Šta je novo?

LG Optimus 3D

Treba dodati da je pored odlicne izrade i kvaliteta materijala koji je koriscen, telefon dosta nezgrapan i meni licno je to zadavalo mnogo problema jer je nekako tezak i nije ergonomican, tj, ne lezi savrseno u ruci. Stvarno me je boleo zglob na desnoj ruci. Inace telefon je jako dobar.

Ne slazem se sa komentarom iznad. Ali svako ima svoje misljenje. :)

9LyYI.jpg

Preporuka im je VRH! :D:D:D

Poslednja izmena:
Napisao sam razlog zbog kojeg sam JA prodao telefon. Inace imam relativno veliku saku ali mi nikako nije lezao u ruci. Sada, galaxy nexus, iako veci (i doooosta laksi) savrseno lezi u ruci i u opste ne boli zglob. Takodje, dok sam posedovao LG 3D, imao je problema sa snimanjem videa, seckao je gotovo u svim rezolucijama. Cisto da napomenem coveku da zna sta moze da ocekuje.

Pa razumeo sam te. Samo sam napisao da nam se misljenja razlikuju, jer meni savrseno odgovara i tezina i velicina. A imao sam GSII pre njega. Video kod mene ne secka, a snimao sam i u uslovima sa losim osvetljenjem (kako bih proverio). Mozda je kod novijeg softvera ispravljeno to sa videom sto si naveo.

Mozda se nisam dobro izrazio. Snimanje ide normalno par sekundi, pa onda zakoci na tren, pa sve opet tako u krug. Ajd nek se javi Masinac, on je primetio isti problem...

Telefon je exstra , svaka preporuka sto se tice hardvera , brzine ....
Jednom recju telefon je stvarno dobar
Sad ide i ona losa strana , najveca mana telefona nije hardver jer je on vrhunski , mana mu je softversko odeljenje LG-a , nikad gora kompanija za Azuriranje nija postojala.....Svi dobijaju uskoro JB a mi jos cekamo ICS tj bice najvereovatnije krajem semtembra....
NA XDA imas dosta romova , tj prepravljenih fabrickih romova , samostalne romove sem CM7 nema jer tesko je naraviti da 3D ekran i kamera rade , da nema 3D funkciju bilo bi mnogo nezavisnih romova

Mozda se nisam dobro izrazio. Snimanje ide normalno par sekundi, pa onda zakoci na tren, pa sve opet tako u krug. Ajd nek se javi Masinac, on je primetio isti problem...

Da, taj problem sam i ja primetio, znaci kad snimas nesto sve ide normalno i onda odjednom stucne na trenutak i nastavi normalno. Problem je inace softwerske prirode i koliko znam ispravljen je u 21e verziji..

NA XDA imas dosta romova , tj prepravljenih fabrickih romova , samostalne romove sem CM7 nema jer tesko je naraviti da 3D ekran i kamera rade , da nema 3D funkciju bilo bi mnogo nezavisnih romova
Ja smatram i da nema 3D funkcije da se nista bitnije ne bi promenilo, po meni glavni problem nedostatka ROM-ova je mali broj developera i to onih pravih koji iz nicega mogu da naprave nesto..

Pozdrav, da li moze neko da mi kaze kako da najlakshe/najjeftinije otkljucham sa Vip mreze LG Optimus 3D P920 ? Hvala.

Pozdrav, da li moze neko da mi kaze kako da najlakshe/najjeftinije otkljucham sa Vip mreze LG Optimus 3D P920 ? Hvala.

Kucaj na e-bay "unlock code for LG P920" i odaberi neki najjeftiniji, ja mog kad sam otkljucavao nasao sam kod za 1,5$ dok su mi u servisu trazili 25€ da ga otkljucaju..

Da, taj problem sam i ja primetio, znaci kad snimas nesto sve ide normalno i onda odjednom stucne na trenutak i nastavi normalno. Problem je inace softwerske prirode i koliko znam ispravljen je u 21e verziji..

