Šta je novo?

LG Optimus 3D

Instalirao sam uspesno ThiaiZO3D v2.8 , ali mi je verzija jezgra 2.6.35.7+ , ona koja mi je i bila, ne znam da li posebno sada da pokrenem install from SD i taj kernel?

Videcu da istestiram kako ce sada da radi baterija sa ovim ROM-om.

Gde sam pogresio, kada prodjem onaj deo gde se stikliraju one stavke i ubacuje 21e kdz, pritisnem polje online....., otvorimi se sledece polje, i tu kliknem sta treba, ali mi se onda otvara lg tool, pronalazi moj fon i nudi zvanicno azuriranje, molim za pomoc, hvala unapred

Verzija kernela je ista zato sto je Thiai uzeo stock kernel i modifikovao ga, tj ubacio neke svoje skripte i optimizacije.

Resenje ovog drugog problema sam okacio pre dve strane ali evo da citiram sam sebe:

To se i meni dogadja ali je resenje jednostavno, evo [ LINK ] . Mozda deluje komplikovano na prvi pogled ali je zapravo veoma jednostavno samo sledi slike i bice gotovo za minut i posle toga ce update proci bez problema.

Klikni na link, tu ti je tema i samo uradi ono sto pise, kad uradis ponovi proceduru instaliranja KDZ-a i trebalo bi da uspe. Srecno!

Nije me mrzelo da napisem,pronadjem i ostavim linkove za sve sto mu treba da uradi update preko KDZ-a.Ali mora da nesto nije uradio kako treba...

Video sam, svaka cast na trudu, siguran sam da ce mnogima koristiti.

Njegov problem moze da bude da mu kao i meni skripta nije odradila sve sto treba pa mora da odradi rucno.

ili sam ja toliki ***** ili ...Uradio sam kako je na xda navedeno i u onom http serveru promenio one stavke i ubacio onaj dodatak u host file, pokrenem opet postupak ubacivanja 21e, dođem do trenutka kada pritisnem upgrade start, onda mi se pojavi poruka da proverim internet komunikacije, pokušam ponovo ili odustanem. Kada probam ponovo ista poruka, a kasnije sam provalio kad pokrenem lg mobile suport tool izlazi ista poruka, takođe kada hoću da skinem isti program sa sajta lg ponovo izlazi eror, koliko vidim zbog onog menjanja na 9002. Šta mi je činiti, smorih vas, al šta ću.:smash::smash::smash:

ili sam ja toliki ***** ili ...Uradio sam kako je na xda navedeno i u onom http serveru promenio one stavke i ubacio onaj dodatak u host file, pokrenem opet postupak ubacivanja 21e, dođem do trenutka kada pritisnem upgrade start, onda mi se pojavi poruka da proverim internet komunikacije, pokušam ponovo ili odustanem. Kada probam ponovo ista poruka, a kasnije sam provalio kad pokrenem lg mobile suport tool izlazi ista poruka, takođe kada hoću da skinem isti program sa sajta lg ponovo izlazi eror, koliko vidim zbog onog menjanja na 9002. Šta mi je činiti, smorih vas, al šta ću.:smash::smash::smash:

Ona skripta bi trebalo da odradi sve automatski.Znaci kad je pokrenes ona izmeni host fajl i ubaci u njega sta je potrebno,pokrene Small HTTP server i ostale programe,a kad zavrsi update onda izbrise tu stavku iz host fajla,pogasi programe i vrati sve na default.Obrisi tu stavku u host fajlu koju si ubacio manuelno i pokusaj da startujes skriptu ponovo.Ali ovaj put startuj cmd.exe kao administrator i samo prevuci fajl one skripte taj u prozor kako bi je startovao.Mozda zbog nedovoljnih administratorskih privilegija skripta nema mogucnost izmene host fajla,a to je potrebno zbog zastite koju je LG implementirao u svoj LG Support Tool.Zbog toga se i startuje taj Small HTTP Server da bi simulirao konekciju sa LG serverom.Ako taj deo ne odradis kako treba onda ti se pali LG Update i nudi zvanicno azuriranje...A taj error koji ti se sad javlja, da proveris internet komunikaciju, je zbog te izmene koju si napravio u host fajlu,a Small HTTP server nije odradio svoj deo...

hvala vam svima na pomoći, uspeo sam da ubacim 21e, napokon. Malo sam googlao ali nisam uspeo tačno da utvrdim, da li može da se podigne takt procesora na našem telefonu, a pošto sam laik zanima me koja je prednost custom romova, dali nesto posebno dobijam sa njihovom instalacijom, i da li je to komplikovano izvesti, telefon mi je rootovan. Pozdrav i hvala još jednom

Moze da se podigne takt procesoru custom Kernel-ima na 1.2GHz i 1.3GHz.
Prednost custom ROM-ova je u tome sto su izbacene neke gluposti, tweakovana su podesavanja sistema, pa je telefon brzi.
Nije komplikovano da se izvede. Instaliras ROM Manager sa Google Play-a, kliknes da instaliras Clockwork Recovery, izaberes Optimus 3D, sacekas da skine, dozvolis superuser pristup i kada ti javi da je uspesno instaliran obavio si pola posla.
Posle na xda nadjes ROM koji ti se svidja, recimo ThiaiZ-ov: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1264023

