Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
^ne (kratko i jasno,bar meni ni posle pola sata cekanja) 😉
mozda do drzave u kojoj smo..ko zna zasto

Jesi probao sa SIM karticom unutra ili bez nje? jer je poznato da iz nekog razloga ne moze da proveri update dok je SIM unutra i na kraju dobijes timeout ,dok bez kartice posle par sekundi dobijes obavestenje da l ima ili nema update...
Inace ja sam juce probavao na sve nacine da proverim update jer sam trenutno na 10b verziji a na xda vidim da vec ima i 10e ,znaci 2 updatea od mog a meni ne pokazuje nista...mislim da mi tako nece pokazati na GB update kad izadje :/

Aki si telefon uzeo na ugovor, tj. od nekog operatora, malo teze ces doci do update-a. Tj. hoces ali tek kasnije, obicno sim free telefoni prvi dobiju update a ostali kasnije. Takva je situacija svugde, e sad sve zavisi da li ce i kada to doci do nas.

Ja cekam do oktobra tj dok ne izadje official GB update,ako ga ne bude bilo za mene flashovacu KDZ ili CM 🙂

to svako treba da uradi odmah

^ ja nisam i nemam potrebe...u slucaju da ne budem mogao kao sto masinac kaze, onda cu da odradim...

2.3 donosi veoma lepo ubrzanje, ali to na stranu zasto bi bilo ko cekao mesecima na nesto sto moze da ima odmah...i to bolje

@darko88 Ajde daj na forum link sa tim romovima i ja ih odmah flešujem u svoj telefon! Ima tu jedan i uslov pre nego što krenem sa flešovanjem, a to je da je rom 100% funkcionalan pošto ne želim da od potpuno funkcionalnog proizvoda - telefona pravim nešto što malo radi, a malo više ne radi!

CM nema ni u najavi experimentalnu verziju roma a vi o tome kako već flešujete Stable mod , "2.3 donosi veopma lepo ubrzanje" mislim osetiće se tih par procenata baš primetno na telefonu koji je i ovako brz ako se ne varam trenutno je brži samo sgsII.

Batalite ljudi da pričate napamet neke stvari!

P.S. Ne želim da me neko shvati da sam protiv custom rom-ova ili novjije verzije androida. Baš naprotiv među prvima ću svakako flešnuti ali tek kada se bude pojavio rom u kome će funkcionisati sve na telefonu kako treba, naravno kada se bude pojavio oficijelni update naravno da ću momentaslno pustiti telefon da se updejtuje!

nije mi namera da raspravljam, ako cete cekati sto godina na update i uz to prihvatiti sav bloatware, vas izbor. stvarno me nije briga da li ce neki senzor reagovati desetinu sekunde sporije ili tako nesto. da sam hteo da cekam update proizvodjaca i koristim sve onako kako su oni zamislili uzeo bih iphone.

Dobro neću da čekam udejt, daj mi link sa nekim kuvanim romom koji radi isto ili bolje od originalnog istog momenta ga svlačim na komp i flešujem telefon!

nemam burazov 3d ovde pa da redom isprobam i kazem koju pametnu ali komjuniti postoji i bice svasta lepog 🙂

11+-+1

uostalom, opici cwm, uradi nandroid i instaliraj sta god pa ako ti se ne svidi povratak na staro traje dva minuta.

@Darko88: CM za Optimus 3D je u debelo expirimentalnoj fazi ,nema jos ni nighty a kamoli stable verzija...a ovo sto ima na xda su samo modifikovane verzije stock ROM-a,znaci i dalje android 2.2 ,da ima 2.3 koji radi odlicno vec bih ga kao i vecina drugih ljudi flesnuo...a za sada kao sto je rekao kolega @Antonio drzim se stock ROM-a, koji odlicno radi i fon je veoma brz sa njim, dok ne izadje neki potpuno funkcionalan GB ROM pa makar to bilo i u vidu official updatea...

verovatno jer lg spameri nisu izbacili source ekperimentalnih gb kernela pa je pravljenje from scratch previse posla. gledajte to sa vedrije strane, bar nemate xperiu play i izbor od celog jednog i po custom roma xD

p.s. ima fonova na kojima cm sasvim lepo radi i pre nightlyja, naravno ako neko pusti kod na github.

