Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

poprilicno cvrsto...

ono sto se ne vidi na snimku je da je sa ekserom ostalo malo nekih linijica...ali me iznenadio kad sam lupao u donjem levom uglu gde je pukotina od starta bila, nije se uopste "nacheo" i polupao...

Taman pred spavanje 😀

bas nisi imao srece sa grickalicom..

@phobiaz... da su iste cene sensation. ovako, O3D...
toliko...
tek cu kasnije snimati, sad gledam neku seriju, sutra ce biti klip...

sry guys, al klipa ce biti 🙂

Ja bih to drugacije rekao, da sensation ima 3D onda njega, a posto nema...

Sent from my LG-P920 using Tapatalk

Sad me baš interesuje da li bi digitajzer radio kako treba sa nekom od llumar folija preko njega!

A evo i zašto pitam

al meni i dalje nije bilo jasno KAKO je uspela hebena grickalica to da nacne... mislim znam...zato sto nije od gore udarac, nego je nacet ekran sa strane... ali opet...

p.s. vi niste ni svesni,ali kamilom sam toliko jako udarao, da je to HAOS... mislio sam da mi HDD nece ni trebati...

Ma sasvim je moguće da je imao neki skriveni nedostatak nastao još u procesu proizvodnje i da je baš takav displej tebi "pao pod grickalicu"!

poprilicno cvrsto...

ono sto se ne vidi na snimku je da je sa ekserom ostalo malo nekih linijica...ali me iznenadio kad sam lupao u donjem levom uglu gde je pukotina od starta bila, nije se uopste "nacheo" i polupao...

Jadno je ovo staklo. I dalje mi nije jasno zasto nisu stavili gorilu?
Mozda ima neke veze sa 3d efektima??

^ pazi, nije jadno u smislu da lose trpi udarce... udarce trpi ODLICNO... nece lako puci... problema su 2: GREBE SE LAKSE NEGO GORILLA GLASS, i AKO SE UDARAC NANESE NA IVICU EKRANA, BYE BYE!!! direktne udarce trpi kako treba,ali izgleda kad se sa ivice nacne GRICKALICOM (ffs), onda puca kao iz sale.

@3D Ćale

Piši svim proizvođačima telefona, a pre svega LG-ju, da u redovnu test proceduru uvrste i bacanje grickalice na ekran.

Gde si se kamile setio, sunce ti tvoje ludo. 😀

;D kamila je pogodna za udarce ekrana
(ne znam da li si znao taj statisticki podatak)

Nisam 😀 u svakom slučaju svaka čast za test i YT klip!

^ pazi, nije jadno u smislu da lose trpi udarce... udarce trpi ODLICNO... nece lako puci... problema su 2: GREBE SE LAKSE NEGO GORILLA GLASS, i AKO SE UDARAC NANESE NA IVICU EKRANA, BYE BYE!!! direktne udarce trpi kako treba,ali izgleda kad se sa ivice nacne GRICKALICOM (ffs), onda puca kao iz sale.

Svako staklo te debljine bi tako podnelo te udarce. Najveci problem i jeste upravo u tome sto se nenormalno grebe i sto ga je veoma lako ostetiti nekim ostrim predmetom. Pricamo o telefonu koji ima ekran od 4.3" i koji u slobodnoj prodaji kosta preko 500e.
Na tvom mestu bi obratio paznju na staklo koje si dobio pre par dana, ne zelim da slutim nesto ali sto je sigurno sigurno je.

Evidentno je da je dizajnerska greška uzrok mogućeg pucanja ekrana.
Većina ako ne i svi proizvođači stakla na svojim telefonima seku pod uglom od 90° a zatim ga upasuju u masku aparata tako da ostane mala lasnica oklopa telefona sa strane. Dok se LG kod ovog telefona odlučio na smeli dizajnerski korak koji eto može lako da stvori problem, greška u dizajnu je po meni u staklu koje je sečeno pod uglom od 45° i bez zaštitne ivice na oklopu telefona, tako da je staklo u jednom delu debelo 1mm a na ivici je debljina bukvalno par mikrona. Naravno kada se ošteti taj mikronski sloj eto za tren oko pukotine preko čitavog displeja.