Skines, prekopiras ZIP fajl na memorijsku karticu i ugasis telefon.
Drzis Volume down+3D dugme+Power sve dok ti se ne pojavi Clockwork recovery tj ovako nesto:
Clockwork-Recovery-3_21DEE.jpg
Pritiskom na Volume Down izaberes Wipe Cache (i potvrdis Power tasterom), pa Wipe Data/Factory reset i (na kraju) Install ZIP from card. Tu nadjes onaj ZIP koji si prekopirao i odaberes njega.
Sacekas da se instalacija zavrsi i to je to. Ides na Reboot system now i cekas oko 5min (samo prvi put je tako dok ne napravi cache i ostalo).

Imas custom ROM.

Poslednja izmena:
Hvala i ako može potvrda, koliko sam zakljucio prvo instaliram custom rom, telefon se upali, a onda mogu opet da kernel ubacim po istom principu kao i rom, koliko vidim nije lose i uraditi beckup originalnog roma, za svaki slučaj.

Tako je. Ali nema potrebe da ubacujes ikakav kernel. ThiaiZ-ov je vec ubacen u ROM i ok radi.

A Backup originalnog ROM-a mozes da uradis ako zelis. Ne moze da skodi.

Hvala i ako može potvrda, koliko sam zakljucio prvo instaliram custom rom, telefon se upali, a onda mogu opet da kernel ubacim po istom principu kao i rom, koliko vidim nije lose i uraditi beckup originalnog roma, za svaki slučaj.

Mozes da probas CWM Recovery Touch v5.8.1.5. Ja licno koristim ovu verziju i dosta je lakse raditi kada mozes da koristis ekran umesto hardverskih tastera.
Evo ti link pa probaj: http://www.mediafire.com/?m0jbk4eprv4b331

Napomena: Pre instaliranja obavezno ukljuci USB Debugging mode

Ma zbunilo me na onom linku ima da se skinu zip file za room i za kernel.

Ma zbunilo me na onom linku ima da se skinu zip file za room i za kernel.

Dovoljno je da skines samo ThiaiZO3D v2.8 ROM jer kad njega instaliras sa njim se instalira i odgovarajuci ThiaiZ-ov kernel v0.6. On nije overklokovan ali radi sasvim lepo.
Zip datoteka sa drugim kernelima je uploadovana na njegovoj stranici i u njima postoje fajlovi za odgovarajuci overclock na 1.1 i 1.2GHz ali zbog neke greske u fajlovima trenutno
ne rade kako treba. Ceka se da developer popravi gresku i postavi novi zip fajl.
Znaci, treba samo da instaliras njegov ROM i da uzivas... :)

I nemoj da te buni sto ce ti pisati da ti je verzija kernela 2.6.35.7+ kao na stock ROM-u. Kao sto je Masinac napisao u prethodnim postovoma, ThiaiZ je uzeo stock kernel i prepravio ga.
Oznake su iste, ali razlika se primeti odmah u samom radu telefona...

Poslednja izmena:
Da li se i vama desava ovaj battery drop kad restartujete telefon?

Prilozi

• bat.png
    bat.png
    46.7 KB · Pregleda: 63
Ne. Napuni telefon, pa odradi wipe battery stats.

Hvala na savetu, definitivno cu pokusati to sutra ujutru kad baterija bude na 100%..

Da li zna neko kako da uklonim google acunt predhodnog valsnika, ja sada svoj koristim, a mene bas poceo da smara trougao u notifikacijama na vrhu ekrana, zbog nemogicnosti sihronizacije njegovog naloga

Factory reset ?

Ima i fora da se obrise "nesto" :) i tako da nema potrebe za Factory resetom. Problem je u tome sto telefon mora da bude rutovan i sto treba da se izgugla sta tacno treba da se obrise. Ja sam to jednom uradio, tako da je ta opcija 100% moguca.

Settings -> Account & sync -> izaberes taj account -> Remove

^^
Nemoze tako...

Glavni racun se moze ukloniti samo Factory reset-om, kao sto je Pablo rekao. To je vrsta zastite.

Probao sam ranije vise puta sa faktori resetom ali nece, probao sam i remov acaunt ali i to nece, telefon mi je rootovan pa prepostavljam da sad mogu na neku foru da ga uklonim

Kako nece factory resetom ??

Mora da hoce Factory resetom. Tako je i osmisljeno da se ukloni.

Jesi li siguran da si odradio factory reset koji se nalazi u Settings->Privacy->Factory Reset ?

Poslednja izmena:
Nece pa nece, ukloni moj nalog, ali ne i njegov, da li postoji moguvnost da mi vrati podesavanja na ona koja su bila kad je uradio update na 2.3.5., pa zbog toga nemoze.

Mislim da je ovo jedini slucaj ikada da factory reset ne uklanja google account.

Obrisi /data/system/accounts.db , to bi trebalo da ti obrise sve account-ove.

Naravno, potreban je root.

Nazad
Vrh Dno