Naravno da je aktuelan, Cyanogen tim dobro napreduje sa razvojem ROMa za O3D ,jos se ne zna kad ce prvi nightly ROMovi,ali nadamo se uskoro...a kad dodje Cyanogen onda ce developer zajednice da bukne...trebalo bi i MIUI da se portuje 😀

moram reci da sam se dvoumio izmedju O3D i SGSII i mislim da ce ipak sledeci telefon biti O3D 🙂 mozda jeste slabiji ali ali je i jeftiniji, ima 3d, ima dual channel memoriju ...
a uskoro dobija i ovo:
http://www.thegameraccess.com/artic...-conversion-stunning-how-about-the-htc-evo-3d

od SGSII me najvise zapravo odbio onaj njegov ekran, jeste da na prvi pogled izgleda dobro, ali mi se tako ne svidja to sto vuce na plavo/zelenu boju da jednostavno ne mogu da predjem preko toga... a i burn in izgleda polako uzima danak... cuj, da mi telefon diktira kakavu temu da stavim na njega, how yes no 😀

Mišljenja sam da nećeš pogrešiti ako se odlžučiš za ovaj telefon. Lično ja sam prezadovoljan onim što sam dobio kupovinom ovog aparata ne uzimajući u obzir 3D. Očekuju nas još neke poslastice sa dolaskom update-a. Ulaskom u skriveni test meni na 3845#*920# može se videti da ima hardverski impementiran i funkcionalan FM radio, ostaje još softversaka implementacija, zatim već pomenuta konverzija aplikacija i igara iz 2D u 3D...
Na GSM areni se pojavio test HTC EVO 3D i vidi se da su blago razočarani implementaciom 3D-a u svim segmentima kako reprodukciom tako i snimanjem, fotografisanjem... Performase su takođe blago razočarenje i ako ima 20% brži procesor performanse su mu gotovo 20% slabije u odnosu na O3D.

Dakle još neko vreme SGSII i O3D će ostati na tronu kao telefoni sa najboljim performansama trenutno na tržištu. SGSII ima nešto veću cenu ali i ogromnu zajednicu iza sebe. Dok je O3D još uvek suvereni vladar u kategoriji cena/performanse, mada zajednica raste i kuvaju se polako custom romovi.

Mišljenja sam da nećeš pogrešiti ako se odlžučiš za ovaj telefon. Lično ja sam prezadovoljan onim što sam dobio kupovinom ovog aparata ne uzimajući u obzir 3D. Očekuju nas još neke poslastice sa dolaskom update-a. Ulaskom u skriveni test meni na 3845#*920# može se videti da ima hardverski impementiran i funkcionalan FM radio, ostaje još softversaka implementacija, zatim već pomenuta konverzija aplikacija i igara iz 2D u 3D...
Na GSM areni se pojavio test HTC EVO 3D i vidi se da su blago razočarani implementaciom 3D-a u svim segmentima kako reprodukciom tako i snimanjem, fotografisanjem... Performase su takođe blago razočarenje i ako ima 20% brži procesor performanse su mu gotovo 20% slabije u odnosu na O3D.

Dakle još neko vreme SGSII i O3D će ostati na tronu kao telefoni sa najboljim performansama trenutno na tržištu. SGSII ima nešto veću cenu ali i ogromnu zajednicu iza sebe. Dok je O3D još uvek suvereni vladar u kategoriji cena/performanse, mada zajednica raste i kuvaju se polako custom romovi.

Performanse su mu slabije zbog toga sto Evo3D poseduje MSM8660 procesor na 1.2GHz baziran na Cortex A8 arhitekturi,dok O3D ima 1GHz Texas Instruments OMAP 4 procesor baziran na Cortex A9 arhitekturi pa je samim tim brzi i ako Evo 3D radi na 200Mhz visem taktu 🙂

Evo i dokaz na slici ispod a mozes pogledati i sve ostale karakteristike OMAP4 na linku 🙂

a i veca rezolucija ekrana (u ovom slucaju kod HTC-a) uvek vise resursa zahteva 😉

tako da mu je to u isto vreme i plus i mali minus

Jesu

Evo ga nacin za unlock telefona :

1. Udjite u Phone (Dialer)
2. Ukucajte : 2945 # * 920 #
3. Dobicete ovakav ekran

4.Udjite u Network Lock i dobicete ovakav ekran

tu je polje za ukucavanje koda za otkljucavanje kartice 😀 Sad bi stvarno bilo korisno kad bi neko znao koji kod da ukucamo 😀 ako neko zna nek ne okleva da nam kaze 😀

Jedno pitanje u vezi kucanja SMS poruka. Pre kada sam kucao poruke bez obzira koliko drzao prst na jednom slovu uvek se otkucalo jedno slovo, sada kada to isto uradim desava se ovo "rrrrrrrrrrrrrrrrrr" umesto samo "r". Da li se ovo moze iskljuciti?

to se meni jednom desilo, restart je resio svoje 😉

neki bug ocigledno na froyo-u

Imam ponudu za nov Optimus 3D za 420e, simfree naravno. Da li mislite da je ok ponuda?

Nazad
Vrh Dno