Zato nije na odmet neka silikonska obloga i neka folija preko ekrana preventive radi!

Poslednja izmena:
Evidentno je da je dizajnerska greška uzrok mogućeg pucanja ekrana.
Većina ako ne i svi proizvođači stakla na svojim telefonima seku pod uglom od 90° a zatim ga upasuju u masku aparata tako da ostane mala lasnica oklopa telefona sa strane. Dok se LG kod ovog telefona odlučio na smeli dizajnerski korak koji eto može lako da stvori problem, greška u dizajnu je po meni u staklu koje je sečeno pod uglom od 45° i bez zaštitne ivice na oklopu telefona, tako da je staklo u jednom delu debelo 1mm a na ivici je debljina bukvalno par mikrona. Naravno kada se ošteti taj mikronski sloj eto za tren oko pukotine preko čitavog displeja.

Zato nije na odmet neka silikonska obloga i neka folija preko ekrana preventive radi!

sad bas gledam dizajn i strukturu ekrana, i mislim da si apsolutno pogodio sustinu...
na bilo kom telefonu su odradili tako da ima malo ususkano (i na GS1 i GS2 itd) a ovde... ekran je na izvolte.

dobro razmisljas (ustvari, cista logika)

Ja sam ipak uzeo Sensation, razlika od 50 u korist ovoga je ipak presudila, nekako mi je kvalitetniji aparat, a ovaj 3D, meeeh...

:wave:

^ sta bi ti rekao tek za GS2 kad bi uzeo u ruke... 🙂
nek te lepo sluzi, dobar je to fon 🙂

Danas sam pustio mkv 1080p film na ovom telefonu, koji mi je malo stucao na prethodnom laptopu(amd x2) i da mi je neko pre godinu dana rekao da ce na mobilnom kliziti full hd snimak ne bih mu verovao...

Sent from my LG-P920 using Tapatalk

Kakve to veze ima sa bilo čim? Ti svejedno reprodukuješ 1920x1080 visokoprofilni materijal, to što ekran ima manju rezoluciju nema veze, slika se samo skalira na tu rezoluciju, nije da je konvertovan prethodno film u 800x480.. Razmisli malo, ti ćeš dobiti te performanse i glatkoću reprodukcije isto kada ga povežeš preko HDMI kabla na FullHD televizor.

isto u nativnoj rezoluciji telefona

Kakve to veze ima sa bilo čim? Ti svejedno reprodukuješ 1920x1080 visokoprofilni materijal, to što ekran ima manju rezoluciju nema veze, slika se samo skalira na tu rezoluciju, nije da je konvertovan prethodno film u 800x480.. Razmisli malo, ti ćeš dobiti te performanse i glatkoću reprodukcije isto kada ga povežeš preko HDMI kabla na FullHD televizor.

zar ne ide ona prica da Android preko HDMI izbacuje native rezoluciju ekrana, a ne samog fajla?

Malo je retardirano ako je tako. Ja nikad nisam probao jer nisam imao onaj kablić, ali čemu onda HDMI out ako ga output-uje u 800x480 i samo raširi na televizoru da popuni ekran. To je onda potpuno beskoristan izlaz za HD materijal.

znam, valjda ce to biti ispravljeno sa nekim novim verzijama Androida...

Sta je ovo prodaju nove 3D za 290-300e, sa vip-a?! Super cena.

Sta ima da smrdi. Jeste cudno ali i 2x prodaju za 300e. A Optimus 3D osim tog igracka detalja i nije hardverski napucan kao sgs II i sensation. Mislim nije cudno da neko prodaje za 300e aparat iz vipa npr jer ljudima gori pod nogama. U radnjama je sigurno skuplji.

Nazad
Vrh Dno