Šta je novo?

LG Optimus 3D

Proradio Weather, btw uskoro cu da aploadujem stereoscopic aplikaciju za O3D i EVO3D na testiranje. Pomoc zajednice bi bila vise nego pozeljna :D

Poslednja izmena:
Evo da se i ja pridruzim ovoj maloj skupini ljudi...Ponosan sam vlasnik ovog telefona skoro godinu dana.Pratim odavno XDA, pratim i AndroidSrbija forum,a ubuduce cu svracati i ovde. Nema nas mnogo ali tu smo da pomognemo jedni drugima. Pozdrav svima!

Pogledajte prilog 96129

Dobro nam dosao druze ovde nas ima vise nego na Android forumu...
Bice i ovde lepa saradnja ko na Android fotumu i XDA

Pozdrav svima na ovoj temi, O3D sam kupio nekad u februaru ove godine, zanimljiv fon, ali od samog pocetka sam u problemima. Prvo sam imao (a imam i dalje) problem sa zutim mrljama po uglovima ekrana, dobio sam ga sa v21a verzijom, nisam imao problema da kucnem u drvo sa GC i slicnim situacijama, ali svako malo sam morao restartati fon, browser se sam zatvarao ni zbog cega, elem samo problemi. Onda sam preko KDZ-a uradio update na v21e i situacija je bila neznatno bolja. Onda sam ubacio Promethius ROM i kernel (1.4-1.5) e tu nastaju problemi baterija je neiskoristiva, fon se svako malo gasio, restartao, ludnica. Posto mi je ovo prvi Android odnesem kod druga koji radi u LG servisu i sad opet imam v21a, kernel 2.6.35.7+ i baseband L6260_MODEM_SIC01.1042.00 i opet sam na pocetku sa problemima i zadnjih pola godine imam telefon koji sam podobro platio a ne koristim ga ni za sta. Cak ni vrijeme na njemu ne mogu da ubijem. Dok cekam mozda update na ICS koji mozda bude mozda ne bude pomagajte ljudi sta da radim, sta mi je ciniti?Kao sto sam vec rekao, ovo mi je prvi Android nesto sam skapirao, nesto nisam ali ne znam kako da sve ovo dovedem u red. Hvala vam za pomoc.

Pozdrav svima na ovoj temi, O3D sam kupio nekad u februaru ove godine, zanimljiv fon, ali od samog pocetka sam u problemima. Prvo sam imao (a imam i dalje) problem sa zutim mrljama po uglovima ekrana, dobio sam ga sa v21a verzijom, nisam imao problema da kucnem u drvo sa GC i slicnim situacijama, ali svako malo sam morao restartati fon, browser se sam zatvarao ni zbog cega, elem samo problemi. Onda sam preko KDZ-a uradio update na v21e i situacija je bila neznatno bolja. Onda sam ubacio Promethius ROM i kernel (1.4-1.5) e tu nastaju problemi baterija je neiskoristiva, fon se svako malo gasio, restartao, ludnica. Posto mi je ovo prvi Android odnesem kod druga koji radi u LG servisu i sad opet imam v21a, kernel 2.6.35.7+ i baseband L6260_MODEM_SIC01.1042.00 i opet sam na pocetku sa problemima i zadnjih pola godine imam telefon koji sam podobro platio a ne koristim ga ni za sta. Cak ni vrijeme na njemu ne mogu da ubijem. Dok cekam mozda update na ICS koji mozda bude mozda ne bude pomagajte ljudi sta da radim, sta mi je ciniti?Kao sto sam vec rekao, ovo mi je prvi Android nesto sam skapirao, nesto nisam ali ne znam kako da sve ovo dovedem u red. Hvala vam za pomoc.

Ubaci v21e i rutuj telefon i ubacu THaiz O3D 2.8 rom i resices se svih problema , ja nisam imao ni jedan problem sa telefonom ....Sem naravno loseg azuriranja softvera od strane LG ali to je druga prica
Evo cak su i karikature pocele da izlaze o LG telefonima , ova je sve objasnila...

T5DRH.jpg

Ubaci v21e i rutuj telefon i ubacu THaiz O3D 2.8 rom i resices se svih problema , ja nisam imao ni jedan problem sa telefonom ....Sem naravno loseg azuriranja softvera od strane LG ali to je druga prica
Evo cak su i karikature pocele da izlaze o LG telefonima i njihovom ICS updejtu , ova je sve objasnila...