Ovo mi tako ide na zivce. Ja sam prvo pomislio da je problem sa brzinom upisa memorijske kartice pa sam kupio drugu(Patriot LX 16GB class10). Ali isti problem se ponovo javlja. :mad:

Kako ubaciti 21e ? Meni je zvanicni update sa 2.2.2 na 2.3.5 ubacio verziju LGP920-V20b-DEC-09-2011 i ne nudi nista novije od toga. Ili da cekam ICS... :d

Poslednja izmena:
Ima uputstvo na XDA. Preporucujem ti ili V20p ili V21e. Ja nisam probao V20p, ali kazu da je dobar.

Ovo mi tako ide na zivce. Ja sam prvo pomislio da je problem sa brzinom upisa memorijske kartice pa sam kupio drugu(Patriot LX 16GB class10). Ali isti problem se ponovo javlja. :mad:

Kako ubaciti 21e ? Meni je zvanicni update sa 2.2.2 na 2.3.5 ubacio verziju LGP920-V20b-DEC-09-2011 i ne nudi nista novije od toga. Ili da cekam ICS... :d

http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW/LGP920/AITAML/V21e_00/V21E_00.kdz - 21e KDZ

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1287236 - Upustvo za flesovanje KDZ , samo prati slike i nema sta da pogresis..

Ako ti bas smeta taj problem sa snimanjem onda nema potrebe da cekas ICS jer i kad izadje samo ces flesovati drugi KDZ i imaces ICS..

^ Hvala za linkove. LG mi je stvarno cudan, sad sam malopre instalirao FM radio aplikaciju sa XDA foruma i radio normalno funkcionise iako ovaj telefon zvanicno nema FM radio po specifikacijama. Nije mi jasno zasto su ubacili hardver za prijem FM signala, a posle nisu podrzali sa softverom. :wall:

Videh to pre neki dan na XDA. Jeste vest trenutno samo za Kanadu. Videcemo za ostatak sveta.
U sustini, ne zanima me. Iznerviraju li me, zamenim ga za Nexus i teram dalje.

Videh to pre neki dan na XDA. Jeste vest trenutno samo za Kanadu. Videcemo za ostatak sveta.

U sustini i ja tako razmisljam , u svakom slucaju posle LG optimusa 3D necu jedno duze vreme uzimati LG telefone
U obzir dolaze samo Samsung i Huawei , nikako HTC i LG

Nemoj čekati da te iznerviraju, jer će rezultat biti isti i na kraju ćeš uzeti Nexus. :) Uostalom i sam sam tako uradio, uostalom nismo mi robovi telefona i ne služimo mi njima... Nexus je trenutno BestBuy.

Kakv je LG Optimus 3D Max P720, vidim pojavio se kod nas, jel razlika samo u ramu?

Podignut je takt procesoru sa 1GHz na 1.2GHz i dodato je 512MB Ram-a. Sve ostalo je isto.

Eto desilo se i meni , juce sam Brikovao telefon , ali zahvaljujuci pomoci dobrih ljudi sa XDA foruma resio sam oproblem veoma jednostavno....
Pokusavao sam da flesujem V20e upgrejrd , ali izgleda mi se nije lepo skinuo fajl i posle flrsovanja telefomn zaglavi posle LG znaka....Sta god da sam radio i pokusavao rezutat je bio isti....
Onda malo trazio po XDA forumu , pitao par ljudi sta da uradim i ppomogli mi dobri ljudi , rekli mi kako u servisima vracaju LG telefone na prvobitno stanje kad su brikovani....

Znaci procedura je sledeca , ako nedaj boze nekom zatreba.....

