Šta je novo?

LG Optimus 3D

Mene bas interesuje kako ce da urade 3d software da za vas telefon.

Posto sam vec ui 3.0 za o2x koristio i prezadovoljan sam bio, al nema te hardverske akceleracije. :)

Da li se jos nekome desavalo da mu ne stigne sms na ovom telefonu? Evo vec dva slucaja kod mene u razmaku tri nedelje, drugar i drugarica mi slali poruku i posle se zale preko FB-a da im ne odgovaram. :trust: Kod njih uredno prijavljeno da je poruka dostavljena, a meni nista nije stiglo cak i posle iskljucivanja/ukljucivanja telefona. To su samo prijavljeni slucajevi, ko zna koliko drugih sam ispalio. :D

To se nekima desavalo sa prethodnim verzijama softvera. To je takozvani Ghost call. Ukljucuje poruke koje nikada ne stignu i pozive koji nikada ne budu primljeni. Spooky! :D

Meni se to nikada nije desavalo. Ali resava se tako sto flashujes poslednji firmware 21e.

Aha, za pozive sam cuo da se desava taj Ghost call, ali nisam znao da se to odnosi i na poruke. Na prosloj strani si mi dao linkove za update, nisam jos "stigao" da uradim, tj. mrzelo me jer bih morao da instaliram Windows samo zbog toga. :D

Ja pre taj problem nisam primecivao ali u zadnjih mesec dana pocelo je to sa porukama i evo bas sam se pre neki dan konacno naterao da stavim 21e i od tad mi se to ne desava, telefon je kao malkice brzi a baterija traje duze nego na 21a tako da apsolutno preporucujem da stavis 21e.

Ja nisam imao problema sa V20a , citao sam na XDA. dosta o tome , dosta ljudi se zalili na to...
Jedino rešenje da flešujes V20e ili V20p

Nisam uspeo da ubacim V21e iako sam pratio sva uputstva sa XDA foruma. Koristio sam offline metod koji je tamo opisan, sve lepo krene, prepozna telefon, otpakuje kdz, pa se telefon restartuje i tu gubi komunikaciju sa racunarom. Ni onaj "download mode" sa vadjenjem baterije+volume up+power nije pomogao. Nisam ga brikovao nego je samo sve ostalo po starom. Onda sam cisto iz znatizelje pokrenuo zvanicni update, i ponudio je novi, tako da sad imam LGP920-V20e-JUN-27-2012 (prethodni je bio V20b sa ghost sms).

Jesu popravili malo kvalitet slike kad slikas? ..jer kad se snima video (Full HD) slika bude jako cista i jasna a kad slikas sliku onda bude pastelizovano i nema detalja..nadam se da su to popravili.

Ovako izgleda ICS za nas telefon
Juce su ga par njih flesovali sa SU760 , sad ga testiraju jos se nezna kakav je vek baterije i ime li nekih bagova....

2012-08-31-23-27-06.jpg2012-08-31-23-28-47.jpg2012-08-31-23-27-30.jpg2012-08-31-23-28-23.jpg2012-08-31-23-28-42.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav,

Nekoliko jednostvanih pitanja za svoj prvi post.. :)

Kupio bih ovaj telefon, ali me interesuje (iskreno :) ), da li vredi pare?

Da li kada se update-uje na 21e, nema problema sa ghost call-ovima i tim stvarcicama... Random restovanje i tako to. I da li root (ako je uopste potrebno) i ubacivanje onog thiaz rom-a + kernel stvarno sredi telefon?

Poslednja izmena:
Konkretno, koji novac?

Telefon je odlican. Izrada je vrhunska. Softverski ima bagova, ali nije strasno.

Da, kada se update-uje na 21E nema vise Ghost Call-a (bilo je vec reci o tome). Mada se to meni nije javljalo ni sa prethodnim verzijama. Verovatno zavisi od mreze.

Da, sa tim ROM-om telefon deluje zivlje.

Telefon ti se kreće oko 220 evra...
Što se tice hardvera stvarno je odličan i sa tim smo svi prezadovoljni. Problem tj mana je Lg softvervsuport kao sto vidiš svi telefoni konkurencije u ovom rangu (SGII , SENSETION , RAzor) su dobili ICS još pre nekoliko mesrci a mi ga još čekamo.
Što se tiče custom romova imaš ih par exstra dobrih Thaizov 2.8 , Acura tim O3D MAX , NovaAndroid 2.1 , Promitius ....Svi su oni vrhuski i extra odradjeni , svi su pravljeni sa v21e, imaju i kernali za overklok procesora brzina ide do 1.4 Ghz...
Sve u svemu ako ti nesmeta da malo duže čekas nove update ovo je odlična kupovina .

Poslednja izmena:
Pozdrav,

Ponosni vlasnik Optimusa 3D :) Telefon sam uzeo zbog posla preko VIP-a 30000 rsd i neki rodjendanski popust tako da mi se pretplata ne menja, garancija dve godine. Kao i svi vi cekam prokleti ICS, pod ugovorom sam 2 godine ne bih da rizikujem sa custom romovima.
btw, bavim se 3D grafikom evo testa koji mozete pogledati na svom Optimusu, prebacite kvalitet u HD :)

Poslednja izmena:
^ Zanimljivo deluje na O3D. Bravo! :)

Ne znam za koji novac, razmisljam jos da li da ga jurim, ali po svemu sudeci hocu.