Pogledajte prilog 96154

Koji mi je najbolji nacin da ga apdejtujem na v21e a da u istom apdejtu dobijem i kernel/baseband koji ide sa v21e? ima li neki tutorijal, na masini mi je Win 7 64 bit? hahahahahaha dobra je ova.Stvarno je zalosno sta LG-jeva indolentnost napravi od hardverski odlicnog fona.

Na XDA u temi za Optimus 3D nadji tutorial za flashovanje KDZ-a. Tako ces dobiti i 21E baseband i 21E ROM.

Koji mi je najbolji nacin da ga apdejtujem na v21e a da u istom apdejtu dobijem i kernel/baseband koji ide sa v21e? ima li neki tutorijal, na masini mi je Win 7 64 bit? hahahahahaha dobra je ova.Stvarno je zalosno sta LG-jeva indolentnost napravi od hardverski odlicnog fona.

Pre par stranica sam okacio link od tutoriala i 21e KDZ-a, evo da citiram sam sebe.

Kad kliknem na upgrade start pojavi se pop-up i kaze Already running LG Mobile Phone Software Update..., do te slike je sve OK, instalirao sam drivere, instalirao sam B2CApp, msxml i stavio na on windows enabler. Hvala svima jos jednom za veliku pomoc.

Kad kliknem na upgrade start pojavi se pop-up i kaze Already running LG Mobile Phone Software Update..., do te slike je sve OK, instalirao sam drivere, instalirao sam B2CApp, msxml i stavio na on windows enabler. Hvala svima jos jednom za veliku pomoc.

To se i meni dogadja ali je resenje jednostavno, evo [ LINK ] . Mozda deluje komplikovano na prvi pogled ali je zapravo veoma jednostavno samo sledi slike i bice gotovo za minut i posle toga ce update proci bez problema.

Hvala, to sam sredio, kod mene samo neki problemi, sad krene update, raspakuje kdz i pojavi mi se prozor close application, check online for solution, i jos nesto, zatvorim aplikaciju i nista se ne desi, update ne prodje. Da li je problem sto koristim windows 7 ili?

Hvala, to sam sredio, kod mene samo neki problemi, sad krene update, raspakuje kdz i pojavi mi se prozor close application, check online for solution, i jos nesto, zatvorim aplikaciju i nista se ne desi, update ne prodje. Da li je problem sto koristim windows 7 ili?

Ne bi trebalo, i ja sam koristio Windows7 i proslo je bez problema...probaj da pokrenes program sa administratorskim privilegijama...Ides desni klik na "UpTestEX_mod2_marwin.exe" ---> Properties ---> Compability ---> Run this program as administrator. Probaj, mozda pomogne pa javi jel proslo.

Uradio sam i nije moglo opet i onda prebacim fon iz jednog usb porta u drugi i proradi i uradi update. Hvala. E sad novo pitanje, hocu sa megatronom rootati v21e ili s necim drugim?

Uradio sam i nije moglo opet i onda prebacim fon iz jednog usb porta u drugi i proradi i uradi update. Hvala. E sad novo pitanje, hocu sa megatronom rootati v21e ili s necim drugim?

Ne secam se tacno na koji nacin sam ja uradio root ali u svakom slucaju tu sad ne mozes nista da pokvaris tako da slobodno probaj sa megatronom,ako ne radi nista se nece desiti, u najgorem slucaju nece uraditi root i onda ces morati da probas drugi exploit.

OK, hvala znaci glavni posao sam uradio. Odlicno sad mogu da cheprkam.

Program se zove Megatron..? Ahahahahhaahahahajaah! :-D

U zdravlju i veselju sam ga rootao, medjutim juce mi se nicim izazvan sam fon ugasio, jutros opet, bude u stand-by i odjednom kad pritisnem dugme da upalim ekran fon ugasen, startam ga ponovo i kao da nista nije bilo. Jel se nekome desavalo?

Desavalo se meni, mislim da sam cak i ovde pisao o tome...naime kad sam flesao 21a kdz, prvi i drugi dan sam imao problema bas kao sto ti kazes, 2-3 puta se fon sam od sebe ugasio, al od tada mi se to nijednom kasnije nije desilo a koristim 21a od kad je izasao..nedavno sam presao na 21e i nikakvih problema nisam imao..

Ista situacija kod mene, iz servisa se vratio sa v21a, i koliko vidim zutih mrlja vise nema, ugasio mi se 2-3 puta juce ujutru posljednji put i evo danas je OK, da me pitas sta je nemam pojma, ne ureklo se nece valjda vise. Hvala u svakom slucaju na velikoj pomoci.

Drugari kupih i ja O3D :) . Za sada su impresije super, programi, igre sve radi perfektno, znaci cakum pakum. Bas me odusevilo.

E sad jedino sto mi se ne svidja nikako je trajanje baterije, dolazim sa HTC Desire , koji je isto imao losu ali ovo je bas lose. Pogotovo sto sam dobio i dodatnu od 2000mah, a i ona radi katastrofalno. Padanje postotoka je maltene u minutima.. :(

Dobio sam ga rutovanog, ima ubacen PromethiusProject v1.5 21E, Verzija jezgra 2.6.35.7+, procitao sam ovde da sa ovim kernelom i ROM-om baterija je katastrofa. Ne znam da li sam u pravu?

I treba mi pomoc kako se derutuje, da bi evetnualno mogao da ga update-ujem kad izadje ICS. Pretopostavljam da se pusti program (sa kojim je najbolje??), koji ga derutuje i onda se ubaci "stock rom?

Cestitam na kupovini, nadam se da ce te dobro sluziti :)

Sto se tice ROM-ova tu imam jako losa iskustva i vec mesecima ne cackam nista, mada razmisljam da stavim novi ThiaiZO3D V2.8. Sto se baterije tice mogu ti dati utiske samo sto se tice stock 21e jer njega koristim u poslednje vreme, baterija mi drzi bolje nego na froyo.. obicno uspem da izvucem oko 3 ipo sata display ON uz Wi-Fi,GPS i 2G/3G...sa nekom mojom normalnom upotrebom to znaci da izdrzi ceo dan i navece bude na ~10% kad ga stavim na punjac.

Ne znam kako ce biti sa ICS ali za froyo/GB KDZ-ove ne moras uopste da ga unrootujes vec samo prikopcas na komp i flesnes.

@chelios Nema na cemu, ako bude nekih problema slobodno pisi i siguran sam da ce svi pokusati da ti pomognu :)

Poslednja izmena:
@petdrag, gore je Masinac okacio link do uputstva za flashovanje. Prati KDZ metodu i vratices se na stock. Obavezno biraj 21E verziju firmware-a.

Ja sam nekih nedelju dana na ThiaiZO3D V2.8 i za sada sam zadovoljan. Iako je ROM izuzetno ruzan sa njegovom temom, pa sam sam pravio svoju.

15ib59k.jpg

Sto se tice Promethiusa probao sam i 1.4 verziju i 1.5 zajwdno sa kernelima i mogu ti reci da mi je manje vise bilo sve OK osim baterije kod mene je wi-fi radnim danom upaljen min. 8 sati dok sam na poslu plus 30 min price plus chachkanje i igranje povremeno i baterija na manje od 10% do 5 popodne onda sam probao kojekakve custom kernele i bilo je sve gore i gore onda sam ga poslao na servis kad se vratio uz pomoc ekipe sa foruma apdejtao na 21e i sad je sve super.E da sinoc sam instalirao CPU Sleeper za dual core i danas mi je uz standardno koristenje oko 50% baterije ostalo u doba kad mi obavezno treba punjac.Ja prezadovoljan.Tek sad sam bas zadovoljan fonom ne ureklo se :)

ThiaiZO3D v2.8 sa svojim v0.6 kernelom radi super...Koristim ovaj ROM vec duze vreme s tim sto sam morao sam da ispravim neke manje greske.Baterija je sasvim zadovoljavajuca,i sve radi nekako tecnije u odnosu na stock v21E...Jedino sto se jos uvek ceka da developer izbaci fix za paket kernela pa da moze fon malo i da se klokuje...U svakom slucaju sve preporuke dok ne izadje vec jednom taj famozni ICS...