1.Iskljucite telefon i izvadite bateriju
2. Istalirate LGMobile Support Tool , ima na XDA forumu da se skine , i istalirate drajvere za nas telefon ako vec niste to uradili
3. pokrenete LGMobile Support Tool i povezete telefon preko usb kabla sa kopjuterom
4 . drzite volume + i power buton i LGMobile Support Tool ce poceti da prepoznaje vas telefon
5 kad je telefon prepoznat , u gornjem levom uglu klinete KORISNICKA PODRSKA/OPORAVAK TELEFONA (to je kad je LGMobile Support Tool na srpskom)
6. unesete ili IMME ili S/N da bi prepoznao vas telefon i krecete u proceduru oporavka telefona
7 Ponovo ce vam traziti da unesete ali sad oba podatka i IMME i S/N (ti brojevi vam se nalaze u telefonu , kad se baterija izvadi mogu se procitati)
8 LGMobile Support Tool krece da skida vas softver za telefon za nasu zemlj je V20a , i tada vratite i bateriju u telefon

To je cela procedura , sve odradjeno lepo , telefon ponovo ozivljen i sljaka ko da nista nije ni bilo.....

Ako nista, makar se LG telefoni tesko hard brickuju. Lepo sto si podelio ovo sa svima, zlu ne trebalo.

IMEI i S/N verovatno trazi jer flashuje telefon od nule, zajedno sa boot-om.

Poslednja izmena:
Da pocinje od nule , zati i trazi IMEI i S/N
Eto prednosti LG telefona , nemozes ih unistiti jedino da nesto fizicki neslomis.....

Ljudi su po 4-5 puta vracali ovako telefon , juce sam pricao na XDA forumu sa njima i nisam mogao da verujem , cak i Thaiz je par puta ovako vracao telefon u zivot , dom mu ficicki nije ostisla ploca pa je morao u servis da je menja

Poslednja izmena:
Eto desilo se i meni , juce sam Brikovao telefon , ali zahvaljujuci pomoci dobrih ljudi sa XDA foruma resio sam oproblem veoma jednostavno....
Pokusavao sam da flesujem V20e upgrejrd , ali izgleda mi se nije lepo skinuo fajl i posle flrsovanja telefomn zaglavi posle LG znaka....Sta god da sam radio i pokusavao rezutat je bio isti....
Onda malo trazio po XDA forumu , pitao par ljudi sta da uradim i ppomogli mi dobri ljudi , rekli mi kako u servisima vracaju LG telefone na prvobitno stanje kad su brikovani....

Znaci procedura je sledeca , ako nedaj boze nekom zatreba.....

1.Iskljucite telefon i izvadite bateriju
2. Istalirate LGMobile Support Tool , ima na XDA forumu da se skine , i istalirate drajvere za nas telefon ako vec niste to uradili
3. pokrenete LGMobile Support Tool i povezete telefon preko usb kabla sa kopjuterom
4 . drzite volume + i power buton i LGMobile Support Tool ce poceti da prepoznaje vas telefon
5 kad je telefon prepoznat , u gornjem levom uglu klinete KORISNICKA PODRSKA/OPORAVAK TELEFONA (to je kad je LGMobile Support Tool na srpskom)
6. unesete ili IMME ili S/N da bi prepoznao vas telefon i krecete u proceduru oporavka telefona
7 Ponovo ce vam traziti da unesete ali sad oba podatka i IMME i S/N (ti brojevi vam se nalaze u telefonu , kad se baterija izvadi mogu se procitati)
8 LGMobile Support Tool krece da skida vas softver za telefon za nasu zemlj je V20a , i tada vratite i bateriju u telefon

To je cela procedura , sve odradjeno lepo , telefon ponovo ozivljen i sljaka ko da nista nije ni bilo.....

Hvala za info. Nadam se da ovo upustvo važi za još neke LG Android telefone?

Mozda vazi. Verovatno zavisi i od chipseta.

Kod O2X tool NVFlash od Nvidie resava SVE nevolje u koje Vas O2X moze upasti. Dakle, unbrickable.

Stize ICS imate sve na XDA.Nemogu da stavim link posto pisem sa telefona... U narednih mesrc dana trebali bi da dobijemo upgrade...

Da sad sam video, navodno bi trebao da nam stigne update u Semptembru tj pocetkom meseca :D

Ma necu sad ICS, hocu JB! JB za O3D! :D

Cekaj do oktobra onda cemo da kukamo za JB pa sledece godine u ovo vreme ga mozda i dobijemo ;)

Nazad
Vrh Dno