kabl. Prosto napravi rotaciju pa vidi. Hoce zbog loseg,dugackog kabla da ne puni ili napuni do pola. Iz mog iskustva OG guta sve, nije problematican...
Kad utvrdis šta je onda to zameni. Punjac moze i taj sestrin ili bilo koji sa izlazom vecim od 1A, za tablete i vece telefone su i 2A...i udri.
P.s. izlaz na kompu, osim ako nije usb3.0, je max 500mA(0.5A) i telefon bi trebao da ga prijavi kao "slow charging"

Isprobao sam ga i adapter nije u redu, posto na usb kablu na kompu puni normalno.. a i probao sam sa drugaricinim punjacem koji se isto sastoji iz adaptera i usb kabla i prikljucio moj usb kabal i punio je. Sto znaci da je adapter.. pretpostavljam da ima da se kupi po ovim prodavnicama za telefone, ici cu da vidim..

Ovo zadnje, ne znam stvarno, ne znam ni kako da vidim ali s obzirom da prijavljuje kao slow charging verovatno je to to..
Samo me zanima jel ne steti bateriji ako se ponekad puni preko usb kabla na kompu?

Isprobao sam ga i adapter nije u redu, posto na usb kablu na kompu puni normalno.. a i probao sam sa drugaricinim punjacem koji se isto sastoji iz adaptera i usb kabla i prikljucio moj usb kabal i punio je. Sto znaci da je adapter.. pretpostavljam da ima da se kupi po ovim prodavnicama za telefone, ici cu da vidim..

Ovo zadnje, ne znam stvarno, ne znam ni kako da vidim ali s obzirom da prijavljuje kao slow charging verovatno je to to..
Samo me zanima jel ne steti bateriji ako se ponekad puni preko usb kabla na kompu?

Ne šteti.
A šta misliš zašto svi noviji telefoni i tableti koriste Micro USB kabal i zašto su svi punjači za tablete i telefone imaju isti napon na izlazu? Možeš da koristiš apsolutno svaki punjač sa micro USB-om. Standardizacija. Čak će i jabuka morati da za svoje telefone koje ce prodavati u EU da obezbedi adapter na micro usb.

Jel izasao zvanicni update na kk za Srbiju? Verzija softvera na mom telefonu je e97510d-466-92. Moze li se iz ovoga videti za koje je trziste?

Pih, a meni koji sam kupio mob sa MTS mreže verovatno neće stići update nikada :D

Jel izasao zvanicni update na kk za Srbiju? Verzija softvera na mom telefonu je e97510d-466-92. Moze li se iz ovoga videti za koje je trziste?

Odes ovde i upises svoj IMEI posle znaka "="
http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=

evo meni je suffix ACWTBL - (BL) znaci crni, (CWT) za Chunghwa Telecom (Taiwan)
poslednja verzija softvera E97510D_00

ovde vidis koje sve verzije postoje:
http://lg-phone-firmware.com/index.php?id_mod=20

Evo sedim u Grckoj na moru, pijem kaficu jutarnju, i ko velim da pogledam da nije slučajno stigao KK. Kad ono jeste. Update je oko 520 mb, a ja imam SEA verziju Optimusa. Trebace mi makar 15 minuta da skinem update na ovom sugavom wifiju, ali cu ga uraditi.
Javljam kasnije utiske.

Potvrdjujem i ja. KK je stigao danas na OG, 4.4.2 konkretno...ali nije dosao KnockCode sa njim :(

Kod mene i dalje mrtav konj

Nazad
Vrh Dno