Narode znam da smaram, da je njih brdo slicno pitalo, ali nikako nemogu da se snadjem jer mi je engleski katastrofa, mada sam vise telefona imao, rootovo i fleshovo ih, ali mi je ovo bas.... telefon mi je root i ima taj 21a, tako da imam problema ko i ostali. Mislio sam da sacekam taj famozni ics, misleci da telefon sam bez prikljucka na komp radi apdejt, ali koliko vidim mora nesto da se fleshije neki kdz. Pa reko kad to vec mora da ubacim i taj 21e. Bio sam na xda, ali imali negde to brate mili lepo na srpskom objasnjeno. Takodje sam skinuo neki zip file sa neta sa 21e binom i valjda nekim programima za flesh ali.... unapred hvala

Narode znam da smaram, da je njih brdo slicno pitalo, ali nikako nemogu da se snadjem jer mi je engleski katastrofa, mada sam vise telefona imao, rootovo i fleshovo ih, ali mi je ovo bas.... telefon mi je root i ima taj 21a, tako da imam problema ko i ostali. Mislio sam da sacekam taj famozni ics, misleci da telefon sam bez prikljucka na komp radi apdejt, ali koliko vidim mora nesto da se fleshije neki kdz. Pa reko kad to vec mora da ubacim i taj 21e. Bio sam na xda, ali imali negde to brate mili lepo na srpskom objasnjeno. Takodje sam skinuo neki zip file sa neta sa 21e binom i valjda nekim programima za flesh ali.... unapred hvala

1. Treba da imas instalirane drajvere za LG. Njih mozes skinuti sa ovog linka: http://s3.amazonaws.com/lgforum.com/resources/assets/885/original/LGUnitedMobileDriver_S4981MAN37AP22_ML_WHQL_Ver_3.7.2.exe?1338415337

2. Treba da imas instaliran LG Mobile Support Tool. Njega mozes skinuti na ovom linku: http://www.lg.com/uk/support-mobile/lg-LGP920#software
Startujes program -> Sacekas da detektuje telefon -> Mozes da proveris i koju verziju softvera imas -> A posle mozes slobodno da ga ugasis.

3. Najnoviji v21E ROM mozes kinuti sa ovog linka: http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW/LGP920/ADEUML/V21e_00/V21E_00.kdz
Ovaj KDZ fajl koristis za update. Dobijas v21E ROM i odgovarajuci baseband koji provereno nema problema sa takozvanim "ghost" pozivima.

4. Svi programi koji ti trebaju za update KDZ metodom imas ovde: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=887870&d=1328537753
Unutra imas i uputstvo na engleskom jeziku ali je krajnje jednostavno.Cak imaju i slike kako i sta treba uraditi.
Otpakujes zip fajl.Startujes skriptu pod nazivom Automatic Offline Procedure.vbs i sve ostalo ce ti se pokrenuti automatski.
Samo pazljivo prati korak po korak i nema problema.

5. Kada sve zavrsis, mozes da rootujes telefon uz pomoc programa Megatron. Njega mozes skinuti na ovom linku: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=960683&d=1332465412
Obavezno prvo aktiviraj USB Debugging mode (Settings -> Applications -> Development -> USB Debugging)
Prikljucis USB kabl, sacekas da se instaliraju odgovarajuci drajveri i startujes run.bat.
Ostalo sve ide automatski.Telefon ce se restartovati par puta dok ne odradi root.

Poslednja izmena:
Cao,

Evo prvog testa, trenutno stereoscopic radi sa konvertorom ali nisam zadovoljan jer je sve automatski tj. nemam mogucnost da postavljam "zero paralaxu" i ostala fina podesavanja.
Cim budem zadovoljan sa rezulatom dobicete fajl na testiranje :)

pozz

Cisto mi treba potvrda..

Trenutno mi je fon rutovan i ima PromethiusProject v1.5 21E i Verzija jezgra 2.6.35.7+ , posto je baterija katastrofa resio sam da ubacim i ja ThiaiZO3D v2.8,da vidim kako ce da drzi.

Instalirao sam sa marketa ROM Manager i preko njega instalirao ClockworkMod Recovery 5.0.2.7.

Skinuo sam sa http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1264023 ROM ThiaiZO3D v2.8 i KERNEL (V0.6 Kernel package). I sta sad?

Ispravite me ako gresim. Samo prebacim ROM i KERNEL na SD i preko CWM instaliram taj ROM (ono install from ZIP, tako nesto), pa kad zavrsi sa instalacijom onda isto tako i KERNEL? Jel tako? :)

Tako je, prebacis sve na SD, resetujes u cwm i onda prvo bekapujes (preporuka) a zatim ides na wipe data i wipe cache..posle toga ides tek na install from ZIP. Koliko sam procitao u ThiaiZO3D v2.8 vec imas v0.6 kernel tako da njega ne moras da instaliras posebno sem ako ne zelis neki sa OC.

Vrh Dno