To me je interesovalo iz prve ruke da cujem da je fon dobar. Dosta sam citao o njemu ali svi bre nesto hejtuju. :) Fon je ovako stvarno u rangu SGS2, bar po benchmark-ovima, a cenovno dosta nizi...

Sto se tice software i na Desire imam 2.3 pa mi ne smeta (sljakace ce GB jos bar 2 godine). A ICS za LG 3d ce svakako doci.. :)

Telefon je ekstra i tu nema sta da se kaze. Da je u rangu sgs2 i nije. Po specifikacijama mozda i jeste, po izradi mozda cak i bolji ALI, softver mu je kriminal. Uvek nesto zeza. Podrska minimalna. Tezina kao beton. Za tih 180-190e polovan vredi.

Telefon je ekstra i tu nema sta da se kaze. Da je u rangu sgs2 i nije. Po specifikacijama mozda i jeste, po izradi mozda cak i bolji ALI, softver mu je kriminal. Uvek nesto zeza. Podrska minimalna. Tezina kao beton. Za tih 180-190e polovan vredi.

Tezina nije problem, moj stari QTEK je bio tezi. :)
Pa to sto stalno "nesto zeza" to me buni. Sta je to, random restartovanje, pregrevanje, blokiranje??

Tezina nije problem, moj stari QTEK je bio tezi. :)
Pa to sto stalno "nesto zeza" to me buni. Sta je to, random restartovanje, pregrevanje, blokiranje??

Jedino sto zeza na ovom telefonu je video snimanje, naime dok snimas 720p/1080p video slika zna da secne na delic sekunde i dalje radi normalno, to se obicno desava na pocetku snimanja...nikakvih drugih problema nema,nikakvog resetovanja,pregrevanja i slicno..mozda se problemom moze smatrati spori update na nove verzije Androida ali je sistem sam po sebi (kad izadje) jako stabilan i brz.

Moji utisci o O3D su vrlo pozitivni, nedelju dana sam bio na Androidu from the box, tu je bilo frizovanja telefona resetovanja etc... Kasnije sam se snasao kako se updejtuje sistem (dolazim sa HTC Desire) i sad je druga prica. Jos uvek ima manjih bagova, recimo prso mi je widget za vremensku prognozu, nece da zapamti Nis, pokusao sam da brisem kesh i opet nista, na kraju instalirao weather2ambrella. Stereoscopic je fantastican bas je ono sto sam ocekivao.

pozz

^ Jel ti se to sa Widgetom danas ili juce dogodilo? Ni meni ne radi widget od sinoc. A vidim da se zale i na XDA.

Od juce, jednostavno nece da pokaze grad, a i sat na njemu je na 00:00. Takodje javlja updejt error.

Dodao bih da je thread fantastican, procitah od prve do poslednje strane. Svaka cast :)

To sa weather widgetom se i meni desilo sinoc, ali evo proradio je pre sat vremena. Verovatno im je server za update bio down ili slicno.

Meni je tu nebulozno sto ni sat, ni datum ne rade. Ok, ne radi im server za update vremenske prognoze. Desi se. Ali ovo... Po meni je to veliki propust.

Ni meni juce nije radio wather wiget... Ustvari polovicno je radio Zemun je updetova a trenutnu lokaciju nije...
Nesto se desilo sigurno sa njihovim serverom

Imo sam priliku da koristim iphone 4 pre optimusa 3d, mozda gresim ali kvalitet slika je cak mozda bolji na optimusu, ako nista boje su lepse, drugo u odnosu na iphone snima full hd i naravno 3d, o iosu i androidu nebih raspravljo stvar ukusa, zaista sam prezodovoljan telefon, jos kad bi ga softverski sredili, nebi ga za dugo menjo. Kada li ce stici ics? Valjda ce resiti neke greskice!?
Da li neko igra fifu 2012 , ja imam problem sa grbovima, crni su i sa zvukom, steta sto fuca nije ko na iosu, tamo radi savrseno sa dodatnim opcijama igranja, pozdrav svima!

ICS bi trebao da stigne do kraja meseca, bar se nadam jer sam hteo da prodam moj O3D ali kada sam cuo vest da bi mogli dobiti ICS pre kraja sveta odlucio sam da ga zadrzim jer je telefon odlican a sa ICS ce biti jos bolji :D

Sta mislite, da li je moguce ubrzati malo pokretanje kamere? bas joj dosta treba da se pokrene od momenta kad kliknes na ikonicu, takodje posedujem Huawei G300 i na njemu se kamera duplo brze pokrece pa me pocelo nervirati sto je na O3D tako sporo :/

Poslednja izmena:
Evo da se i ja pridruzim ovoj maloj skupini ljudi...Ponosan sam vlasnik ovog telefona skoro godinu dana.Pratim odavno XDA, pratim i AndroidSrbija forum,a ubuduce cu svracati i ovde. Nema nas mnogo ali tu smo da pomognemo jedni drugima. Pozdrav svima!

Signature.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno